iklan-iklan~sila click

Friday, March 21, 2008

semester 2 bakal berlalu...

mcm dah xsedar jer 4 bulan dah berlalu...next sem dah masuk second year....
semester nie mmg sgt mencabar...dugaan dtg tak henti2...satu persatu...tp Alhamdulillah,Allah bg kekuatan nk hadapi nya...mcm2 benda kena lalui..its life...kita tak dapat jangka what will happen next....

sem nie kena jumpa ngn mcm2 org..kerenah..kena jumpa ngn org yg nmpk baik tp bla bla bla...jumpa ngn org yg bleh di bwk brkwn...yg bleh jd kwn time susah and senang...yg understanding bleh join and lepak same2...jumpa ngn org yg mulut laser....semuanya die yg btul..suka nk melwan walhal benda tue dah nyata salah...suka tuk menang...kalu argue dgn aku yg tak suka melwn mmg lah die menang..tp ntahla..dulu people remind me about this matter...but i just ignore...but after i go through one by one, i do understand...kalu nk berckp,of kos die nk menang....nmpk cm perfect tp benda simple as a human pun tak bleh nk wat sendiri..kalu aku yg selalu kalah nie tak buat..tak tau lah....walhal it is basic matter..

kadang-kadang dalam pada mencari kemenangan kita tak sedar yg kata2 kita menguris hati org len...perbuatan kita buat org len tak selesa...mmg lah senang mengaku yg kita nie mmg laser, so angap semua org bleh terima...tp sape kita yg lantang bersuara sampai kdg2 menjatuhkan maruah org len..depan buat baik tp kt belakang mengungkit..is it ok...????ckp len buat len...

for me, diam tak semestinya mengalah atau telah dikalahkan...that's is me..tak suka nk argue...nk lawan sampai tak sedar luka kan hati org len...dulu ada somone told me, tak pernah ker die terpikir apa yg org dah wat tuk die....at that moment i dont have the anwers but now...i got the answer...yup, time tell me evrything....but its ok...aku pun bkn suka berdendam..let by gone be by gone...cuma nk luahkan apa yg tersimpan...

mcm bese...berdiam adalah cara yg terbaik yg aku nmpk..sbb susah nk ckp dgn org yg tak bleh nk dgr ckp org len..so lbh bek tak yah ckp...let it be..just see...anyway, thanks to all my fren yg byk tolong aku sem nie..ops...selama nie..i really appreciate it..without u all ,xtau la aku kat mana skang and what will hapen to me...thanks a lot....

to dak2 umah (axy,aina n shera) yg gila2, my clasmaate (irr,wanie,nana,nadya,hafiz,apit,nina,nadz and ramai lgi), my fren yg always support wlupun jauh, to my team work yg wat asigment same2, to azraf and the geng yg always make me smile everyday,my lovely cousin..thanks a lot....hopefully our frenship will be forever n ever....maaf kalu ada slah n silap...tadaaaa...(pinjam ayat en saiful)


"if you can not do a great things, do a small things in a great way"

Wednesday, March 19, 2008

KAMI

"sahabat sejati adalah sahabat yg sanggup berada disisimu ketika kamu memrlukan sokongn walaupun saat itu mereka sepatutnya berada di tempat yg lebih menyeronokkan"




nilah die kwn2 aku...since form 1...kwn2 yg sama2 membesar...sama2 suka duka...



duduk : syafik pening.fazilah,mahirah,intan,jborn and ajib

blakang: bukh,erik,sotong,syam and are mon....



yg xder dlm pic nie usop...which is,my bestfren....tempat aku ngis and ketawa...the person who are alwys give me support although die jauh.....keep calling...



syg sgt kat diorng semua...especially kat jborn and usop...mereka ibarat sayap kiri n kanan aku...diorng lah yg tgk jatuh bgun aku...suka duka aku..diorng lah selalu and sentiasa ada disisi xkira masa dan tempat..diorng lah pengkritik terbaik aku...syurkur sgt pd ALLAH s.w.t sbb Dia bg aku sahabat yg btul2 sahabat...usop,kalu die pndg jer muka aku...die leh tau apa dlm hati aku...then,tnpa dipinta dia akn mulakan ceramah free die...kadg2 aku selalu kena marah...sbb aku cepat putus asa...ngis jer yg aku mampu..but he always said..."knp nk bazirkan airmata tuk benda yg remeh...nnti bila sampai satu part yg kau perlu ngis..ko tak ngis..."

die slalu ckp "aida,hidup nie terlalu panjg perjalann die...tp selagi kita percaya bhwa takdir Allah adalh yg terbaik...kita jgn merungut...teruskan...kuatkan smngt..tabahkan hati...aida yg aku knl xmudah mngalah..".......



selain mak...jborn and usop adalh org yg pentg dlm hidup aku..and yg paling best....3 org nie mmg sekepala...kalu usop and jborn dtg umah...siaplah huru-hara umah tue...and yg pastinya...mak pun join sekali...kitorng pernah gaduh...mak lah yg baikkn kitorng...



7 tahun usia perkenaln kita, dulu kita semua pernah berjanji xkan berpisah...walupun lps pmr msg2 dpt twran yg bgus2..tp kita tetap setia di seri ampangn..akhirnya,lps spm kita semua bwk haluan msg2...ikut minat n kemampuan...but at least kita dah bersedia tuk perpisahan nie...tp kalu jumpa time cuti...raya or mana2 kenduri...comfirm kecoh...msg2 ngn stlye msg2...bila ngt story lama..semua senyum sendiri..sbb msg2 ada kisah sendiri...kitorng tak pernah sia2 kan masa yg ada...kalu semua balik semban...kitorng akn jumpa n lepak sma2...story perkembgn msg2...and yg paling sadis...aku lah yg selalu jd bahan..sbb aku lah yg tercampk paling jauh...dlm hutan plak tue...



since form 1 lagi....aku disuruh pilih antara org yg aku syg,dgn kwn2 aku nie....aku tetap pilih diorng...aku sanggup lepaskan org yg aku syg sbb aku tak sggup nk ilang kwn2 aku...3x aku lalui bnda yg sama...aku percaya ada hikmahnya...dan yg pasti aku tak rugi pape...

Sunday, March 16, 2008

person that i love...

huhuuhu...penat nyer...arini dah start revison week!!!what does it mean??FINAL EXAM DAH DEKAT!!!!!waaaaaaaaaaaa..........byk menda nk kena cover!!especially,subjek law!!argh......

Tadi time rase dah nk hampir jem..my mother called!!!huuhuhu....mcm die tau jer anak kesayangn die(ayat perasaan) nie ngah stress!!!hehehhe.....borak2 la ngn my mom....die lah pemberi semangat....setiap kata2 yg kluar dr mulut die cukup memberi erti....cukup untuk buat aku jd lebih tabah.....she always said,imposible is nothing!!!never give up although u failed to get what you want....work harder....always be strong...dan yg die tak pernah lupa nk ckp...jgn lupa pencipta kita...Yg Maha Esa....sbb semuanya dtg dari Dia...mom is my bestfren...best in the world!xder menda yg aku rahsia dr dia...semuanya die tau...i will let her know everything that happen to me...no secret between us...she is best motivatr for me...dialah teman nangis dan ketawa...dan dialah teman yg paling sempurna.....teman yg amat memahami aku....kdg2 tak pyh ckp pun die dah tau....

walaupun jarak aku ngn mak agak jauh, tp kitorg mmg sekepala....kdg2 selalu gak argue...sbb aku mmg suka lawan arus...but at last, she's right...die dulu mkn garam....kitorng selalu kongsi probs....anything...compare to abah...mak lebih sporting but somtimes abah lebih memahami....kalu ngn abah leh kongsi tntg sports,game,poltics or apa2 isu semase....plg best abah adalah menteri keewangan aku yg paling best...hehehehe....ckp jer...insyaallah dpt...tp bukan yg mengarut la....abah jenis yg tak suka tunjukn apa yg die rase...die lebih suka pendam...die suka tunjukkan ngn cara die sendiri...tiap2 kali cuti semester abah tak kan lupa bwk kitorang bercuti...tp dlm malaysia jer lah so far.....

Thanks God, coz u give me mak and abah yg sgt2 memahami diri ini...i luv both of them!!!bersyukur sgt diorng msih ada disisi aku...melihat setiap langkah aku...mendoakan setiap kejayaan aku...abah and mak...thanks for everything.....mereka tak pernah halang tp mereka sentiasa beri petunjuk....

And,org yg paling aku rindu sgt2 is my late grandma....really mish her.....sgt2 rindu...kdg2 terdengar suara die...kata2 die...nasihat die...especially time aku ngh down...sgt2 rindu kan wan... 2 tahun yg berlalu rse mcm 2 hari....terlalu rindu....18 tahun bersama die mmg tak cukup...tp Allah lebih syg kan die...kdg2 kalu ingt balik saat akhir bersama die..comfirm meleleh airmata...tp wan selalu pesan, jgn nangis...doakan yg terbaik....die selalu pesan,nnti jga abah baik2....jgn lupa ngn org2 yg berjasa pada aku...argh,rindu sgt ngn wan!!!masakan die....gelak die....lawak die...peluk cium die...tido ngn die...semua tntg die!!!tp yg pergi tak bleh kembali...hnya doa jdi penyambung...semoga die aman disana...

abah&mak...I will do my best..my very best..I wont give up...

Monday, March 10, 2008

sekitar pilihanraya and cuti 3 hari...

hurm...pilihanraya dah pun berlangsung...semua org dah tau kputusan nyer....ada yg terkejut,gembira,menangis,melopong...muahaha...maybe, kita patut belajar dari kegagalan...sesungguhnya Allah bg kita dugaan and cabaran serta kegagalan bukn untuk di sia2 kan...ada sesuatu yg tersimpan di sebaliknya yg kita ptt bljar...yg menang, teruskan usaha dan jln kan tanggungkwb yg diamanahkan sebaik mungkin...tempat aku pun PKR yg menang...aku tak lah terkejut sgt sbb mmg ptt pun coz pemimpin yg sebelum nie ntah pape....so,he should learn somthng after this...dalam apa jua situsi pun, nk menang mmg mudah tp nk kekal kn apa yg kita miliki tue yg susah...hidup umpama roda....

anyway, time pilihanraya berlangsung aku gi wedding bang yong....meriah gak la...cam tak sangka jer die dah kwen..rase mcm bru smlm jer kitorng men sama2...kutuk sna sini...pape pun aku doakan semoga die bahgia pai akhir hayat....mase berlalu terlalu pantas...pai kdg2 aku rase ada byk benda yg aku terlepas yg tak sempat nk capai dek kerana kepantasan masa.....

sebelum grak balik muadzam smlm, aku, axy and aina sempat melepaskn stress ngn shoping...kitorg merayap sepuas ati...ingt nk tgk wayang tp ramai sgt...so, kitorg gi shoping....sedar tak sedar dah kul 7 pm...muahaha...tp kitorg leh ilek lg lepak mkn2 kat kenny rogers...bleh plak gi mkn sushi smbil tue...dlm kul 8 lebih bru kitorg kua dri jusco...then sempt singgah mcd senwg beli aiskrim mcd...then bru gerak balik...dlam kul 11.30 pm bru pai apartmen...mmg keje gila tp sekali sekala apa slhnye kan...muahaha....

kalu aku ngn axy dah pai kat shoping complex,mmg tak ingt apa la...tmbh lagi kalu ada sale..lagi kitorg gila...hehehe....apa2 pun, aku akan teruskn hidup dgn apa yg aku ada....terase mcm kehilangn sesuatu tp aku akan cuba lalui nyer sebaik mungkin...Allah lebih mengethui apa yg lebih baik tuk aku....

Tuesday, March 4, 2008

penat tp klaka...

yeeepeee....
dah abis dah kuiz...
td kuiz acc cam sengal jer...
pnat aku study pai kul 4 pgi..rupanyer sir bg open book test...adei...
kalu aku tau la smlm, aku concentrate kat law jer...
kuiz law td pun ok gak la....
tp ramai kena tanggap sbb byk toyol...
sian diorang...trus dpt 0...dah la sir tue mmg tegas...
tp salah sendiri kan....nk kata pa lgi yer dak...
brani buat brani la tanggung...

tdi pas kuiz gi makn ramai2....tgh elok2 kitorg mkn...
si ainaa usha la sorang brother kat meja depan kitorng nie...
punyalah lama die usha...
sbb hidung die mancung and rupa ada la ala2 zizan hos raja lawak...
abg tue ngn kwn2 die..ramai gak la...
tp abg tue nmpk cam pendiam...kitong pun duk tgk jer la...
bleh tahan la...
tapi sekali....tup2 bila die gelak...bru kitong tau rupanya gigi die tak der...adei...
rasenyer sbb accident kot...sbb tgk cara gigi die cam bru pas accident...
pnat la kitorng duk tahan gelak.....ilang trus rupa zizan tue...huhuhu...
tp hidung die mantain macung la...ahaks!!!

esok ada satu jer class...class OB...nk submit case study..then nk wat tutor finance and wat slide tuk presentation OB...esok tak lah bizy sgt kot mcm 2 hari sebelum nie...khamis ada 2 class then abis jer class Bicom kul 1 trus balik seremban...yepppppeeeeeee.....nk gi tgk wayang la...byk citer best kuar...tp nk ajak sape ek...huhuhu....

SEMOGA HARI ESOK LEBIH BAIK DARI HARI INI...

SEMOGA AKU TAK JUMPA APA2 YG MENYAKITKAN HATI.....

God, give me strength....i want my life back...forget everything that hurts me....amin..

Monday, March 3, 2008

mcm2 hal.....

arini ada kuiz last finance...huuhuhu....mam kata solan senang..so aku pun menyenangkan diri aku la....hehehehe...study gak la...bukan pandai pun kalu tak study...huhuhu...rasenye ok jwb td tp yg frust nyer time wat cash flow to lupa add working capital...adei...dah salah satu...harap2 solan len btul la...dpt cover balik...after this dah tak der da claass finance...huhuhu...gonna mish mam sharifah.....esok ada kuiz law ngn account...argh...law la paling aku tension..dah la markah teruk...mls plak bace buku...adei...padan muka aku....huhuhu...

tdi aku kenakan si axy...aku suh die men game test mata...last sekali kuar gamba antu...punyelah terkejut die...dah tue kena la la bebel...."SENGAL"...tue je la perkataan yg die bleh sebut...hahaha..muka cuak gile....padan muka...muahahaha...sepuas ati aku ngn ainaa gelakkan die....siap give me five lagi....sat lagi nk kena kan ousemate aku yg lg sorg plak...si shera....

td aina jumpa org tak der motiv...huuhuhu....ntah pape ntah..pnat kitorng gelakn die...muahahha...keje kitorng gelakkan org je la rini...hahaha....actually nk ilangkan tension psl kuiz nie...huhuhu...

semalam aku tak reply msg som1....bukan tak mau reply tapi takut...huhuhuhu...kpd sesiapa yg terase i juz want to say sory....i will reply ur msg when im really ready....but the truth is i really mish u...need u to be with me...but i cant...coz u r belongs to som1 else...both of us knows this fact....so dont prentend like ur single...cause it will hurt her feeling...u dont hve to msg me cause it only make me feel guilty...i love this frenship but there is a limit that we hve to follow...i had forgive u and there is nothing for u to woried anymore...past is past...

harap2 mlm nie bleh tido ngn aman walaupun tido lambt....huhuhuhu......


ESOK KUIZ LAW AND ACCOUNT...argh....chaiyok2...

argh...tak sabar nyer nak balik...


huhuhuhu...
khamis nie balik uma...
yepeeeee......
windu giler kat my sweet darling (aina.....)
ari2 die tipon tyer bila nk balik...
balik nie nak tido puas2,mkn sedap2, shoping sepuas ati,jumpa geng CPC...
then kena balik muadzam ari ahad...
pas tue tak der balik2 lagi pai la final exam...
huhuhu....
kejab jer rasenye sem nie...
tp byk benda yg berlaku....argh...tak mau ingat,nnti sedey....hwa..hwa...

Dirimu tetap dalam ingatan...

Kami tanpa dirimu…

Berakhirnya ramadhan…
Muncul lah syawal…
Hadirnya bersama kenangn antara kau dan kami…
Bersama memori-memori indah yg pernah kita lalui bersama….

Syawal kini tidak semeriah dulu…
Tiada peluk cium dari mu,
Tiada gelak tawa yang bisa membuat kami gembira di pagi syawal….

Di hening pagi syawal,
Hujan turun membasahi bumi,
Turut turun bersama airmata kami kerana terlalu rindukan dirimu….
Memori kita terus berlegar di ingatan…
Tak pernah padam dan tak akan pernah…

Kedengaran suara melaungkan takbir hari raya…
Hati kami bertambah sayu…
Rindu padamu terus menebal…
Terlalu byk kenangan yg kita kongsi bersama…

Disatu sudut kami membayangkn kau duduk menunggu anak cucu mu memohon maaf
Terdengar nasihat dan gelak tawamu
Peluk cium hadiah yang tak ternilai…
Tiba-tiba kami tersedar,
Kau telah lama pergi…
Menyahut seruan Ilahi…


Di pusaramu kami berdoa
Agar kau bersama orang-orang yg beriman….
Bersama-sama kekasih Allah….
Doa menjadi penyambung kasih sayang….
Moga kami terus tabah menjalani hidup tanpa dirimu…

Maafkan Saya

Maafkan saya..


Maafkan saya kerana melukakan hati awak sekali lagi..
Bukan saya tak sayang awak…sayang sangat…tapi as a frenz..

Maafkan saya kerana tak mampu nk bahagia kan awak..
Bukan sebab tak der masa tapi sebab hati nie bukan untuk awak….

Maafkan sy sebab tak mampu nk tunaikan permintaan awak untuk jadi aida yg dulu…
Bukan sebab ego, tapi sbb sy bahagia dengan diri sy sekarang…

Maafkan sy sebab selalu marah awak…
Bukan sebab benci tapi sebab susah nk buat awak faham yg sy bukan untuk awak…

Maafkan saya sebab tak balas semua sms awak…
Bukan sebab tak der credit tapi sy tak tahu nk bls apa..kerana jwpn sy tetap sama (sy bukan untuk awak)

Maafkan sy sebab selalu mengelak dari awak…
Bukan sebab malu tapi biarlah sy dengan hidup sy..

Maafkan sy sebab tidak mencintai awak…
Bukan sebab hati ini milik org lain cuma hati ini bukan milik awak…

Maafkan sy untuk segalanya…
Kerana sy tak mampu untuk tukar persahabatn kita dgn kata2 cinta…