iklan-iklan~sila click

Friday, February 19, 2010

kepochi kt ofis

haaaaa...nk cite!
bukan gosip dh...
nie mmg cite btul~


adala sorg akak kt ofis nie...
satu ofis tp dia department len....

mula2 masuk pun dh tau ...
dia pndang org atas bwhhhhh...
tu satu!
keduanya!
dia mmg suka jeling2...seb bek mata dia tak juling~


yg remeh temeh nie...
i tak heran la...lantak ko la kak...
as long as tak kaco keje aku....


makin lama....
tgk perangai dia satu2 timbul...
akak2 auditor mmg dh sedia maklum!
mmg sejak DULU perangai dia mcm tu....
lama2 hangin la plak...
keje dia suka kutuk org...
pas tu...ngumpat ngn org...
sampai kt department len...
then kepoh2...perli...
depan ko manis nk mati!
blakang ko haram....


penah sekali...
dia ngah ngata kwn aku kt pantry department sbelah...
kebetulan tmpat 2 sebumbung ngn surau...
so otomatik aku ngh lipat2 telekung pas solat leh dgr...
nonsense apa yg dia cite....
men nk ckpppp jer...padahal dia tak tau pun hal sebenar...
bila i pup!kua dri pintu surau...
terus dia diam!!!!
ha...kantoi!ko mengumpat!!!!
tu bru satu!
ada byk kali ok...aku nmpk ngn dgr...


aku dh mls dh nk lyn dia...
lantak ko la..
nk pandang atas bwh ke apa....
aslkan jgn kaco aku...thats it...
akak2 auditor pun dh psan...
jgn dilayan...wat pekak telinga jer....
kalu dilyn mau kecoh!!!



dia jenis ckp mmg nk gah!
anak dia la pandai...dia punya la branded...
smua la dia yg bgus gile~
ko punya tak bgus...dia terbaik!!!
apa2 kena tnya dia dulu...
brg dia jgn diusik...tp dia usik brg ko tak pe!!!
boleh ke cenggitu?????



penah satu kes...
client anta makanan....byk gile makanan tue...
so one of akak auditor...
"wey smua...en bla..blaa.. anta mkanan..mcm2 ada..gi la makan"
so smua serbu la pntry...
then tup2 aku dgr cite...
dia marah2...
dia gi cite kat department sbelah...
kitorng auditor2 nie makan lngsung tak pelawa dia...
what???
padahal dh ckp semua kan...dia pun leh dgr tyme akak tu ajak mkn...
so lets makan la...
tak payh la nk kena sembah ko plak...
"kak jom jemput makan..ada bla...bla..bla.."
come on la!!!

rupanya akak2 tu ckp....
kita tak leh usik mkanan tu sblm dia usik....
chaitt...
ada sorg lg auditor ckp..
eh...dia sape plak nk kena tunggu dia bagai...yg wat keje nk client tu..auditor..bukan dia...
ha!kan dh buruk bunyi nyer tu...
sje la nk bg org angin~~~
psl makan pun nk kecoh bagai...
then pegi plakd dia bercerita bagai kt dpartment satu lg...
kata kitorng mkn smua..tak tinggal tuk dia...
weyyy...byk jer lgi makanan tue...
kitorng kongsi k...sebungkus mkn dua org!!!!


kecoh punya org...
saje nk huru hara...
nk plak...kes suka amik kesempatan...
kalu lunch nk suh pakai keta kita je...
kalu suh pakai keta dia...
manjang la ckp "minyak cukup2 nk balik je..."
sengal kan???


lg best...
kalu kwn satu department dia tak dtg...
dia kwn2 borak2 ngn akak recep...
bila kwn dia dtg...dia gi kutuk akak recep plak??
mcm taik kan???
dpn mata aku...dekat ngn telinga aku ok dia ngutuk!!!
mula2 aku wat tak tau je...
tp bila tgk dia mcm melampau je...
aku pndg je muka dia tyme dia ckp...
lagi best...aku tenung smbil wat muka berkerut...
apa kono ko nie kak...
smua yg hak org...smua ko kutuk...
yg hak ko bgus sgt ke kak???
adoiiii...


td lgi best!
nk beli hadiah tuk sorg akak nie yg bru pas bsalin...
so smua auditor kumpul duit..
then join ngn dpartment len jgk..
sampai tang dia..dia tak setuju...
nk plak di offer diri nk gi beli....
terus akak2 auditor kata TAK PAYAH!
penah kes jdik...
duit nyer 40 hengget...
tp dia beli brg yg harga 15 hengget jer...
pas tu...siap kata..claim duit minyak~
mmg sengal..
ko yg offer diri...nie pe kes plak ko nk mcm2....
pilihan nk dia je...org len tak bleh...
leceh!!!
terus akak2 tu tak caya dia dh!!!



org mcm nie punya perangai pun wujud kah?

last week akak tu sound sorg trainee...

bdk nie tolong tutup kan lampu dpartment dia..
then tibe2 dia sound..
"weh..ko apa kuang aja naaa nie...bla..bla..bla.."
apa gila la akak nie..slalu ia2 gak cuh kita tlg dia..

rupanya!
dia ada angin...
bak kata akak auditor...
senang cite..ko jgn tolong dia~
kalu hp departmen dia tak beramik pun..
ko tak pyh tolong amikkan..kang wat kena marah je~

payah btl ngn org mcm nie..
setakat nie dia lom cri psl ngn aku lg...
stakat ko nk pndg aku atas bwh...
suka ati ko la kak...
tp kalu ko ngumpat aku blakang2...
skali aku dgr....sadis la ko kak...
aku bls jer ikut mulut aku plak kak....
nk ckp pape...ckp dpn2..
tak pyh ko p jaja2 cite kat org len..
bnda kalu btl tak pe..nie dh sah2 reka cipta!!!


satu ofis tu tau prangai dia...
supervisor pun dh maklum sgt~

td skali lg...
aku dpt tangkap dia ngumpat!!!
bila aku muncul terus diam..!!!!
aihhh la ko nie kak..
tak malu ke dpan adik2 nie ko wat keje mcm tu..
ckup2 la...~
lotehhhh nk lyn kerenah ko nie...

3 comments:

.::WaNiE::. said...

erk...makcik tak perempuan ni?? hahahah boley x tanya soklan mcm ni

nisa lee said...

ko basuh jer aida klu ko dpat tngkap dier kutuk ko!!!
geram plak aku bl bce entry ko nih..ad gak manusai cm 2 ek??
cmner r aku nt kt tmpat praktikal..
surat pn xsmpai lg nih..heheheh..
hrp2 xde r kes cm 2..leh sasau aku!!!
aku dpat bayangkn cmner ko basuh dier da!!
msti pkai clorox 2 botol siap dgn softener lg...hahahah.. :P

nanie said...

akk tau sapekah gerangan org tu..huhu pe yg aida ckp tu sume btul la..mmg dr dlu die cmtu la...ish2..