iklan-iklan~sila click

Wednesday, June 30, 2010

ajal maut, jodoh pertemuan di tangan Nya

jab!
nk amik nafas jab.
rase mcm sesakkkk gila nafas nie.....

fuhh....


just now.
jalan2 kat fb org.
skali tgk ada fren request.
so gi la tgk....jeng2....
org yg aku cariiiii..yg aku dok tunggu dia bgtau apa2 kat aku.....
muncul.and add kat fb.
yeaaaaaaah....
my ex- bf.
sape warga seri kelana should know la aku ngn dia.
since kecik cinonet lgi.we r cloze fren.
till la ada gosip2 kata we r in love.
then gosip2 terus- terusan..


bla..bla..bla... (nk dipendekan cite )

kami lost contact sbb len2 skul..

tp dia tetappp nok...tetaaaaaaap cari sy.
tp sy booooooolayan..haha~gila kejam ko aida~

after spm.
dia cari gak sy lagi.
mse tu bru pas frust ngn arm (yer,dia artis baru kat malaysia nie)......
so bg dia peluang la.
bla..bla..bla....tak sesuai kot.
bukan apa...rase syg tu dh tukar jdi kwn..
lgipun it was 5-6 years punya story.....
dia pun ngah nk stabilkan diri....baru keje.gov (bdn beruniform)


maka.
dek kerana syg kot.
dia suh kwn bek sy tolong dia...
so adjust la suh sy suka kat dia...hahaha...gila lawak tyme nie.
tp sy ati dh takde....lgipun sy msa tu bru nk idup kot...
tyme balik semban je....dia mesti la dok lalu dpn umah sy.
mcm bese.sy dok umah diam2.
pai la kwn bek sy tu msg soh kua umah.
then bru kitorng kua same2.
tu pon bertiga.


tp disebabkan sy ni mcm nk tak nk...
kwn sy nie pun dok tenangkan la mamat nie yg frust ngn perangai sy.
ntah mcm mana...kwn sy nie dh ter fall in love ngn mamat ni.
sbb mamat nie baik.gentle man.senang cite mmg pilihan mak2 mertua la.
sbb apa sy tak nk dia?
because im not ready for serious relationship maaaaa....
sy bru nk smbg blaja...tyme tu dia dh keje...dh ada keta...dh ada umah..
helloooo....sy tak nk smua tu skang..
yg sy nk ...ketenangan n kefahaman dia yg sy nie ngah sibuk study!!!



blaaa..blaa...blaaaaaa...
sbb sy tak selalu balik semban.
so my fren ni take over la my place.which is i dont care and dont mind.
sy just bgtau my fren.
take a good care of him.
dia lelaki yg baikk.cuma mybe dia bukan utk sy...chewaaaaaaahhh..
sy plak at the same tyme...wat dono je ngn mamat nie...
dia pun bosan dh kot...penat la noks...
dekat setahun kot dia tunggu ....dh ada janggut pun dh cukur 80x dh!haha~



at last sy dgr cite dorang dh kua ngedate.
sy pun happy jer tgk diorng bahgia...
kalu diorng gado..my fren msti tipon sy...
so sy nasihatkan mamat tu :-p
dan besenya...dia akan angkat call sy n dgr sy bebel.



then.
bila balik semban.
jumpa ngn kwn sy tu.
dia ngadu...
"aida, aku ckp ko jgn marah eh.aku bkn nk sakitkan ati ko or pape...tp aku mmg syg kan si #@!@$ tu...aku tak kisah la dia syg aku mcm mana pun...dia syg ko lebih or apa pun...."
"tp aku ase sedeyyy sgt..bila aku kua ngn dia.aku check wallet dia.aku tgk ada pic ko dlm wallet dia"

ok.tyme nie sy dh senyap.muka mmg dh cuakkk!
bila masa aku bg pic kat dia nie baiii....
oh!rupanya....
pic tyme sekolah rendah dulu noks...mamat tu still simpan!!!!
omg~



sy pun ckp apa yg patut..
then sy blahh...eh.tak sanggup la nk tgk kwn ko ngis...
sbb masalah cinta yg dtg nya dri ko..
sy pun naik hantu.
call itu mamat.marah kan dia...
tau apa dia ckp???

"awak tak penah nk dgr apa sy ckp...sy syg awak pun awak tak pedulik"


damnnn...
tyme tu sy ati kering kot..haha~
ada aku kesahhhh???


sudahnya...
sy ilangkan diri la.
mls nk campur urusan umah tangga org.
masa tu sy pun baru nk berumah tangga ngn en azraf..hahaha~


at the end.
sy dgr diorng dh nikah.
sedey sbb diorng tak ajak sy pun.
tp sy dpt gak tau dr sepupu mamat tu :-)


and diorng terus ilangkan diri.
yg kwn sy plak penah msg kat sy.
"aida, ko tolong doakan kwn ko nie bahgia.kalu ko nk aku bahgia..tolong lepaskan !@$!#@%"
apa maksud dia??
hmmm....sy rase dia tak nk dh kwn ngn sy.
mybe sbb dia rase terancam.
tp tidak pada sy.sbb hati sy dh kata tidak.sy bukan pesaing dia.
mybe sbb ada konflik here and there.
plus...i know..her mother in law mmg tak suka dia...
and menurut sepupu mamat tu.
perkahwinan diorng pun buat secara senyap and tertutup ats kehendak maknya.



and now.
si mamat tu sudah add sy kat fb.
and sy ngan yakin nya ignore dia.
sebelum tu sy sempat la tgk pic2 dia.
DIA DAH ADA ANAK OK!!!
ANAK!BABY!~omg........


pada usia 22 tahun.
dia dah ada anak perempuan!!! ~fengsaaaaaaaaaaaaan :-)


ha.
as i said earlier.
dia mmg dh steady.
destination dia mmg nk kwennn je masa tu...
walhal.sy tak terpikir pun lgi.
thats y sy tak leh dh click ngn org mcm tu.at that tyme la.
skang ni kawen dh masuk dlm list next 5 years dh..hehe~



knp sy ignore?
sbb sy tak nk amik tau psl dia dh.
enough.kang bini dia tau.matik la.
sy penah terserempak ngn diorng kat family store.
nmpk je sy.yg kwn sy tu terus jalan laju2 msuk keta.
yg si laki pandang terpinga2.
sedeyyy je rase tyme tu :-(
tp dlm pada tu sy tau...si mamat nie ada tnya psl sy kat jiran sy.
which is mmg kwn2 kitorg pun tyme skul dulu...



tp sedeyyyyyyy la...
nape nk jauhkan diri plakk...
diorng dh kawenn pun...
sy pun ada en azraf...yg bab nie.sy rase mamat tu tau.
sob...sob...sob....



tp tak pe la...
sy sentiasa doakan diorng bahgia hingga ke akhir hayat :-)

anak dia comeyyy ko...mata sepet kot!!!!hahahahaha~

note: tp sy tetap nk sedey jgk.sygnya relationship sejak tahun 1994 dulu berkubur mcm tu je...Allah lebih tau apa yg terbaik kan...let it be ~


en azraf,
saya taip entry nie bukan sbb apa2 eh.
just nk share story je.
no feeling2 at all..
(en azraf nie cemburu kuatttt ok)~

2 comments:

ieyka02 said...

perghh..mmg mcm novel da nie..sian kt dat gurl mst dye mcm terancam kn..

My zai said...

dah kucoba mencari jodoh ku sejauh mungkin,eh .. tak juga kutemukan ...
kucoba pergi mencari di sekeliling kampung tak juga kutemukan disana ...
beberapa bulan kemudian ku ulangi berkeliling lagi dengan segenap harapan yg kusimpan ....
bla bla bla ...tak satupun ada gadis mau melihat ku ...

di atas ambang purus asa yg mendalam ku bawa diriku bersabar ...
eh akhir nya ...
to be continiu ...