iklan-iklan~sila click

Monday, June 16, 2008

akhirnya aku terpakse mengalah...

last week majuk ngn abah sbb die tak bg aku wat somthing...
argh..tension btul!!!
tak pernah abah tak bg apa aku nk...tp kali nie die tetap bertegas!
mintak mak pujuk pun abah tak layan...die tetap ngn kptusn die...aku semakin geram!
last2, aku decide duk dlm bilik...(mcm mengurungkan diri la)
aku tak kua bilik kecuali mkan and gi toilet..
sebaik ada tv and bleh online dlm bilik..huhuhuh....


ada la 2 hari aku tak kua2...
adik aku pun nek pelik...
mak aku pun aku tak tego...(padahal mak tak berslh pun..sory mak..)
last2, mlm tue mak dtg kat bilik...die kata..pai bila nk duk dlm bilik...
die kata tuk kali nie jer plez dgr ckp abah...mesti ada sbb abah tak bg pergi...then aku nges!!waaaa...sedey nyer...mak peluk then ckp.."dah besa pun nk nges lgi ke...alahai ank cik yunus nie..kuat majuk and ego btul la...."


aku pun mcm redha jer ngn kptusn abah tue..tp aku masih tak tego2 abah...
geram dan marah tu masih berbaki...
then msg2 la ngn azraf..die pun ckp benda yg sma..argh!lagi la aku tension..
padahal aku tau die pun mmg tak suka aku gi..sbb nnty die jeles..kwn2 aku kan byk laki..aku tau dah...so, bile abah tak bg gi..lagi la die suka...muahaha..aku tau dah..then aku msg2 lah ngn die...sebaik la die leh wat aku gelak...dlm nges tue aku bleh gelak ngn lawak2 sengal die...loyar buruk btul...(tp aku terhibur)


then smlm abah ngn niat ingin pujuk aku..
die ajak gi mlaka mkan ikan bakar...
then aku xmau..padahal..adik2 aku dah ia2 nk gi..
aku kata aku tak mau gak...
last2 adik aku kata..."ko nie bermasalah btul la..kalu ko tak gi smua tak gi"
aku pun dlm terpakse aku rela...tapi aku wat muka tak bley blah aku...

dlm keta akus senyap jer...padahal slalunye dlm keta aku lah yg memekak2 nyanyi..
last2 abah tnya nk mkn kat area mana..aku terpakse jwb..then mcm2 lah abah tnaya..aku pun mula la bersuara...lepas beberapa jam...aku dah ok balik la..dah nyanyi2 mcm dulu...smbil msg azraf...tmbah plak ngn lawak sengal die...


apapun aku tetap tak puas ati knp abah tak bg pegi...
walaupun mood aku dah ok dan dah hidup normal balik..aku tetap tak puas ati jgk!
apapun, thanks mak...jborn...azraf sbb ada ngn aku tyme aku sedey and tension aritu!
thanks syg..luv u so much...
to jborn...nnty kita kua sma2 ek...
to mak...along nk shoping..gantikan sedey yg abah tak bg gi tue...
to azraf...nnty kita jumpa ek..luv u..thanks!

No comments: