iklan-iklan~sila click

Friday, June 20, 2008

SEMALAMAN DI HOSPITAL TUANKU AMPUAN NAJIHAH

Waaaaa....manyak sedey....
bukan sedey sbb wan a.k.a nenek sy sakit..
tp sedey sbb kena tinggal sana mlm td..
dah la sy nie mmg anti ngn hospital...
sgt anti okey..diulangi anti hospital...
tak tau la knp..asl jejak kaki kat hospital jer ase mual..

at first mse masuk tue...
ok jer lagi..cover jer...
skali bila masuk jer wad...wueeeeeeekkk...(amik ko)
tak tahan lagi..giler busuk bau ubat....
maka mood pun terus la down...tgk wan pun mcm nk tak nak jer...
sekali mak long suh tinggal jaga wan only for that nite...
argh...cuba la wat muka seposen kat mak...
tp tak jalan..sbb xder spa nk jga wan...
sy dah nk ngis nie...mak nie tak sian ker kat sy yg mmg takut duk spital..
walupun bukn sebagai pesakit..


mak try slow talk ngn m.lonng..tp tak jaln..
no choice..mak pun kata..."bleh la along...mlm nie jer...syg along(dgn nada yg paling manja)
ahaks!aku tetap ngn keputusan aku...dah la pale dah pening ngn bau ubat...
tekak dah loya...adei...
at last terpakse beralah...kuatkan semangat...(aku mmg seorng yg penakut okey)
then bgtau en azraf...mlm nie kena tido hospital..
ada ke patut die leh gelakakn..ceh.
depan wad wan tue ialah wad bersalin...(ops..mereka2 yg menunggu saat nk bersalin sbnrnya)
and sebelah tue dewan bersalin...
tetibe en azraf kata..."ok lah tue, bleh tgk2, blaja2 kat wad tue..."
and ada beberapa solan en azraf wat aku terpikir...
and aku kena atasi maslh takut ngn hospital nie..
kalu tak nnty mmg mslah besar..

mlm tue en azraf teman la..
tp teman ngn hp la..
msg2...then die call..
borak2..sebaik ada die..
then die ckp...
"kalu tak leh tido mlm nie call jer abg..jgn isau ayg tak ganggu pun.."
then ada la beberapa ayat yg wat sy terharu...aceh3..
kiranya nk tunjuk mcm die seorng bf yg bek la...ngeh3..


pg2 td..seawal 6.30a.m sy dah msg en azraf..
suh die bgun (sebenarnya jeles sbb sy tak dpt tido)
kalu tak jgn harap la sy msg die dulu pgi2..
mmg selalunya die yg bgun dulu..


then kul 9 mak long dah dtg..
maka sy pun ngn senang ati..
salam mak long..wan...
then balik umah...
amik cab..(mahal gile di charge,tp mmg patut pun sbb mmg jauh kan dr seremban ke k.pilah)
kul 10.30 pai umah...mandi2...msg ngn en azraf ckp dah sampai...then tido..
kul 1 bru bgun..

argh...gile penat...
sakit pinggang..
sakit belakang..
sakit perut...
loya..
silap2 ari bulan..wan dah sihat..sy plak ganti die..(ini bukan satu doa yea, cuma terlintas kat pale jer)


No comments: