iklan-iklan~sila click

Saturday, August 15, 2009

rindu kamu semua jgk :-)

speechless bila dpt msg from my cousin..
"rindu kak ya la"
guyss..i miss all of u too...ALL!!

yup!
rindu kamu smua jgk!
tp kita smua kena terima hakikat..
dia yg pisahkan kita..
dia yg buat kita renggang..
dia yg pisahkan kita sekeluarga..
dia yg rampas kebahgian kita sekeluarga~~
demi kepentingan diri dia sorg2..
i miss u guys~~


sgt rindu saat ~
  • smua balik kampung...kita men bola sama2..pom n laki smua join!pak teh jadi pengadil...
  • saat kita smua petik buah..mkn ramai2..smbil gelak2..and kondem satu sama lain..
  • saat kita buat laporan pelajaran kat p.teh..then p.teh bg nasihat here and there...
  • saat kita dpt result exam...kita dpt habuan dr p.teh ats usaha kita...nk2 sape yg dpt masuk U ..lgi besar habuan die kan..
  • saat kita berebut2 nk mkn ikan sembilang salai panas...kak ya ngn abg yg paling hot tyme tue..aboy pun kuat makn jgk!
  • saat kita berebut2 nak nek moto pak teh pusing2 kg...tak dpt moto..basikal pun kita kebas..
  • saat nk mandi tyme maghrib...smua berebut2...yg dengki siap men simbah2 air...
  • saat nk makan...smua berebut tak nk duduk seblah air..sbb nnty kena tuang air..tp kak ya ngn angah slalu jdi mangsa...
  • lagi rindu tyme arwah wan ada...tyme msing2 nk balik..smua beratur nk mintak kiss...aboy la mangsa paling lassttt..
  • saat kita gelak2 tgk gelagat adik2 kita main masak2 bwh pokok...
  • mummy msak sedap2..mak lang wat puding sedaapp..induk ngn laksa marveles dia...mak ngh plak sampai semput kemas umah...my mum plak sibuk uruskan laman n baju2 kita smua...
  • pagi2 pak teh gi tangkap ayam kampung..sembelih then wat lauk mkan tghri..best sgt!smua mkn pai peluh2...
  • ingt tak kita buat dodol tyme bulan posa...smua org muka stock mintak air..walaupun penat tp kita still have fun!
  • gi pasar mlm sabtu kat rembau...kak ya ngn abg kena isi tempolok korunk...ish..rindu la kuih tepung pelita..
  • paling tak bleh lupa...bila 2 tahun lepas kita dpt tau induk pregnant!and tyme lahirkan mirull..kita smua excited gile..yerla..cousin paling kecik pun dh umo 9 tahun tyme tue..so bila mirul lahir..kita sefamily bertambah meriah..kak ya ngn abg slalu rebut mirulll...
ini la yg kita kena terima kan...
kita pun tak penah sangka kita kena lalui smua nie kan..
tp i believe kita smua kuat..
and nnty free tyme..sure kak ya akn msg korng..
kita jumpa mcm dulu2..
setiap kali cuti semester sure kita gi holiday sama2..

remember our last trip kat bukit merah??
seronok kan..tyme tue smua ada..
tp kuasa Allah..itu trip terakhir kita n no more trip mcm tu after this..
sbb dia..angkara dia..

bulan pose nnty..
insyallah ada kesempatan kita berkumpul mcm selalu..
buka puasa n terawih sama2..
doa tuk smua adik2 kita yg nk amik exam..
smua exam ada..dari UPSR pai la ke SPM..
insyaAllah akn kak ya usahakan..


mummy n pak cik pun dah bising sbb kak ya dh lama tak tido sg buloh..
kalu tak tue..tiap kali balik hujung minggu ..
sure muka kak ya ada kt sna...then kita wat potluck..
thanks tuk doa n kata2 semangat korunk smua..
as u know..kak ya kan kuat..
tp kdg2 kak ya tewas jgk dgn dia..tak mampu nk lawan..

rinddduuuuuuuu korang...
sayaaaangggg korang...
insyaAllah nnty kita jumpa k..
kita terima takdir nie...sbb mesti ada hikmah kan...

nk jer kak ya letak pic kita smua kt sini..
tapi tak leh la..kita smua sheksiiii tyme tue...
apa2 pun...doakan yg terbaik tuk kita smua k...
ada masa..ada rezeki..im sure kita akan jdi mcm dulu jgk..
cuma perlu masa tuk betulkan keaadaan..


tyme wedding bang cik..kita smua ada kecuali induk n family..



trip gi bukit merah tyme cuti raya cina awal tahun 2009..tyme nie kak ya n angah cuti midsem..abg tak dpt join sbb ada operasi..sonok gile tyme tu kan..konvoi ramai2..



makan2 acara wajib kita smua kan..rindu sgt kan..




of kos kak ya rindu si bdk kecik nie...last kak ya jumpa mirul tyme trip bukit merah..
nie pic raya haji tahun lepas..



sayangggg korang...

nota : rindu gile nk open table ngn angah and pak tehhh!!kitorng mmg satu kepala

1 comment:

.::WaNiE::. said...

seronoknye kalau ada sedara mara mcm ni..malangnye i dont :-( such a lucky girl