iklan-iklan~sila click

Friday, March 21, 2008

semester 2 bakal berlalu...

mcm dah xsedar jer 4 bulan dah berlalu...next sem dah masuk second year....
semester nie mmg sgt mencabar...dugaan dtg tak henti2...satu persatu...tp Alhamdulillah,Allah bg kekuatan nk hadapi nya...mcm2 benda kena lalui..its life...kita tak dapat jangka what will happen next....

sem nie kena jumpa ngn mcm2 org..kerenah..kena jumpa ngn org yg nmpk baik tp bla bla bla...jumpa ngn org yg bleh di bwk brkwn...yg bleh jd kwn time susah and senang...yg understanding bleh join and lepak same2...jumpa ngn org yg mulut laser....semuanya die yg btul..suka nk melwan walhal benda tue dah nyata salah...suka tuk menang...kalu argue dgn aku yg tak suka melwn mmg lah die menang..tp ntahla..dulu people remind me about this matter...but i just ignore...but after i go through one by one, i do understand...kalu nk berckp,of kos die nk menang....nmpk cm perfect tp benda simple as a human pun tak bleh nk wat sendiri..kalu aku yg selalu kalah nie tak buat..tak tau lah....walhal it is basic matter..

kadang-kadang dalam pada mencari kemenangan kita tak sedar yg kata2 kita menguris hati org len...perbuatan kita buat org len tak selesa...mmg lah senang mengaku yg kita nie mmg laser, so angap semua org bleh terima...tp sape kita yg lantang bersuara sampai kdg2 menjatuhkan maruah org len..depan buat baik tp kt belakang mengungkit..is it ok...????ckp len buat len...

for me, diam tak semestinya mengalah atau telah dikalahkan...that's is me..tak suka nk argue...nk lawan sampai tak sedar luka kan hati org len...dulu ada somone told me, tak pernah ker die terpikir apa yg org dah wat tuk die....at that moment i dont have the anwers but now...i got the answer...yup, time tell me evrything....but its ok...aku pun bkn suka berdendam..let by gone be by gone...cuma nk luahkan apa yg tersimpan...

mcm bese...berdiam adalah cara yg terbaik yg aku nmpk..sbb susah nk ckp dgn org yg tak bleh nk dgr ckp org len..so lbh bek tak yah ckp...let it be..just see...anyway, thanks to all my fren yg byk tolong aku sem nie..ops...selama nie..i really appreciate it..without u all ,xtau la aku kat mana skang and what will hapen to me...thanks a lot....

to dak2 umah (axy,aina n shera) yg gila2, my clasmaate (irr,wanie,nana,nadya,hafiz,apit,nina,nadz and ramai lgi), my fren yg always support wlupun jauh, to my team work yg wat asigment same2, to azraf and the geng yg always make me smile everyday,my lovely cousin..thanks a lot....hopefully our frenship will be forever n ever....maaf kalu ada slah n silap...tadaaaa...(pinjam ayat en saiful)


"if you can not do a great things, do a small things in a great way"

No comments: