iklan-iklan~sila click

Tuesday, June 30, 2009

di hari2 terakhir saya

cehhhh...
tajuk nk poyo jer..
actually..bukan ari terakhir apa pun..
juz hari terakhir kat umah...
sedeeeeyyyyy la....
nie dah rase nk ngis dah nie...

yerla...
dah 3 BULAN cuti dok umah...
mau nyer tak cedey...
tetibe..
kena balik kampus!
jalani hidup sbg siswi semula....
hwaaaaaaaa....
mampukah??
of koz mampu!sy kan kuat! (ayat pujuk diri sndiri)

dah abis beli2 brg...
abis watson,guardian sy terjah tuk dpt brg2 mandi smeua.....
tesco untuk brg2 dpur n sabun...
kotak pun dah siap kemas...
juz baju jer tak susun..

sungguh!!
tak sanggup nk packing bju nk balik!!
sedeeeey tau tak!!
isk..isk..isk...


pas nie xleh nk ada internet laju2...
comfirm slow..
tp tak tau la kalu admin n org IT dah upgrade kan tahap tenet kt sne..
walupun sy ada sikiiiiitttt rindu ngn muadzam..
tp sy lagiiiii sayu nk tinggalkan umah!!!!!
tak pe...
t sy balik tiap2 minggu2...
hehe~

kalu lah bleh balik minggu2....
sbb sy bukan jenis yg suka amik risk..
unles kalu btul2 kena balik...
besenya kalu btul2 free..
tak der kuiz..
asimen n discusion bru sy balik..
kalu ada..sy rela stay kt sne...
finish all my work!
then baru leh sleepp ngn lena...


sebelum balik...
sy nk mkn puas2!!
al -maklum...
kat sna makann smuanya so-so aje...
and the most impotnt is.
sy kena diet!
no rice..
bdn dah rase mcm dugong dah nie!!hehe~


im gonna mish my mum...
my kecik..
and of kos no more bgun2 lmbt...
no more mkn org tentukan..
smua mkn kena pk sndiri...
gile pmls kan??mkn pun mls nk pk..

sblum balik...
sy mahu ke seri ampangan!
jumpa teacher2 ku disana...
sy rindu mereka!

sy jgk mahu outing ngn jborn n fazilah...
mkn2..gelak2..
im sure 4 bln mendatang kitorng tak kan jumpa...
kecuali tyme raya nnty!

mahu kua ngn jborn makan cendol kt TTJ...
eh..
born!!
ko kata aritu ko rindu mak aku kn..
meh dtg umah...
mak aku dok2 sebut nama ko...
katanya rindu ngn jborn..
dh lama tak borak2!!
and..
die nk ikut kite gi mkn cendolll plakkkkk...

so khamis after mak aku abis ngaja kita jlnkn operasi ek??
hehehe~
hwaaaa....tak mau balik!!!
ops!

HAPPY BUFDAY JBORN!!
ko dah tua!!
semoga cite2 mu tecapai!!
moh la blanje aku makan2...hehe~


sekian entry merepek!!
maaf..
mood down!!

Friday, June 26, 2009

tak pyh update blog

phewwww....
mcm bes jer tajuk die kan??

actually en azraf kata
"ayg tak payah update blog pun tak pe?"
asal plak kan...
selalu die yg ia2 suh update...
sbb....
PC die tak sihat....
tue ngh gi format...
so ...
die kata..
xpyh update..
entry2 yg sblm nie pun die tak bace lagi...

so nk wat cane...
dah die tak bg..
so xboleh la kan??
t die kata derhaka plak...
ngeh3....
aci tak cam tue???
heheheheh~~

ok2..
bubye~
jumpa lgi.........

Thursday, June 25, 2009

ready dah ke???

haiyoooo....
tibe2 ase mcm tension plak.....
gulp!!
lagi 9 hari nk balik campus!!
preparation mmg hampeh la...
ntah mana ntah brg2 sy letak...
bwh katil kot...eh2..bilik mak kot....ke kat bilik dila???
ke dlm stor....
hohohoho~~~

mls gile weyyyyy!!!
mak dah ajak gi tesco beli apa2 brg makan or brg dapo...
bg alasan itu dan ini...
MALAS
mybe kalu mental dah 80% ready nk beli2 brg ari sabtu kot..
eh...
korang dah ready ke nk balik campus???????


dah ready nk ngadap buku2 tue semua????




bace buku2 tebal2 cam ni????
pegangggg calculator balik???
ngadap asimen pai kul 3 pg????
kuiz?
midterm?
presentation?
lecturer????
tutorial???
FINAL EXAM????

heheheh~
doa2 la dlm tempoh seminggu nie..
mental n fizikal sy dah ready tuk balik ke tempat pertapaan..
insyaalllah..by 4 th july nie sy akan balik ke muadzam...
konvoi ngn ainaa...
ada sape2 nk join???
saje balik awal...
so bleh adapt suasana umah bru....

jab2...
nk berlagak cikit...
sem ini sy duk harmoni blok A...
tingat 1..
tepi tangga..
atas umah residen...
hehehe~
mmg tak mo duk groundfloor..kotor maaaa...
nnty ada org ngendap!hehehe~

dah serik oooo duk blok B..
tingkat 2..
naik tangga ari2..
kurus nyer tidak pun!!!

im sure...
ari sabtu tue adalah ari potpet kitorng...
3 bulan punya story!!!!!!
sambil kemas...sambil borak...

tak pe...
pai bulan 10 jer duk kat muadzam...
pas tue dah praktikal pai bulan 6 tahun depan!!!

nex sem amik 6 subjek gak..

Accounting Infomation System
Audit
AFA 2
Malaysian Economy
Management Accounting
Tax

phewww....
wish me luck la tuk semua di atas!!
hopefully lecturer smua ok...
walupun ado sorg lecturer tu agak membimbangkan
hohoho~


arini ari ke 2 sy pose...
nk buka pose apa ek???
insyallah esok pun pose gak...
sabtu mau ke umah cikgu salmah...
anak dia kawen~
nunnnnn kat sendayan....

muadzam!
tunggu sy pulang okkkk!!

Wednesday, June 24, 2009

award n tag oleh cik be


hohoho~
cik adik nie dah pandai tag org...
cik be aku lyn jer tag ko nie..
since aku pun tak tau nk update apa nie...hehe~

eh2...cik be...
apa kata ko try call our dekan...
cube tnya kot2 kita leh sambg cuti lagi 2 minggu....
malassssssssss gile weyyy nk balik campus!!!

ok2..
jom lyn tag...


nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini

-die ayu2 jer..hehehe~
- kenal die 3 tahun lepas...satu class tyme foundation...
-cik mek kelantan yg jual tudung...aku dah rembat tudung kt die raya 2 tahun lepas..hehe..
-dulu die ada gak isi...skang die dah kurus weeyyyy...ko diet apa ha cik be???
-anak sulong dlm family...

setiap blogger mesti nyatakan 5 fakta/hobi diri sendiri,sebelum memilih penerima award seterusnya

5 FAKTA

- sy jenis yg gila2...tapi tyme buat keje serius...komited pada keje/asimen...sapa men2 aku cepukk...kan ainaa kan??hehe
- ada sorg jer boypren....kuat makan..tak kuat tido..kuat bebel!!!tp sy TETAP syg die..haha~
- sgt bersyukur sbb dikelilingi ngn org2 yg syg kan sy...dan Allah bg sy kwn2 yg sgt memahami n sentiasa support tyme suka/duka!thanks my pren!!
-suka masak..dan suka blaja masak...sbb boypren sy kuat makan!so latihan sblm kawen la...haha~
-sy gile shopingggggg..tp skang kurengggg sikit..sbb nnty en azraf bising!!!!!!

5 hobi

- suka bace novel!!!
- suka dan sgt suka surf intenet..
-sblum tido suka gayut ngn en azraf...nk dgr sore die then bru leh tdo..hehe..kalu sore die len mcm,msti sy suh wat"ehem2" sbb nk suh btlkan sore...nk yg original gak!!
-masak..masak..dan masakkkkkkk
-makan...suka cuba mcm2 jenis masakan..sbb tue suka sgt travel!!!tp no tyme for it so far...

pilih 5 penerima award then describe tentang mereka

mahirah - sahabat sy sejak sekolah menegah!bru wat blog!welcome to dunia blog!hehe~

farah - die suka update byk2..sy plak suka bace!akk tau farah ngh happy dpt scolarship..meh wat tag nie meh!!dh dpt offer letter dr UIA lom..caiyok2...

ezzah - sahabat di uniten!!halooo ezzah..sonok cuti??

nadh- kenalan di uniten gak..tp die grad dulu dr sy!!hwaaa....bestnya dak finance..jeles!!

nenekrock - kak elly ku syg...sila wat tag nie yer..jgn lupa amik award skalik!!!!


Tuesday, June 23, 2009

bulan rejab

bulan rejab dtg lagi....
dgn memberi peluang tuk kita smeua kaut segala pahala dan amalan....
esok ialah 1 rejab...
dan berpuasa pada bulan rejab adalah amalan yg di puji...

smbil2 puasa dptkan pahala...
niat yg ikhlas kerana Allah...
dpt jgk kita rehatkan perut kita kan??
dpt jgk kot2 mau turun berat sy kn....hehe~

so kt bwh nie..
antara KEISTIMEWAAN BULAN REJAB yg smpat sy search...
bykkkkk sgt keistimewaan nya...
dan yg pasti..
Allah menjanjikan byk manfaat tuk kita....

tup2..
dah sampai blan rejab kan...
maknanya makin dkt kta dgn ramadhan kan...
puasa lepas dah abis ganti lom????
wat cepat2 aaaaa....

so marilah kita sahur sama2 pagi esok!
hehe~
mak kejut along kul 4.30 aaaa...
dah lama tak pose...
agak debar2 gak...
leh tahan ke perut nie...
dah asik melantk jer sblm nie...hehe~

note : Alllah bg byk peluang kat kita tuk dekat pda Dia kan...cuma kita jer...manusia...yg nk atau tak peluang tersebut...
sy ada kwn nama rejab....rejabbbb mana ko haaaa??(eh2..tibe2)
daaaaa...





Sabda Nabi S.A.W:- Hendaklah kamu memuliakan bulan Rejab nescaya Allah muliakan kamu dengan seribu ...kemuliaan di Hari Kiamat. ( Al-Hadis)

2.Sabda Nabi S.A.W: Bulan Rejab bulan Allah,Bulan Syaaban bulanKu dan Bulan Ramadhan bulan umatKu.
...( Al-Hadis)

3.Kemuliaan Rejab dengan malam Israk Mikrajnya, Syaaban dengan malam nisfunya, dan Ramadhan dengan ...Lailatul-Qadarnya.

4.Malam awal rejab mustajab Do’a nya (Dalam kitab Roudhoh Imam Nawawi)

5.Puasa sehari pada bulan Rejab mendapat syurga yang tertinggi (Firdaus). Puasa dua hari dilipatgandakan pahalanya.
...( Al-Hadis)

6.Puasa 3 hari pada bulan Rejab mendapat dijadikan parit yang panjang yang menghalang dia ke Neraka (panjangnya setahun perjalanan) ( Al-Hadis)

7.Puasa 4 hari pada Bulan Rejab diafiatkan daripada bala dan daripada penyakit yang besar-besar, dan daripada fitnah dajal di Hari Kiamat. ( Al-Hadis)

8.Puasa 5 hari pada bulan Rejab aman dari azab kubur, Puasa 6 hari pada bulan Rejab keluar dari kubur bercahaya mukanya.

9.Puasa 7 hari pada bulan Rejab ditutup daripadanya 7 pintu Neraka.

10.Puasa 8 hari pada bulan Rejab dibuka baginya 8 pintu Syurga.

11.Puasa 9 hari pada bulan Rejab keluar dari kuburnya lalu menyeru ‘Lailahaillallah’ tidak ditolak dia dari memasuki Syurga.

12.Puasa 10 hari pada bulan Rejab , Allah jadikan baginya hamparan perhentian di Titi Sirotolmustaqim pada tiap-tiap satu batu.

13.Puasa 16 hari pada bulan Rejab akan dapat melihat wajah Allah di dalam Syurga , dan orang yang pertama menziarahi Allah di dalam Syurga.

14.Puasa 19 hari pada bulan Rejab dibina baginya sebuah mahligai dihadapan mahligai Nabi Allah Ibrahim dan Nabi Allah Adam.

15.Puasa 20 hari pada bulan Rejab diampunkan segala dosanya yang telah lalu, Maka mulailah beramal barang yang tinggal daripada umurnya (Pembaharuan Umur)

16.Berkata Saidina Ali:- · Puasa rejab 13 hari seperti puasa 3000 tahun. · Puasa rejab 14 hari seperti puasa sepuluh ribu tahun. · Puasa rejab 15 hari seperti puasa seratus ribu tahun.

17.Kelebihan bulan Rejab dari segala bulan seperti kelebihan Quran atas segala Qalam.

18.Puasa sehari pada bulan Rejab seperti puasa 40 tahun dan diberi minum air dari Syurga.

19.Puasa 10 hari pada bulan Rejab dijadikan 2 sayap, terbang seperti kilat diatas titi Sirotolmustaqim di hari Qiamat.

20.Puasa sehari pada bulan Rejab seperti mengerjakan ibadat seumurnya; Berseru dari langit :- Bergmbiralah kamu dengan kemulian yang besar ; dan diminumkan dia ketika hendak mati.Mati dengan puasa, masuk kubur dengan puasa , keluar kubur dengan puasa , dan masuk Syurga dengan puasa (Al-Hadis), lepas azab kubur (Al-Hadis) – Berpuasa pada siang hari dan beribadat pada malamnya)

21. Bulan Rejab Syahrullah (Bulan Allah), diampunkan dosa orang-orang yang meminta ampun dan bertaubat kepada Allah. Puasa bulan Rejab wajib baginya:- a.diampunkan dosanya yang lalu. b.dipeliharakan Allah umurnya yang tinggal. c.terlepas dari dahaga di hari Qiamat.

22.Puasa pada awal Rejab, pertengahannya dan akhirnya, seperti puasa sebulan pahalanya.

23.Orang yang lemah dari berpuasa pada bulan Rejab hendaklah bersedekah tiap-tiap hari sekurang- kurangnya sebiji roti.

24.Siapa bersedekah pada bulan Rejab seperti sedekah seribu dinar, dituliskan kepada tiap-tiap helai bulu romanya seribu kebajikan, diangkat seribu darjat dan dihapuskan seribu kejahatan.

25.Tiap sehari puasanya pada bulan Rejab dan sedekahnya pada bulan Rejab seperti Ibadat seribu Haji dan Umrah.Dibina seribu Mahligai , seribu bilik dan seribu bidadari, lebih cantik daripada matahari seribu kali, kerana keistimewaan bulan Rejab, bulan Allah.

26.Bersedekah pada bulan Rejab dijauhkan Allah daripada api neraka, kerana kemuliaan bulan Rejab, bulan Allah.

27.Allah jadikan dibelakang bukit Jabal Qaf bumi yang putih yang penuh dengan malaikat dengan panji-panji berhimpun pada tiap-tiap malam Rejab meminta ampun oleh mereka untuk Umat Muhammad S.A.W.Allah menjawab : Telah aku ampunkan mereka!.

28.Barangsiapa meminta ampun (beristigfar) kepada Allah pada pagi dan petang 70 kali atau 100 kali pada bulan Rejab , diharamkan tubuhnya daripada api neraka.

29.Sesiapa berpuasa sebulan pada bulan Rejab, Allah berseru kepadanya, " Telah wajib hak mu atasKu maka mintalah oleh mu kepada Ku " " Demi ketinggianKu dan KebesaranKu , tiada aku tolak kan hajat mu . Engkau adalah jiran Ku dibawah ‘arasyKu, engkau kekasihKu daripada segala maklukKU, engkau terlebih mulia atasKU, Sukakanlahkamu, tiada dinding antaraKu dan antara engkau" – (Dari kitab Raudhatul Ifkar) – Al-Hadis.

melekat

kejadian berlaku minggu lepas...
as usual...
ari2 kena masak...huhu~
depends on mood jgk...
kdg2 blur gak nk masak apa...

kalu dah tak tau sgt...
msg en azraf tnya menu..
kalu bab2 menu kita kena rujuk pada org yg kuat makan....
comfirm berderet list menu die bg...hoho~

tyme nie ngn nk goreng ikan sembilang wat smbal..
dah kata goreng ikan sembilang/keli...
tak sah kalu tak meletop2..
percik2 minyak kan...
so nk selamat...amik penutup piuk..
tutupkan kuali...


tgh2 org msk...
ada audit firm call....
nk mintax alamat tuk anta offer letter...
adoiii..tyme nie gak ko nk call kan...
so lyn jer...

lama gak lyn akak HR tue...
sedar2 bau semacam...
then sy angkat tutup piuk tue...
adoiiii...
ikan dah nk hangus...
TAPI belum hangus lagi..
dah gelabah nk selamatkan ikan..
tak sedar..yg hujung tutup piuk yg die pegang di tgn kiri...
dh MELEKAT kat tgn kanan...
amikkkkk ko...
melekat okkkkk!!
ada la dlm 3 saat!
nape ntah lambt benor berpk aritu...

kesan???
menjerit la kat dapo tue sorg2...
hwaaaaa.....pedihhhhhhhhh!
tp still blur lagi...


merah jer...
seb bek 3 saat..
kalu 3 minit....komfem dah ghompong tgn aku!!





sakit...
tp bes...
mak kata...
"nie tanda org rajin masak.."
phewwwwww..bgus btul ayat bodek mak....


close up sikit....
ada dah satu tanda kt tgn....
nie pun mkn 5-6 bulan nk ilang..
jgn ckp nk letak losyen ke apa ek...
sy MALAS...hehe~


sekian...dari budak rajin!

wedding bang cik & durian marveles

time : 1 tghri
lokasi : umah pengantin kat rembau (kg air melintang,chengkau)

hiks~
akhirnya bang cik kawen jgk....
dedolu ngt jodoh bang cik ngn angah..(my cousin)
tapi takdir penentu segalanya...kan angah kan...
tp 1 hour b4 sanding..diorng sempat on phone wish bagai..ahaks!
so sweet..tak takut bini marah btul la mamat nie!

wife bang cik org lumut perak....
tak pernah jumpa pun sblm nie...
actually..
bang cik nie cousin kepada my cousin...
but kitorng agak close la ngn adik bradik die...skandal pun yer gak..haha!
anyah,bang cik n bang teh..
antara diorng...bang cik la yg akhir kawen!!

so selamat pengantin baru tuk kami berdua!
semoga kekal ke akhir hayat!!

pic atas : tyme nie sy duk jauh dr pelamin..but sy zoommm baikkkkk punya..then jerit. "bang cik pandang sini"..hehe~


mereka sgt tak reti duk diam atas pelamin!
ada ke patut..after 10 minit duk kat situ...si bang cik leh dgn selamba tnya...
"dah ke belum sanding nie...lapa la...nk makan.."
sioooot btul tau!
dah tue....
besenye pengantin jln ayu2..diorng selamba jln ganas2...
besauuuuu langkahnya...haha~
semua org dok gelak kt depa... (eh2...terckp utara plak...hehe)


sepanjang kenal ngn die...
he's so loving!!
sgttttttt baik hati!!
&
paling penting die sgt bertanggungjwb dgn family...
tp ada yg lagi loving dpd die...hehe~
jeng3....
...

...


......


........

..........


...............



..................




hoho~mamat kat atas nie...lagiiiiiii la lovingggggggg!!!!
anyah a.k.a angah...
die nie kalu dtg kg...
comfirm semua org akn gelak2...snyum2...
n paling tak best...
diorng pakat kenakan sy...
suh wat air la...
suh anta kueh tuk anyah la...
suh tnya anyah keje bila la.....
pheeeeeeeeeewwww..menyampah tau!!
die sgt pemalu...tp tegas...cam no tue??

tp dlm hati sy...debar2 gak...haha~
mana tak cair....
dh la baik ati....pas tue ajin masak...
tak suka la lepak2....duk umah tlg mak die kemas umah...
mak die kata...
kalu die off day,comfirm umah die bersih berseri!
dah mcm pom...mak die pun isau...huhu~
(nie smeua sblm sy kenal en azraf yer...harap maklum..hehe)

die dulu pegawai kastam...tp sbb tak tahan rasuah!
sanggup smbg blaja then amik medic...
so skang bertugas kat Hospital Tunku Jaafar...
gulp!
cane lak aku leh ingt detail psl die ek?
haha~ampun en azraf!!!

tp mcm smua kwn2 sy tahu..
sy anti ngn org medic...hehe~
and sy tak suka bau diorng...
pakai perfume pun tetap bau ubat....
pening ooooo...tinng..tonggg~
lagipun die sudah tuoooooooo....haha!!
jahat nyer mulut aku...ngeh2...

ok..
stop!!

pas abis wedding...
borak2...usha2 mamat encem... (tak2...nie tipu)
kitorng balik umah arwah wan..
amik rambutan....
dekat jer pun!
then zasss balik kg wan johol...
sbb durian sudah gugur!



sy angkut gak minah nie...muka ceria sbb nk mkn durian....over ok!pakai spec org..

pai jer kg...
peluk cium wan..
terus die terpa durian yg fresh bru kua dr kebun!
amik ko..makan la pai kenyang!!

mak kopek die makan...mak kopek die makan...
2 biji durian comey..khas tuk isi perut die jer...
rakus okkk...
adik sape la nie...huhu~



mkn lagi...bju kurung pun tak tanggal....huhu~




kulum la dik...jgn pai tertelan plak...huhu~
tyme nie my sis yg lgi sorg dah pening...die duk lua umah...
die anti durian...
sy selalu pesan...
"ko jgn anti durian sgt...nnty dpt bf hantu durian..."
sy tau..sbb sy dah kena dah...huhu~



see...
comot sgt!!!




ayat die " bestnyaaaaa alongggggg...rugi tak makan....kuning isi die..."
after 1/2 jam...
sy suh die stop!!!
mandikan die...
tak nk ada bau durian...
dah la die mmg suka berkepit ngn sy....


kul 6 lebih blk semban...
si kecik tue pengsan tido lam keta!!!


Monday, June 22, 2009

penat

haluuuu...
dah 3-4 hari tak online.....
sbb?
1.sbb wayar stremx putus...then sgt mls nk kua gi beli...
2.sbb sibuk...sgt sibuk!
3.mabuk pun yer gak...mabuk bau durian!!peninggggg...


ada byk pic and story yg nk di update...
later2 eh...

ops...
lupa...sbb aritu tak on9 kan..so tak smpat nk wish!!
HAPPY BUFDAY KAK TIJAH!!!
MAINTAIN CUNNN K...
semoga panjang umor dan di murahkan rezeki!!!!
May God bless u kak...


continue...

ari sabtu gi wedding bang cik...
ahaks!
kawen dah bang cik...
dulu2 bdk2 hingus jer...
ingtkan dpt jdi sepupu ipar ..(ada ke sepupu ipar)
tapi jodoh tak der...hehehe~
semoga kekal ke akhir hayat...
cepat2 tambah cucu ayah mat zin..hehe~
kelakor ooo tyme wedding die....nnty story mory eh!
pas weding trus zas balik kg...
musim buah sudah bermula!!


ahad!
misi menghabiskan duit!
yesh!!!
tak sampai 1/2 jam...RM2++ melayang!
for one thing!
tak pe..en azraf tak marah...
tak dpt beg LV...beg len pun tak pe...
then...
jalan2...
sekitar K.L...tyme square..
letih!
barang pun tak larat nk bwk dah!!!


pic smua dlm camera...
ti sy update eh....


oh my GOD!
lgi 2 weeks nk kena balik campus dah!!!
cepatnya masa berlalu!!!!!!!!!!!!!

note: sedang cuba sedaya upaya tuk prepare fizikal n mental nk masuk kampus balik!!!oh nooooooo!

Wednesday, June 17, 2009

again and again!!


oh my GOD!!!!!!!!
againnn!!
berat naik balik!!
dah agak dah....
silap sape?
SILAP DIRI SENDIRI LA!!!
2 minggu lepas...
nafsu makan dah macam jinnnnnnnn!
tension punya psl....!!!

nk tau bape kg naik???
4 KG!!!
gila tak??
yeshhhh!!
mmg gila!!
daaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmm!!!
hwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
lempppppannnnggggg diri sendiri!
paaaannngggggg!!!


punya la senang hati dah turun 3 kg aritu!!
ish la......
fine!
i have to do somthing!!!!!

note : org semban,lepas subuh esok mesti nmpk muka sy kat lake garden!!
tq~~~~


edited~~

fuhhhhh....seb bek en azraf tak bising....die juz..ish ayg nie..len kali byk bergerak...dah bape lama tak men badminton???bla..bla...then die pun zzzzzzzz...tido~
slamat aku!!!!

kejadian memalukan


mcm yg sy bgtau kt previous entry....
ada somthing happen tyme ngh men bowling......
pic di atas sbelum kejadian....


cite die mcm nie...

kitorng dah agak 20 minit men...
tyme nie sy bru nk ptong jbon...
coz at first jborn yg lead....

so,sy men mcm bese...
pilih bola 8...tp msa baling yg pertama tue..
tgn dah terkehel...
agak sakit...
men jgk mcm bese...

so bila pai my turn..
sy baling mcm bse...
ingtkan strike...tp satu pin je yg xjatuh....
so second baling....
sy hayun cam bese....
sekali tue...
bila hayun...mmg la mula dri blakang kan..
means tgn ke belakang kan...


bila sy start hayun...
TIBE2!!!!
bola tue terlepas dari tgn!!
oh my GOD!!!
sy dah panic...
then....bola tue golek2 jatuh kt blakang!!
tyme tue..
abg kat lane seblah pndg...
seblah kanan pun pndg!
jborn ngn fazilah gelak mmg tak hengat!!
jborn pai duk bwh die gelak!!!

sy plak muka dah pucat!!!
MAAAAAAAAAALUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!
everybody looking at me...and gelak!!
but the guys yg kt sbelah tue tak lah gelak teruk..
sy smpt dgr die ckp..
"rilex dik..."


arghhhhhhh....maluuuuuu!
terus sy duduk and asked jborn tuk baling 1 pin yg tinggal tue!!
rase mcm tak nk men lagi dah...maluuuuu..
sy pun gelak pai kua airmata....
adoiiiii...
korng juz imagine sendiri la ek...
mcm mana kejadian tue....


pas tue...
asal sy nk men jer sy gelak dulu!
malu mmg malu...
but sy buat muka tak malu!!!!
jatuh sahammmmm aku!!!


bola tue jatuh pai la kat kaki jborn tu...
golek2 bola tue..
sy pun tak tau cane sy leh terlepas bola tue!!
bola pink!!!!
arggggghhhhhhh..........

MALUUUUUUUUUUUUUUUUU....



malu mmg malu la...
tp sy assume not my day la ritu....
men pun ntah mcm pape...
walupun bola sy jatuh ke belakang...
to sy tetap menang!!!!
yeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyyy!!
hehe~
tp malu tetap malu...

pas nie lom tentu sy nk jejak tmpt bowling dlm mase terdekat!hehe~


sekian...HARI INI DALAM SEJARAH!!

lepas rindu

akhirnya...
setelah 2 minggu di rancang tuk mengedate...
smlm terlaksana jgk!!

tp agak sedey...
sbb kami bertiga jer yg ada....
daripda 14 org(9 laki 5 pom) semuanya geng2 kitorng.....
3 jer yg free...
yg len semua dah abis blaja...
tinggal me,jborn,fzillah,ajib n eriq jer yg msih setia dgn buku2...
hwaaaaaa....yg len semua sdah keje....sbb mereka sdh abis diploma...
kami jer yg tinggal 4 sem mau abiskan degree nie...
chaiyok!!!
intan n mahirah telah mengsecetary kan diri mereka!!!
so kami jer ber3..jadik la!!
eriq sudah pulang ke UUM...nk nek gunung katanya..
and ajib missing...tak tau sama ada die UIA or kt umah!!
oiiii ajib kalu ko bace nie aku...sila msg jborn!die winddduuu sama ko!!!ngeeeeee....

so sebelum sy melangkah balik ke uniten...
fazillah membatukan diri kt uitm shah alam...
and jborn menyombongkan diri terperap kt ukm..
jom jumpa n gelak2!!!!


yesh!
sy adalah driver of the day...
sy pick up jborn first then amik fazillah kt umah die...
but...
hehe...janju kul 10.30..
tp kul 11.30 bru sampai...
sakit telinga kena sumpah ngn bdk ber 2 nie!!wueeeek!





from lef : fazillah,CIK AIDA n jborn....

jborn agak menyampah bila sy ngn fazillah keep talking psl study.....

sy: weh, ko dh amik company law...AIS...
fazillah : blom..next sem aku amik....ko dah amik audit
sy:blom...next sem!susah tak weyh?
fazillah : audit best....cuma ko kena rajin la...mcm tax lebih krng...
and bla..bla..bla...

jborn : ish..nie yg susah bila kua ngn bdk akaun nie...
haha!sory born!!

pas tue kitorng dok lyn la jborn ngn moulding la...apa la...
cite psl mesin2 nie...
al -maklum..engineer kilang to be kan...hihihi~
xpe...yg penting masyuuuuukkk!


sampai jusco!
terus cari tempat mkn!
yesh!
jony adalah pilihan hati!!!



ngh tahap kelaparan pd level 5...
kitorng sabar tunggu benda nie masak!!
paling ketara lapar is jborn!!..hikk..hikk..



sebelum mkn kena pose!
mula2 diorng mcm tak pahm yg sy nie blogger tegar!
pas tu die orng plak yg over amik pic semua...cissss...
really enjoy our lunch!!
tyme nie meja tak bersepah lgi..


jom makan!!!
smbil borak2....
kutuk2....
then ingt zaman sekolah dulu...
gelak pai satu jony leh dgr.....
mmg best!!
lama tak jumpa la katakan....
kitorng nie kalu dah start sem....
mmg tak kan jumpa...sms pun susah...


dessert tyme!!
oder satu...
sharing is caring rite!!



see..
mula2 tak malu...pas tue diorng yg over amik pic...
hehe~




jborn mkn pai licin!
haha..
sori born..aku mmg nk kenakan ko ltak pic nie...ngeh3...

then gi men bowling...!


1 jer pic men bowling...
psl bowling nnty sy update entry khas..
sbb ada somthing happen tyme nie..
sungguh memalukan !
seyes!
tyme tue sy tak tau nk letak muka kat mana...
rase nk ngis...
nnty sy update k yg part tue!!
maluuuuuuu....
bila story kt en azraf...die gelak mcm syaaaiiitonnn ok!
kejam!


then kami gi karoke....
kat jusco mahal!
so lets go to parade...!
drive laju2 sbb gian nk karok!hehe~

pose dulu!!!

semua muka gian nk karoke!





dah pegang mic dah!!!
komfem pecah pas tue...hehe~


pic tuan punya blog wajib ada...
abis amik pic..
tutup lampu, kunci bilik..then start karok!!!
more than 10 songs kot kitorng nyanyi...
sampai sore serak sbb layan rock kapak si jborn!


then..
solat siap2..gerak balik...
to sebelum tu singgah kedai burger no 1 kt n9...
ada masuk kat warung kita program astro tue!!

so order burger special!!
makan lagi!



tuk 3 of us!
jborn blanjeeeeeeee!
tenkiu...
so makan sambil usha2...borak...
abg2 burger hencem2 okkk.... (ampun en azraf)




licin...!
seyes sedaaaaaaaaaappppppppppppppp!
kedai nie dibuka 24 jam...
best!
lokasi paroi jaya..dekat ngh stadium paroi...
en azraf..nnty kalu dtg sini..ayg bwk gi sini eh...sedaaaaaaaappp!!



oleh sbb sy dah janji awal2 ngn en azraf tak mo shoping byk2...
lgipun jln ngn 2 org minah nie mmg tak leh shoping!!
asl sy masuk jer kedai....die tarik kua...
jborn dah bising...no shopping2 k!!huhu...
en azraf suka la tue~~~


tp sy sempat msuk elianto...
ada la 10 minit sy masuk..
tak leh belek mcm2...
sbb jborn dah bising...



see...
plastik beg pun kecik jer....



juz beli eyeline n make up removal...
baik kan sy????


sebelum balik...
belikan my sis big apple!!

penat...
tp enjoy!
smpai uma kul 6.45....

next date mybe hujung bulan...
sebelum smua masuk kampus!!
hope to see semua ada...
oiiiii...intan n mahirah..cuti la weyyyy...asik cari duit jer!!!

note :hujung bulan nie bufday jborn!!dgr bersungguh die ingtkan kitorang.....kitorang wat bodohhhhhh jer.....hahaha~

Tuesday, June 16, 2009

satu gagal,satu berjaya...

hoho~~
haluuuuuuu.. morning...
tetibe plak nk update blog pepagi nie..heheh..
jab gi mau jumpa BFF...


smlm..
penat nk susun ayat kt en azraf....
nk ckp nk kua ngn jborn n fazillah....
phewwwwwwww...seb bek die bg...
tp tak bleh shoping byk2...
nnty die sembur sedas terus pengsan...
psl nk kua die approve!!

then...
bila tgk mood die mcm ok...
ckp plak....
nk beli beg LV...
phewwwwwwww....
terus die kata tak bleh....
"tak yah membazir....benda tak perlu tak pyh la beli ayg...ayg nk beli beg cam ne plak kali nie"
adoiiiiiiiiiii...
smbil geget bibir sy reply msg die...
die tetap say no...
beg tu mahal..and jgn membazir....
ok..fine!
cubaan kedua gagal....
so simpan n peram la dulu hajat tue.. :-p


dah die tak bg..
terus sy tukar topic...
smbil tgk beg lv tu kat tenet...
langsung tertido...
hehehe~ (tp pas tue bgun balik gayut ngn en azraf)

kalu tnya kat mak...
comfirm2 die kata ikut suka ati...apa2 tanggung sendiri!
hehehe~

k,nk kua dah!bubye!!see ya.....

Monday, June 15, 2009

sentap

nie cite minggu lepas~
mls nk update punya psl....
so arini tetibe roh update dtg......hehehe~



last saturday anta mak gi jumpa lawyer...
sampai2 jer tuan syed mmg dah tunggu...
ofis pun kosong jer....
sbb aritu mmg cuti...
cuma die ada kt ofis semak paper work tuk kes ari isnin....

then,
bila mak gi dok discus ngn uncle syed tu...
sy yg borink...
plus sedang pujuk en azraf yg sentap sbb sy lupa kejut die bgun...
sy pun amik camera...
yesh!!
amik pic byk2...

uncle syed pun gelak jer...
borink seyh......diorng discus lama.....

sambil tu pjuk2 en azraf...
actually bukn sengaja pun x kejut die...
mmg dah ingt sgt nk kejut die...
pas anta dila g seminar dah 7.40 mcm tue...
then drive ke kedai mamak tuk bfs...
tak sedar dah kul 8...
tyme tu ngh drive lgi...
tgk2 en azraf dah msg....
die dh bgun sendiri...

dpt plak tau sy mmg dh bgun awal....
sentap la die ingt sy mmg tak mau kejut die...
padahal sy ngh drive...tak sedar dh kul 8....
kalu sy bgun awal mesti sy kejut...len la kalu sy mmg tak bgun lagi
huhuhuhuhuu~~~


muka redha kena marah ngn en azraf~~~wueeeeekk!

tp die marah kejab jer....
tak pai satu jam...
nie la org laki kan...cepat marah...cepat surutnya...


sudahnya sy sempat lelap lgi....
then dlm kul 11 mak abis discus...
terus ke umah uztaz kausar plak....
settle semua urusan...
gi tadika mak...
wat hamper....
smpai kul 4...

gila penat...
kul 7 kua umah..kul 4 ptg balik....
mlm tue pengsan tido!!!

note :actually ada byk lgi pic...tp nnty sy update len ek...ok2..jgn nk kutuk2 pic tue eh...sy tau pp sy dah mcm apa ntah...nk wat cane..nafsu mkn kuat..skang dah ok ckit..hehe~

Sunday, June 14, 2009

somtimes

sometimes we see things that are not meant to be seen
sometimes things are not always as they seem
sometimes we need someone to call our own
especially when we are alone....


sometimes people juz cant understand
why things get out of hand

sometime life juz not fair
especially when people juz dont care
and sometimes its hard to say
why things have to be this way

somtimes its nice to sit in the rain
even to just relieve the pain
and when we've had a really bad day

somtimes we juz need to get away...
we never know whats wrong with out pain
somtimes the hardest things and the right things is juz the same

AND

somtimes when people get hurt
even the strongest one may need comfort.....

Wednesday, June 10, 2009

TAG

ok...
mari wat tag nie laju2...
sbb jab gi nk kena msk...nasi goreng paprik!
thanks to en azraf sbb bg idea tuk menu arini........ ;-)

1. Bekas kekasih saya adalah :

adoiii...sensitip tol solan nie....
mmm...bekas kekasih sy sorg yg gila glamor....hahahaha~(mampus aku kalu die bace)
and bekas kekasih sy jgk skang sorg yg sedang berkhidmat tuk negara...hahaha..
ok2..dah cukup 2...kang pengsan en azraf bace..ramai plak ex sy kang...hoho~(ampun tuanku...patik sekadar menjwb solan)




2. Saya sedang mendengar :

adik sy memekak...
tnya bila nk mask...
ko shadapppppp dila...along ngh jwb tag nie!


3. Mungkin saya patut:

lempang laju2 org yg kutuk2 mak sy...apa ko ingt ko bgusssssssssss??????
tp sy tak smpai ati nk lempang org...sbb itu bukan la sy..ckp jer lebih..ati tak smpai...
tak pe...nnty Allah bls...



4. Saya suka :

bila mak sy gosok2 and garu2 blakang sy sblm tido...
then sy akan tido ngn aman...en azraf kol pun comfirm tak dgr......

aritu sy bgtau kat en azraf...
then tau apa die jwb....(lebih kurng cm nie la..)

"kalu abg..abg gosok ngn berus tembaga jer"

teruk kan!mmg tak syg bini btol.....


5.Sahabat-sahabat baik saya :

1.tgh tlg m.ngah die kenduri kot...
2.sedang menjaga stokis ECPI kat shah alam nun...erk..kalu korng nk beli ECPI gi la kt die....(ainaa..aku tlg promote stokis ko..nnty blanja aku johny okis!)

6.Saya tak paham :

knp manusia suka wat kesimpulan tnpa usul periksa...
dah tue sedap2 kutuk org....buget die bgus la.....
awas!ko usik mak aku lgi.....aku bom umah ko...(ayat kena bsgus....berani nyer tak..)

kalu blood persure mak aku nek sbb cite2 ko...
siap la!!!!!
satu n9 aku bom!! (tyme nie sy dah larik gi kedah...hehe)


7.Saya kehilangan :

sabar....
so lebih baik sy byk2 beristifar...
kang mcm2 sy wat.....

en azraf slalu ckp...
"ayg jgn marah2 tau..." (ok..cite tak der kena mengena2)



8. ada yg berkata

sy patut call org tue dah bahasa kan die...
ohhhh..tidak!!
sy blom sampai ke tahap tue lagi.....kalu bleh mmg tak nak...

ini semua keje org bodoh....
so kalu sy gi serang die...maknanya sy layan org bodoh!


9.Makna nama saya :

ahaks!!!!
jborn...ko ngt tak apa uztaz zainal yg hencem tue ckp apa makna "aida"??

terus korang perli2 aku...
mmg hampeh!
tp yg penting aku maintain cool.....padahal dlm hati..."siap la korng aku pancit kan tayar moto balik kang"


10.Cinta itu adalah :

amazing!!
sbb die bleh wat ko ngis..ketawa...happy...sedih...

cinta gak bleh wat ko slalu senyum sorg2...kdg2 bleh wat ko maki org sorg2...

tp tuk aku yg dah penah give up ngn cinta nie...

aku wat tak tau jer...

"kalu ada..ada la...kalu tak...tak der la," ayat mcm org putus harapan ...

tp pas tue dtg la sorg mamat yg tak kenal putus asa....

dah tau aku tak lyn die....dan2 ngaku umo 16 thun...

konsep nya...kalu umo bwh aku..comfirm la aku lyn...konon2 adik la...

padahal umo dah 25 tahun....pheeeeeeeeewwwwwwwww!!!

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :

tgh berak smbil msg aku.....

"ayg..abg ngh cari ilham nie..."

tu lah keje die...agaknya..kalu nk berak mmg kena msg aku kot....bru puas!
hampeh btul....
bila dah sudah...
"hmmm...bestnya ayg...nikmat"
sengal tak????

adoiiii...!


12.Saya akan cuba :
tak nak marah2 arini....

sbb en azraf kata..nnty muka sy lagi kedut2..hohoo~


13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :

kekal abadi...sampai mati!!


14.Telefon bimbit saya :

camera die dah rosak.....

nk beli hp baru..tp ti en azraf kata..ayg jgn la membazir...
so sbg manusia yg dgr ckp...ikut je la!!
baik kan ayg nie..kan abg kan?

dlm hp gak ada mcm2 pic...hasil MMS en azraf....

15.Bila saya terjaga dari tidur :

syukur...aku hidup lgi!

sy tgk hp...reply msg en azraf.....
kalu nsib baik...ada la msg 1 msg...
kalu nsib tak baik...ada lgi 3-4 msg...(tu maknya aku bgun lewat)



16.Saya paling tak suka apabila :

org yg tak bertanggungjwb...

asimen tak siap ngn proper...keje mcm bdk sek..

org yg tak dgr ckp...

dah tau sakit tak nk mkn ubat...konon nk kasi aktiv antibodi...wueeeeeekkkkk!!!

17.Pesta/Parti adalah :

gelak2!!

MAKAN2!!


18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :

sy bukan pencinta fauna...
sy pencinta flora!!

dan sy pencinta BABY!!hehe...


19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :

tyme sekolah dulu...
ko tak pyh pk byk2...
smeua cikgu suap kan...ko ikut jer apa cikgu suruh...selamat la hidup ko!!
comfirm A...



20.Hari ini :

dok sorg2 kt umah....
mak ada keje..
dila kejab2 merayap!
balik2 tau mkn jer...


21.Malam ini saya akan :

on phone ngn en azraf sblm tido...
kalu tak hidup sy rase mcm tak best!!! (bodek...)


22.Esok pula saya akan :

ke port dickson bersama mummy sefamily..

23.sy btul2 ingin

dekat ngn en azraf!!

hwaaaaaaaaaaaaa....pelisssssssssssssssss!!

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :

Ya Allah..
tembamnya aku!!!!



25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :

of kos la pusat beli belah....

syooooooooorgaaaaaaaaaaaa!!!!!


26.Makanan Barat atau Jepun :

dua2 boleh!!!
sy pengemar shushi!!
abg shusi kat jusco pun dah kenal sy....lalalalal~

27.Bilik yang terang atau gelap :

of kos gelap!!
apa kes nk terang2...
sakit mata!

28.Makanan segera adalah :

best tapi mengemokkan!

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?

kat dila
"kejab la...kang along masak la..sibuk la ko nie..."

30.Siapa yang anda nak Tag?
semua org

Tuesday, June 9, 2009

adoii

haluuuuuu...
stabil sudah...
tp mood kurang okeh.....
apa2 pun still under control....

td chat2 ngn BFF(best fren forever)
si jborn...
dan2 la kata rindu........
so set date tuk dating.....
khamis nie!!

insyaallah.....
esok mau ke PD sekejab....
rabu mak ada Sambutan Hari Guru Peringkat negeri...
so kena anta die ke jempol nun...
gila mls nk drive...
khamis dating ngn jborn...
jumaat ke PD semula amik abah abis kursus....
nie kes mls nk drive...
sy yg jdi mangsa...


ckp psl drive...
sy sgt LETIH teramat nk drive2...
rase2 mcm nk kawen jer cepat...
so otomatik xyah drive...
ckp jer nk gi mana....


kalu buleh...
gi keje husband anta kan...
balik amik...
gi mana2 dia drive...
pendek kata..
sy dah buleh gantung lesen memandu sy tue!!
(en azraf sila amik perhatian yer...) :-)


dlu gila excited nk drive...
skang nie tak pyh la..
nk muntah dah tgk stering tue.....
penatttttt......


sabtu n ahad dila ada seminar PMR anjuran NSTP..
abah dah daftarkan dia td...
so
sy lagik kena anta!!!
ok2...
sy mmg kuat merungut...fine!


td dah kena sound ngn en azraf suh tido cepat...
sebelum esok kena bebel...
lbh bek sy tido cepat!!!

esok sy update cite psl minggu lepas jer...
sbg intro...
sy kalah lawan bowling ngn mak!!!!
pic akn diupdate kemudian...
bubye!!

Monday, June 8, 2009

penangan

sekarang dah sampai musim dia...
kat tepi2 jln mesti ada org jual..
kdg2 1kg RM1 ...
kdg2 1kg RM 15...
tgk tempat la...


bau dia...
2 batu dah leh bau...
tmbah plak kalu letak dlm keta...
bleh fengggggsaaaaannnn....

SETALAH HAMPIR 7 TAHUN sy tak makan dia...
smlm...
hati sy terbuka nk mkn...
walupun tutup idung....
2 ulas yg smpat msuk kat tekak...
then sy dah mabuk...
loya....
muntah...

mlm...
demam dek penangan die...
sendawa bau die...
kentut bau die...
adoiiiiiiii.....pening!


sudahnya malam kelmarin demam sbb dia...
adoiiii...
nnty2 sy update lgi ek....
dia=durian.......

sy hnya tak mkn durian mentah...
pulut durian,kuah durian n bubur durian sy mkn...hehe~
aiskrim durian pun sodaaaaaaaappppp!!

Friday, June 5, 2009

jumaat

pagi2 abah dah kejut...
so gi ofis die...
gila liat nk bgun....
en azraf kejut pg td pun..sy ckp ntah pape....
bese la...aida kalu bgun tido msti merengek2 dulu...
last2 dgr en azraf ckp...
"ayg nape nie..."sila bace dgn nada yg paling lembut ek...heheh...(btul ke en azraf ckp mcm ni...sy mamai la...
sudahnya..
sy ckp..
"yer2...ayg bgun nie..."
pdahal...aku smbg tido balik...ngeh3....


arini nk gi jusco..
jusco ada sale ke ek?
pas tu nk gi KM PLAZA...
org2 somban tau la KM PLAZA tu apa...
nk beli bju raya maaaa.....

nnty mlm2 update len ek...

note : NAFSU MAKAN sy membuak2 la lately nie....sy mcm gerun jer nk g timbang!KOMFEM naik lah kg...tuan punya bdn pun dah bleh rase bdn sendiri dah berat...adoiiiiiiii....help!help!ada sape2 nk sponsor gi slim world tak???


CUTI TINGGAL LAGI 4 MINGGU....
ohhhhhhh TIDAK!!
SY TAK MAU BALIK KAMPUS!!!!!!
no!no!no!
NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

Thursday, June 4, 2009

damia

damia!
nie lah damia yg dah nk masuk 2 bulan...
kami kongsi tarikh lahir yg sama!
next year kita smbut bufday sama2 eh dik!!!

nie anak sedara sy yg ke 16~
amik ko..
bederet2 anak sedara dah....
bila semua balik umah wan...
boleh runtuh umah tue diorng men lonjak2....

masa pai td damia ngh tido..
sy lak tak leh tgk org tido..
sy gi gomol2 die...
pai dia jaga..
then mama dia mandikan die...
sy smbg gomol2 balik...

ada skali tue dia mcm kenyit mata...
waaaaahhh!
ko nk ngorat mak long ek??

pas minum susu mama..
terus mata die kuyu balik..
nk tido..
ishh...bdk kecik nie..asik tido jer..
sy pun..
gomol die lagi...




mula2 dia layan jer sy geget pp die...
pas tue sy cubit pp die plak...



pas tue dia dah tak tahan ngn asakan mak long die..die nk ngis plak...
lantak..mak long gomol gak!
sape suh jdi baby kan..mmg kena gomol jer la..


then sian plak tgk die...
mata dah kuyu...
nk tido...
bia dia jab...
cousin sy riba kan dia...


terus lolap....
wah...ko mmg kuat tido la damia...
ke mmg org yg lahir 14 april ni kuat tido...
hehe..
sbb mak long pun sma gak kuat tido...hehehe~

tak pe..
tido lah damia...
nnty2 mak long datang lagi..
gomol ko ek..
cepat2 besar...
mmmmmmuuuuuaaahh!

suka sgt bau baby...
best oooooo....
gulp!!

kawen

td gi pasar mlm...
maap..tak der pic..
gila ko nk amik gamba kt tongah2 psr mlm...hehe~

jalan punya jalan...
jab2 tue ada org pegang bahu...
"eh2...kak aida"
sy juz senyum..namun sepantas kilat otak nie berpk..
sapa plak nie...
"kak,akk ingt sy gi tak.sy syasya la..."
ahhhh...mati aku!
"sy senyum then terus kata..owhh..syasya..."
then borak2....
"akk sorg jer ke??"
"eh tak lah.."
"owh ngn bf eh..akk blaja lg ke?bila nk abis..nnty kawen jgn lupa jemput sha ek"
"ngn sepupu...lahh..lmbt bebeno lgi..ntah2 kamu kwen dri akk dulu.."smbil gelak..walupun ingtn msih lum dpt ingt sapa die..
"ish...sha lagi 1 ke 2tahun lgi kot.."
"owh...akk lgi 4-5 tahun kot...blaja lgi la dik..."
"oh...jgn kawen lmbt2 kak..best tau jdi ibu muda.."


i was like..
hah?
mmg la best...tp aku byk komitmen maaaaa....
jauhhhhhhhhh lgi nk kawen....
cita2 byk lagi tak capai nie....
penat la dulu dok tmpal kt dinding apa yg diinginkan...
so kena la usaha kn...
lagipun bru 21 tahun maaaaa....
muda lgi oii...

then smbg2 jln.,,
jumpa la sorg lgi..
"woiii da...."
sy pun.."woiiii"yg nie sy kenal la..
woi..ko bg no fon ko...
nnty aku anta msg..
nk mintak alamat...aku nk anta kad kawen..aku kawen bln 7 ti...

sy?
glup!!
ko kawen????weiii,nape cepat sgt nie???muda lgi maaaaa...
"nk wat cane da...jodoh dh ado..."
"ohhh..yer tak yer jgk...moga bahgia la.."
so kami pun tuka2 phone num...


alahai....
kawen dah kwn aku tu...


erk...
kawen?
hoooooo....tuk 4 tahun akn dtg..blom ada msuk dlm diary lagi~~~
tp kalu takuyakimura msuk minang i terus setuju jer~heheheh~
mati la kena ceramah bebAs ngn en azraf lepas nie...

sentap + gaduh = tido

haalluuuu...

smlm kan...
pas dinner smua..
sy cam borink2...
nk layn diary....AF dah abis...

en azraf plak ada kejenye....
bizy jer lately nie kan....
tyme die bizy sy pun membizy kan diri....
tp bila sy dah tak reti membizy kn diri mula la sy sentap....


niat ati mmg tak mau kaco die pun...
yerla ...tau die sibuk..then balik keje gi sana la..sini la...
sy sbg CIK AIDA phm la kesibukan die kan...

tp ntah nape smlm...
sy sentap...sbb die bizy jer...
actually sy bosan kt umah..dh tak tau nk wat ape...
en azraf plak mlm ada msyuarat apa ntah...
then mula la tgn nie taip msg cri psl....

mula2....
ok lagi...
msuk msg yg ke 3...terus la sentap...
konon2 nk suh pujuk...
tp HARAM....jgn harap la en azraf nk pujuk....
paling BAIK pun die leh wat..
anta msg mcm nie
" ayg jgn la majuk...dah kedut2 muka dah tue...abg nie dah la xreti pujuk"
amikkkkk....

lagi up lagi sentap aku kan...
rase2 kt ati nk jer anta msg
"SY MAHU PERHATIAN KAMU"
haaa..pai mcm tue skali kauuuuuu.....
sentap sgt dah tue...

last2..
sy msg..
"dah la..wat la pape pun...ayg nk tgk tv"
then die kata ok...pas tgk tv msg die...
sy reply "ok"
besenya kalu sy reply "ok " jer tue..
mksudnya sy "k.o" la kan...

then tak pai 2 minit..
dia msg
"ayg tgk la tv dulu..abg nk tido"
sy pun mcm...aikkkkk!
aku yg sentap dia plak nk tdo..
padahal bru kul 11.30 pm...

sy ngn darah yg dh nek nie kan...
"ok" sy reply...
biaq p la...
tak koser nk reply pnjg2.....
org yg majuk die plak nk tido bgai.....
kekonon nk protes la tue....bleh jalan (hati dah bengkak nie)

then ntah bape minit pas tue die call...
ckp2 sikit2...
tnya sy majuk ke...
KOMFEM2 la sy kata "tak..ayg tak majuk pun"
padahal...dah rase mcm nk baling hp kat dlm lubang jamban dah kan...
then ckp2 cikit...
die pun..
"oklah...tidolah ...gudnite..."
pap!
letak fon.....

sy mcm...aikkkk!!!
mcm pompuan majuk....
terus letak fon tuuu....
sy nk call balik?
JGN HARAP
gua ngah sentap nie...

last2 msing2 tido...
pg td tnya sy tu ini...
ngt senang2 ke nk baik balik..
tp pas beberapa msg sy yg agak kasar ayatnya..
seb bek dia lyn jer...
ntah doa apa die bace kt sana nta..
sy dah sejuk cikt...
bru la back to normal balik...
but not 100% la...
sentap still sentap k...

note : wahai cik aida....TOOOOOOOLOOOONG la terima kenyataan yg bf mu itu mmg tak reti memujuk!!tolong la...tolangla...rase2 nyer nk phm fakta nie lgi susah lagi susah dr faham fakta or pape psl subjek law dulu!!

mesti en azraf pening...tp phm la...pom mmg cam nie!wueeekkk!

phewwwww....puas ati dpt kutuk die...!

ehem..."lena ke tido mlm td bang??"wueeeeeeeeeeeekk!

sekian..
edisi sentap!hehe~

Wednesday, June 3, 2009

donut

hehehe~
arini roh rajin dtg....
ngah tgk tv...
semua bosan...
en azraf pun sibuk keje...
so tak mau kaco die...
kang kena sedasss kang....so lebih baik wat keje len...

tibe2..
ting!
idea mari...
nk buat donut lah!!
hehe~
this is my 1st tyme wat donu t sendiri seumur idup....

ada gak la google resepi die..
lama dah..
so korek2...then terus gi dpur check bahan2...tnya mak
semua ada!
susu cream jer tak de...

tak pe kot..
so sy pun wat la ikut suka....

seriusly mmg tawakal jer jd ke tak...
wat sorg2 kt dapur...
tak leh tnya mak..
kang mak byk komen..
so donut nie konsep nyer "hantam saja"hehehe~


bahan donut :

tepung 5 cawan
gula pasir 7 sudu besar
garam sikit
1 paket mauripan tue
serbuk penaik
telur 2 biji
majerin 1 cwn
air suam

bahan coklat:
actually kena guna coklat buku tue..
tp sy guna milo...taram jer

milo ikut suka la bape byk..
3 sudu susu
gula 1/2 sudu


cara2 :

1. amik air suam 3/4 gelas..masukan gula n i paket mauripan..kacau n biakan pai dia berbuih naik ke atas cwn..
2.tepung,majerin n telur di gaul2...
3.masuk kan bahan yg kat 1. td..gaul..tambh air bese kalu tak cukup..
4.msukkan serbuk penaik n garam sedikit
5. uli dan terus uli..hehe...pai la doh tue tak lekat kt tngn..sy wat dlm 15 minit..uli sebati tau..



6.smpai jd mcm ni...then tutp ngn kain lembab biakan 30-45 minit



7.then dia akan jd mcm ni...dah naik...
8. so turap la..and wat la terap...paham tak?hehe...
sy guna cwn jer...



9.mcm nie la jdi nya...yg lubang kecik tue.penat sy pikir nk guna apa...last2.ting!kita guna penutup botol...hehehe..
but make sure semua benda nie dicuci bersih2 ye...hehe~


percubaan pertama...inilah hasilnya..hehe...

dgn bahan2 kat ats..sy dapat 20 biji donut..

sakit gak tgn turap...
dah siap semua..
biakan 30 minit lgi...
bia die naik lgi...




nie lah rupanya....
kwang2...donut pertama ku!
tak tau la mcm mana rase..
harap2 lembut la...

en azraf,tutup mulut kamu yer..jgn nk kutuk2 ayang..ayang dlm process blaja lagi tau!dush22222222x!!
ohhhh...dia slalu kutuk2 sy ohh...
bukan nk bg semangt!!

ok2..smbg balik...
sy cadang nk wat sikit yg letak coklat kt atas..

1. milo,susu n sikit gula n air...masakkan pai mendidih and pekat...





nielah rupa dia..kena sentiasa kacau tau...bia pai pekat....
pas goreng donut..sejuk kan kejab..and celupkan kt atas coklat nie...
bia dlm15 minit..nnty dia akan keras..





gorng donut pai hgus sikit sbb dok leka wat coklat tue...api kena slow je...


then!

taraaaa....




nie la rupa pas di celup ats..
nie bru sgt2...blum keras lgi..
first try...comot2!!hehehe~



nie donut ngn gula...

rasanya?
thanks God...lembut..and rangup!!
mak kata "LULUS"
dila kata "ok long pas ni,ko leh niaga kt depan umah"
hahaha~
sengal ohh mereka nie...

dtg plak si kecik...
die terkam yg donut coklat dulu...
eeeeee...along..kita nk lagi...nk bg kawan kita...
hahaha~

lulus dah kot...
cuma kena hati2 tyme goreng jer...
rase dah ok..hehehe~
yeaaaaaay!
en azraf, sila tutup mulut kamu pai abis entry yer...sibuk nk kutuk org..wuek!!



tekstur kt dlm...hehehe~mkn smbil tgk cite mawas...lalalaal~


donut sy yg pertama~

hehehe~

abis sudah....
ada lgi satu tray..nk goreng ptg cikit...
kwn mak nk dtg...lalaalal~