iklan-iklan~sila click

Monday, March 10, 2008

sekitar pilihanraya and cuti 3 hari...

hurm...pilihanraya dah pun berlangsung...semua org dah tau kputusan nyer....ada yg terkejut,gembira,menangis,melopong...muahaha...maybe, kita patut belajar dari kegagalan...sesungguhnya Allah bg kita dugaan and cabaran serta kegagalan bukn untuk di sia2 kan...ada sesuatu yg tersimpan di sebaliknya yg kita ptt bljar...yg menang, teruskan usaha dan jln kan tanggungkwb yg diamanahkan sebaik mungkin...tempat aku pun PKR yg menang...aku tak lah terkejut sgt sbb mmg ptt pun coz pemimpin yg sebelum nie ntah pape....so,he should learn somthng after this...dalam apa jua situsi pun, nk menang mmg mudah tp nk kekal kn apa yg kita miliki tue yg susah...hidup umpama roda....

anyway, time pilihanraya berlangsung aku gi wedding bang yong....meriah gak la...cam tak sangka jer die dah kwen..rase mcm bru smlm jer kitorng men sama2...kutuk sna sini...pape pun aku doakan semoga die bahgia pai akhir hayat....mase berlalu terlalu pantas...pai kdg2 aku rase ada byk benda yg aku terlepas yg tak sempat nk capai dek kerana kepantasan masa.....

sebelum grak balik muadzam smlm, aku, axy and aina sempat melepaskn stress ngn shoping...kitorg merayap sepuas ati...ingt nk tgk wayang tp ramai sgt...so, kitorg gi shoping....sedar tak sedar dah kul 7 pm...muahaha...tp kitorg leh ilek lg lepak mkn2 kat kenny rogers...bleh plak gi mkn sushi smbil tue...dlm kul 8 lebih bru kitorg kua dri jusco...then sempt singgah mcd senwg beli aiskrim mcd...then bru gerak balik...dlam kul 11.30 pm bru pai apartmen...mmg keje gila tp sekali sekala apa slhnye kan...muahaha....

kalu aku ngn axy dah pai kat shoping complex,mmg tak ingt apa la...tmbh lagi kalu ada sale..lagi kitorg gila...hehehe....apa2 pun, aku akan teruskn hidup dgn apa yg aku ada....terase mcm kehilangn sesuatu tp aku akan cuba lalui nyer sebaik mungkin...Allah lebih mengethui apa yg lebih baik tuk aku....

No comments: