iklan-iklan~sila click

Thursday, June 26, 2008

tawakal adalah jalan yg terbaik..

Few days nie rase semacam jer...as i said before..sy punyai instinct yang sgt kuat terhadap sesuatu...bila sesuatu nk terjadi...naluri sy akan mengetahuinya dan buatkan hati sy tak tenteram dan kepala tak berhenti tuk berfikir.....berat sgt hati nie nk terima kata2 si naluri...tak sanggup rasenya nk berdepan situasi yg sama tuk sekian kalinya...sy sangat penat tuk itu semua...
sy dah usaha tuk lupakan tp die kerap dtg dan buatkan sy berfikir...dan terus berfikir....rase mcm nk hentikan semua nie sebab im so scared to face all this again and again...tp...kata kata nie buat sy berfikir semula...

"berlarilah sehingga ke garisan penamat, sebab perlumbaan yg tidak sampai ke garisan penamat tak akan pernah selesai" -DR HM TUAH ISKANDAR al-Haj

yer, sy kena teruskan perjalanan yg sy pilih nie...sehingga selesai..tak kisah lah apa saja keputusan yg sy akan dpat..tp sekurang2 nya sy berusaha..tp sy perlukan kekuatan tuk terus sampai ke garisan penamat....dan kata2 nie buat sy berfikir lagi...

" bukan semua yg mengembirakn kita baik tuk kita,kdg2 yg mengembirakan kita itu tersembunyi derita,dan bukan semua yg memualkan hati kita itu tidak baik tuk kita kerana kadang2 disitu letaknya bahagia"- DR HM TUAH ISKANDAR al -Haj

sy terdiam dah terus berfikir, kebahgian yg sy miliki arini tersembunyi ker derita di sebaliknya...
adakah jalan yg sy pilih nie membawa sy kejalan derita...

"pengalaman adalah guru yang terbaik"-DR HM TUAH ISKANDAR al Haj

"anda tidak boleh mencipta pengalaman,anda perlu melaluinya- Albert Camus

sekiranya sy menemui kegagalan sekali lagi..maka itu adalah pengalaman tuk diri sy...mungkin Allah nk hadiah kan byk2 pengalaman pd sy sbb dia nk tgk sy memilih jalan yg betul dan bahagia akhirnya....namun jauh disudut ati sy...sy sentiasa berdoa semoga perjalanan sy ini adalah perjalanan yg terbaik untuk sy...pilihan yg sy buat ini adalah pilihan yg boleh membahagiakn sy..dan sy tidak akan malu tuk meminta dan berdoa semoga Allah terus memberi sy kekuatan tuk lalui setiap dugaan dari Nya...~amin~

No comments: