iklan-iklan~sila click

Sunday, November 30, 2008

segmen maki dan luahan hati...buleh??

pic cat kat atas nie mmg tak der motip!
tp suka ati la kan..nk letak ke apa kan...
dah lama tak update blog..
sbb penyakit M..dan lebih senang jd PEMERHATI!!
kan kak ckp kosong kan??huhuu..
td gi umah my fren...
wedding abg die...
hurm..actually ati mmg nk sgt g...sbb leh jumpa ramai kwn2..
tppppppppppp...
hati nie saket bila sure sy akn nmpk muka mamat sekor nie!!
tp sbb kan wedding abg die yg lepas pun sy tak gi..maka yg nie sy gi la...
lgpun..yg bersalah org len..tuan umah tak bersalah pun...
sampai2 jer...
kwn yg seketa dah ckp...
dah nmpk muka mmat nie dlm khemah!
shit..!
aku benci btul!!
marah aku lom abis lagi...
seb bek ada erik..sy leh borak ngn die..since mmg dh lama tak borak sama..
die sibuk suh dtg kedah..then die nk sgt2 jumpa en azrap!waaaaaahh!!!besar permintaan ko tue erik..tp sbb aku kakak yg bek..so aku akan pertimbang kan!
jgn lupa anta kopok lekor kat umah aku...
ok..back to the topic!!
nk tau sbb apa sy bengang??
sbb mamat nie suka ikut kepala die!
sape tak bengang...??
dh 8 tahun kwn beb!
mkn sesama...ponteng sesama..lepak sesama..amik exam sesama...
we r best fren hokeyyyyyyyyyyyyyyy!
tp di sebabkan trip ke PD yg aku tak dpt join tue..
ko mula la nk tarik muka ngn aku...!
nk ckp aku mcm2....
then ko ckp kat bdk2 len...
aida mcm nie...aida mcm tue....
itu bodoh namanye~
then ko kate aku nie suka cipta alasan....!
kepala otak ko....dah mak ayah aku tak bg pegi...
tak kan aku nk mengamuk kat diorang plak..
mana aku tau nape die tak bg aku join..
trip2 yg len aku gi kat uniten...diorng bg jer...!!
ko tarik muka ngn aku kan?
tak pe..
dah tue ko sebar cite mcm2 kan...
tak pe...
dah tue ko duk kutuk aku kan..
sbb aku couple bukan di kalangn budak2 kita kan...
bdk yg ko tak kenal kan..so thats y ko tak suka
tak per....
aku hargai jasa ko yg jaga aku since aku 13 tahun!
ko protect aku..
satu skul tahu..we r best fren!!
sampai ada yg ingt kita couple!
aku ngt semua jasa ko..
tapiiiiiiiiiiiiiiii
aku tak leh terima sbb
psl hal aku tak leh join trip tue...
ko berlagak bgus ngn aku kan??
siap kutuk2 aku lagi..
kata...masuk U yg mahal kena byar...
tak standart!
sijil aku sbb duit!
then bila ada kwn2 yg mention nama aku tyme korg tgh borak..
ko leh kata mcm ni...
"eh,hidup lagi ke aida tue?"
sungguh mcm @##%$^&^&....
mcm2 ko ckp kan...
seperti bendalah tue semua dah lama tersimpan dlm pale ko kan!!
meh sini aku nk jwb!!
*aku tak kisah pun ko kutuk aku...sbb aku tau perangai ko cane..kalu ko tak suka org tue..ko akan suh semua org tak suka jgk!tp dgn aku ko tak berjaya kn??sbb ada yg masih baaaaaeeeeeekkk ngn aku kan...lagi satu!aku amik kekuatan dari erik...sbb die pun pernah kena mcm nie ngn ko..even lgi teruk...!kalu erik bleh saba..nape tak aku..so aku anggap nie satu permainan bodoh dari ko jer!
*pedulik apa ko aku masuk U mahal?ada aku mintak duit ko?
even yuran satu sem aku 8 ribu pun..ada ko kisah!!bapak aku pun tak bising tau!!
ko kate sijil aku tak laku???
pale otak ko!!
sape tak kenal UNITEN??
MENJANA PROFESIONAL hokeeeeeeeeyyy...
ko gi la inteview mna2...kalu bdk dari U ko...ngn U aku..same2 gi interview...70% diorng amik bdk dari U aku tau!!!!sbb apa?ko pikir lah sndiri!!!!!!!!!!!!
ko sedar tak U yg ko masuk tue lagiiiiii tak der standart!!!
sape2 bleh masuk??ko ngt tak..ko dulu failed acc ngn add math??sbb apa ko leh masuk situ plak?
haaaaaaa...tue terbukti U ko tue men sapu jer spe2 pun!!!
aku tak dpt IPTA sbb apa?
sbb aku tak apply la!!!bukan sbb aku bangang sgt!!
aku tau la nk atur idup aku...
ko kate course ku bohsan kan...keje nnty asik duduk jer...tak mencabar!
ko kate ACCOUNT tak mencabar kan..
pale otak ko tak mencabar!
kalu ko tecabar sgt kan..nape account tyme SPM dulu ko failed??tlg jwb sikit bg aku phm..buleh??
sape yg amik account jer phm betapa mencabar nyer account nie!
ko kate nape aku tak smbg kejeruteraan kan?sbb mak aku tak kasi..
aku dpt offer tue ok!!dari MARA lagi tau!
aku lgi nk sgt pegi..sbb tue yg ku minat...tgh laut duduk pun aku tak kisah...
tp mak aku tak restu!!!tue sbb aku amik account!!!aku kan anak mak!!
tp kan..
ko ngt keje ko bgus sgt ke..
konon2 target nk masuk TV3 la....
buktikan dulu okeeeeeey!!!
then ko kate aku berlagak amik degree...ko amik dip jer..
ceh!
bila mase..tue rezeki masing2 la..ko kate degree blaja senang?
tolng la weyh...ko try wat tgk...baru ko tau...betapa SENANGNYE degree nie!!
sukati aku la nk wat degree tak yah diploma ke..gaji ko berjuta gaji aku seposen ke...aku nk wat master ke...sesen pun aku tak mintak duit ko...
*psl aku couple ngn spe...aku punya suka la...
nk org ganu ke..kedah ke..penang ke...n9 ke...
hidup aku..aku nyer suka la...sakit ke...suka ke...ngis ke...aku tanggung sndiri la....aku yg kenal die dari ko...aku tak penah lupa kwn sbb bf..tnya la erik ke sape2...tyme kwn susah aku tetap tlg selagi mampu...aku tak penah ketepikan korunk pun...aku syg korunk tp bila dah melampau sgt..manusia mana leh sabar??
ko tak kenal die..ko nk ckp mcm2...ikut sdap mulut...kang aku ckp mcm2 psl ko kang...
sure sentap kang...ko couple ngn bdk bwh umo pun ada aku kisah?tak kan...so apa lg ko nk??
(tgk...aku dah jdi manusia kuranh ajar dah...)
sekali lagi aku dgr ko cite psl hal aku...tyme tue ko tgk la aida yg sebenar..aku dah diam selama nie pun dah kira cukup baik tau!!!aku tak kaco ko...ko jgn sibuk nk cite psl hal aku....selama nie aku tak pnah melenting kalu kwn2 aku tegur aku ke apa..aku dgr and tadah jer telinga..tp kali nie mmg melampau...sungguh kebudak2kan...sama ada aku yg berubah atau ko yg dah berubah...aku mmg dah berubah..sbb aku kena berubah ikut flow life aku...tp aku tak pernah lupa sape aku...dan dri mana aku dtg...aku ngt semua benda yg wat aku jd aida harinie...aku tau...tnpa korunk aku masih aida yg lembik yg senang kena buli...tp sbar aku berlimit la...
raya nnty..ko tak yah wat muka terpakse dtg umah aku...sbb aku pun tak sokeeeeeeerrr nk tgk...
terima kasih blog...sbb bg aku taip sampai aku puas hati...sbb lately nie...byk sgt yg aku pendam..seb bek ada blog yg leh aku luah kan!!huhuhu...
fuh....legaaa....

5 comments:

ijad said...

salam.. kenal

Cakap Kosong said...

aida...........luahkan sepuas2nyer , pastuh ko pegi tido.Bangun nanti ko mesti rasa lega sgt.

CiK AiDa said...

ok...nk tido lah!!
sebelum tue nkmkn aiskrim dulu...
daaaaaaaa

maceh kak!!
ops!salam kenal ijad..(sempay jer ko nk gatal lg kan aida...)
panggggggg en azraf bg..

Ungku Nor said...

mamat tu kena keje bank.
baru dia tau acc tu mencabar ke tak.

short satu sen pun kena carik sampai jumpe beb!

CiK AiDa said...

tau tak pe!!
ngt account ni senang gak nyer...
MASCOM tue tau la senang...tak yah nk kira apa2 pun...semua fakta jer...(ops!terlepas plak?)