iklan-iklan~sila click

Sunday, November 30, 2008

Lelaki pices..

*Dari segi berpakaian mungkin dia kelihatan kurang kemas
yg nie no komen..die pakai apa di suka jer..

*Walaupun dari segizahiriah dia agak kurang menarik, dia mempunyai personaliti yang bagus
boleh la....hurm...en azraf sila komen..adakah nie tepat pada diri anda...

*bolehberjenaka dan baik hati.
yg nie agak tepat...tp kalu tyme die marah...memang menyayat hati....phewwwww....

*Dia adalah lelaki yang pandai mengagak dan bersimpatitinggi, tetapi, hatinya selalu bimbang.
yup2..setuju2...HATINYA SELALU BIMBANG...ayat tuk hati yang bimbang...(ayang ada wat pape slah x arini)...ngeh3...en azraf jgn marah aaaaa....

*Dia tidak suka berkelahi dan sedaya-upayamengelakkannya
aah...en azrap mmg cam tue...berkelahi die tak suka...berlari2 die suka..mcm cite hindustan tue..kan abg kan..?wakakka...sedap aku kutuk die..mati la kena sedass jab gi nie...

*Hidupnya suka menggembirakan hati orang lain
yup...nak2 plak tyme kita ngah sedey....tue sbb sy syg die.....ngeh2...sesi gedik2 sikit...

*dia agak romantik dan mementingkan perasaan pasangan
btul la jgk...romantik??wakaka...die baru nk romantik...sy dah gelak guling2...en azrap jarang romantik2 nie..die selamba jer....

* Tetapi dia agak pemalu dan kurangkeyakinan, menyebabkan dia lambat dalam hal menambat wanita.
yg nie i have no komen...teeeeeeeeet!

*Dia agak sukar dari segi membuat keputusan, dan agak bertangguh untuk kahwin.
wakaka...agak bertangguh tuk kawen???sbb die kena tungggggu CIK AIDA dulu...muahahaha..sungguh perasan..panggggg tuk diri sendiri...jgn cite psl kwen..bru ckp nk duk mana jer...gurun ker n9..dah gado...nie kan nk cite hal len2...wakaka....Kawen oh kawen!!

*Oleh keranakelemahan ini, dia mudah dipengaruhi atau ditinggalkan.
hurm..entahla...mudah ke??tak mudah...eh mudah kot...eh entah la...blom abis selongkar lg tentang en azrap nie...

*Dari segi bercinta, diaadalah seorang yang hangat, mengambil berat dan mengasihi, serta menghiburkan.
oh!yg nie tepat sekali!!sgt mengambil berat...kalu die bebel kalah mak sy tau...kalu die soal..kalah polis pencen tau...ngeh3...

sekian...
nie sekadar pendapat jer...

p/s: abg...nie kira kutuk2 ke?tk kan?..so nie kira tak menderhaka la kan???
ngeh3...

segmen maki dan luahan hati...buleh??

pic cat kat atas nie mmg tak der motip!
tp suka ati la kan..nk letak ke apa kan...
dah lama tak update blog..
sbb penyakit M..dan lebih senang jd PEMERHATI!!
kan kak ckp kosong kan??huhuu..
td gi umah my fren...
wedding abg die...
hurm..actually ati mmg nk sgt g...sbb leh jumpa ramai kwn2..
tppppppppppp...
hati nie saket bila sure sy akn nmpk muka mamat sekor nie!!
tp sbb kan wedding abg die yg lepas pun sy tak gi..maka yg nie sy gi la...
lgpun..yg bersalah org len..tuan umah tak bersalah pun...
sampai2 jer...
kwn yg seketa dah ckp...
dah nmpk muka mmat nie dlm khemah!
shit..!
aku benci btul!!
marah aku lom abis lagi...
seb bek ada erik..sy leh borak ngn die..since mmg dh lama tak borak sama..
die sibuk suh dtg kedah..then die nk sgt2 jumpa en azrap!waaaaaahh!!!besar permintaan ko tue erik..tp sbb aku kakak yg bek..so aku akan pertimbang kan!
jgn lupa anta kopok lekor kat umah aku...
ok..back to the topic!!
nk tau sbb apa sy bengang??
sbb mamat nie suka ikut kepala die!
sape tak bengang...??
dh 8 tahun kwn beb!
mkn sesama...ponteng sesama..lepak sesama..amik exam sesama...
we r best fren hokeyyyyyyyyyyyyyyy!
tp di sebabkan trip ke PD yg aku tak dpt join tue..
ko mula la nk tarik muka ngn aku...!
nk ckp aku mcm2....
then ko ckp kat bdk2 len...
aida mcm nie...aida mcm tue....
itu bodoh namanye~
then ko kate aku nie suka cipta alasan....!
kepala otak ko....dah mak ayah aku tak bg pegi...
tak kan aku nk mengamuk kat diorang plak..
mana aku tau nape die tak bg aku join..
trip2 yg len aku gi kat uniten...diorng bg jer...!!
ko tarik muka ngn aku kan?
tak pe..
dah tue ko sebar cite mcm2 kan...
tak pe...
dah tue ko duk kutuk aku kan..
sbb aku couple bukan di kalangn budak2 kita kan...
bdk yg ko tak kenal kan..so thats y ko tak suka
tak per....
aku hargai jasa ko yg jaga aku since aku 13 tahun!
ko protect aku..
satu skul tahu..we r best fren!!
sampai ada yg ingt kita couple!
aku ngt semua jasa ko..
tapiiiiiiiiiiiiiiii
aku tak leh terima sbb
psl hal aku tak leh join trip tue...
ko berlagak bgus ngn aku kan??
siap kutuk2 aku lagi..
kata...masuk U yg mahal kena byar...
tak standart!
sijil aku sbb duit!
then bila ada kwn2 yg mention nama aku tyme korg tgh borak..
ko leh kata mcm ni...
"eh,hidup lagi ke aida tue?"
sungguh mcm @##%$^&^&....
mcm2 ko ckp kan...
seperti bendalah tue semua dah lama tersimpan dlm pale ko kan!!
meh sini aku nk jwb!!
*aku tak kisah pun ko kutuk aku...sbb aku tau perangai ko cane..kalu ko tak suka org tue..ko akan suh semua org tak suka jgk!tp dgn aku ko tak berjaya kn??sbb ada yg masih baaaaaeeeeeekkk ngn aku kan...lagi satu!aku amik kekuatan dari erik...sbb die pun pernah kena mcm nie ngn ko..even lgi teruk...!kalu erik bleh saba..nape tak aku..so aku anggap nie satu permainan bodoh dari ko jer!
*pedulik apa ko aku masuk U mahal?ada aku mintak duit ko?
even yuran satu sem aku 8 ribu pun..ada ko kisah!!bapak aku pun tak bising tau!!
ko kate sijil aku tak laku???
pale otak ko!!
sape tak kenal UNITEN??
MENJANA PROFESIONAL hokeeeeeeeeyyy...
ko gi la inteview mna2...kalu bdk dari U ko...ngn U aku..same2 gi interview...70% diorng amik bdk dari U aku tau!!!!sbb apa?ko pikir lah sndiri!!!!!!!!!!!!
ko sedar tak U yg ko masuk tue lagiiiiii tak der standart!!!
sape2 bleh masuk??ko ngt tak..ko dulu failed acc ngn add math??sbb apa ko leh masuk situ plak?
haaaaaaa...tue terbukti U ko tue men sapu jer spe2 pun!!!
aku tak dpt IPTA sbb apa?
sbb aku tak apply la!!!bukan sbb aku bangang sgt!!
aku tau la nk atur idup aku...
ko kate course ku bohsan kan...keje nnty asik duduk jer...tak mencabar!
ko kate ACCOUNT tak mencabar kan..
pale otak ko tak mencabar!
kalu ko tecabar sgt kan..nape account tyme SPM dulu ko failed??tlg jwb sikit bg aku phm..buleh??
sape yg amik account jer phm betapa mencabar nyer account nie!
ko kate nape aku tak smbg kejeruteraan kan?sbb mak aku tak kasi..
aku dpt offer tue ok!!dari MARA lagi tau!
aku lgi nk sgt pegi..sbb tue yg ku minat...tgh laut duduk pun aku tak kisah...
tp mak aku tak restu!!!tue sbb aku amik account!!!aku kan anak mak!!
tp kan..
ko ngt keje ko bgus sgt ke..
konon2 target nk masuk TV3 la....
buktikan dulu okeeeeeey!!!
then ko kate aku berlagak amik degree...ko amik dip jer..
ceh!
bila mase..tue rezeki masing2 la..ko kate degree blaja senang?
tolng la weyh...ko try wat tgk...baru ko tau...betapa SENANGNYE degree nie!!
sukati aku la nk wat degree tak yah diploma ke..gaji ko berjuta gaji aku seposen ke...aku nk wat master ke...sesen pun aku tak mintak duit ko...
*psl aku couple ngn spe...aku punya suka la...
nk org ganu ke..kedah ke..penang ke...n9 ke...
hidup aku..aku nyer suka la...sakit ke...suka ke...ngis ke...aku tanggung sndiri la....aku yg kenal die dari ko...aku tak penah lupa kwn sbb bf..tnya la erik ke sape2...tyme kwn susah aku tetap tlg selagi mampu...aku tak penah ketepikan korunk pun...aku syg korunk tp bila dah melampau sgt..manusia mana leh sabar??
ko tak kenal die..ko nk ckp mcm2...ikut sdap mulut...kang aku ckp mcm2 psl ko kang...
sure sentap kang...ko couple ngn bdk bwh umo pun ada aku kisah?tak kan...so apa lg ko nk??
(tgk...aku dah jdi manusia kuranh ajar dah...)
sekali lagi aku dgr ko cite psl hal aku...tyme tue ko tgk la aida yg sebenar..aku dah diam selama nie pun dah kira cukup baik tau!!!aku tak kaco ko...ko jgn sibuk nk cite psl hal aku....selama nie aku tak pnah melenting kalu kwn2 aku tegur aku ke apa..aku dgr and tadah jer telinga..tp kali nie mmg melampau...sungguh kebudak2kan...sama ada aku yg berubah atau ko yg dah berubah...aku mmg dah berubah..sbb aku kena berubah ikut flow life aku...tp aku tak pernah lupa sape aku...dan dri mana aku dtg...aku ngt semua benda yg wat aku jd aida harinie...aku tau...tnpa korunk aku masih aida yg lembik yg senang kena buli...tp sbar aku berlimit la...
raya nnty..ko tak yah wat muka terpakse dtg umah aku...sbb aku pun tak sokeeeeeeerrr nk tgk...
terima kasih blog...sbb bg aku taip sampai aku puas hati...sbb lately nie...byk sgt yg aku pendam..seb bek ada blog yg leh aku luah kan!!huhuhu...
fuh....legaaa....

mmmmm

"kalau apa yg kita buat semua nyer menyakitkan hati,menimbulkan kemarahan dia...lebih baik kita diam tanpa berkata apa2 kan...lebih baik kita jadi pemerhati sbb for sure pemerhati tak kan menyakitkan hati sapa2 dan menimbulkan kemarahan sape2"~~~~~

mungkin menerima dan memerhati lebih baik dari memberi~~~

Wednesday, November 26, 2008

TAK LARAT SGT..

sungguh tak larat!
klau pai esok still tak larat
sy pas keybord kat en azraf jer la suh update yer...

~semoga jumpa lagi~

Monday, November 24, 2008

isnin yg memenatkan..

sebelum sy mulakan..
sy nk bg komen balas kat arab yg dlm chatbox sy tue...
arab tue en azraf la yer...

"ek ele...ayg tak takut pun kena ngaps ngn shinbei tue..kalu kena ngaps ngn abg tue mmg la sakit..sbb abg pakai gigi antu..muahahhaha..... :-P...jgn marah..nnty kena jual+tido lua"


ok..
next!

arini sy penat lagi...
pagi2 dah siap2..nk balik kg..atok sedara meninggal..
Al Fatihah tuk arwah tok chu a.k.a atok hencem..
sy pun kurang psti knp pggil atok hencem...mak kata atok nie mmg hencem...
sy tak ingt muka atok nie..
laassssssssssssssssssttttt sy jumpa die tyme sek rendah!
sekarang dah besar panjg..comfirm tak ingt!
sbb atok nie jarang balik umah wan sedara tue...
sbbbbbb die ada 3 wife!
amik ko!
apa2 pun...
td atok dah selamat dikebumikan lebih kurang kul 12 tghri..
kubur atok hencem nie btul2 depan kubur arwah atuk sy yg dah "pergi" 14 tahun lalu...
so sy duk kat kubur arwh atuk jer la td..tgk dari situ diorg kebumikan..


yg ramainya td...
semua sedara mara...
lebih 30 buah kereta...
yerla..bila dah 3 wife punya family bergabung!
plus plak ngn cucu cicit yg dah kwen..
tyme nie la nk tnya khabar..
yg pasti!
sy diam je td..sbb sy penat sgt!
dah la kena drive!kena kejut bgun awal...
panas terik plak tue..membahang...
sy borak sikit2 jer ngn makcik2 yg sy kenal...
yg pasti nie ayat diorng...bila sy gi besalam..

"shira ke ni??Ya Allah...dah besar panjang dah...dulu kecik jer..ngt lagi selalu nek moto ngn atoknyer gi mkn roti canai2 pas2 subuh dulu"

sy senyum jer...

"blaja mana skang"makcik tue tnya..
"hurm...uniten.."
"owh..amik apa?dip dlm apa"
"hmmm...amik ijazah dah..bachelor in accounting"
"owh..bape dah umo ko nie shira"
"20 tahun dah.."
"lah..yer ker..muda yo lagi...tak per..cepat abis blaja..cepat la KAWEN kan.."
"hehehhe" sy gelak tak ikhlas..
"kawen nnty jgn lupa ajak m.ngah tau..kalu tak nnty m.ngah majuk..."
"insyaallah.."
"dah ada calon lom?kalu blom meh m.ngah cari an.."
"eh..tak per...dah ada kot..."hahahhaha..gelak dlm hati...
"ha..sok ko kawen..jomput mak ngah semuo...ko cucu kesayangan atok ngn wan ko marin..tak sangko dah bosa ko kan...copek btul maso berlalu"

ah sudah...m.ngah nie nk wat segmen imbas kembali plak...dah la panas terik nie...
tetibe..jenazah pun sudah di sembahygkan..
dan2..perbualan ditutup!
selamat aku!
nk tau knp selamat?
mak ngah nie mmg terkenal ngn agensi cari jodoh tak bertauliah die...
kang tak pasal2 sy kena taklimat free plak..
pas tue kena terlibat ngn agensi die kang..
bukan leh caya sgt..diorng memang suka nk kwen kan family ngn family...
dgn alasan nk rapatkan silaturahim yg dah semakin jauh...
oh tidak!
itu mmg kepantangan my mum!
die mmg tak suka kwen ngn family...byk duka dari suka nnty..mak kata..
kalu buleh die suh cri jauh lagi jauh..jgn kena mengena!
kedah tue dah cukup jauh lom mak??hehehe...

esok!
balik kg wan blah mak plak!
kang tak balik..die majuk..kata sy lupa die..
kang bila tipon di ngis2 kata sy lupa die...adoiiiiaiii...
oleh tu..
esok balik..
nengok la muka cucu mu nie puas2...
ehem...wan..raya aji nie wat lemang tak??hehehe...
wan sy nie jiwa kental ok...peminat setia mawi ok...
dulu tyme mawi wat show or konsert mana2 die pegi tau!!
tyme af die vote tau!
tp sejak dah uzur sikit nie..aktiviti dikurangkan..
sbb anak2 tak bg kua umah...
huhuhu..padan muka wan kan..asik merayap jer...tak jaga kesihatan..kn dah kena marah!
satu lagi peel wan nie..
liat makan ubat!
tp kalu ngn sy..
sy amik air..sy kuarkan ubat..
dan2 dia telan!
sbb die tau..kalu sy ceramah bebas pasl ubat nie mmg sakit telinga die..!
huhu..

ok...
mau rehat!
esok nk drive lagi!
hwaaaaaaaaa.....cuti sy makin surut!
tinggal 3 hari lagi!hurm...mcm cancel jer nk balik jumaat...mcm nk balik sabtu jer..mmmm...

entry di pagi ari

LUV U EN AZRAF!!!!!


k...
dikala nie..
sy baru nk wat cobaan nk tido...
tue pun klau berjaya...kalu x..sy kejut en azraf bgun tuk temankan sy....

actually
bru sudah on fon ngn en azraf...
ase2 nyer dah leh tido kot...
sbb semua "cukai" dia dah bg...
kalu tak tak lena tido weyyyyyyyyy.......(hahahaha...sila la muntah ngn statement nie yer)

k..
gudnite!

Saturday, November 22, 2008

msg from dot..dot..

sebelum tue..
meh sy gelak guling2 dulu...
muahahhahahahha....


arini kan bufday mak...
then..
td kan kitorng gi berpoya2 kat PD...
then bila dah balik...
pai umah semua...
tyme elok2 semua org berlonggok kat dapur...
mak bukak cite..

"td kan...ada org wish happy besday kat mak"..smbil senyum...
sy ilek jer makan buah mangga..tak rase apa pun..sbb semua org wish mak arinikan..

"siap ada hehe kat blakang die..."...mak dah start gelak..
tetibe ada org semak..

"sape mak..." adik tnya..
"sape lagi..en azrap along la..." mak dah ketawa dah...
"nie kes nk amik ati la nie kan..tak pe2..pesan kat azrap..teruskan usaha anda.."mak ckp smbil ketwa...

"owh...abg long rupanya yg bg msg..."kwang..kwang..kwang..

wah2..sungguh sengal okeeeeeeeeeeyyyy..
siap nk gelakkan aku plak si dila nie....

sy wat muka seposen jer...tp pas tue..

"mak, mana hp mak"
"nk wat pe?nk bace msg azrap bg kat mak eyh..?jeles eyh?..."wakakkaka..
xder makne nk jeles...saje jer nk bace...

mmg sengal ah...free2 jer aku kena perli arini...

mak nie senyap2 jer..tp boleh tahan gak ooooo...
die bercerita gak kat mummy(my auntie) psl sy ngn en azrap...
habis la satu family dah tau nty...tak bleh la berpoya2....ngeh3...(ayg gurau jer hokeeyyy)
family sy mmg cam nie...
kalu sorg ada bf...abis semua tau....
then mula la kena tadah telinga dgr nasihat...(bg yg serius la)
setakat couple cinta cintun monyet tu..booooleyan la...
so kalu nk berdating memana...kena la hati2..merata ada family..
no plat keta kena tutup!hehehe..
tp ada sy kisahhhhhhhhhh?nan ado...selambe jer...


notes: sy rase mcm geli2 tekak bila dgr dila sebut abg long tadi...wakakakka..tak sedaaap hokey bunyi nyer...kena cariks nama len nie....ngeh3...


sekian :-)

berpoya2 arini..


memula...sy senyap jer dah pai PD..
yer la tak der kwn..(adik sy ngn cousin dah berendam dlm air)
sekali tue..
sy call irr..


"ir kat mana?"
"irr otw nk gi teluk kemang..."
"laaaaaaaaaaaaaa yer ke...org pun ada kat sini"
"laaaaaaaaaaaaaaa yer ke....lily ngn family pun ada kt sna..diorng bru pai.."
"ok...nnty dah pai irr bgtau tau..org ada kat depan toilet nie..hehe"

dah tue..bila dah jumpa..
sempat la gosip2 jab..
kitorng jln sepanjang pantai...
best!!walaupun panas nyer...Allah yg tau...
sy mmg tak bwk bju..sbb mmg tak leh mandi pun...
bila 3 manusia nie dah bercantum!
siap la..macam2 la kitorng wat...
semua otak gila2...
tambah plak..dah lama tak lepak sama2..
kalu kat campus pun asik cite hal asimen jer!!


nie mula kat tepi2 jer...
irr ckp...

"si aida ni bukan leh caya...die mmg jakun air...kang tak sedar jer die dah pai tgh laut tue..dah la bju tak bwk.."

lily smbg

"tau tak per..pom nie dah la kalu nmpk air mmg die gedik...mmg suka jer nk beredam...aritu yg kita men air sikit jer pun die dah lenjun..pedulik apa die ada bju ker tak..jab gi kalu tak jaga...mau nyer tenggelam..bek ko pegang die irrr"


muahahhahha...
sy mmg suka la pantai nie...
mmg jakun la!!
sy kalu dah berendam!mmg tak hengat la result dah nk kua....ngeh3...



ilek jer men air tgh panas..

"kita nie selamba jer ngn bju lengan pendek dok berjemur..hitam legam la balik nie..dah la kita mmg tak bape nk putih...."sy kata..

"hahahhahahahha"



okey!
lets start!
men kayak!
si mamat..adik si lily tue...siap kata nk gi sumatera nek kayak lagi...
panggggggggg irr bg..dah la die tgj takut duk tgh2 laut tue..
suar dah basah...spenda basah tak irr?..hehehhe..(aku lupa la nk tnya ko td)




ok...jom gi sumatera!!!
laut die kotor sey!!!
sy nk ajak aina gi ROMPIN next week..
nk gak mandi..kali nie mandi puas2..sbb kt PD sy takdpt mandi...
aina kata set jer!!!
hoyeeeeeeeeeayyyyy..(mesti en azraf kata :ala ayg nie..asik jaln2 jer..)





pas dah penat berjoget kat laut...
kitorng pose kat banana boat plak...
tak nek pun..
nak mati basuh kuyup nnty..
komfem2 brader 2 akn tonggeng kan kitorang kt tgh laut tue...

apa2 pun..
best la jgk sbb jumpa kwn..
tak sgka plak si lily ngn family die pun turun gak..
nun...dari ulu langat nun..
tp kan..nk bgtau..
kat umah lily lagi best...
kat area langat tue...air terjun die!
pergh...mmg syiokk wat mcm2 skil...
sy dah byk kali redah..
lagi best..seblah umah lily tue sungai yg bleh mandi..bersih jer air die..
mmg best..tenang jer jiwa...

sory la lily...aku promte umah ko plak!!!
hehehhehe....
daaaaaaaaaaaaa....sekian!

cerita si kecik



hehe..

saje jer letak pic cik ted and mr pooh kat situ...





ok..cerita bermula!

pgi tue sy mmg dah janji ngn kecik nk g jog kat city park kat seremban two tu...

dlm kul 5 die pun dah siap!

siap bwk air..kasut bagai..

masuk ejr umah..



"mak..ta yong(kak long) mane?"

"ntah..adik cri la dlm bilik die...ngah ngadap blog r tue"

"laaaaaa...nape die tak ciap2 agi...dah upa la dier janji ngn adik nk kua tue"

"adik suh la die siap"



dengar jer suara die dah dekat lua bilik..

terus sy amik tuala...konon nk gi mandi la..



"eh..adik dah siap??tunggu jab eyh..along mandi"

"ta yong nie lmbt la...adik dah siap dah..adik tunggu dlm keta la.."

amik koooooo....die dah macam angin..

sebelum nie ngamuk..and geget sy..bek sy siap cepat...





kua jer umah...

dah jammed!

sy pun senyum jer..

si kecik dah gelisah dh!









pas tu hujan plak..

die lagi gelisah...

sy mula la nk nyakat..



"ala dik...cane nie...hujan la..tak dpt la gi taman..men2 semua.."

"ta yong diamlah...bwk jer keta tue..nnty accident plak.."

hahahhahaha...ayat cover seyyyyyyyy...

padahal dalam hati...doa..stop la hujan nie...

layan pic die kat bwh nie..










die duk diam jer ngn mak...tgk hujan turun!




wat muka kesian..senyap jer!
mana penah die senyap macam nie dlm keta weeeeeeeeyyy...







sudahnya...duk kat pondok jer...
tgk hujan turun!
sila lihat muka frust si kecik tue...
hahahhahaha...
padan muka...bila la nk tgk die sedey cam nie kn..
selalunya die jer nk sedey kan org...





balik umah!
sy beli aiskrim...
nyummmmmmmmyyyyy....



smbil ym ngn en azraf...nmpk tak love2 tue..
tue ngh ym ngn dia la...
romatik kan...?hahhahahahhah...(sila la muntah)




mlm gi Mc D plak...
seblum masuk keta...
kena amik pic dulu!



yummmmmy...
mcflurry move it tue...sedapppppppppp!
to en azraf:
cuba abg tgk aiskrim tue...
sedapppp...dlm die ada milo...byk plak tue..
mmg best la....ayang mkn slow2 jer..
syg nk abiskan...sedapppp...abg nk??ngeh2...(mesti en azraf dok geleng2 kepala)
note: untuk makluman..kami berdua mmg antu aiskrim!!terutama Mcd...asenye...Mcd bleh lantik kami jd DUTA McD kot..hehehhehe









cerita brpoya2 semlm...


lepas abis jer keje..
abah balik umah...solat semua..die suh kitorng siap2..
gi melaka katanya..
walaupun sy mls nk jln..tp sbb buhsan..maka sy pun yeaaaaaayyyy...

tempat yg dituju...
first!
gi Menara Taming Sari..
nie 2nd tyme sy nek bendalah nie....
1st tyme nek waktu siang..nie wktu mlm plak...
mlm lagi besssssssttt!
seram plak asenye...waktu siang tak rase apa pun..





nie la first view yg sy nmpk...hehehe...
ada ramai org separuh bogel kat bwh tue...hehehe..
tp kesian..semuanya budak kecik..ngeh3..(ada niat nk gatal tu...paaaaannngggggg en azraf bg)



nie sy amik tyme sy dh ada kat puncak!!!
best..cantik!die pusing2 tue pening gak la...
tp best la jgk...kat bwh tue..dataran pahlawan..baru setahun lebih bukak...
cam ner sy tahu?
sbb sy slalu shopping kat situ..
kira tmpt tue ok la..
nicole ada..adidas ada..FOS ada..mcm2 la..CR pun ada..
ELLE jer yg tak der..sory yer kak piah...
tp tyme kat atas tue..
sy dah nmpk ada logo M besar..
yeeeeeeerrrrr....McD...sy dah byg mcflurry dah..
harus ku terjah selapas turun nie..(kata sy dlm hati)



then...
gi nek eye on malaysia plak..
sy ase semua org dah tau kot..
eye on malaysia tak kat titiwangsa lagidah..
melaka dah amik plak..
buhsan r nek nie..
sy dh byk kali nek..
tp sbb nk abiskan duit abah...sy nek jgk..heheheheh..
abg tak naik...die kata buhsan.....tau plak die kta buhsan eyh??




eye on malaysia nie berpusing 4 kali..
semua sekali 12 minit..
tahan buhsan la tunggu die abiskan 12 minit tue..
ae mcm nk suh jer abg tue bukak pintu...sy nk turuuuuuuunnn!
abah kata nek nie tyme mlm tak best..nek tyme siang..kita leh nmpk laut cina selatan tue...
yer ke??
whateverlah!


next!



gi umbai plak...
ikan bakar and nasi lemak..tue buah2..
tak sedap buah tue!!!




smbil tunggu ikan bakar and segala benda yg diorder siap..
kita blasah otak2 nie dulu...
mak sy tak mkn..die kta sdp ker??
tue tak len tak bukn die dok bygknn otak kita la tue...
ntah pape tau mak tue...
byg yg bukan2..



nie sotong goreng! ngn sayur apa ntah
mmg sedap!
kedai nie lagi sedap dr kedai yg minggu lepas!
10x lg sedap!
tyme nie ikan tak dtg lagi..so kitorng letak kat meja seblah dulu..kalu letak kat meja kitorng kan...
mmg licin jer...!hehehehe...





ok...dah licin!!!ikan bakar ngn ikan tiga rase!
2 ekor yg besar tuk 5 org mkn!!!
hahahahhha....tp pas tue..
semua tak larat nk bgun...
abah tolak kat sy kunci suh drive...sy tolak kat abah..abah tolak kat sy balik..
then sy ase mcm nk campak je kunci keta kat dlm laut tue!!huhuhu...

then..
balik!
otw balik abah kata...
pgi2 esokkita gi PD plak eyh..(tyme tue dah dekat kul 1 pagi)
adussssssss....penat weeeeeeeeyyyy...


notes:mak slalu ckp mcm nie..nasib korng la dpt abah yg kuat berjalan yer...pantang ada mase lebih sikit die mesti nk ajak kita jln2....tak per mak...along suka...nk2 lak bila abah ajak jln2 smbil shooping!lagi along suuuuuuuuuukkkkaaaaaa!

HAPPY BUFDAY MAK :-)

arini bufday mak yg ke-????...waaaaa..terpakse dirahsiakan...atas permintaan mak sendiri...wakakkakakak...

so td kira mcm dah gi celebrate la...
mkn2 ikan bakar & sotong goreng+nasi lemak and semua bendalah lah kat umbai melaka!!

best!best!
kali nie lagi best dari minggu lepas!!!!
kedai minggu lepas yg kitorng gi..kitorg pandang sipi jer..
tp....
harga die pun best la kan..
xpe!itu abah yg byr...hiks!!

so..
to my lovely mom...(mak tak kasik letak pic die kat sini..adoiiiiiaaaai...)

*selamat hari lahir....(hadiah mak tahun depan ehk..hehehe)
*semoga panjang umor..(perjlnn mak jauh lgi....mudah..mudahan)
*di murahkan rezeki..(bleh blanja along selalu)
*dpt bonus byk tiap2 tahun(pas tue dpt blanja along shooping..ngeeeeeee)
*tabah dlm jalani onak duri kehidupan...ewaaahh...(jgn merungut wat keje kat sekolah tu)
*sabar layan kerenah budak2 kat tadika tue....(seb bek diorng comey kan..)

esok pgi..nie pun dah pgi dah..abah ajak gi mandi laut plak weyyyy...lotih den cam nie...ni ha pun bru jor balik dari berpoya2 kat melaka td...adoiiii la abah den nie...tak ghoti ponek..(memalam ckp n9...sesiang ckp kedah..ok tak cenggitu??)ngeeeeeeee....

notes: sbb mak nyer bufday arini..so die dpt call free sepanjang arini..ari sabtu la kan...
so sy telah merasmikan nyer dgn call en azraf..ngeh2....ala..mak pun bukan nk call sape..bf die pun dok tido seblah die..die tak kisah pun nk call2...muah2..miss2 u..lap2 u..nie...hehehe...

Friday, November 21, 2008

result bila kua weeeeeeyyy??

si zack tue...dh bergembira...result die dah kua...
tue yg die dok happy tue...mesti result die gempaq...hiks!!

result sy bila plak mau kua??
apa??tak mau kua??
bgussssssssssssssssssssssssss....duk terperap lama2...
suka!suka!

td ada gak gi web uniten..
mana la tau result dah kua...
sekali tue...sepi jer...

tak per...
i dun mind...
tp jantung nie berdegup2 jgk weyyyyyy...
dah nipis duit abah aku keje kan..
dah hampir muflis mak aku wat...
sekali result ntah pape..
mau nyer mongok lapa aku nnty...


sementara result tak kua lagi kan..
dan cuti yg masih berbaki 6 hari nie kan...
bek kita berpoya2 dulu...hehehhehe...
bohsan kat uma weyyyyy...
kejab2 msg en azraf..
"abg..ayg buhsan nie.."
seb bek iman and sabar die tinggi...so die lyn jer..WALAUPUN die ngh keje...
kalu tak...pannnnnnnnnngggggg die bg...hehehehe...


notes: ketagaq = degil...sy dlm proses blaja bahasa utara(kedah) nie..demi menjaga keharmonian umah tangga sy..muahahhaha...yerla,nnty kan kena duk kedahhh...muahahahha..(kalu mak aku bace statement nie...mau die majuk 3 minggu)....

k..abah ajak gi berpoya2 kat melaka...ahaks!
sy suka!!!sebab apa??dpt abiskan duit abah lagi...hehehe...

hp yg sengal and en azraf vs tebuan

tau tak......
sy geram btul la ngn hp GILO nie...
sy nk update pic2 semalam....
tetibe die tak leh plak transfer pic...
apa ke jadah nyer ini semua....
hangen jer gue tau.......
arghhhhhhhhh.....tidak!
nk hp baru....(pannnnnnnnnnnnnnggggggg mak sy bg...)
dah la kan..
smlm hp nie gilo gak....
sedang best2 msg ngn en azraf..
tetibe die wat hal la..
seb bek aku tak gaduh ngn en azraf psl kelembapan ko tau hp!
kalu aku gaduh semalm...aku campak ko kat loji depan lorong tue!!!!!!
kena fikirkan sesuatu...(kata nk jd blogger tegar kan..kna r ada camera sentiasa)
kang bwk camera kang....
sy nie dah la jenis suka letak brg sepah2...
kalu boleh kua tak nk bwk pape...
ic ngn hp pun kalu boleh nk suh org pegang (mesti en azraf ingt bab nie...die mmg suka part2 mengimbau kenangn nie)
kang melayang la plak camera tue...terbang lagi duit...
hurm...kena beli hp bru kot....(abis la kena bebel ngn en azraf nie)
lariiiiiiiiiiiikkkkkssss.....
pg td kan...
seperti beselah...
bgun jer...comfirm en azraf dah gi keje kan..
so mesti ada msg gudmorning kat hp kan...
sy reply..then sy tido blik..
bila dah jaga betul2 bru sy msg ngn die...
tp pagi tadi...
die garang semacam lah....mcm nk mkn org jer...
bila sy tanya..
dia kata...die makan "tebuan" pagi nie..
wohoooooooooooo....die mkn tebuan??
sgt bahaya...
org2 macam nie harus dijauhi...kang tak psl2 kena sengat...
oleh tue...sy pun...
bwk diri...layan blog...tak yah reply msg die...
kang tak psl2 kena sengat!!!
huhuhuhuhu....
note:cuti sy berbaki lagi 6 hari...jumaat nk balik campus dah!!
eh apasal nk balik awal...class start ari selasa....sbb sy mls nk rushing...nnty nk check in apartmen baru...ntah macm mane rupa ntah..nk unpack brg lgi..nk susun2 brg lagi...sem nie sy nk bela ikan la...tp ikn apa..blom decide lgi...any cadangn??ank ikan...owh..itu sy tak suka...hehe....tp rasenye..apartmen sem nie ngadap tasik....huhu..tak suka!tak suka!...sy suka nk ngadap food court!!!ngeh3...

Thursday, November 20, 2008

happy ending :-)

ptg td...
sy ngt nk gi jog ngn si kecik..
kitorng dah siap baeeeeeeeeeeekkk punya..
sekali tue..
adusss...
baru kua uma..
dah jammed..
then hujan plak...
sian kat si kecik..
die dh berkobar2 nk gi city park tue..

esok sy upload pic die byk2 eyh..
mcm2 aksi and ragam...
nek pecah perut tgk gelagat minah tue....

oleh kerana..
mlm nie mood sy baik...
so sy nk gi tgk tv....
bace magazine..
buhsan..en azrap dah kua..
tinggal sy sorg2 kat bilik.....
sian kan...(pangggggggggg mak sy bg)_
hiks!

tau knp tajuk entry nie happy ending??
muahahhahaha...biarlah rahsia...

sekian :-)

laptop ku sudah merajuk...

huhuhuhu.....
hwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..............
laptop sy dah majuk...die tak mau on........
bile dah buleh......
die jalan lambt2...
hwaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
nie semua salah sy la...
pilih kasih...
asik ngadap pc jer...
skang laptop dah bwk diri......


notes:alala laptop...jgn r majuk...kang aku suh abah beli laptop baru kang...bru ko tau...aku mmg suka jer nk abiskan duit abah...hehehehe(paaaaaaaaaaannnnnnng en azraf bg)...die tak suka aku membazir hokey.....!sekian.... :-)

masih ada yg sayang

hurm..tajuk nk menjiwang jer...
kang tak psl2 sy kena gelak ngn kak ibukumbang kang...
tp btul la....
mood kurang nk ada....
hurm...


tak tau nk ckp apa...
speechless!!
nk ngis pun...kang org kata gila plak...ngis tnpa sebab...
hiks!
tapi apa pun....
kita as a human being...usaha jer la selagi daya...
kalu dah macam tue takdirnya..
kita nk wat cam no yer dak....
im not give up!
but im trying so hard to get him back...

notes : life is not all about doing the right things..but its about doing the things right

for you...(dedicate to en azraf)

to know u..
one of my best memories.
out wif u
make me laugh and happy...
all the tyme...
thanks for being my good partner..
thanks coz u had change me a lot..
thanks for everything that u had done....
i really appreciate it..
thats make me luv u more..
somtyme i need tyme for my self..
thinking bout my future and my next destination...
and i found that..
i need u..really need u..
not only me
but the whole of my life..
im sorry..
for blaming u...
for everything that i couldn't do..
and
i've hurt my self...by hurting u...
somtyme i feel broke inside..
but i wont admit..
and it make u woried..
coz u know me..
every single thing bout me...
thank you for all you've done
there's nothing I wouldn't do
to make sure that u r ok..
Sometimes I just want to hide
cause it's you I miss
thank you for make me understand
thank you for teeling me the truth..
thank you for care and ur luv...
and let me tell u this..
i need u..
i really care about u...
i luv u a lot..
i want u to be the old one..no need to change..
i luv u coz who u r...
God willing...
u will be mine...
and..
i will be yours..

happy blated bufday bro!

td sy ym ngn mamat sorng nie..
sekali tue..
die tnya..
aida dah lupa bufday abg yg baru jer lepas nie ek???
whattttttttttttttttttt??
hwaaaaaaaaaaaaaaa......panggggggggggggg tuk diri sendiri!

cam ne la sy bleh lupa...
padahal tahun lepas kami sambut jer sama2...(situasi berberza dgn skrng)
sory broo....aida bleh lupa plak bufday abg......
apapun...hukuman yg abg bg tue...
aida terima ngn seikhlas hati...


td bro ada gak bgtau..
esok die gi johor tuk konvo...
congrats broooo...
akhirnya abis juga perjuagan abg selama 4 tahun nie kan...
selamat berkhidmat tuk negara...
owh...bro sy nie..ATMA..(TLDM)...
nice to know u bro...
thanks a lot..

mungkin ini sbb Allah tak satukan kami...
sbb kami lebih sesuai jd adik dan abg..
walupun at first agak susah tuk kami sesuaikan diri...
sedar tak sedar...
dah setahun lebih perkara tu berlalu kan bro...
but then...
i still remember..
*nescafe..
*the flowers
*mee bandung

apapun..
tue semua kenangn kan..
so:
*happy bufday bro....Good bye 21..welcome 22..
*congrats tuk konvo esok..
*jgn lupa janji2 mu...i will show u my result..hiks!
*kurangkn merokok...
*semoga berbahgia dgn dia..
*thanks sbb jd abg yg baik...u make me proud!!!

notes:bro..untill now aida still tak pandai bancuh nescafe yg kaw tue...tp aida dah pandai masak mee bandung....muahahahhaha...see u!!!

Wednesday, November 19, 2008

Tag lagiks...by ezzah..

i have tagged you:-share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weirdtag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogslet them know they are tagged by leaving a comment on their blog:

1.sy seorang yg pemendam
hurmm...this is my bigest probs..but now sy masih lg menuntut cam ner nk jd bukan pemendam..somtyme i feel..i can handle everything..so thats y i juz keep it and lame benda tue jd mcm cancer plak...lgi sakit bila pendam..thats y en azraf slalu mrh sy..sbb sy kalu ada probs..sy suka simpan instead of share ngn die...

2. sy suka pantai dan laut
sy sgt suka pada pantai..sy boleh duduk kat tepi pantai berjam2 and sorg2...tmbh lagi kalu sy tgh ada probs...kalu sy ada probs sy akn cari tempat2 yg ada air...tasik ker..tmn ke..apa2 jer...(kalu sy tak jumpa pantai yg berdekatan la)....tgk laut dpt tenangkan hati sy...berfikir tentang keesaan Allah melalui ciptaan Nya...kdg2 tgk muka baby pun boleh ilangkan tension tau...


3.sy suka bercuti
sy suka bercuti ke sana sini...suka tgk budaya and adat org...
kalu sy gi mana2..sy suka nk try masakan diorng yg pelik2 yg sush dpt kat n9..sy jgk suka nk tnya mcm2 tntg cara hidup diorg.......walupun kdg2 tak leh nk masuk kat tekak sy..sy nk try jgk....sy sgt suka rendang..and setiap negeri msk rendang berbeza caranya...so far...sy paling suka rendang kedah..sgt menepati citarase sy(nie tak der kena mengena ngn en azraf tau..)...sy ikut perangai abah kot..suka nk exlpore adat and cara org lua...

4.susah percaya org & maafkan org
sy agak sush percayakn org...tp lg susah nk maafkan org...tue kalu org tue wat sy benar2 terluka la...(sy kdg2 sensitip gak)...so far..paling singkat mase sy amik tuk maafkan org yg wat sy marah ngn die..is setahun...tue mse paling singkat...setiap yg berlaku akan memberi kesan dlm hidup sy..so thats y... i need tyme to forget eveything..nk ucap perkataan maaf..mmg senang..tp adakah ia seikhlas ati..atau sekdar kat bibir jer...hurm..


5.suka plan sblm wat sesuatu...
sy merancang hidup sy..5 tahun sekali..contoh...dlm tempoh 5 tahun..apa yg sy perlu wat..apa yg sy kena dpt..kira mcm target la...sy suka plan..thats y kalu sy gagal..sy slalu ckp kt dri sendiri...
u r not failed in ur life...but u failed in ur plan..


6.agak panas baran
sifat nie mmg ada kat semua ank sulong kot..hmmm...sy agak panas baran..tp makin dpt dikawal sejak meningkat dewasa nie...kalu tyme sek dulu...jgn ckp la..
kalu sy marah...mmg sy diam jer..sy pendam siap2...bila sy meletup...gangster kat sek pun takut...sy kalu dah marah..sy jd bukan diri sendiri...org yg pernah rase semua amarah sy ialah adik sy...gi tnya die..apa yg die tak rase dr sy...semua die dah kena...yer..sy ngaku..sy bukan akk yg baik...huhuhuh


7.sgt rapat ngn family..
yg nie pun sy ikut abah kot...sgt pentingkan hidup berkeluarga...semua uncle and auntie sy dah mcm mak abah sy...sy bebas di tegur mcm anak sendiri and sy bebas nk tegur diorng macm mak ayah sendiri....diorang sgt manjakn sy...somtyme kalu org tak kenal...bila balik kg..diorng confius..,mana satu mak abah kandung sy...sbb sy rapat ngn semua...sy lah anak buah yg paling byk keranah....huhuhuhu...sebulan sekali sy mesti jumpa ngn keluarga besar sy...and yg paling best..makcik2 sy selalu share probs die ngn sy...somtyme sy yg bgtau mak abah...kalu makcik2 sy ada probs..

award from kak cendawanintim...thanks kak!!luv u...



yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyyyy...sy dpt award nie dr kak cendawaintim..thanks so much kak...BEST BLOGGER AWARD 08/09...hehehe...

so,sy nk kongsi award nie...ngn..

*kak emely..(ckp kosong) & adiknya..kak ibukumbang...hehehe..

*ezzah...yer...ezzah khairani...(slh eja nma mintak ampun yer)

*kak tipah...(harap2 mak die cepat sembuh)

*kak piah...(suka tgk gigi shinbei...hehehehe..)

*kak mummysya(suka tgk aries'sya yg comel tue..)

ok dah...

settle satu keje!

next!nk jwb tag ezzah plak...

alamak!ad homeworks yg sy tak wat la.

sory u ols..
sy tgh berperangn ngn diri sendiri nie...
sakit perut..nie gulung2 nyer sakit...
mmg mcm !@#%#% sakit die...sy menchi sgt!!!
smbil taip ni pun..
sy duk bongkok2 tahan sakit!

so..
mlm2 ckit..bila dah ok..
sy akan..

:jwb tag ezzah..
:amik award kat kak cendawan intim...

mlm2 ckit yer..
k..nk baring!
huh!

penat tp puas hati ........

hari nie tk larat nk upadate semua benda..
akan di update essok...
sgt kepenatan..
drive sane sini..
owh kl..nape la ko slalu jem!!

tak per..
penat2 pun..
puas hati sbb everything setle!
aku..kamu...dia...
setle!
argh...nk tido!
daaaaaaaaa....
im so tired!!

p/s:mane en azraf tak balik lgi nie...
sy mau tdo.......

Monday, November 17, 2008

bgun pagi ohhh...

arini kan dah start cuti sekolah...
maka ngn rasminya...my mum akn ada kat umah..
tp sama jer...die tetap wat keje die yg satu haram pun sy tak phm...
sy mls tnya...nnty die mintak tolong......
sbb semua keje die..kena guna computer..kalu sy tlg..
maka...
sy tak leh terjah blog u olss semua..hiks~~
maka sy bg mak laptop kesygn sy...
duk jejauh...ngadap laptop..
kalu tak tahu pape...bru panggil...
hiks~~(kurang asam punya anak...)

pepagi lagi...
abah dh call dr ofis...
"kak ya...bgun and mandi...kul 9 kang abah balik kita gi puspakom"
"wokey..."
sy bgun mandi smua...
blom sempat pakai tudung...
abah dah hon...
cis...janji omputih btul la abah nie..
blom kul 9 dah pai..
bg sy pun lari2 anak gi kat garaj..

wah.....
keta ku sudah sampai..
sy bwk keta itu..
abah bwk keta die...sy follow jer blakang montot keta abah..
keta itu sgt best...
smooth gile...senyap jer..
mmg sesuai lah untuk org pom...
ngeh2...
yg penting...
test radio die dulu...
owh...
still pakai kaset...
otw pai puspakom..
sy duk belek semua benda..
and list kan apa yg nk suh abah tuka...

settle kat puspakom...
abah pun dh byr abis kat kwn die tue...(arini jer...aku dah abiskan duit abah...RM berbelas ribu...pdn muka abah...muahahahhaha...)
then gi minum...balik..
abah terus ke ofis...ada meeting!(semak btul la org kat ofis abah tue...asik call2 jer..tak tau ke aku tgh date ngn abah nie...kaco daun btl)

dlm kul 12.30 camtue...
abah balik break and solat semua..
sy pun sempat bebel kat abah...
"abah...nnty tuka rim die...then lampu depan die blah kiri tak terang...radio tuka yg ada cd player..then..tinted kan tau...yg colur mcm hijau2 ckit tue..tue yg baru...kwn k.ya kata...then aircond die tak bape nk kuat...then k.ya nk yg ada tit tot2 tue..leceh la tak nk pakai kunci"

"owh...ok2...aircond die mmg gas dah abis...kwn abah dah bgtau siap2...tak per..ptg kang kita anta kedai uncle biasa wat semua tu..mlm kang kita anta kl suh babah tuka power stering...hmmm,tp kan..kak ya bwk keta iswara abah dulu la blik uniten...abah nk pakai keta nie pai krismas"

"laaaaaaaaaaaaaaahhhh...nape plak(dlm pale dah laju jer nk cari alasan...)"

"abah nk try dulu..nk tgk ada pape problem lagi tak..kalu dah tak probs langsung dlm sebulan nie..bru la k.ya amik...nape nye..keta iswara abah tue smua ok..power stering...apa yg tak cukup??"

"ala..tp keta nie chomel jer...cam sesuai ngn pom..keta abah tue pnjg..cam besa sgt jer..tak sesuai ngn pom...(tyme nie abah dah berkerut..apa punya alasan aku bg nie...)ha...okey la kalu cam tu...k.ya pakai keta abah dulu la..(tyme nie mmg stock redha jer)"

pas nie...
nk anta mak gi sek die..
ntah nk amik fail apa ntah...
tp sy siap ugut tue..

"kalu mak nk along anta...kita gi mcd drive tru dulu...along nk try mcd yg baru tue..move it2..kalu tak...mak gi nek teksi...(tyme nie sy angkat2 kening)"

"hampeh nyer budak...siap ugut2 plak..suh si kecik tue geget pipi tembam ko tue kang...bru tau"

"brani die geget..skali along dush..terus melalak..so bleh ker tak gi mcd nie??"

"yerla2...ko nk beli bangunan mcd pun bleh...tp jom gi sekolah mak dulu amik file penting tu"

muahahhahaha....aku mmg suka pow org tyme die ngn terdesak perlukn pertolongn nie..tp nie tuk family jer la..org lua aku xwat...aku baeeeeeeeekkk woooooo...

"mak..pas tue along nk kek kat s.recipe eyh..."
"ya Allah...ko nie nafsu gajah btul"
"hehehe...men2 jer la..."



Sunday, November 16, 2008

sengal punya frenster!!

waaaaaaaaaaaaa...
tdkan.....
tyme ngh buhsan2..
sy try la bukak frenster..
lama gila tak bukak ooooooooooo...

sy pun duk usha la semua frens...
nk bukak page diorg...
and try nk reply semua coment2 diorng...
byk gila coment..al maklum la...sy sudah merajuk ngn frenster...
so sudah lama ia di tinggalkan...

sekalik tu!
sy tgk kat view frens............
kwn sy tinggal 20 orng jerrrrrrrrrrrrrrrrrr.............
mcm sengal btul..........
bodoh!!!
abis la kwn sy yg beribu2 lemon tue!!!!!!!!
waaaaaaaaaaaaaa....ingt senang ker nk cari diorng semua...
diorng tue semua dr kwn2 tyme tadika tau tak!!
kena hack.........
aiyo...........bengong la!
hangen jer satu badan...........

terus sy tutup jer frenster...
hangen punya psl...
hwaaaaaaaaaa....
sygnya....
kwn sy ramai tue...
abg2 hencem...akk2 senior yg budiman....
adussssssssss...
saket ati btul!!!

panggg tuk diri sendiri :-p

jeles ker sy nie??

M.E.M.A.N.G!!!

kalu dah tau diri sendiri tue kuat jeles...sape suh gi tnya...

yerrrrrrrrr...panggggggggggggggg tuk diri sendiri!!

skang kan dah susah..moncong jer duk dlm bilik...

kekonon nk pjuk diri sendiri la...chaaaaaaaaaaiiit!!

ntah pape r ko nie aida...berani tnya..dah tu menjeles plak!

pangggggggggggg tuk diri sendili sekali lg...hoyeeeeeeeeeeeyyy!(pdn muka aku)

Saturday, November 15, 2008

tag

1) How old are you?
2o....still young hokeeey..

2) Are you single?
hurm...jab pikir jab...muahahha..kang kalu jwb single kang...panggggg kena ngn en azraf kang..hehehe...

3) At what age do you think you’ll get married?
hurm...let me think first..agak2 dlm 25 kot..ker 28..muahahah..menganga la en azraf nk tunggu nie...

4) Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
kang kalu kata comfirm kang..nmpk cam riak plak..so my answer is insyaallah...doa2 kan la ek...amin..

5) If not, who do you want to marry?
ngn die gak..kalu die tak nk...sy pakse gak..muahahha..buleh tak cenggitu??

6) Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
traditional wedding...of kos la beb!esey nie org nogori...ponuh ngn adat...hehehe

8) Where do you plan to go on a honeymoon?
soalan nie sy paling suka...sy nk gi byk tmpat...tp paling yg teruja sekali nk gi Mekkah...

9) How many guests do you think you’ll invite?
mesti r ramai....kwn sek rendah..menengah..bloggers lagik...kwn mak abah tak yah cite r ramainye...tue tak termasuk sedara mara lagi...hehehehe...uish...ramai la jwbnye..

10) Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
simple weedding but full of memories...i want it to be the best memory that i ever had...i wish i can make it one day...

12) How many layers of cake do you want to have?
seven layers buleh??sbb sy suka no 7..buleh tak...kalu tak buleh pun sy nk jgk...

13) Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
simple place of kos...nk wat per wat kat hotel..abis duit jer..gi shoping lgi bagus...hehehe

14) When do you want to get married, evening or morning?
early morning...buleh??muahahha..tak sbr2 plak ko nie kan aida....hehehehe

15) You’d rather have your reception outdoors or indoors?
outdoors...

16) Do you like a grand entrance for your bride?.
yg nie comfirm...sbb jborn kata die yg sponsor...hehehe...

18) Name the song/tune you’d like played at your wedding?
ntah la...nnty sy discus ngn en azraf dulu ek...hehehe

19) Are you a morning person or a night person?morning?
ntah la..depends on tyme and mood..kalu mood ok..i can be morning person..kalu mood tak ok..i will meroyan the whole day...

20) Do you want a solemn ceremony or a light one?
depends...i will answer this quest after discus wif en azraf ok...ngeh3...

21) What age do you want to get married?
25...God willing..

22) Describe your ideal husband/wife?
syg sy...manjakan sy...penyabar...suka mkn aiskrim...suka wat sy senyum...suka bebel2 kat sy...suka kiss sy byk2...suka manja2 ngn sy...(im sure...bila en azraf bce entry nie..mesti die ckp..."akulah org itu"...

apapun2...
thanks and luv u en azraf...

congrats..

congrats kat :

cousin2 sy...anak2 buah sy...
result UPSR dah kua kan...
yg excellent tue tahniah la byk2...
yg tak bape nk excellent tue padan muka korunk...spa suh tak blaja rajin2..ngeh3...
apapun...tak sapa dpt atasi result aku lgi kan...muahahahhaha....gumbiranya...

next!
PMR plak...
bila ek result kua...
mesti korunk berdebar2 kan..
mesti korunk expect nk atasi result aku kan..
so that korunk leh kikis duit aku kan...
muahahahaha...mak long paham tue...
tp kita tunggu result kua dulu ek...

actually sy ada janji ngn anak2 buah sy yg berderet2 tue..
kalu mereka dpt atasi result sy...
diorang bleh mintak apa saje...
so far,blom ada lgi...
result UPSR and PMR jer..
result SPM tak..sbb SPM sy tak hebat...(tue sbb aku tak dpt amik enginering weyyy)
tp yg sy isau nie...
si aboy tue...
die tue pandai semacam jer..
buat nya die dapat 10A SPM die..(mcm yg sy cabar die)
pengsan sy...dah r die mintak yg mahal jer..


notes:mesti korunk(anak2 buah) dah gi beratur gi salan pak teh kan...sbb aku tau...pak teh dah janji...setiap 1A yg korunk kaut...habuan die 100 kan....aku phm tue...sbb aku dah rase dulu dah...hmmm...agak2 pakteh wat tak cam tu tuk kitorng yg dah msuk U nie...hehehe..bleh gak aku beratur sekali ngn korunk sbb result aku pun hampir2 nk kua...ngeh3...

p/s: disbbkan m.long tau korunk bce blog nie..so m.long tinggal pesan kt sini eyh..nk msg mahal la..ngeh3...semua anak2 buah aku yg aku ada janji pape psl result korunk tue...cepat2 dtg umah mak long eyh...cuti sek pun dah start....mak long nyer cuti hujung bln nie abis..so sebarang tuntutan selepas itu TIDAK AKN DILAYAN....(pokai la aku pas nie)...

Thursday, November 13, 2008

result??

adussssss..
td kan...pas mak balik keje..
kitorng duk gosip2 psl abah..ngeh3...
sedang elok bergosip tetiba mak tanya
"result bila kua"
adus la mak nie...
along bru jer 4 hari abis exam...
nk masuk campus pun mls...
mak dah tnya psl result plak.....


bila ek result kua???
selalunya 3 minggu...eh tak...2 minggu??

kepada lecturer2 kesayangan sy kat uniten tue...
amik la seberapa byk mase yg u olss nk tuk tanda paper kitorng semua...
lagi lama lagi bgus...ngeh3...
bg la kitorng rehat...
setelah 4 bulan tidur atas laptop wat projct paper...
4 bulan ngadap buku...
4 bulan mkn kedai...(tak sedaaaaaaaaaaaaaaap)
4 bulan duk tgk calendar bila kuiz 1..2..midterm..final...
4 bulan duk ulang alik bilik lecturer nk mintak tips..semua bagai...

bg la kitorng rehaaaaaaaaaaaaaaaaaaattttttttttttt....


note: eh aida...apasal ko nk merungut plak...bukan keje ko mmg kena wat tue semua ke sepanjang 5 tahun nie...arghhhhh...study...tinggal 2 tahun jer lagi...tak sabar nk grad weyyyyy...buleh tak kalu sy nk grad...tp umo tak yah berganjak...buleh kan...kan..kan...mcm gerun la plak...next year dah 21...grrrrrr...

abah perli sy.....hwaaaaaaaaaaaa.!


kan td sy ckp sy buhsan gila kan..
so sy dcide nk kua dr bilik ni...nk tgk apa ada kat lua...
sy sorg jer kt uma...mak keje..abah gi HKL...
sekali tue...abah tinggalkan sy kunci moto jer...hwaaaaaaaaa...
perli ar tue...die tau sy tak suka nek moto...
lagik satu...kalu nek moto..sy tak leh gi jauh...!
kejam sungguh taktik abah nie...tak per...kak ya terima...

next!!
apa nk wat...??
baju dah basuh..
dah lipat...
dah masak...
waaaaaaaa....buhsanya!


rumah pun dah kemas...
tp bukan sy kemas...
nie mak yg kemas...
mak mmg mcm nie...die tak suka sepah2....
ops!
pic gelap..(mls nk bukak lampu...letrik mahal ooooo..lgipun hujan golap kat lua tu)



nie.......
chantek punya abah dh susun...
siap tinggal note lagi...suh sy bace...
sbb setelah disoal siasat sy semalam..
abah mendapati sy byk ketinggalan isu semasa...
adoiiiii...sy bg alasan sibuk study...abah geleng pale..(tue makneny...alsan ditolak)

oh abah!
pedih sungguh perlian mu ini...
takper...sy kan kental...
ngeh3...wat muka tak tau jer..



abah mmg cam nie..
tiap2 ari die akan beli semuya suratkhabar nie...
byk kan??
sempat ke abis bace??
sempat..abah mmg kalu bace paper mmg tekun...
si kecik pun tak brani nk kaco...
padahal kan..utusan ker..berita ke...metro ker..kosmo ker...
smua sama jer kan..
ntah...sy pun xpaham...
tp itulah abah...

ops!
sy bace ker semua paper yg abah suh bace tue...??
ngeh2..
sy bace metro jer..tue pun bahgian hiburan..
then sy amik mastika.sy bwk masuk bilik..
bru nk bace..mata dah ngantuk..
ngeh3...sekian............

apa nk wat nie???

bgun jer tido ariini..
terus trpkir nak wat pe??
nk kua jejalan..keta tak der...arini semua keta pakai...
mak ad majlis perpisahan kt sek....abah plak gi HKL...ada date ngn Dr hencem tue...
nk gi merempit...ahaks!tak dpt la tu...
sy dah lama tak bwk moto.....kang tak psl2 masuk loji kat lorong depan tu kang....

en azraf pun mcm byk keje jer...
msg pun lmbt jer reply....
kalu tak tue..bila sy tak der mood...
laju mcm kilat jer die reply...
bila sy ada mood sengal nie....sonyap plak deh...

hiks~~
smlm kan...
en azraf kata...den poning nk blaja ckp n9 nie...
ahaks!!
naseb la en azraf yer....tak per...slowly...


notes: tetiba sy rase rindu kat muadzam shah plak...
cam no nie??sy rindu nk mkn kat JENTAYU KOPITIAM tue la...
ntah apa ntah abg tue dah letakk...sampai sy teringt kat semua benda yg dia jual tue...hiks~~
arghhhhhhhh..tolong la...sy buhsan nie!jom la kua...
jborn ko dah abis exam lom??apasl UKM nie lembab na nk abis exam...aku dah terbyg pizza yg baru tue...hiks!!!cepat balik weyyy...aku tunggu ko amik aku kat umah...(ewah..mcm bos plak kan)

pengalaman yg mendewasan kn..

actually..
tajuk n3 nie sy dah tulis katb skype beberapa hari lpas..
tau knp??

sbb...bila sy pikir balik..
byk menda yg berlaku...
tp sy tak perasaan..ia semakin mendewasakan sy...
samaada sy sedar atau tak...


kes 1 :

dulu..tyme nek form 4...abah suh amik account...tp sy refused..
sy ckp nk amik engeneering..konon hebat la...
account nie ntah pape....
tak adventure...bosan!

tp sudahnya...

la nie..im taking...bachelor of accounting(hons)
hamik kau.....punyalah sy kutuk2 dulu..
nie jgk yg sy amik...

moral:jgn lwn ckp mak and abah....


kes 2 :

tyme pas SPM...
abah suh isi borang Maktab....
sian abah susah pyh gi beli slip bagai...
sy isi nk tak nak jer...
abah kata jdi cikgu senang...terjamin..keje pun tak serik....
sy tolak mentah2...

sudahnya :

after amik degree nie..
sy nk amik master...nk jd lecturer...sy xmau jdi accountant..susah weyyyyyyyyy..
balik keje lewat...keje mmg serik la...(nie semua senior2 sy kata la..kalu tak btul...sila btulkan yer)
sian hubby sy kat umah nnty..(ewah ko aida..bkn men lagi..siap dah pikir psl hubby)


kes 3 :

aina ckp....
"dia" tue tak sesuai tuk sy...
tp sy degil...
tak pedulik jgk...
sudahnya...lu pikir la sendiri....

tp yg kali nie...
aina dah bg green light...
en azraf..pas nie gi blanja aina mkn...
susah oooo nk dpt restu die......


apapun...tnpa halangan and dugaan yg lepas..
im sure..aida yg arini bukan lah setabah mana....(aku nie kira tabah weiii pas apa yg dah berlaku....)
but im very sure..ada ramai lg org yg kat lua sana...yg lebih hebat cabaran nyer...


notes:
dulu sy selalu kejar apa yg sy nk..
sy terlalu pandang ke hadapan mengejar apa yg sy nk...
smpaikan sy terlepas sesuatu yg baik....
kini...sy semakin hati2..
sbb sy makin tahu..
tak semua yg kita nk and kejar tue adalah yg terbaik tuk diri kita...
sy blaja menghargai apa yg kita ada....
dan...
ternyata...
"blaja menyayangi org yg syg kita lebih indah dpd menyayangi org yg kita syg..."

Wednesday, November 12, 2008

tolong!urgent nie...

muahahhaha...tajuk n3 nk glabah jer...
tp mmg ngah glabah pun...

kepada semua kwn2 bloger...
hwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......td sy gatal2 gi tukar layout!
then abis ilang semua...
so tolong tinggal kan coment ek...sy nk link balik...adussssss..
seb bek skrang ngh cuti...
yg 3 ada kat situ...tue jer yg sy ingt...
hwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....maap la nyusahkan u ols plak...
tolong yer..pada semua akk2 blogger kesayangan ku....
mana yg aida sempat cari...aida cari...mana yg tak dpt...tolong tinggal kesan yer...
hwaaaaaaaaaaaaaaaa..tulah!gatal tgn lagi...pdan muka aku!!!!

gilak

wohoooooooooooo...
td abah den gi anta keta giler tue..
ntah per kena ntah...asal sy masuk gear 5 jer...
die tendang balik....
free gear...
hengen jer...

sekali gi tnya semua..
die kata kena lebih kurang 700++
ahaks!!
mahal oooooooo...
klu gi shooping comfirm leh dpat macm2...
makan best2..

tp tak per..
pedulik kan...
skang ni...sy pakai keta abah jer...
lagi besh......
stering pun tak keras...............hiks!!
bwk keta abah gi jln...
abiskan minyak..
agak2 minyak cukup2 dah pai umh balik...
sy gerak la balik...hiks!!
minyak mahal??
rilex la...abah tak ckp apa pun....

hujunh minggu nie nk ajak abah gi pantai r......
buhsan r..
ops!!
18hb nie sy ada date la...
sebaik ingt...kalu tak...muncung lagi bdk tue...

ada sesape nk wat date ngn sy tak..
meh la..sy buhsan nie..
tp twaran nie tuk pompuan jer...
kalu lelaki...sila tepis.......


okies...
cite best kat tv dah start..
mlm kang nk gi mkn2...best!!!!
mkn??sy dah gemok???
pedulik....]
kalu ase tak mau kwn ngn org gemok...
cri la kwn len...!!!tettttttttttttttt...abis cite...

entah la

hurm...
sabarnyer si dia melayan kerenah sy yg sgt moody nie...
sabarnyer si dia walupun ada beberapa permintaan die tak sy tunaikan...
sabarnyer si dia bila msg2 nya dibalas lambat...
sabarnyer si dia bila ditnya apa masalah...sy jwb tak der pape...


sebelum semua kesabaran si dia habis..
lebih baik mood nie ok cepat....

mood oh mood...mana ko pegi nie..
jgn la hukum aku mcm nie...
i need to be aida yg dulu.........
yg sengal..
yg happy...
yg kuat majuk..
yg kuat jeles....
yg kuat marah tp kejab jer dh sejuk...
yg tak buat si dia risau....

oh Tuhan...
Tolonglah....

.........

dah kul 1 lbh dahnie...
sy still tak leh lelap..
en azraf dah lama lelap dah...
siap bleh terjaga then msg sy...dah tue smbg tido balik..(yer..harap maklum,die sgt m

tetbe rase lapa plak...
nafsu mkn dah meningkat nie...
nk peyot kot..(alsan...padahal ko mmg kuat mkn kn...)

esok...
ase mcm nk mkn mcd la..
so abg mcd...sila tunggu panggilan ku yer..
nk gi mcd kat giant tue...
mlas nk drive...
delivery jer lah...

okes...cik tedy..dah panggil...
esok nk bfs kuew teow goreng ah.....
abah!!esok kak ya nk bfs kuew teow goreng tau...
klau bgtau kat mak..die suh masak sendri..
klau kat abah...comfirm die carik pai dpt...
tulah bezanya mak ngn abag...hahahhah..gila kejam nyer anak..
bleh plak beza2 kan mak bah ko kan...lempang kang bru tau...hiks~~~

Tuesday, November 11, 2008

story psl holiday



memula meh sy tepek pic sy...nie kul 7 pagi kot..tgh tgk notes wat kali terakhir tuk paper terakhir for this semester...gumbira oiiiiiiiiii...pas abis exam sy terus gerak kl...tp sblum tue sy wat senaman kuakan peluh...angkut semua barang2 msuk dlm keta and store...gila byk peluh...and mmg longlai bdn sbb penat..dah la pas tue kena drive plak...tapi tak per...
next!

nie pic otw nk gi KL SENTRAL...tiket sy amik kat kl sentral...tyme nie dah lewat oooooooo...bukan sbb lewat bus..tp sbb lewat dah jnji ngn en azraf...die siap bg msg...

"kat mana?nie naik keta ke stemroll..huhu"

sy dah cuak dh...tak psl2 sy kena cop minah 2 jam...sbb dah byk kali en azraf kena tunggu sy 2 jam...sian die...

then tepat kul 9 bus jln..gila on tyme...ada yg kena tinggal..wa salute la same tu p.cik bus..
nek jer bus sy tido...zzzzzzzzzzz...ngantuk sey...sbb tak cukup tido dh bape ari dah...tp ada org kaco la...dush3..

next!


nie view kat cable car...mula2 sy tk gerun pun...sy ilek jer..tp en azraf lagik mau takutkan sy...so sy diam jer...nk elak takut..lama gak la..ingtkn kejab jer...



die sgt ngntuk...smbil tunggu tyme tuk check in..die sempat tido..tp sy kaco....hiks~~padan muka...muka mmg dah tak bleh bla..tp bila sy tnya...

"abg ngntuk ke?"..elok jer die jwb..."eh..tak lah..."ayat cover la tue...mcm den tak tau...



pas masing2 check in...kitorng pun apa lg...mula la jln..carik pintu msk..tp perut dah lapa nie...en azrap kata..kita men dulu..nnty bila dah btul2 lapa bru best mkn...ok...lets go!!


nie tyme nk nek space shoot...gila gerun weyh...nie la game yg paling gerun kat genting nie..sgt tinggi...bila die jatuh tu rase mcm jantung tinggal kat atas...laju weyh..tinggi..rase bleh capai langit jer..hiks~~memula sy cool..tp makin dekat turn sy...makin pucat muka sy..tak cayer tnya en azraf...die siap bgtau cara2 tak nk elak takut...die suh pandang atas..jgn pandang bwh...ada yg nek nie pai ngis...yg melalak menjerit cam org gilak pun ada...lelaki pun cam tue tau..hilang macho beb!


tulah bendalah die..yg tinggi tue..gila gerun..pucat weyh...die nek agak slow la..tp bila die turun tue....gila laju...macam terhempas jer sy rase....tp sy kira hebat la...sbb sy tak jerit2...(gila belagak ko kan aida...lempang kang)


hiks~~no caption...yer sy tau..rambut die dah pnjang..sy dah suh die potong..ada ker patut die kata...nnty..tunggu nak kwen..(jgn ckp abg tak ingt bila bg ckp kat ayg cam tue).........
sy mls nk ckp dah...biaq pi la...huhu..
p/s:sy dlm proses blaja ckp utara tau..sape2 nk ajar sy..sila lah..amat dialukan..sy ckp utara..ada gak bunyi..tp en azraf ckp n9....hancus...sakit perut sy gelak..muka confident jer walupun slh...ainaa mmg merah muka dgr en azraf ckp n9...adus...


lepas dah men bendalah yg tinggi tue..kami solat dulu..then gi mkn...nie muka org lapa..tp mkn tak abis pun....sbb byk gilos...



waiting....hurm....lambt gila..sy dah lapa nie...


nie chicken cop tuk en azraf....yummy...tp coslow die tak sedap...


nie kuew teow tuk sy...sy mkn half..selebihnya en azraf ngap..sy tak larat dah...gila tegang perut nk abiskan...dprd muntah balik..lebih bek sy stop mkn...



tue die....en azraf dah abiskan kuew teow sy...cube tgk kat tepi tue...smbil mkn die ber sms...ntah msg ngn sape ntah...den mls nk tnya byk2...nnty die ckp sy tak caya die..hiks~~~


then kitorng nek boat nie...en azraf kata ptg2 bes..kalu rilex tgh2 air tue...kitorng pun men la...bes..walupun kaki sakit...tp en azraf kata..bek untuk senaman peha..
ada ker patut..die kata peha sy mcm fafau.....cis...kang peha sy mcm nasha aziz kang...ada org ngorat...abg gak yg susah kan...hiks~~gila perasan........lariks laju2....
pas tue ada la men lagi beberapa game...
dlm kul 9 lebih..balik..terus booooooooom..tido..pnat gila...
esok mau balik sudah........

keesokan arinya...
kami turun nek bus kul 2...dlm kul 3 lbh pai kl sentral..then en azraf gi beli tiket balik...after settle semua...kami ke OU...kan aritu sy ckp nk mkn kat deve daily....



hiks~~~yummmmmmmmmmmmmmmmy.....bestnya...mula2 tkut gak kalu en azraf tak kenyang mkn nie...tp rasenye die kenyang kot...sbb sy pun tak abis mkn..sbb rase perut dah len mcm la...seb bek ada org tolong abiskan...kalu tak membazir sajork!




nie team mkn sy...smua sgt lapa...yg tepi blah kanan tue..meal tuk sy en azraf...sebelum mkn haruslah amik pic dulu kan..mereka pun seakan memahami jiwa blogger sy...en azraf dah terlebih phm dah........


sy order juz watermelon...sedap...tp sy minum suku jer..selebihnya masuk perut en azraf...tak larat lor...perut tak sedap..cis~~~~




yg nie set meal tuk sy...and en azraf...kami order benda yg sama...


pas tue..yg len2 gi men pool...sy ngn aina gi men bowling..sementara...tunggu tiket en azraf kul 11 mlm...sgt ngntuk..sy rase nk tertido dah..mlm tue pas abis anta semua balik...sy pai umah axy kul 3 pagi...terus boooooooooom tido...
notes: kesimpulanya holiday nie best...walaupun ada la bebrapa hal yg tak best...but this is the only chance yg sy bleh knalkan en azraf ngn kwn2 sy...they have to know en azraf..it must and complsry..alhamdulillah...org yg paling cerewet and sangt susah nk bg sy kwn ngn mana2 lelaki pun setuju ngn pilihan sy kali nie...bukan senang ooo nk mintak restu si ainaa tue..tp ternyata...die selesa ngn en azraf..she said..en azraf nie easy going...and sgt mnja..tp manja yg matured la...itu yg aina ckp la...ada lagi ayat2 die yg wat sy touching...thanks aina...
nnty sy update cerita sy blaja dialek utara...en azraf try ckp n9...gila klaka..tyme tue dlm keta...nk pecah perut gelak weeeeeeeei...juz imagine..en azraf yg dah mmg lidah die lidah utara tue...cuba ckp n9....
adussssssssssss...pecah perut...kua airmta gelakn die,...sy blom cite kat mak sy lagi...en azraf tak bg...malu....katanya!!!!hiks~~~
~~~~end~~~~~