iklan-iklan~sila click

Monday, April 28, 2008

Rindu sangat...

Tak tau la knp 2 3 hari nie rase rindu sgt kat arwah wan...rindu sgt...wan,ya rindu sgt kat wan....Klau ya tgk mana2 bdk gi peluk nenek die..ya mesti rase sedih..sedih sgt..rindu sgt nk peluk wan mcm dulu..Balik kg...wan mesti tunggu ya kat pangkin...tunggu ngn tongkat kayu wan tue kat pangkin...pas tue kita mesti pluk2..cium wan..mcm dah sepluh tahun tak jumpa...then suka sgt tgk wan happy bila anak cucu balik...riuh rendah kn umah kita wan...then wan mesti tnya nk makn apa...dah tue suh arwah mak teh sediakan...ya blaja masak ngn wan...mcm2 la ya tnya...penat wan nk jwab masa tue kan...
Then mmg dah jadi kebiasaan ya kalu balik kg, mesti round2 kg nek moto...wan mesti pesan..jgn pagi jauh2...jgn blik lambt...mlm plak mesti ya tido ngn kwn..kat celah ketiak gak la tempat paling strategik....lena jer kita tido sma2 kan...rindu sgt masa tue...bgun jer pgi..tgk wan dah siap2 masak kat dapur....semua yg ya mintak smua wan buat...wan tau ya suka makn kuih buah mlaka kan...wan slalu buat...then kuih yg buat ngn beras kering tue..apatah nama die..ya dah lupa..dah lama dah ya tak mkn kuih tue sejak wan pegi...kalu ada pun, stakat beli jer...rase die tak sama mcm yg wan buat....rindu sgt wan...
Dulu ya slalu balik kg...kalu mak ngn abah tak anta pun ya bleh balik kg ngn angah nek bus kan...best sgt tyme tue...Wan mesti masak sedap2....ya tak leh lupa kalu semua org balik then kita sma2 masak dodol atau lemang kan..awal subuh lagi dah kecor2 nk siap kn brg...besenya ya akan tlg wan potong daun pisang...mesti ya potong senget kan...wan gak yg tlg btul kan...pas tue ya tlg wan masuk kn beras dlm buluh...kita masak rendang...ya la paling byk makan...tp semua tue ya dah tak buat lagi....ya hanya pandang jer org len wat...ya tak bleh..nnti ya mesti nagis mcm skang nie...sbb ya rindu sgt kat wan...kalu ya kena marah ngn abah..wan slalu back up ya kan...kalu ya skit perut wan mesti riso...rindu nya nk dgr suara wan.."shira, bgun..mandi cepat..bleh minum sma2"...dah tue kalu ya liat nk bgun wan ugut nk jirus air...seronok sgt tyme tue...
Wan tau tak...abah pun rindu wan...ya slalu tgk die ngis lepas sembahyang...mesti die ngat kat wan kan..abah pun tak pnh lupa bace yasin tuk wan setiap mlm jumaat...ya pun..semua org...ya sedey sbb tak dpt kongsi kegembiraan ya dgn wan...dah byk yg ya tempuh sepanjg wan tinggl kn ya nie...mungkin ya bleh pluk wan achu tuk ilangkn rindu nie..tp rase die tak sama...bau die tak sama...perasaan dan kasih syg tak smaa....aritu masa ya jumpa die, die ada pluk ya...Ya Allah..tyme tue hnya Tuhan jer yg tau..betapa rindunya ya kat wan....ya ngis..tp org tak nmpk..sbb ya pandai cover...sebak nya dada tyme tue...
Sayang kan...ya tak sempat nk blaja masak byk2 ngn wan kan...dulu ngt pas wan tak der bleh blja kat mak teh..tp syg nya...tak sempat...sbb mak teh pun pergi tinggalkn kami....tue lagi kami terkejut...secara tiba2...tp ya smpt jaga 3 hari kat spital...mak teh pegi pd usia 44 tahun...tp ya sempat blaja masak asam pedas ngn mak teh...ya dah pandai msk dah skang...blja ngn mak..somtimes ngn m.lang and mummy....kami semua rindu sgt kt wan...kami semua slalu berkumpul...tak penah putus hubungn...dah ada ahli keluarga baru..mirul nama die..kitorng syg die..Mungkin jodoh kita tak pnjang kan..tp ya tetap syg wan sampai bila2....wan tak kan ada pengganti..semoga wan bhagia kat sana dan di cucuri rahmat...~amin ya rabal alamin~

Akhirnya...

Alhamdulillah.....

Akhirnya aku dpt buat die pham yg he is not everything... Susah nk wat die pham..dan sgt susah nk bukak mata die...Thanks God...I juz want to see axy happy balik..Thats all... Hidup nie mmg byk halangan dan dugaan..Semua tue sebenarnya ujian...Allah uji kita ngn mcm2 cara ...cuma terpulang pada kita macm mana nk hadapi nya...Tue bukan tanda Dia tak syg kita..tp Dia nk uji tahap kesabaran dan keimanan kita.....Hurm..semoga kita smua tabah dan sabar...

Cousin baru..?

HUrm...arini sunggug bosan...Pgi td ok lah jgk..coz bgun jer tido trus on9 ngn yg tersyg..tp kejab jer coz he got things to do...hurm...ptg mak ajak gi Jusco..tp mls la plak nk kua..tak der mood...semua org pelik..tak kn aku yg gila shoping nie tk mau go Jusco..actually im waiting for him...hehehehe..so ngadap jer la laptop nie..tp huhuu...hampa jer...die tak on9 pun..aish..mula la rase sedey...tapi tak per..dah bese pujuk diri sendiri...no hal punya...


Dah tue abah ngn tak putus asa trus ajak gi jln kat mlaka...aik...mlaka lagik..hurm...tp aku tetap tolak..ngn alasan mls dan penat..apa yg penat aku pun tak tau...hehehhehe...pai la mlm aku tunggu..tapi...hurm..last2 ngadap la blog nie and skodeng2 blog org len gak...


Mak ngah ada call kata ada "crita hot"....gosip apa plak kali nie..aish...rupanya...ada jejak kasih la...mak ngah dah jumpa anak die yg dah 25 tahun terpisah..so mak ngah nk knal kan kat kitorng semua...aish..siap bgtau aku lagi..hencem org nya...hahahahah...len mcm jer bunyi jer...nie yg tak sabar nk gi KL nie..aish...tp yg mls nyer bila dah jumpa ramai2 nie..mesti aku kena solan camnie..."shira bila nk kawen?"...aish...heran aku..muka aku nie mmg dah layak kwin ker...hurm,blaja pun tak abis agi..nk kwin plak...tunggu smpai seru...hehehehe...dan biasanyer solan2 cam tue aku bia kan jer...jwpan nyer ialah sebuah senyuman yg cukup hipokrit...hahhahaha....

Aish...bila la abah nk gi KL nie..dah tak sbr nk jumpa cousin bru nie...start from next week dah agak sibuk tlg mak long tuk wedding kak ati..hurm..bese la aku kan org penting(ayat perasan)....then kena anta wan( nenek kesygn) gi jumpa pakar ....aish..sian wan..tak abis2 ngn sakit die...sebaik aku cucu prihatin...hehehehe....then nk tlg busu settle kan probs keta die tue..aish..lihat lah betapa bizy nyer aku...tp tak per..at least tak lah busan duk uma jer..!

Yer la..nk kua dating org nyer tak der...aish..apa lah nasib...huhuhuhu...sabar ek aida..mcm tak bese plak...Hurm, aku pun dah ngantuk nie...sja jer..abis kan mase kat blog sblm lelap kan mta...hope dpt mimpi indah...hehhehe...bye..tata..smoga hari esok lgi bek dri arini...wsalm....

Hari-hari yg berlalu...

Hurm...

Cuti still lama lagi..Got 2 months left..Lama lagi tue..Really hate this mood...Asyik borink jer..Selain menjadi suri rumah yg berjaya walupun blom kwin lagi..aku gak jd driver...huhuhu...anta and amik dila(my sis) gi sek kalu abah bizy...and of kos..anta and amik mak gi tadika...Tue keje tyme pagi2...Paling lewat pun leh bgun area kul 10...tue pun kdg2 terlajak gak..tp tak per...mak tak tau..hehehhe..area kul 11 lebih cam bese start on laptop...hehehhe...on9 wif him...whose that guy?hahhaha...biarlah rahsia...


Dah kata jdi suri rumah..so tanggungjwb yg utama slain kemas uma is masak...hahhaha...sebaik la aku nie ada gak minat masak2 nie...dulu tyme kecik2 suka men ngn cousin2..so minat tue tak penah padam...hahahhah...masak la tuk abah lunch...blaja2 la masak sikit2...senang ckit nnti...dpt2 plak die kuat mkn...hahahhah...ops..jgn marah...pas tue tgk tv...lyn la semua cite yg ada kat tv tue smpai lebam...

Hurm, ptg plak...kuar jln2 ngn si kecik..joging(tuk menguruskan badan lagik, sbb apiz kata aku tembam)....hik3...then sblum kul 6 mesti balik tuk on9....dulu tak pun mcm nie...tp skang..kalu tak on9 cam somthing wrong somwhere...hurm..nape eyh...rindu ker?hahahaha...jatuh CINTA lagi...aish...On9 lah pai sepuas hati...besenyer pai YM die wat hal...huhuhu...

Mlm plak mcm bese...lyn tv or bace novel...tak pun on9 ngn kwn2...kwn2 yg kenal jer...yg tak knal tak lyn...hahahaha...aida dah bek skang..nnti die marah..jeles katanya...hik3...pai nk gigit laptop..hahahha...so sweet...kua mlm tue pun dah jauh sekali...hurm...tak per, untuk kebaikan...

Aik, aida dah btul2 jd aweks yg mithali la...hurm...perubahan yg sgt bagus..kah3...insyaallah..i will try my best...hopefully, he will be my true love..pelik gak...sayang tue dtg tnpa di duga..tp sapalah kita tuk menidakkan kuasa Tuhan kan..hehehehe..Thanks God..Show me the right way..I love him..Bless us..

Menghapus Jejakmu

terus melangkah melupakanmu
lelah hati perhatikan sikapmu
jalan pikiranmu buatku ragu
tak mungkin ini tetap bertahan
perlahan mimpi terasa mengganggu
kucoba untuk terus menjauh
perlahan hatiku terbelenggu
kucoba untuk lanjutkan hidup

reff:engkau bukanlah segalaku
bukan tempat tuk hentikan langkahku
usai sudah semua berlalu
biar hujan menghapus jejakmu
terus melangkah melupakanmu
lelah hati perhatikan sikapmu
jalan pikiranmu buatku ragu
tak mungkin ini tetap bertahan
perlahan mimpi terasa mengganggu
kucoba untuk terus menjauh
perlahan hatiku terbelenggu
kucoba untuk lanjutkan hidup
repeat reff
bridge:lepaskanlah segalanyalepaskanlah segalanya

Bout life...hurm...

Dreaming is important but more important is for us to believe in our dreams. This is where the entire story starts; the story that is supposed to be written and read by others.

Let everything go, let it be what it is and forget about it; regrets only hold you back. What you're going through now will pass. You will find the light at the end of the tunnel, no matter how long it may seem and it will only be a memory. But on the bright side, you never knew you could be this strong until now. Things happen for a reason and in patterns. Life goes on.

Everything you do always comes back to you, whether it's good or bad. Remember that and start an improved life

I always be my self..really hate hipokrit person..hopefully i will become stronger person after what i had gone through..no regret in my life!everything happen must have a reason..
Dunia nie penuh dengan seribu satu persoalan...
Penat dah rasenya menerokai satu persatu..
Padahal bru 20 tahun hidup atas muka bumi Allah nie....
Tp blom puas lgi..cuma penat..melihat mcm2 ragam manusia...
Berat hati ini nk teruskan langkah yg seterusnya...
Mungkinkah ini yg terbaik...
Mampukah aku tuk terus menyintai insan yg bernama lelaki???...
Relakah aku tuk terus dilukai....
Ramai org ckp, len org len ragam nya....
Tp smpai bila??
bercinta dan terluka...
PENAT dan LELAH rasenyer dan tangisi perpisahan...
Nak memadam detik2 pertemuan...
Nak merungkai setiap punca pertelingkahan...
dan...
Perit sekali nk menerima kenyataan....
Jodoh, ajal dan maut di tangan Tuhan...
Maka...
Aku insan yg kerdil lagi hina...
Tak mampu melawan takdir dariNya...
Hanya mampu berserah...
Membiarkan hati tuk di isi...
Diri untuk di kasihi..
Oleh seorang insan yg bernama lelaki...
Doaku...
Semoga Kau beri aku kekuatan..
Semoga Kau berikan aku petunjuk...
Semoga Kau berikan limpahan rahmat dan hidayahMu....
Betul kan segala yg silap...
Luruskan segala yg bengkok...
Ya Allah Ya Tuhanku...
Titip kan aku kebahgiaan...
Berikan kan aku kegembiraan...
Tunjuk kan aku jalan kebenaran...
Padamu aku berserah...
Aku berdoa...semoga..jalan yg ku pilih...
Adalah jalan yg terbaik...
Dan mincintai dirinya, bukan lah satu kesilapan...
Amin....

Sunday, April 27, 2008

Be strong my fren...

My Dear Fren,

You always make me worried about you, but then I still love u so much.....Coz you are my good fren...I really hope can be there and hug you so you wont feel empty...I can read your mind and I know the whole story...I see what you are going through...When you ask me, where is the mistake....I really dont have the answer...Like I said b4, you giving too much so he dont know how to appreciate coz he always get what he want...But I know mybe I will do the same if its hapen to me...
Fren, be strong...I know u can do it...I know you will be ok..coz you had gone through a lot...this is only minor compare to before..And what can I say,u meet wrong person again..he is useless..stupid and soooooo stupid.. U r deserve to get som1 better...much2 better..not a stupid guy like him!
I know u feel empty and lonely...thinking about him and all swet memory that u have b4..but plez wake up...Dun worry and forget ur sorrow...Believe in ur faith..never give up....This is life dear, running up and down...Pray and show him that u will be better and much2 better without him...He juz like a rubish..Im sory if im talking too much about your love...But i juz want to show what I feel..
Fren, I want to see u happy...smile again...Trust me, insyaallah...You will meet som1...Dun wory and believe that...Allah tue maha adil dan maha mengetahui....Setiap yg baik dan buruk pasti akn ada balasan...Now, wake up....There is so many people out there who love and care bout u..Forget him and move... This is what we call life...Learning process... I know u can..wake up gurl...I love u soooo much..

Friday, April 25, 2008

harap2 nie yg terakhir...

hurm....
hati nie dah berbunga kembali...muahahhahaha...jeng3...sapa kah yg dpt menawan nya??....hurm...biarlah rahsia....hopefully, nie adalah yg terakhir....dah penat dah...ngis dlm ketawa...dan penat dah nk dilukai......penat sgt.....harap2 pilihan kali nie tepat...dpt membahagiakn...n terima diri nie seadanya..ada give and take...
LOVE COULD BE AN AWESOME STORY IF U ARE ABLE TO TAKE THE RISK...

love can u make me happy????

aish....im so tired talking bout this matter...
but i have to...ada salah..tak der pun slah...aku tak paham r ngn manusia nie..bila aku ada depan mata die...sayang kat die..duk adap die sepenuh ati....tak mau hargai...but yet, aku still leh sabar lagi..yer la dah kata syg kan..so, i will be there till aku ilang sabar....tp hampeh jer....so, aku pun angkat la kaki...3 bulan aku duk pikir....tenang kan diri...tak layn sape2 pun...janji tue janji nie..semua tue la...aish..sebaik aku tak gila..yg pastinya time tue mta mmg stock bengkak...huhuhu...so, die dah decide nk pilih that gurl instead of me..aku hormat keputusn die...dan aku doakn die bahagia dgn seikhlas hati...ati aku yg cedera nie pandai la aku cri ubat sendiri...
hidup kena di teruskan sbb aku tgk die pun bahagia...walaupun masih berharap kitorng bleh bersama tp aku simpan jer niat and harapan tue..sbb useless..bila aku move on ngn idup aku...dah ceria balik...dah ok...knp mesti datang kat aku balik....
senang2 jer dtg and ckp" aida, i still need u"...argh....mcm sengal..."still luv u"...apa semua nie...ngt aku nie bola ker..bleh tendang sana sini...aku pun ada perasaan babe!!rase nk ngis jer bila dgr dia ckp cam tue....bukan sebb suka tp sbb rase mcm bodo....
aku pun manusi gak...ada hati dan perasaan...knp nk dtg and pergi sesuka hati...
menyesal??padan r muka...dah tue yg kau cari..yg kau nk..and skang bila dah jd cam nie nk expect aku terima syg, cinta ko mcm dulu...argh...sungguh kejam..
walupun dlm hati aku msih syg kat die..tp syg tue tak cukup pun nk wat aku syg mcm dulu kat die...mase dah lama berlalu...benda tue pun dah jd taun lepas...skang nk dtg kat aku..n harap aku leh ok..im so sory...i cant..aku syg lgi tp aku tak bleh..sbb fokus aku dah berubah...maaf?aku dah lama pun maaf kan ko..cuma ko jer tak nmpak..sbb ko dah campak aku jauh2 dr hati ko tyme tue...skang bila dah jd cam nie..bru ko nk sedar...
aku tak mau pisang buah dua kali sbb aku pun tak suka sgt mkn pisang....huhuhu...aku beh
anggap die kwn..juz fren..not more...
fren,
im still here for u..but not the old one..who can care and love u more than my self....
im so sory for dat...i really cant..coz my fokus had changed..plez pray for my hapines..
i really hope that u will find som1 else who can care and luv u like what i do before...
May God bless u...

aku...aku...aku....


nie ngah tunggu mak...lambt sgt...nk gi tgk mak su kat Hospital..aish..


















nie ngah tunggu abg...aish..lambt...aku pun apa g...hehehhe...click..











tak tau n tak paham.....

huh...

last week gi k.l...saje2 jer sbb dah agak bosan duk umah...lgpun dah lama tak gi uma m.lang....b4 that gi midvalley tgk muvie ngn my cousin...then dlm kul 8 bru pai uma....hurm....dalam buln nie mcm2 jadi kat aku...tak tau la...thats why aku decide nk kua jln2..tenangkn otak...duk uma m.lang dlm 4 hari...sbtu gi low yat ngn abg and angah..mcm2 r aku beli pai abg pun pening nk layan aku...then kitorng gi test chicken rice kat KFC...not bad la..tp aku msk lagi sedap kot...huhuhuhuhu......

hurm....
sabtu pas abah tgk bola kat kelana jaya ngn boy...die call ajak gi uptown kat damansara...aku pun ikut la...jln2..mana bleh aku tolak..maka agak2 kul 12 kitorng pun sampai la kt tempt yg dituju.....cam bese..aku pun pusing2 la..tgk mcm2 kerenah...tak lama pas tue..mummy and ina(my cousin) pun smpai...so,aku pun pusing lagi uptown tue tuk sekian kali nya....sedar tak sedar dah kul 3 pagi..kitong pun balik la..mummy ajak tido umah die..so,kitorng g la..ngn sehelai sepinggang...dan berharap abg akn dtg esok bwk bju kitorng....esok nya ari ahad, pgi2 lagi abah and boy dah gi mancing kat area klang...aku pun tunggu abg smpai sbb dah jnji nk gi umah induk plak tgk mirul(cousin aku).....smbil2 tue aku duk la tgk AF6...aku minat Aliff and NUbhan...hehehhe...then dlm kul 12 lebih kitorng gerak...induk wat LAKSA...apa lagi ...kitorng blasah la ramai2...kecor gila uma..hahhaha..tue la akibatnya bila semua cousin2 dah berkumpul....ptg tue aku balik seremban..abah amik..sbb PN HASNAH(my mom) dah bising...die dah rindu kat aku kot...aku pun balik sbb aku pun dah mula rindu kat sesorng...hahahha...sapa?biarlah rahsia...aceh2...


Wednesday, April 16, 2008

cuti-cuti...






dah start cuti dah.....

ari tue yer2 sgt nk cuti...nie bru 2 minggu cuti dah merungut borink...huhuhu....nk cari keje mmg la maleh sgt2...hehehhe...nnti la kot...kalu btul2 tahap dewa punyer borink bru keje....

cuti nie selain duk uma...gi shopping,tgk muvie,jln2,on9...mkn..tido...haaaa...tension!!!


mlm smlm, ayuz and are jib call ajak kua....dah lama tak lepak ngn diorang so aku pun mengiakan la...maka tepat kul 8.30 si ajib n usop pun muncul depan umah aku.....gi tgk wayang..skali tgk tak der cite besh....maka kitorng pun gi la paroi men bowling...tempat bru oooo...besh gak la...aku,fazillah,ayush n arejib....maka kitorng pun men la mcm org gila...lama dah tak gelak sama2...diorng nk ilang kan tension final exam..aku plak nk ilang kan tension borink...kih3...lama tak lepak sama2.....best!walaupun ramai gak dak2 team tak der...tapi kitorng tetap have fun!!!!

mcm bese...si poyo arejib tue juara...huhuhu....keje die asyik nk kenakan aku jer....kang kalu aku jwb,mula la die kuar kan hadis die...fatwa die...isk...susah..mntg2 amik law kat uia..kerek ngn aku!!!sengal punya arejib..tp at least die wata aku gelak la mlm tue...ada ke nk skandal kan aku ngn bukhari!!!!huhuhuhu....men gila apa!tau kat jborn...mati aku!tue musuh ketat die..hahahha...
















wif fazillah...juara kalah..kwang3...




arejib...suka kutuk aku!



next week ada byk plan....nk kua ngn azie n cousin aku....then tunggu dak2 uitm abis final exam then......hahahha...ENJOY!tapi dgr2 cite result kua minggu depan....huhuhu...kaco btul la...bru nk suka2.....huhuhu...