iklan-iklan~sila click

Wednesday, June 25, 2008

kadang-kadang kita hilang kawalan....

semalam dlm borink2 dlm bilik...sy selongkar la khazanah2 lama dlm kotak harta karun sy tue kan...sekali tue terjumpa kata-kata nie...

" YOU KNOW YOU LOVE SOMEONE WHEN YOU WANT THEM TO BE HAPPY EVEN IF THEIR HAPPINESS MEANS THAT YOU ARE NOT APART OF IT "

yup..kalau kita syg kan org tue...kita biarkan die terbang bebas..kalu die milik kita pasti die akan kembali...kalu tak..kita doakan jea kebahgian die....ops..tetibe mlm nie nk jiwang plak kan...

tp mmg btul pun...at first mmg kita akan rase marah..geram..but then bila akal kembali menguasai diri..kita akn fikir...bahawa, tak semua yg kita nk kita akan dpat..dan tak semua yg kita sayang akan tetap jadi milik kita...dan bukan kuasa kita untuk menyakiti hati dan perasaan orang lain...thats why sy selalu mendoakn kebahgian "mereka2"..tak kisah laa apa pun kesalahan diorng kat sy dulu.....mistakes?its ok...but dont repeat it...dan yang pasti kalu nk membenci seseorng tue memerlukan kekuatan...dan lebih kalu kita gunakan kekuatan tue tuk sesuatu yg lebih berfaedah rite...???

for those yg baru frust....hurm...cool k...kadang2 kita tak tahu benda yg kita sayang tue akan memberi keburukan pada kita, dan kadang2 kita tak nampak benda yg paling dan sgt2 kita benci tulah yg memberi kebaikan pada kita...tue sebab Allah bg semua nie..sbb Dia mengetahui segala2 nya...mungkin die bukan untuk kita..dan pastinya takdir Allah tue adalah terbaik...(nie lah kata2 yg sy pegang sejak zaman sekolah lagi tuk bg semangt kalu failed or frust)....

bak kata axy, life is too short to wake up in the morning with regrets....kadang2 kita akn hilang kwalan..tp kalu kita berbalik kepadaNYA...insyaallah semuanya akan berjaan OK...

No comments: