iklan-iklan~sila click

Tuesday, February 17, 2009

sekadar luahan~~

"tak semestinya yg kita nk tue adalah yg terbaik tuk kita"

pernah dgr tak kata2 kat ats tue??
sure pernah kan...
tp kalu yg xpernah tue...
sila la hayati maksud ayat tue dlm2..

ayat tue la yg sy bisingkn kt telinga ainaa satu masa dulu..
i always keep remind her..
untill die pun dah hafal and somtyme sy bru nk bukk mulut die dah sebut dulu ayat tu~
cuba nilai balik apa yg kita pernah buat..
somtyme kita beria2 nk kan sesuatu...
but bila kita dah dpt..
bru kita sedar...bukan tu yg kita nk..
even kita nk lebih dari tue...
tamakkan?
tp tulah hidup..itulah manusia kan..
sentiasa rase tak cukup...and unsecure..
ada baik and buruknya...
as long as kita ada limit and masih ada rase bersyukur ats apa yg Dia kurniakan...

kita sentiasa mencari yg terbaik tuk diri kita...
adakala kita mencari yg terbaik tuk puaskan hati org len..
walupun kdg2 ada yg terluka..
terluka tue normal..
jatuh tersungkur pun normal..
sbb kalu tak gagal mana bleh jdi lebih berjaya kan...
yg penting kena sabar kan...~
semangat kena kuat~
sentiasa positiv~

td mam ayu kata...
jgn kedekut ilmu and share everything yg kita ada dgn org len..
sharing is caring..
but sy nk tmbh sikit..
share pada org yg punya effort...
punya kemahuan...
bukan pada org yg tak mau berubah...
bukan pada org yg tak kisah..
bukan pada org yg selalu nk bergantung....
nk kata selfish??
tak jgk...sbb knp kita perlu susah2 nk dptkan sesuatu..
die senang2 jer nk amik dari kita kan..
dan kalu ko tak pernah kisah tentang apa yg ko buat...
nape aku perlu kisah tentang ko kan..
its ur choice...
bunyi mcm kejam jer kan??
tp mmg kejam pun...
susah u ols...nk jadi kejam nie..
sbb sy tak dilahirkan tup2 jadi kejam..
ada gak cita2 nk jdi kejam..
tp dlm2 kejam2 tue...
kisah jgk nk tau psl die..
selamat ke die?
mana die?
dah siap ker keje die?
nape die tak dtg...?
apa nk buat...
sy masih punya perasaan..
masih punya kemanusiaan...

ok next!
lately nie..
selalu bingung...
buat nie slah..buat tue salah..
tak tau apa yg btull..
tak kisah pun kalu kena marah..
cuma kdg2 hati kecil nie terusik..
bukan sbb emo..
tp sbb kdg2 hati kecil nie tibe2 rase hiba..
aku nie menyusahkan ke?
memenatkan ke?
mengganggu ke?
mengjenggelkan ke?
mungkin pd org len...semua tue normal..
tp hati kecil nie len..terusik..
aku ke yg berubah....
last sekali...
bila mls nk pikir..
juz buat ayat mcm nie..
"mungkin aku tak cukup baik tuk dia"
damm..tarik selimut and tido~
easy rite?
that life..
ada benda yg kita boleh pikir smpai abis..
ada benda yg kita kena let go...biakan apa2 aja..

note: cuba sedaya upaya tuk jdi yg terbaik...blum pernah give up tuk memuaskan hati sendiri & org len... :-)

2 comments:

sharamli said...

aci je kn kal0 kita mls pikir...
tp still x setle pr0b tu kn...
hu3...
nway be str0ng dear=)

.::WaNiE::. said...

mcm jiwa kacau kan??

what u said were right :) what we desire, may not be good for us