iklan-iklan~sila click

Friday, October 31, 2008

aduhai..

sy bru nk upload pic...
internet kat sini lembab plak!!
nie yg ase nk balik umah jer...streamx gak yg baguih!!!


arini perut den sakit...
tp tak per..sy kuat lagi..
td paper MA..alhamdulillah ok la..
esok paper micro!
paper nie la sy pling cool sekali..
tak klam kabut study..sbb sy buat setiap satu tutorial die..
sy akan cari jwpn pai lubang cacing..
so bila tyme nk revise tak lah kalut sgt...
(nmpk sgt subjek len sy ada tiru org kan)ngeh...adatlah tue...student life mmg mcm tue!kan..kan...(sila angguk yer)

esok exam kul 9..
pg td sy terlewat bgun..
kul 6 lebih baru jaga...
set alarm kul 4.45..
seb bek tak lewat sgt2...
dah janji nk kejut en azraf..tp aleh2 die bgun dulu..
siap msg gudmorning kat sy..
sy tak kira...
sy suh die tido balik then sy call bru die bgun..ngeh3..
die ikutkan jer gf die yg sengal nie..(die lagi sengal dri sy..terutama kul 12 keats)

en azraf tak dingin dah..
dia dah panas...heheheh..
actually perasaan sy jer yg kata die dingin...ngeh2..
sy mmg suka pikir bukan2...hiks~~

td dok elok2 sy burak2 ngn en azraf..
tetibe die tnya bila nk dtg umah die..
adoiiiiai...glup!!!
(diam tnpa jwpan)
tak per..bia die dtg umah sy dulu..
ngeh3...
persoalanya bila sy nk bwk die dtg umah sy?
mak.....bila mak eyh...tolong jwbkan bg pihak along.....ngeh3...

AHAD nie sy ada paper management science...
gila kan...ari AHAD pun ada paper kan..ntah pape la..
tapi demi nk abiskan exam cepat...SY RELA!!

k, sy nk tido..
sblm tue nk gi layan merapek ngn en azraf dulu..
bese la org ngh berbahgia kan..tiada sengketa..ngeh3...
tak mau acik cari psl ngn dio lagi..
silap2 aribulan dpt pelempang sedas nnty bru tau...lariksssssssssss!

k,gudnyte!
doakan sy kua dewan exam sambil tersenyum esok eyh...

Wednesday, October 29, 2008

5 lagi paper to go!

hurm...
arini pepagi sy dah bgun...
siap muntah bagai...perut and tekak tak sihat la..
myb slah mkn kot...

arini sy puasa lagi..
dah habish dah...legaaaaaaaaaaaaaaaa......

td sy berborak kat ym ngn peacemaker amir...
sorang kwn sy...
lama dah tak contact...ada la dlm setahun...
masing2 kalu online pun wat bodo jer..
sy takut die pun takut...
tp dibulan yg baik nie...
semua berubah kan...
yg tak baik jd baik...yg tak rapat di rapatkan...
yg jauh plak makin jauh kan..(huhuhuhuhu)

sy dah borak2 ngn die...
rupanya msing2 takut...hiks~~mcm kelako jer kan...
bese la...pasa zaman muda belia dulu...ada yg terkehel..
ala..bese la bab2 feeling2 nie...
tp semua dah settle!!
best nyer rase bila sy dah leh berkwn ngn semua org...
tak yah nk takut or rase bersalah...
sy mula2 ase bersalah ngn amir nie...
tp alah bisa tegal biasa...(eh ada kena mengena ke)
..........
die org yg baik...
tabah plak tue...rilex bin cool jer..walupun mcm2 tekanan..
tyme nie frust dulu sy ada ngn die...hiks~~~(mengimbau kenangn silam)
semoga kwn sy tue..
bertemu dgn wanita yg dicari...
bak kata die...die mencari wanita yg suka pada die..bukan harta...
so ada spe nk?sila hbngi sy...ngeh2...
bg sy die sgt jujur...sgt teramat sgt...
kdg2 kejujuran die wat sy terkejutzzzzz....
ada kenangn di sebalik tue smua..bia sy ngn die jer la yg tau...

anyway,
esok paper MA..management accounting...
paper nie lagi best dari paper accounting and finance!!!!
doakan sy..

en azraf arini dingin semacam jer...
die nk balas dendam ker ek...
ntah la sy pun tak paham...
bia ajer la..perasaan sy jer kot rase mcm tue..
oh ya!
ada foreigner kat tempat sy nie..
amai plak tue..student baru...
mcm dari afrika jer...sy tgk rambut pun sy tau...
syiok jer sy ngn aina gi skodeng diorng kat fudkot td..
ngeh2...saje cuci mata...cari ilham..
tak per..nnty kalu ada mase sy gi berkenalan...
mana lah tau bleh amik pic same...nnty sy upload kat sini ek...

doakan sy tuk esok!!!

berani buat berani la tanggung...

hurm...

sy bru bgun tido...niat kat ati nk smbg study...
tp nk cite psl smlm..

kalu uols perasan..entry2 sy sblm nie..
sy ada ckp sy nk sgt tgk en azraf marah kan...



smlm...
sy wat perangai..
dan kwn2 sy kata mmg agak melampau...
sy ikut kepala sy jer...
dah 2 3 hari gak sy wat cam nie...tp smlm yg plg worst..
dari pagi lagi en azraf sabar jer...
tp sy tetap ngn kepala batu sy kan...
sudahnya...mlm tue..en azraf dah ilang sabar kot...
die pujuk punya pujuk sy tak mau..
tnya apa mslh sy ckp tak der pape..
sudahnya..die pun marah la....

nk tau apa jd??
terus kecut sy...
en azraf tak tengking or ckp pape pun...
tp cukup ngn msg pendek die..dah wat muka sy PUCAT!
aina pun ckp..."pucat mukaa..bru tau takut...tulah..cari psl lagi"
serius..sejuk tangan sy...
dulu nk sgt die marah kan...
skrang bru sy tau kecut...

taubat...sy tak nk wat hal lagi...
kecut perut sy weeeeeeeeeeiiii.....

tue dia...
bila sekali dah marah..
sbr pun dah abis limit..
padan muka sy....terus nangis...takut punya psl..
lama la gak en azraf nk cool..
dah kul 1 lebih pun die nk kua umah...sbb panas punya psl..
marah sgt die kat sy tyme tue..

selama nie en azraf tak pernah marah sy pun...never!
sy pun dah tak tau nk ckp mcm mana...redha jer..sbb en azraf mmg marah..
sy nk taip msg pun sy takut...
sy ngis..kwn2 gelak kan sy...
sbb mmg terang dan nyata salah sy...sape suh cari psl...
yer..sy tau slh sy..sy tak wat lagi..


bila die dah reda...
bru die call sy...tue pun sy dah abis ayat dah nk wat die cool...
kelu lidah beb!padan muka sy...
sudahnya sy minta maaf byk kali...sbb mmg slh sy pun..
nk majuk tak tentu psl..
bila ditanya knp..sy wat2 tak tau...
bila en azraf dah nek angin..tau sy mengelabah...



tapi at last..
sy bgtau jgk..knp sy marah ngn die..
sudahnya...bila on phone ngn die...
sy kena pujuk jgk...
ngeh3...(nk menang gak tu..walaupun dah nyata salah)
taubat sy...sy tak nk cari psl mcm tue lagi...
bleh tahan gak en azraf nie eyh...
baru ckp sikit jer dah berderai airmata sy takut...
padahal bru intro jer...



nie lah rupa..
org yg jarang marah..
bila die marah...haru dibuatnya..
dpt la org tak phm bahase mcm sy nie kan...huhuhu..


kesimpulan nye...
sy berani nk cari psl..
so sy kena berani tanggung akibatnya jgk...
ampun abg...ayg tak wat lagi..huhuhuhu...

Monday, October 27, 2008

perang exam :-)

ngeeeeeeeeeeee....

esok exam dah bermula...
meh sy share jadual exam sy yer...

28/10 islamic studies (9am)
30/10 manegement accounting (9am)
31/10 microeconomics (9am)
2/11 manegement science (9am)
6/11 corporate finance (2pm)
7/11 ACCOUNT


pas tue sy akan bercuti 3 minggu...
sebelum tue nk pi holiday2 dulu bru balik umah mak...hehehehhe...
sy nk gi jejalan buang mase and duit...ngeh2..
tyme2 cam nie la nk merapatkan silaturrahim kan..
mane lah tau tetibe en azraf kena gi jepun lagi....tak kan menganga sy nnty kan..
so sementara ada tyme...let go bebeh...
(ayat org tgh gatal..muahahhahha)
dun woryy...we wont do anything yg melanggar tatasusila negara...hehehe

apapun..
kehadapan blogers yg sy sayangi...doakan sy tenang jwb paper exam nie yer...
psl entry smlm tue..
ia tak der kena mengena ngn en azraf..
kami ok sajer...kalu tergelicir sikit tu kira adat la kan...
dah kata sorg selatan sorng utara..berperang la jgk kekadang kan...
perang manja..hiks~~ngengada...

doakan sy yer...
nnty dah abis exam sy update yer...!
salam sayang...aida~~~

what u give,u get back...

hurm...

lately nie..otak sy byk berfikir..
berfikir yg ntah apa2...tp otak tetap ligat berfikir....
what u feel,bila kita sungguh2 and org tue plak wat cam tak kisah....
mesti saket ati kan...
menurut die..die mmg mcm tue..nmpk mcm tak kisah tp sebenranya die kisah..
tp pada sy..u have to show...sama ada ko kisah atau tidak...
sbb aku bukan nyer dukun yg bgus nk bace apa yg ada dlm pale otak ko ok!!!


nk ker aku wat tak kisah kat ko??
tak per...bila aku dah abis limit sabar...nnty kau tau la nasib ko cane kan...
skarang bleh la nmpk yg aku sgt kisah kan...
nnty bila aku btul2 tak kisah...jgn harap aku nk dgr apa2...jgn harap k!!
thats y aku kata...jgn uji kesabaran aku...
sbb teruk padahnya..

nmpk aku senyum hari2 kan..
tp dlm hati aku nie yg sakit ada ko tau?
nk marah ko?ko dah cukup besar pnjg and tak perlu dimrah..wat malu sajerk!
bak kata nabil...lu pikir la sendiri..
aku nie jenis...kalu tue yg aku decide...aku akan teruskan jgk..tak kisah la besar mane pun risk die..
aku tak takut pada risiko...
sbb jatuh bgun itu adalah kehidupan..
aku akan redah dan teruskan apa yg aku dah wat sbb aku yakin...
Allah akan tolong aku...tunjukkan jalan...
kalu aku tak redah semua nie...aku tak tau tahap mane aku bleh pegi...
and aku tak pernah menyesal pun apa yg aku wat..terutama tntg ko..
semua tue pengalaman...and sgt berguna tuk mase depan...

tyme nk baek ngn aku..
semua benda ko tnya kan..korek sane sini..
tyme ko dh baik..and aku lyn baik..ko makin slow kan...
tak per...aku paham..mcm tue lah kwn yg bergelar manusia..bleh berubah hati nya..
tak per...aku tak kisah...
sbb aku tegar org nya...
aku yakin aku bleh tepis manusia yg mcm ko nie...
sbb aku syg kan ko...aku wat derk jer...
wat mcm tak tau..bia jer..
aku tak suka nk pakse ko jd cam aku..
sbb aku pun tak suka nk jadi mcm aku yg sekarang nie..
tp aku bersyukur apa yg aku ada...

one day..
bila aku dah tak tau apa yg aku nk wat ngn ko..
mybe aku akan ckp..
ko wat cara ko..
aku wat cara aku..
aku tak yah kisah psl ko..
ko jgn kisag psl aku...

mcm tue ker yg ko nak..?
sweet sgt tyme kita jd kwn dulu kan..
gelak same2...sms..kua jln2..
sweet kan...tp aku tau ko tak kisah..
tak per..aku nyer sbr msih berbaki lagi...

kalu ase2 nnty ko dah tak leh nk contact aku..
sbb aku dah off hp aku..
maknenyer kat situ is..
aku tak nk tau pape psl ko k...
so jgn cari aku...

aku tau ko akan bace blog aku nie..
bila ko dh tak tau mane nk cari aku..
sbb dulu ko slalu menelaah blog aku nie..
tp since ko dah baeeeeekkk sgt ngn aku..
ko kata tak yah bace dah..
walaupun tyme tue ko ckp mcm bergurau jer..
tp aku amik kisah k...

sekian..

entry nie khas tuk "ko"...
yg len tak terlibat k..

Sunday, October 26, 2008

plan lepas exam

hiks~~



kan aritu sy kata nk gi bercuti lepas exam kan...
kekonon nk ilangkan tension exam kan...
plan dah baeeeeeeeeeeeekkk punya.....
td mak call...
dgn ceria nyer mak ckp ngn sy..
lebih kurang mcm nie la pebualan die :

mak :assalammualaikum....

sy: wslm...mak..........(buat2 sore rindu la)

mak: kat mane nie?bisingnyer bunyi...tgh dating eyh...

sy:mana ada dating...nk dating ngn sape?
mak:mane lah tau..dating ngn azrap ker...(mak panggil en azraf is azrap)haha..
sy:mane ada dating....die dah balik kedah dah...
mak:owh...bila exam start nie?abah kata ada paper ari ahad..btul ker?
sy: aah..sian kan..tak per...kitorng tak kisah pun...tp mak kan..kitorng pas exam nk gi holiday2 bleh tak?
mak:nk gi mana??nk gi bercuti kat gurun ke(gurun tue kampung en azraf)
sy:tak lah...along nk gi ******
mak:amboi..jauhnya...nk gi nek apa...
sy:nk gi nek bus...kitorng amik pakej percutiaan...dah gi survey dah..
mak:hurm...sukatila..tp makesure bgtau plan die btul2...
sy:hokeeeeeeeeeyyyyyy dun worry...nnty along bgtau plan and buget die sekali...hehehe..
mak:amboi...siap nk bgtau buget lagi...
sy:hehehe..
mak:ok lah..eyh,along nnty balik beli ink printer...dah abis la ink die yg canon nie...
sy:ok...
mak sy mmg mcm tue...bab2 alat2 nie smeua die suh sy...die tau pakai jer...
sy plak mmg tak kisah...asalkan sediakan pulus...hehehe...
akhirnya sy dah bgtau mak plan bercuti sy..hehehe...
tp tak leh happy2 sgt...exam dah dekat...
lagipun en azraf lum apply cuti lagi...
tak kira..kalu die tak dpt cuti...sy suh die ponteng...hehehe...kejam punya gf kan...
tak per...sy tak pedulik :-P

td sy gi segamat...zinger burger punya psl..
mula2 en azraf byk soal..mcm tak mau bg pegi jer..
sdanya die pun mls nk layan..
kalu die tak bg pun sy gi jgk kan...hiks~~
nnty sy update pic td eyh...
sy ada beli somthing td...nice sgt...
benda tue sepasang...nnty sy nk bg en azraf sepasang...hehehe..



k, sy nk sambung wat micro nie...
sambil dgr lagu rossa...tajuk die: takdir cinta and wanita yg kau pilih...
best lagu die...meh dgr reramai...

doakan sy selamat study yer...bukan selamat tido tau..hehehe


HAPPY BUFDAY KAK AIDA...

rupanya arini bufday akk kecik molek nie...
happy bufday kak...yeayyyy akk dah makin tua...muahahahha...

tuk kak aida,

*semoga panjang umor & dimurahkan rezeki
*diberi kesihatan yg baik
*bahgia bersama keluarga dan insan tersayang..
*semoga semua impian akk tercapai...

jemput la makan kek pink yg aida wat tue...hehehhehe...
sedap....

happy bufday kak!!
smile always k...
May God Bless U....

sejenak..



sejenak sy terfikir...
putaran hidup yg kita kena lalui..
walaupun byk pahit dari manis...
tp selagi kita yakin..kita mampu lakukan yg terbaik tuk diri sendiri...


senyuman hari ini...
gelak tawa hari ini..
kebahgian sy hari ini...
adalah bayaran tuk setiap kesedihan dan kepayahan yg sy lalui mase lepas...



Y a Allah...
terima kasih atas segala nikmat yg Kau pinjaman kan padaku...
kekuatan yg Kau berikan...
kesabaran tinggi yg Kau kurniakan..

semoga kebahgiaan dan kesenangan hari ini..
akan sentiasa bersamaku...
ujilah aku...
namun berikan aku kekuatan dan kesabaran tuk lalui setiap dugaan yg Kau rencanakan....


bersyukur aku padaMu yg Allah..
atas setiap ujian yg Kau turunkan...
ia mengigatkan aku tentang ke Esaan Mu..
ia juga mengajar aku tentang erti hidup yg sebenar...
dan pengorbanan yg harus kita bayar tuk setiap kegembiraan yg kita dpat..


tunduk sy..
bila kenangkan semua yg Allah rencanakan untuk sy..
betapa sy bersyukur..
kerana masih diuji..
kerana itu tandanya..
sy masih lagi tak ilang dri pandangan Nya...

Saturday, October 25, 2008

sabtu yg membosankan

pepagi lagi en azraf dah call suh bgun...
kul bape sy tak perasan...tp sblm die gi keje la kot..
today die keje half day...yeaaaaaaaaayy!

sy bgun jer...
dah ada breakfst...spaghetti(btul ke sy eje nie...hentam saja la)
ops!bukan en azraf wat...tp shera beli kat pizaa hut...
die bru pai pgi td..die gi pavilion tgk high school musical 3..
so adalah bekalan...
sy mmh nk makan pizza sensasi delight..tp tak leh take away..kena makan kat situ jgk..
tak aci...sy nk gi kuantan...en azraf tak bg..sbb sy blom abis study lagi...exam dah dekat...

hurm..tak per..
smlm dekat kul 1 lebih..bru en azraf balik...
dah hampir tertido sy tunggu die...
dlm kul 2 lebih sy pun tertido..
pas gayut2...kutuk2 en azraf...sy pun tido ngn lenanyer...
en azraf pun sgt penat...suara die pun letih semcam jer...


jab gi nk gi pasar sehari..
aina nak mkan nasi kerabu...
sy plak nk makan nasi tomato ngn ayam masak merah die yg sedaaapp tue...
mkn puas2...sbb esok sy dah start puasa...
niat di hati...sepanjang exam nie sy nk puasa...
nnty kilo makin bertambah...bising plak en azraf...(die tak pernah bising..sy jer yg kisah)


mood stuuuuuuuuudyyyyyyyyy cepat la datang!!!!
exam dah dekat sgt nie...
study pun mcm nk tak nak jer...
hwaaaaaaaaaaaa.....

kuasa Allah

dulu..
sy pernah terpikir tuk msg "die" nie..
juz to say hye...and tnya khbar..
because ada somthing happen..and we all dah tak contact each other..
tp "die" adalah salah satu pengalaman sy yg berharga..
to know him is one of the best memory that i ever had..
walaupun akhirnya end up dgn cara yg tak baik..
mungkin sbb salah diri sendiri...
untill now sy tak tau mana silapnya..
mungkin mmg dah di takdirkan Allah begitu sudahnya...
and sy move on wif my new life..
hampir setahun dah berlalu...
sedar tak sedar dah hampir setahun sy kenal die....
lepas apa yg jadi...sy byk berfikir....

sy hampir hilang arah tyme tue...
mybe i should put my feeling to the right person...
mungkin sy silap menilai dan tue telah jejaskan persahatan kami...
dengan kuasa Allah..tetiba td sy termiscall die kat skype..
sumpah! sy tertekan..
rase terkejut sgt....tp dah tertekan nk wat cane kan..
after ask opinion from my fren..
i start to say hye and tanya khabar...
harap sgt die tak marah kat sy lagi..
alhamdulillah...die ok..and he say sorry for apa yg jdi..
die pun ngt sy marah lagi..
dulu mmg sy marah...sbb emo sy..
but now..im okay..sy makin dpt terima kenyataan..
yg wat sy gelak...die kata igt nk datang raya kat umah sy tp takut kena halau..
tau tak, sy pun tyme raya tue...nk sgt msg die..nk say sorry tue smua yg berlaku..and mintk maaf sgt kalu sy pernah wat hidup die tak betul..or wat die hilang org yg die syg..
tp sy blom ada kekuatan nk msg die till la today..
tu pun secara tak sengaja..kuasa Allah kan..
jauh sudut hati sy nk persahabatn kami ok semula....
buang yg keruh amik yg jerneh..
alhamdulillah....



ops!
en azraf mcm dah comfirm jer dpt cuti..
sy dan excited nk men smua game smbil jerit2 gayat...
dah la sy takut tempat tinggi2 nie...
tak pe..en azraf kan ada...
lately nie sy asik nk majuk jer ngn die...
tp die sgt sabar pujuk sy..
walaupun die penat keje...
bila ungkit psl gi jepun and tuka keje..
die akan ckp...die akan cari..
dan paling terharu..die ckp die wat nie semua tuk saya...
thanks abg..sy tak pasti apa yg sy dah wat tuk die...
tp sy tak kan lepaskan org yg syg sy lebih dri sy syg die...
mungkin die adalah hikmah ats semua yg terjadi sblm nie..
sy tak mau gagal lagi...
sebelum nie sy byk memberi dari menerima...
tp kali nie sy byk menerima dari memberi..
bru sy tau betapa indahnya perasaan tue~~
ecececce...jiwang plak memalam nie kan...
layan...


k, sy nk tdo..
kang eosk en azraf kejut tak bgun plak..
mesti die bebel2....

sy rindu aina izzati



owh sy byk rindu sama nie minah kecik...
rindu nk dgr nie panggil tayong(kak long)
sekarang die dah makin nakal..dah pandai merayap jauh2...
mak sy pun dah pening...abah sy layankan jer..
mulut die membebel tak yah cite la..(mybe die ikut along die kot)
sy rindu die sgt...

picture yg tertunggak sekian lama..akhirnya dpt upload gak

tetibe sy tgk dah bleh upload pic plak..
sy pun apa lgi..
disaat kesejukkan..kepenatan..keboringan smbil tunggu en azraf balik nie..(die gi minum2 ngn kwn die)
sy pun upload la pic yg dah lama tersimpan...meh lyn yer:-)
yg kat atas tue..pic diambil sblm gi class...
class terakhir tuk subjek account for this semester.....


nie pic tyme gi shoping cari brg kat iscost mall bru kat kuantan..
tue brg pertama yg sy dpt sambar..
niat nk cari brg tuk en azraf,tp len plak yg sy jumpa..nasib la yor..tyme nie en azraf blom balik mlaysia lagik...


nie kat fitting room...sompek yor lgi sy amik pic..tp sy tak bli pun bju nie..
sy beli yg lagi satu..sbb axy kata bju nie tak sesuai ngn sy..
sedey...sy suka bju nie..tp axy kata tak chanteeeeeeekkk... :-(




nie pic tyme raya...sy bersama my best fren...jborn..kat umah sotong..
walupun ada somthing happen..sy still nk happy2..sbb i still got jborn to be in my side..




nie second day raya...nie anak buah sy..
he called me mak long...so sweet bila die panggil sy mak long...muaaaaaaaaaaaah!





wif my cousin...geng makan and lepak sy tyme balik umah wan kat johol...nie second day raya gk..tapi tyme pagi2..kat umah makngah..kat serting..





wif adik...he is so sweet...comey sgt suara die...




Wednesday, October 22, 2008

CIK AIDA TO CIK AIDA

hehehehe...nie mesti pelik ngn tajuk nie kan..

nie nk story...
sy ada jumpa sorg lgi bloger..
nama die cik aida...hiks~~
suka2...sy ase cik aida nie lagi tua dari sy...so sy panggil die akk aida...
bleh kan kak??

akk nie duk dekat jer ngn sy...
kat area nilai katanya..
nnty aida balik seremban bleh kita jumpa kan...
hiks~~~
suka.....suka...

thanks kak sbb sudi jenguk blog aida..
hope ikatan nie akn berpanjangan...
thanks kak..


next story,

nk cite psl arini..
sy tak wat per sgt pun..
mood study blom dtg..(gila kan..padahal exam mmg dah dekat)
en azraf plak suka wat sy bahgia..
walaupun die sibuk...die tetap akn ada ngn sy bila die free..
walaupun short and simple msg..but i know..die ikhlas..
sbb die dah marah dah smlm bila sy asik kata die tak ikhlas...and suka bodek sy..
sampaikn die dah takut nk luah apa yg die rase..
sian die kan..

smlm tyme on phone ngn die..
sy rase sgt selesa..
sbb sy terus terang ngn die apa sy rse..
dan sy dgr apa yg die ckp..apa yg die rase..
sy rase selesa sgt...lega pun ada..
sbb sy tak yah nk sembunyi apa2..
kdg2 org kata...kita kena hide somthing sbb tak mau lukakn hati org tue kan..
but dgn en azraf..sy bleh bgtau smua..and we will discus bout it..
thanks to him sbb ajar sy jadi manusia yg bleh berterus terang..which is sblm nie sy sgt pemendam..
sampaikan kdg2 mnyusahkan diri sendiri dan pai org pijak pale sy..(sian sy kan)


everything berada dlm keadaan ok..
my life is getting better...
my study still under control...
thanks God sbb bg sy kekuatan tuk lalui setiap satu nie..
and Thanks God sbb bg sy org yg syg sy seadanya sy...
syukur sgt sbb sy ada family,kwn2,en azraf dan teman blogger yg bleh wat sy senyum saat sy rase sgt2 down...
walaupun dlm hakikat nyer mungkin en azraf bleh ada 3 bulan jer ngn sy..
then die kena pergi balik...
tp sy sgt appreciate every second mase yg ada dgn die..
Thanks God...

Tuesday, October 21, 2008

aish..sy still tak leh upload pic la....adoiiiiai...!

hurm..
arini penat la jgk..
ingtkn nk bgun kul 9 sbb sy ada class kul 11..tp terlajak..
tp syukurlah sbb class revision tue pun mmg cancel...hahahha..clap2..
see,instinct pemalas sy nk gi class sgt berguna...
en azraf bg msg pagi2 pun sy tak sedar....
mmg tido mati..sbb smlm sy siapkan asimen tue..
then kul 3 bru tdo..
sudahnya kul 10 lebih sy terjaga tgk ada 2 msg from en azraf sblm die gi keje....
yg kelakarnyer..
en azraf siap bgtau die agak bizy arini..(byk keje kot)
so kalu die tak reply msg sy jgn pikir bukan2...
hahhahhahhahahha...
gila kesian kat die kan..
disebabkn sy yg suka pikir die nk curang ker..gatal ker...
so die kena expalain one by one kat sy apa yg die nk wat...
sorry abg..ayg mmg mcm nie..suka pikir luar dari jangkaan...hiks~~~
bukan apa..langkah berjaga...

tp kan...
kalu nk compare sape yg pernah di tangkap berskandal?
sape yg pernah di tangkap salah anta msg?
sape yg pernah bls msg2 org len...
semua jwpan adalaah sy...hiks~~
en azraf rilex jer..tak wat pape slh pun lagi so far..(ker die buat tp sy tak tau)
sy noty2 sikit jer..tp sy setia...!ngeh3...
sgt penyabar die jaga sy kan..
kalu org len..
comfirm dah kena kick dah..

owh...
sy juz nk comment psl cite kami and eagle eye..
sbb sy dah tgk cite tue...
cite KAMI tue not bad la..
tp sy ngn en azraf bg 2 bintang jer...
ngeh3..mybe sbb kitorng penat kot..tue yg tak concentrate tgk cite tue..
en azraf juz lyn lagu die jer...hurm...

second muvie..EAGLE EYE..
cite nie not bad jgk la...
ada la action2 die yg sy suka..
tp still nk tido gak tgk cite nie..
en azraf pun sy tgk mcm nk tido..tp still cover2 lagi..
sbb kalu die tido comfirm2 kena bebel ngn sy...hiks~~
cite nie sy bg 3 bintang....sbb sy minat ngn yg jadi FBI tue..walupun dah tua...hahahhah..
en azraf sila jgn jeles yer...


sy nk upload pic..tp tak buleh..
tak kua pun icon yg nk uploed pic tue..
waaaaaaaaaaaaaa...menchi tau!!

weh aida!
ko tue nk final exam...
sesedap rase jer ko berblog nie kan...dah2..
gi study!!aish...

lalalalallala~~~

Monday, October 20, 2008

SY DAH PAI TEMPAT PERTAPAAN SY!

yer tuan2 dan puan2...
sy sudah pulang ker campus..
tuk ngadap buku dan final wxam yg kurang dari seminggu nie..
preparation sy??amatla nipis..nie yg nk kena balun cukup2 seminggu nie...
seb bek la penaik semangat sy dah balik kan...
kan en azraf kan...

anyway,td otw balik..
sy mkn KFC...sementara tunggu si axy...
sy gerak dari seremban kul 3...then tepat kul 5 dh pai pahang yg tercinta nie...
sy pun call mak..mak pun..say..bgus..bwk la laju2 lagi..(mak marah la..adoiii)
then msg en azraf...pun kena soal gak..sy bwk laju ker...
sy kata mana ada..bese2... jer...then kena la bebel2 cikit2...
then pai jer umah..si ainaa plak bebel..
die kata sy bwk LAJU GILA!!
sy plak.."yer ke??aku ase bese jer"...hahhahah...then sy gelak..
die pun tak larat nk kejar sy...
die mmg follow sy dari belakang...tp pas tue sy tgk keta die dah ilang dr pandangn...

sy ase sy bwk tak laju pun...
tp sy ada ngaku sikit la....
sy potong 4 buah keta and satu lori balak sekaligus..
ala....sape suh diorng tergedek2..lambt la..
sy dah la buhsan..jln dln hutan yg sempit nie...
sy oun potong jer...
tak per..."yg penting sy dah selamat sampai..."
tu la ayat sy bg kat en azraf...
tp die kata.."yerla, brape kali nk selamat sampai"
hiks~~
yerla2...sy tak janji len kali sy bwk laju2 lagi...
lalallallala....

sy nk gi ngadap asimen terakhir tuk sem nie..
dan nk mula wat revison tuk final exam...
doakan mata sy segar yer...

sekian;-)

Wednesday, October 15, 2008

.....

en azraf mmg dah balik...
tp sy tak tau die kat mana...no idea

sekian....

Monday, October 13, 2008

laksa oh laksa part 2

kan semalam sy ckp nk mkn laksa sgt2 kan..
sekali ada sorg hamba Allah nie suh cari kat CRK..
td pas abis class MA sy pesan kat shera suh tlg belikan..
sy balik umah and tunggu shera balik...sambil2 tunggu waktu berbuka pose..sy layan cite si medina tue..

dah mandi solat bagai...
sy pun mulakan operasi mkn laksa...
nmpk cam sedap...sy makan dekat nk abis..
tinggal nk hirup kuah jer...sekali tue tertumpah plak...adoiiii...
abis satu baju...
apa lagi...kena gelak ngn budak 3 org tue..terutama ngn si ainaa...
adoiii..laksa punya psl..sy kena mandi balik...

tak per...janji sy dah dpt mkn laksa...WALAUPUN laksa die tak brapa nk sedap!!!
bersyurkurlah...

tak per..nnty bleh cari laksa yg sedap...

esok en azraf balik........PENANTIAN SY SELAMA 3 BULAN BAKAL BERAKHIR!!!
clap2...

Sunday, October 12, 2008

terima kasih untuk lagu itu..

beberapa hari lepas...
ada seorang hamba Allah...suruh sy drg lagu nie..

TAJUK:KUINGIN KAMU
BY:ROMANCE
ALBUM:HAWA

sy ckp..sy tak der lagu tu..tp td bila check hp bru sy perasan yg lagu tue kwn sy si irr pernah bg sy lagu tue...
hari tue,
hamba Allah tersebut suruh sy hayati lagu tue..

ptg td...
sy try dengar slow2 lagu tue..
setiap bait lirik die..
sgt sedeh dan mendalam..
sy paham apa maksud lagu tue...
dan maksud lirik tue lah...segala yg hamba Allah nie cuba nk sampaikan pd sy...

sy terdiam ble sy dah pham lirik lagu tue..
especially lirik awal dan akhir...
tnpa sedar sy menagis..tp sy tak tau knp..
apapun..keputusan sy tetap sama...
tak kan berubah...

sy tau die bace blog nie..
and i juz want to say..thanks tuk lagu tue..

laksa oh LAKSA...

DAH 2 HARI DAH GI TERJAH BLOG KAK CENDAWANINTIM...
ari2 dok belek n3 yg ada laksa tuh..
hwaaaaaaaa...sedap gile..
nk wat tp leceh and tak der mase plak..

20 minit sekali mesti sy tnya kat axy..
kat sini..kat mana yg ada jual laksa yg sedap2...
waaaaaa....sini mana ada jual laksa...jarang yg teramat jarang...kalu ada pun rase die sgt la menyakitkan ati..
tp axy ckp..kat midvalley ada laksa yg sedap gile...
terus sy berkobar2...
sape la nk layan selera mkn sy nie ek..
hwaaaaaaa...nk laksa!!!


p/s : en azraf cepat la balik...cari laksa yg paling sedap sekali...

Saturday, October 11, 2008

update psl shooping!!hiks~~~

smlm...ngn gigihnya sy ngn axy gi shooping...muahahha...syioooook giles!!
sila la menjeles...
kitorng masuk semua kedai yg menarik perhatian...

first kedai yg menarik perhatian ialah..PADINI..
dpt la sambar selai bju kat situ...
then zaaaaaaasss gi kedai sebelah die plak...
nk tau..kat situ..kitorng spent lebig kurng 1 jam...
gile lama...duk dlm fitting room..test semua bju yg berkenan..
then susah plak nk decide bju mana nk amik..kang kalu amik semua kang..bankrup la plak kan..mau makan magiee jer ari2 nnty...hiks~~~

sudahnya...setelah di timbang tara...
maka amaik la 2 helai bju...
plus sandle...
smeua sekali dekat RM15+..muahahaha..puas ati..
then kitorng gi makan plak...heaven!!!
mmg lama nk mkn kat tempat tue...
al-maklum la dah lama tak gi kuantan kan...

makan sampai kenyang...
then gi popular...
smbil2 sy shooping tue..sy masuk gak kedai2 yg jual bju lelaki..
hwaaaaaaaaa...semua tak lawa...menchi tau!!

kesimpulan nyer...
sy sgt puas ati ngn sandle yg sy bru beli tu...
colur putih suci ok...muahahha..puas!!
axy tanya..."apahal yg ko suka colour putih plak nie"
hurm...nie dah berjangkit ngn en azraf la kot...hehehe..
dah kata sehati sejiwa...muahahhah..gile perasan ko nie aida oiiiiii...

tp btul la..
sejak kurun bila sy minat colur putih nie???
kasut raya ritu pun putih gak..adoiiiiiiiii...

tak perla asalkan bahgia yer daks...

yuhuuuuuuuuuu...best2~~rase nk shooping lagi la....boleh tak en azraf??boleh kan..kan..kan..

Friday, October 10, 2008

tak mau sedeh!!happy2 kan diri..

:-)
senyum dulu...bru mood ok..hiks~~~
asimen sy smua dah siap!!!
yahooooooooooo....
esok kalu tak der pape yg mengacau..sy nk gi kuantan jab...nk shooping..muahahahha..
si shera la nie...die nk ajak pakai bju sedondon...
muahahah..kena la sy gi cari bju ker apa kan..kalu tak..sy men tibai jer apa yg ada...
dah tue nk kena cari bju en azraf plak tue..kang kalu sy pilih die tak suka plak...

td kan..
sy dah siap call die..
tnya..suka colur apa...
smua colur yg die suka...sy tak der bju kurung colur tue..
bukn takdder..tp yg bru2 nyer tak der..yg colur die suka tue..semua bju lama..
aisehhhhhh...so sy tak kira...sy nk paksa die jgk ikut colur bju sy??
buleh??muahahhaha...biaq pi la..hiks~~~~

so esok,
misi mencari bju bermula...
dan...
sy dok countings hari...bila cik azraf nk balik...

3 hari lagi...yesh...~~
selase en azraf dah balik..
byk menda nk bgtau kat die nie...
dah penuh dah otak simpanan sy nie....
siap la die kena dgr sy bebel2...hiks~~~~~~~


p/s:ADA SESAPE TAU TAK..KNP BILA SY NK POST ENTRY NIE..TAK DER KUA YG NK UPLOAD PIC TUE..SY NK UPLOAD PIC RAYA SY NIE..SEMUA ORG DAH LETAK PIC RAYA DIE..SY PUN NK GAK...HWAAAAAAA...KER SBB KESENGALAN INTERNET NIE TUE YG JD CAM TUE...APA LA UNITEN NIE..ORG DAH BYR MAHAL2, CAM NIE PLAK JDIKNYE~~

Thursday, October 9, 2008

masih ada harapan lagi ke???

hurm...
mood sy masih tak baik lagi...
mmg mcm org sengal jer...
jalan pun tak larat..huhuhuhu...tp still try senyum pada org keliling..
lemah ke sy??
ego ker sy??
betul ker tindakan sy??

ainaa kata..
sy patut terus terang ngn kwn2 sy...
tp sy dah byk kali terus terang...diorng mmg susah nk paham..
so apa patut sy wat lgi??
biarkan mereka wat andaian mcam2 tntg sy lagi??
sy sgt letih nk pikir nie smeua..
kalu bleh sy mmg tak mau pikir langsung...tp i cant stop my self thinking about them and our relationship~~

setiap kali sy cuba nk kuatkan hati...
tak mau pikir psl diorng..
semua kenangn dtg satu persatu...dammmm!!!
sy ingt balik...cam ner kami semua kenal..dan tertubuhnya sebuah club...
mcm mana sy penah gaduh ngn `dia` dek kerana sebuah rokok..
mcm mana kami semua amik lesen motor..kereta...
kenangn tyma amik exam PMR..SPM..
kenangn kami apply msuk Universty..
kenangn kami berpisah sbb masing2 nk teruskan cita2...semua keluar dari N9..mengikut tawaran masing2...
janji kami semua...tak kan lupa diri..dan akan sentiasa contact each other..


kalu sy balik cuti...
kami akan lepak kat kedai...
borak2..tukar cite masing...
apa yg sy mampu nasihat..tetap psl rokok..
sy mmg akan bebel psl rokok..
diorng dah makin kuat merokok...mcm2 alasan diorng bg...
kitorng akan gelak2..
masing2 cite psl pointer msing2..
psl study..sweet sgt tyme tue...

tp skang...
hurm..mungkin Allah lebih tahu knp Dia pisahkan kami wat sementara waktu..
sy btul2 harap ia sekadar sementara waktu..
bukan sbb sy tak leh hidup tnpa diorng..
tp sbb sy sgt2 syg diorng...mereka yg pernag gelak and ngis sama2 sy satu ketika dulu...

Wednesday, October 8, 2008

entry rojak.

first..

sy tak leh nk tepek pic raya sbb kelembapan internet yg sungguh menyakitkan hati nie..
nnty ble dah bleh sy update eyh...
tp secara keseluruhannya raya sy kali nie bese2 jer walupun dot duit raya byk...muahahha..
mcm2 benda jadik..
tp alhamdulillah..sy still bleh bernafas nk hadap smeua menda yg menyakitkan kepala..


second..

sy sgt kecewa ngn kwn2 sy..
yg sy kenal dri kecik...
sbb sikap tak matang diorng..
sy silap bila sy kata mereka adalah nadi sy...sbb mereka makin tak kenl spa aida nurshira yg sebrnya..
su di suruh pilih antara mak abah atau mereka..
of kos sy akn pilih amak abah sy...oleh sbb itu..diorbg tarik muka...
makin dewasa...sy makin kehilangn diorg...
diorng kata sy sombunk??sbb tak reply msg...
pernah tak diorng pham yg sy sgt sibuk...sampaikan mak abah sy pun..sy tak call..mereka yg call sy, inikan plak nk sy call diorng...borak2 kosong..maaf!sy mmg tak der mase...sbb keje sy terlalu byk...
oleh sbb tue..mereka tarik muka dan kata mcm2 kat blakang...

dgr la sahabat2 ku,
aku mmg sgt sibuk..
teramat sibuk...
setakat nk reply satu msg korunk aku msih bleh lagi..tp nk borak2..aku tak mampu..
sbb mase slalu tak cukup...
keje aku sgt byk...
aku ingtkn korunk faham..tp rupanya len yg jadinya..
paling sedih ...sahabat baik aku sendiri tarik muka dan tetap letakkn keslahan kt aku...
k fine..aku minta maaf...
tp kalu ko suka nk tarik muka ngn aku...sila kan lah...
i dont care...erik mungkin paham apa aku rase...

to my best fren...
sorry sbb tak der ngn ko tyme ko btul2 perlukan aku..
tp juz nk bgtau...aku tetap AIDA yg dulu..
sikit pun tak berubah...
aku tetap sygkan korunk...no matter what..

last,
en azraf sy nk pulang dah...
nie yg sy nntykan kan???
tp knp sy mcm tak der semangt..??
sbb sy tak brape sihat...
dan keje sy ada yg tak siap...
dan FINAL EXAM juz around the corner...
mungkin kepulangn en azraf dpt membantu sy cari mood sy yg dah melayang nie kan...


p/s : smua benda sy kena pikir...dan sy sgt2 kecewa ngn mereka...bila sy ngt kenagn sy ngn mereka...sy hanya mampu tersenyum..sbb sy tahu..sy tak kan dpt mereka yg dulu...tak per...bia sy ngn jlan sy sendiri kalu sy nie menyusahkan mreka..