iklan-iklan~sila click

Sunday, May 23, 2010

motif?

hye~
dh lama tak update.
tp sy sentiasa follow blog korang.cuma tak sempat drop komen je.
mana tak nye..buat workdone cikit.stop bace blog 1.then smbung.


ada lgi 2 minggu je lagi nk abis smua nie.
mcm2 rase ada.
happy ada.sedey pun ada.
happy sbb akhirnya sy dpt life sy balik.insyaallah.
sedey sbb nk pisah ngn akak2 kat ofis.
thank you for being such a great sister ever.
sy fikir.sy beruntung sbb dpt senior auditor yg very cool and nice :-)
heloo...sy tak penah kena marah pun.sekali pun tak penah~
tak pe.yg tu sy buat entry khass.sure!


ok.
motif sy arini .
nk ckp psl someone yg sgt aktiv berkata2.
ok.
dh lama kot sy dok perati.
tak mls nk amik pot.
tp i think too much kalu dia dok kutuk2 org without limit.
haha.kutuk org pun ada limit eyh.



ok.
apa motif kutuk org tak pakai tudung. pakai bju lengn pendek.
kalu dia pun sama mcm tu.
apa motif kalu org tak msuk blog die.
bising2..nuff tak naik.apa la..itu la..
siap kata mcm2 lgi.
wait.dh tak de duit sgt eyh??(kasar kan.tp its true)
ilek ah.
smua org pun ada nuff nie.
kalu ada.ada la...kalu tak diam la.
kalu nk naik.buat la bnda yg best so org akn jenguk blog ko.
nie tak.keje ngutuk org je.aihhh...
tak ckup kat blog.kat fb pun ada.


aku nie lgi la.
kena tindas lgi.
duit yg patutnya aku dpt.tp aku tak dpt.
aku tak memekak pun.(memekak kt org dkat2 je la)
tak kecoh pun satu malaya.
mintak je kat abah.abis cite.



dok gelak2 org yg failed stdy la.
helooo...lupa eyh?ko pun kantoi gak dulu.ko pun repeat kan???
so tak pyh nk hina2 org yg kena repeat tu.
and gile bangga sbb dia study kat satu U nie...
derrr...org yg study kat U yg gempak2 tu pun tak kecooohh ok.
kalu nk bangga tu kira ok la.mmg patut la nk bangga ngn U masing2..
tp jgn kutuk U len boleh?????
kecoh U dia special..kecoh la U dia the best.
eyh.aku nk kecoh gak nie.
bdk yg graduate dri U aku.mmg senang nk dpt keje.
berebut2 kot org nk.
tak caya.gi tgk kwn2 aku yg bru abis blaja bulan 4 aritu.
most of them dh keje dh skang.
smua exec derr...
setahu aku U ko pun byk yg mengganggur kan??????????????
bf xnk jumpa dh meroyan.
ilek der.
aku tak dating setahun pun aku ilek je.
kdg2 je terasa..tp pastu ok je.
tp yelah...setiap org berbeza kan.


der.
ko lupa ke?
rezeki tu Allah yg tentukan.
tak kisah la ko SPM je pun.
tp kalu Allah dh kata rezeki ko lgi byk dri org yg grad U skali pun.
tu kuasa Dia.
tak pyh ko nk hina2 org nie.
setiap org ada rezeki masing2.usaha je lah.pasti ada ganjaran Allah bg.


ok.dah abis.


AF8 dh abiskan.
shahir menang...hoi..hoi.
sy bukan la peminat fanatik dia.
tp boleh la nk lyn.
ok je suara dia.cuma sy rase adira deserve tuk juara la.
tp itu dikatakan rezeki shahir...


ramai gak kan tak suka bdk2 AF nie kn.
sy bese je.
yg sy nampk dia ada bakat.
and diorg ada usaha tuk ubah idup diorng.thats it.
tp mcm kelakar jgk.
kalu ko tak suka.diam la.
nie g kutuk kaw2.ko kutuk ko dpt apa??
dia dpt keta ok!!!
si daus yg sengal2 ayam tu pun dpt 25k ok.
ko adaaa?????
back to basic la.itu rezeki dia.
dia usaha dia dpt.


eyh.
sy ada byk cite nk cite.
tp nnty dh free sy story mory k.


nota : lagu shahir, adira,maulana best.ada quality.
tertanya2 la.org yg dok kutuk2 bdk nie kow2 tu lyn tak lgu2 bdk2 nie.

2 comments:

.::WaNiE::. said...

terlampau byk sgt mengutuk org mmg xleh

sbb jadi gini lah dok asyik tunjuk jari ke orang itu org ini

orang akan nilai diri dia balik. alahaii

Uncle Lee said...

Hello Cik Aida, very interesting post. Love your lively sense of humour and your use of short cut bahasa....totally different to what I studied before, wayyyyy back in the '50s, sebelum Merdeka.
You have a pleasant week and keep a song in your heart, Lee.