iklan-iklan~sila click

Wednesday, March 19, 2008

KAMI

"sahabat sejati adalah sahabat yg sanggup berada disisimu ketika kamu memrlukan sokongn walaupun saat itu mereka sepatutnya berada di tempat yg lebih menyeronokkan"




nilah die kwn2 aku...since form 1...kwn2 yg sama2 membesar...sama2 suka duka...



duduk : syafik pening.fazilah,mahirah,intan,jborn and ajib

blakang: bukh,erik,sotong,syam and are mon....



yg xder dlm pic nie usop...which is,my bestfren....tempat aku ngis and ketawa...the person who are alwys give me support although die jauh.....keep calling...



syg sgt kat diorng semua...especially kat jborn and usop...mereka ibarat sayap kiri n kanan aku...diorng lah yg tgk jatuh bgun aku...suka duka aku..diorng lah selalu and sentiasa ada disisi xkira masa dan tempat..diorng lah pengkritik terbaik aku...syurkur sgt pd ALLAH s.w.t sbb Dia bg aku sahabat yg btul2 sahabat...usop,kalu die pndg jer muka aku...die leh tau apa dlm hati aku...then,tnpa dipinta dia akn mulakan ceramah free die...kadg2 aku selalu kena marah...sbb aku cepat putus asa...ngis jer yg aku mampu..but he always said..."knp nk bazirkan airmata tuk benda yg remeh...nnti bila sampai satu part yg kau perlu ngis..ko tak ngis..."

die slalu ckp "aida,hidup nie terlalu panjg perjalann die...tp selagi kita percaya bhwa takdir Allah adalh yg terbaik...kita jgn merungut...teruskan...kuatkan smngt..tabahkan hati...aida yg aku knl xmudah mngalah..".......



selain mak...jborn and usop adalh org yg pentg dlm hidup aku..and yg paling best....3 org nie mmg sekepala...kalu usop and jborn dtg umah...siaplah huru-hara umah tue...and yg pastinya...mak pun join sekali...kitorng pernah gaduh...mak lah yg baikkn kitorng...



7 tahun usia perkenaln kita, dulu kita semua pernah berjanji xkan berpisah...walupun lps pmr msg2 dpt twran yg bgus2..tp kita tetap setia di seri ampangn..akhirnya,lps spm kita semua bwk haluan msg2...ikut minat n kemampuan...but at least kita dah bersedia tuk perpisahan nie...tp kalu jumpa time cuti...raya or mana2 kenduri...comfirm kecoh...msg2 ngn stlye msg2...bila ngt story lama..semua senyum sendiri..sbb msg2 ada kisah sendiri...kitorng tak pernah sia2 kan masa yg ada...kalu semua balik semban...kitorng akn jumpa n lepak sma2...story perkembgn msg2...and yg paling sadis...aku lah yg selalu jd bahan..sbb aku lah yg tercampk paling jauh...dlm hutan plak tue...



since form 1 lagi....aku disuruh pilih antara org yg aku syg,dgn kwn2 aku nie....aku tetap pilih diorng...aku sanggup lepaskan org yg aku syg sbb aku tak sggup nk ilang kwn2 aku...3x aku lalui bnda yg sama...aku percaya ada hikmahnya...dan yg pasti aku tak rugi pape...

No comments: