iklan-iklan~sila click

Sunday, May 9, 2010

belajar la menghargai

ok.
sbb dh lama tak tulis2...
byk benda nk cite..
tp izinkan sy nk ngamuk sedas dua jab...



ok.
this is my 1st tyme jumpa manusia yg tamak + tak tau hargai org
i mean..dulu sy pnah gak jumpa org2 mcm nie..
but not this one...
diorng nie mmg too much!


ok.
korang ada bos kan??
bos korang bek tak???
penah tak korang jumpa bos yg mcm nie...


yg suh ko keje gila2...
tp bila ko dh all out....dia kutuk2 ko...
kalu kutuk membina tak pe..nie kutuk yg mcm puaka tu...
then...
suka la nk arah2 ko buat SEPULUH benda dlm satu masa...
and dlm one shot dh leh siap!!!!


ia..
ini pengalaman...
but not this way ok...


satu pagi yg ceria...
dtg ofis..tgk atas meja...
ada note "aida, plez see me!"

ok..
aku gi jumpa dia..
terus dia pung pang..pung pang..pung pang...
mmg stock mintak lempang kiri kanan..
mood aku mmg dh mcm apa ntah..dia plak mcm2 hal..

"aida..cuba u check balik..share dia 200k then dia jual 100k..then dia beli 400 k...mcm mana plak dia leh jd 700 k???u tak check ke sblm u buat...nape benda mcm nie pun u silap...bla..bla..bla..."

aku mmg stock angin je...
bukak working paper tu dpn dia..
then aku kira...


"eh kak!mmg la...yg tu smua dia increase capital by stock..abis yg 200k by cash nie kita nk letak celah mana??????!!!!!yg nie nk kira ke tak????akk tak tgk ke form yg sy dh siap fotostat tu???akk tak check dulu ke???"


ha...tu mmg nk mintak maki la kan..
yg ko tau...maki org...marah org...cari slh org...
cube suh ko wat audit nie sorg2...
komfem ko tak reti...
sbb ko tak mula dri bawah...
ko mana reti nk cri dokumen..mana reti nk cari evidence..
slame nie ko tau smua benda dh siap atas meja ko...
tak ckup ko arah org cari...thats it!



susah bila busines family ni...
smua ada kepentingan...
anak mmg dh kedekut...dtg plak mak cut sana sini..
mmg best la dia cut smua~


beli keta tuk ofis..
dh tu si mak yg bwk..
bila auditor nk outstation dia bg bwk keta si bapak yg mmg dh uzur.
aircond tak de...radio pun tak de..
safety mmg hampeh~~


bile dia nk suh ko outstation...
esok nk pegi..ptg kang kul 4 bru dia bgtau..
"siap...esok awak gi !@#!@#%"
dgn tak de preparation...
smua benda ikut otak dia..
kelemahan yg sgt ketara...
dan yg paling penting..
dia langsung tak de ciri sorg pemimpin..

ingt~
kalu anda sorg pemimpin..
pastikan communication between u and org bwahan u bgus..
discuss..
bukan u decide smua kat ujung kuku je...
amik sabtu n ahad org sesuka ati je...


ko nk claim food allowance rm8 sehari pun ko kena bertekak ngn dia..
padahal..bukan dia yg byr...client yg byr...
audit fee RM28 ribu..ko nk claim duit minyak ngn makan yg tak sampai rm300 pun ko kena
fight mcm nk pegi perang...
tu belum lgi...
dia suh ko balik lmbt...means tak balik kul 5ptg la...
tp OT dikira start kul 8mlm...


org tak kan kisah kalu ko pun jenis yg tak berkira...
tp kalu ko pun berkira gile...
ko ingt org nk bg free2 gak ke...???
aircond waktu lunch kena off ok!!!!
membazir...
kul 2 kang bru leh on!!
berpanas la ko 1 jam tu...
mcm puaka tak??padahal kita dok siap keje nie..


"aida nnty u call dr...wat apointment ngn dia..kita nk discuss psl tax dia..u siapkan draf...u siapkan..bla..bla...then u adjust la tuan haji punya tax ikut mana yg dia nk...skang u tgh setup @!~#kn??u nk kua o/station kan??ok2..make sure smua siap~"

ialah!!!!
ko ingt setup tu pakai airliur ke??
ko ingt nk adjust account tu men kelip2 mata ke???


tyme aku mula2 buat lg aku dh ckp...
client nie bermasalah...
dia menipu stock dia..dia bg document tak btul..
dh terang lgi bersuluh dia menipu...
tp ko ckp..tak pe..nnty kita discuss..u siapkan je account dia..
skang bila aku dh siapkan account dia baik punya...
mula la ko soal mcm2...
nape itu..nape ini..
aritu aku ckp..ko tak nk dgr..skang tau pun ko..
kalu singgit dua..aku leh tutup gak mata..
tp kalu dh 100 ribu..ko pk la~


aku pun tak tau dia type apa..
mybe dia jenis yg suka senang dulu...
susah kemudian...


klau dh tau ada masalah...
setel dulu..gali apa punca..cari jalan penyelesaian..
nie bila benda dh siap..
bru ko nk suh adjust sana sini..
yg adjust nye aku..bukan ko..
yg kena maki ngn client nye aku..bukan ko...
bila client tak nk kerjasama..ko kata aku lembab..
tp si lembab nie jgk yg ko bg client mcm2 kan...

so sbb aku pun mls nk lyn..
minggu dpn aku o/station..
so ko lyn la smua client2 aku..bru ko tau seksa ke tak...
pastu terhegeh2 tipon aku tanya mcm2..
tyme aku xplain..ko tak nk dgr...
aku dok ofis client..off hp~bia padan muka ko~~~~



kalu ko jenis pemimpin yg baik...
berbincang...bersemuka...
aku pun tak kan lyn ko mcm nie..
sbb aku jenis yg boleh diarah apa pun..
aslkan ko bg aku direction yg btul...
aku akan buat yg terbaik...
tp kalu mcm nie la gayanya...ntahla..
duit ko berkepuk2 pun..ko tak kan maju..
trust me~


jgn terkejut..
kalu staff ko ramai2 tinggalkan ko...
tyme tu bru ko tau nk hargai org...
dh terlambat~
kalu depan client..bukan men la ko tersenyum2...mesra2..
tp tup client balik...ko pun bertukar character~


note : 3 weeks left..walaupun perkhidmatan aku patutnya abs minggu nie..tp sbb kesian kan ko..aku smbg jgk pai hujung bln..tu pun dia suh xtend lagi sminggu...as i said earlier..i will give my best..tp nie smua bkn sbb ko..tp sbb akak2 senior kat situ~aku doa sgt2 diorg dpt offer keje kt tmpat lain~~

2 comments:

sz | m.a.s.s said...

tu dia bila cik aida bukak "silat"..lama dah tak mencoret ye dik... ;)

anna said...

hahaha...best gler anna bce post aida nih...lebih kurang mcm nature kat office anna jew...bos y kedekut n sgt manja kan client y kuat menipu...hahaha...