iklan-iklan~sila click

Sunday, November 29, 2009

my hari raya haji

sampai kg kul 6 ptg khamis...
saje ngelat balik lmbt...sbb mls nk tolong masak....haha~
balik2 jer sua lemang rendang ketupat dh siap ats mejo...heaven~
juz ngapppp....



sampai jer kg...
try cari someone tuk slm as usual...
agak lama termenung...cari punya cari...
OMG~~mcm mana boleh lupa wan dah takder...huhuhu~
selalu kalu balik msti cari wan nk salam dlu...
but not this tyme....sebakkk sekejab~~



seriusly rase mcm wan masih ada jer dlm umah tu~~


jumaat~on hari raya haji....
bgun lambat and tak sempat solat raya pun...good aida!!!
liat sgt nk bgun..huh!!
that day...smua makcik2 dh surrender nk msk2....
so smua cousin2 la kena masak...
as usual...sy pnddai mengelat lgi...
abg2 sepupu ku yg masak...
menu of the day ialah ikan bakar..kangkung belacan...telur goreng...sardin goreng...
delicious~semua org dh muak nk makan rendang and all that..
so we change the menu~~


pg raya smua ke pusara wan...
seperti yg ku jangka...
airmata pasti gugur kebumi akhirnya!!
first tyme ke pusara wan selepas genap sebulan dia pergi menghadap ilahi~
we mish her~
tyme makan kitorng smpat ckp...
kalu arwah wan ada..msti dia kta"mana cukup daging 3 kilo nie..poie tmbh lagi...ayam kg 3 ekor...blaa...blaa...blaaa..."rindu~~~~



tak der sape dtg raya umah pun....
tp rumah hiruk piuk mcm 100 org!!
anak2 buah ku yg 10 org tue jer dh boleh runtuhkan rumah moyang mereka!!!
dammm...mak long nk tido pun tak bole oke!!!
kena la seorng2 cubit bontont dia...pdn muka...


ptg...
we ols bincang sefamily....
agih barang2 wan...nk wasiat kt sapa2....
me?got "blink2", jubah mekah and telekung sepasang...
and bincang tuk renovate rumah arwah....
everybody sumbang menyumbang....
dari yg mak long...pai la ke cucu2 arwah....
renovate cikit pun telan RM10k ok!!money oh money.....


then sy uruskan bab sedekah2 bagai...
anybody yg tahu surau or masjid baru di area seremban...
plez let me know k...
got telekung, yaasin, quran and sejadah tuk di sedekahkan fr arwah....


sabtu 
kenduri arwah....
smua ado...
so askar yg 10 org td dh jdi 17 org....
makin pecah la serambi umah tu...
skali kena tempik...diam 10 minit....pastu hiruk balik...
kalu tak der yg terpelanting kua tingkap tak pe...
nie dok tongeng2...jatuh sat gi...meraung tak berlagu...huhuhu~


mlm kenduri...
after maghrin org dh start dtg...
kami dh siap sedia kalu tak ramai org coz mlm tu ada 4 buah rumah kenduri..
so we juz prepare bag for 150...
but rupanya tak cukup....dpt bg mana yg ado jer la...so sory bout that...
alhamdulillah..ramai yg dtg....

bacaan yaasin...and diikuti tahlil tuk arwah~~
end hampir kul 10~
alhamdulillah...majlis berjalan lancar...
smoga sampai smua yg kami buat untuk arwah~


at the end of the day...
smua terbongkang dpan tv...
ada yg menikmati teh o dan putu mayam panas....
sedaaaaaapppp....tq nenek yg bg tue~nnty sy nk order oke!
kitrong melepak smbil lyn cerekarama...
suddenly smua diam sebentar sbb terbau sesuatu....
mungkin "dia" dtg melihat anak cucu dia....

al fatihah~~~


note: hasil dri perbincangn...smua setuju nk p langkawi...aishhhh...sy nk p sarawak la mak cik2 ku~~langkawi dh bosannnnn!!!!tp dh kata makcik2 kan...of kos la soping pinggan mangkuk je keje nyer yg mana tak sesuai ngn ai yg remaja muda belia nie kan...hehehe~ikut jer la...dh kata smua free kan~~~~best jdi org yg tak keje nie...smua di sponsor!!harap2 la bos bg cuti...huhu~tp kalu tak dpt...mc la jwbnya..hehe~BLM purple...wait for me k~~lalalalalala~~~

3 comments:

sharamli said...

0it..pandai erk mengelat..

sharamli said...

salam aidiladha

.::WaNiE::. said...

oo sile ajar saya taktik2 mengelat camtu bleh tak hahahaha

Saye pun xsuke langkawi bosan ar pinggan mangkuk coklat, masalahnya kilang coklat2 tu sume dekat jek ngn opis saya tunggu jek dorg buat warehouse sale bleh beli sampai pengsan..