iklan-iklan~sila click

Tuesday, February 9, 2010

?

td ada bce kt satu blog otai nie....ngeeee...
probs readers dia...
dia nie long distance relationship (LDR)....
now bf dia dh ajak kawen but then dia syg nk tinggalkan kerjaya dia.....
so pendek cerita dia dlm dilema la nk pilih mana satu...
bf atau kerjaya....


ahaks..
nie yg payah nyer kan...
nk2 kalu LDR nie kan....
sorg kat sana...sorg kat sini....
tp kalu sy la....sy pilih.
jeng......
jeng..
jeng....(kembang kempis perut en azrap bace entry nie)
....


kalu sy, sy pilih kedua nyer skali...hehehe~
yupp...bukan mudah...
but kita kena ada strategi.....
tak semestiya kita kena let go salah satu...
but adaa certain situation u hve to let go somthng to get somthing la kan...


tyme nie la kita nk gunakan tolak ansur...
chentaaaaaaa hati penting....
karier also pun penting...
nk plak kalu kita dh kukuh kan....
yg blah laki pun sure la kena tolak ansur...
tak kan pai nk kena benti keje semata2 untuk kawen.....
dia kena paham la keadaan bini dia jgk kn....


so rasenya kedua2 nyer boleh di setel kalu ada tolak ansur
plus ada persefahaman yg kuat...hehe~
kalu perlu after kawen.....
sorg duk utara..sorg duk selatan...
bila free bru jumpa...ha?boleh kan?
ke paraaaahhh...?
tp mesti boleh setel kalu kita btul2 kuat hati....
(mati la en azrap membebel kalu dia bace nie...nk duk jauh2?komfem dia kata "kalu mcm tue baik tak pyh kawen"....)


tp kalu sy la...
kalu sy yg betul2 kena pilih antara chentaaaaaaaaaaaaaa ngn karier...
mybe sy akan pilih chentaaaaaaa..
tp situation nie bila sy dh punya karier yg kukuh tau...
of kos sy akan pilih chentaaaaaa hati...


kalu ada karier yg kukuh...duit berkepuk2...
tp sunyi...jiwa kosong...nk wat pe kan..hehe~
nk gak cari pewaris dari duiit2 berkepuk2 tu kan...haha~
(aida sedang berangan jutawan...tak pe kan...berangan bukn kena byr pun)
nie kalu balik keje penat2...takde sape nk ngadu...
tak de sape2 nk dibebel2kan...tak der sape nk gurau2...
share problem yg berlambak2 kat ofis...
tak best jgk kan...????
contoh terbaik mcm sy...
balik keje...nk kena cite ngn en azrap...apa yg wat sy marah ke...
kdg2 tak sempat nk balik...tyme kena tu jgk sy msg dia bgtau..bebel2...
kalu dia ngah keje...sy PAKSE dia lyn sy jgk....

pgi2 plak...pai jer ofis sy akan call dia...
kalu dia mcm tak nk lyn..sy PAKSE gak dia borak ngn sy...
kalu dia sedang tidur lgi...sy suh dia bgun temankan sy...
kalu jumaat dia cuti...pagi2 sy dah call suh bgun...kes dengki punya psl...
dh tu kalu sy ngis...dia gak la kena pujuk...
pendek atau panjang ceritanya....sy perlukan dia~~~


sy rase paling aman hdup en azraf bla sy tido....
sy tak bising2 kt telinga dia...
selagi sy tak tido...dia layan je sy...
tak puas msg kang..sy call...hehe~
dia pun sama jer...
bla pai angau dia kang..mula la ckp romantik2 dlm tpon...
pai kdg2 sy ckp...
"abg nie nape..angau semcm mlm nie"~~~


so far alhamdulillah...
2 tahun dh sy mengadap LDR nie...
byk80x cabaran nye...
byk kesabaran yg teruji.....
nie bru 2 tahun noks...blum 4-5 thun lagi.......
bleh gugur rambut kalu lama2 mcm nie...hehehe~
kdg2 bila sampaai satu kes..
yg mana...ckp slh...tak ckp pun slh..
tue yg rase mcm nk mkn buah oren byk2 jer..bia cirit2...
so tak pyh pk apa2...pk nk g jmban je...hehe~


but seriusly...
tak kira la ...long ke ...short ke...
give n take sgt penting...understanding pun penting...
nie kalu sorg meletop....sorg lagi pun nk meletoppp...
tak pyh kwen la jwbnya kan...komfem gila...


sy ada cousin yg jenis penting kerjaya....
psl laki2 nie dia tak lyn...
kalu org rekemen kan...kalu stakat ko ada syarikat cikai2...
bolayan la...
u must be "somone" tuk dekat ngn dia...
snang cite dia sgt memilih...
sudahnya....sampai skang dh almost 36++ tak kawen2...
yg mak nye dok beria la jumpa bomoh sana sini nk cri jodoh anak...
padahal org nk kat ank dia ..anak dia yg tak nk...
sudahnya...weekend jer balik umah mak...
tak pun gi men ngn anak2 buah...
xbest kan life mcm tu...
sy bukan kutuk dia tak kawen tau...
tp sy heran knp dia nk pilih life mcm tu...
sudahnya....
kondo ratus2 ribu tu sunyi....keta mewah tu tuk dia sorg....
kalu ada anak2 buah dtg bru la meriaaahhhhhh.....
aihhh...mcm2 kan...



dh bebel pnjang2 nie..tak reti plak nk wat penutup...


hah...kesimpulanya...
dlm apa pun keadaan kita kena ada strategi....
kalu melibatkan dua pihak...
stategi tu kena la fair....


nota : agak gerun la jiwa raga sy bila tgk sndiri....akak nie marah sbb husband dia ngelat nk balik kg dia...bila nk balik kg si husband lama222222222...bila nk balik kg bini mls2222.....tue kg senegeri tu....satu arah...abis kalu kes mcm sy nnty...sorg utara...sorg selatan nie mcm mana plak....kena men o som ke?hahaha~ohh..tidak....en azrap tak gitu kan....dia tau la gilir2 nk balik semban ngn gurun kan...hahaha~kalu dia buat mcm tu.......awassssssssss la!!!!

1 comment:

.::WaNiE::. said...

saya sokong awak !! pilih 2-2 heheh..