iklan-iklan~sila click

Monday, November 16, 2009

dikejut, mengejut dan terkejut

hah!
amik...tajuk entry mmg tak leh blaaaa....

alkisah~~

pgi td jaga kul 6.40....
then setel smua...tido balik...sory abg ayg tak kejut bgun...
then kul 10.30 dila kejut dgn jeritan perang..."alonggggg bangunnnnnnn laaaa!"
mmg sikit lgi nk kena lempang tau~~

then tibe2 hp bunyi..
ngtkan en azraf..
tp tgk number..06...
means talian tetap~~
jwb pun jwb~

itu rupanya org audit firm call...
dgn suara mamai2 bru bgun tido jwb je la smua dia tnya~~
teme kasih kakak yg bersuara lembut..sbb sedarkan sy dari tido~~
then bersoal jwb plak ngn org tu~~

"aida...kami minta aida start praktikal awal boleh tak??"
"hah?"start praktikal awak??hmm...tak paham..."
"urm..sepatutnya aida start 1/12/09 kan...tp kami mintak aida start 23/11/09 iaitu minggu dpan sbb kami suruh aida blaja selok belok ngn bdk praktikal yg ada skarang nie...sbb diorng last minggu depan...so aida boleh la blaja ckit2 apa yg nk kena buat smua...boleh kan??"
"ohhh...ummmm...boleh la....dtg keje mcm bese yer..pukul 8..."
"aah...sebelum pukul 8 ada sini..kul 5 abis...office hour biasa..."
"ohh...boleh la...teme kasih..."
"ok..jumpa nanti...teme kasih..."


haihhhhhhhh....
terkezut tau~~
no preparation at all...
next week ok!next weeeeeeeeeekkk~~
sy dh plan baek punyaaaaa nk balik kg awal tuk raya haji...
nmpknya mak kena balik dulu la~~~
aihhhhhh......minggu nie last bgun tido lambattttt...~~
tak pe...
demi pengalaman akan ku redah juaaaa~~~
chaiyok2 aida~


tuk korang yg kt fb dok gelak2 kan aku kena masuk keje awal...
teme kasih banyak2....teme kasih daun keladi yerrr~~~~


aih...
nnty hujung minggu nk kena cari bju2 balik..
ntah mana ntah dh diletak~~hahaha~~~~


persoalannya~
bersediakah aida tuk melangkah kaki kat audit firm tue~
dgr cite supervisor dia garanggg ok~~
matik la aku...
fuh kiri...fuh kanan....
mintak2 la nmpk muka aku jer hati dia lembut~hahaha~~

note:dh tak leh msg ngn en azraf secara berleluasa lagi...come on aida!!u can do it~~~....

4 comments:

Cik Bee said...

aida, setahu biha, ko laa plg awal masuk keje antra kte2 ni..
all d best taw(ni aku iklas, x sindir cam fb k!) bos ko garang ke?? hope tu khabar angin jek weh... moga ko akan jd trainee yg disayangi..

pe2 hupdate blog ek, leh taw pkmbangan ko.. kalu nak contact, kedit mahal wooo..hahahhaa

CiK AiDa said...

insyaallah...akn ku update...tq cik be for da wish...aku sgt berdebar2 nie..

.::WaNiE::. said...

eley seminggu jek tak sms sms kat tempat keje..lepas tu karang hp xlekang kat tangan huhuhu

ok sayang Good Luck keje rerajin hihihi..

p/s kot2 banyak masa lapang bleh update blog salu eh hhihih

.h.o.p.e. said...

semangat seyh!! ko bes keje bile ni?? ni yg aku jeles.. nnti aku ngan mek bee dok ngah stress2 practical x bes2, ko da goyang kaki..!! jeles!!!