iklan-iklan~sila click

Wednesday, May 6, 2009

tak pernah termimpi...

lately nie sy jarang update kan...
en azraf pun bising jgk...
but sy tak buleh...walupun sy ada di depan pc....
tp jiwa sy melayang jauh....

memikirkan ujian ALLAH yg maha hebat ini....
tak pernah terpkir apatah lgi termimpi....
sy akn diuji sebegini rupa....
sy perlukan kekuatan....
sy perlukan jiwa yg kuat...
hati yg cekal dan tabah....


Ya Allah...
aku terima ujian Mu ini...
tp aku mohon Kau berikanlah aku kekuatan tuk aku tempuh ujian Mu yg maha hebat ini....
aku pohon semoga Kau kuatkan jiwa ku...
agar aku boleh tetap berdiri menghadapi ujian Mu ini ya Allah...

dah tak der airmata tuk sy tangis...
sy cuma perlukan kekuatan supaya sy boleh tempuh hidup yg mendatang...
sy tekad tuk bangun dan hadapi ujian ini...
demi Bonda yg sy sayang...

di bahu sy terpikul satu tanggungjwb yg belum bersedia sy pikul...
yg tak mampu sy pikul...tp sy kena kuat...
sy kena tabah...
sy kena jdi anak yg kuat....demi Bonda tersayang...

sy bersyukur...
tatkala ini...
sy masih ada uncle and mummy(my auntie) yg tak putus2 beri sokongan....
beri kekuatan...
beri nasihat...
yg sama2 jadi teman ngis....
mak lang yg tak putus2 suruh sy kuat...tabah...
p.teh yg sentiasa jadi penyokong setia sy....
dan...
sy masih ada en azraf yg sedia mendengar semua luahan sy...

thanks semua...
atas sokongan...
sekurang2nya....sy tahu...
sy ada mereka disaat sy perlukan kekuatan..
sy tidak keseorangan tuk tempuh semua ini...
Allah saja yg bleh bls jasa kalian...


Ya Allah..
tunjuk kan aku jalan kebenaran....
perjalanan ini sungguh perit...


Apa sekalipun...
sy percaya pada takdir Allah..
Dia juga yg lebih tahu apa yg terbaik bg kami semua...
andai ini takdir tuk sy...
doakan sy tabah menempuh nya...


note : sesungguhnya sy rindu dgn blog...tp ada yg lebih memerlukan sy tika ini...
doakan sy tetap tabah..dan doakan sy jadi aida yg lebih kuat!!!

6 comments:

nenekrock said...

nape yang

misz A.C.C.A said...

aida, wat hapen 2 u my dear.. ur n3 make me keep wondering...

sharamli said...

aida...bakp0?

pr0b?

.::WaNiE::. said...

hey u can talk to me..mmg kadang2 bila tiba dugaan yang tak pernah kita jangka, kita rasa terbeban..tapi kalau kita berjaya harung sume tu, kita jadi insan yg lebih baik. Pengalaman mendewasakan kan :-) tak kira la pasal cinta, pasal keluarga, pasal parents or anything..semuanya akan membuat kita lebih matang, lebih kuat, lebih tabah.. Plus, you have so many people around you that supports you, jangan risau sgt ok.

Mya said...

hrp semuanya baik2 saja k.. jaga diri aida.. :)

kakpiah said...

wut hepen dik?
jgn sedey2 oke..
ilang muker chomey tu nanti :D