iklan-iklan~sila click

Sunday, October 3, 2010

geram + panas ati

ok.
this entry mybe tak bape sedap dibace.
tp tak kira.nk post jgk...


skang nie kita byk dgr kan..
kes rampas merampas laki org nie kan..
tak kisah la kes si abby ngn norman ke...
kes noradanish ngn jejai ke..
akhil ngn maizawatie ke...


org yg merampas tu mesti kena bantai kaw2 kan...
yelah...memang la jodoh dorng~
tp cara ko tu..cara ko mengamik hak org tu~
bia senonoh cikit.. dh bersalah wat cara bersalah.
tak payah nk bela diri sgt2..


this kes jgk jadi and sy paling menyiraaaaap sgt.
fine.
sy pun ada cousin yg gi bercinta ngn laki org.
tp punyalah susah payah makcik sy buat dorng putus...
jangan amik haaaaaaak org!
byk tak elok dari elok~~
akhirnya berjaya jgk pisah kan dorng.
now dh nk tunang ngn bujang trang2 tang pun.
ha.boleh pun cri yg bujang~~~


nie kes ada sorg makcik nie.
dh la ngamik hak org.
dh tu terang2 bela diri ckp tak bersalah~
ini jodoh kami..makcik takdpt halang...
fine..mls nk gado..
amik la ko..tp i warn her...
dont expect my big family will treat u like puteri or whatever.
jangan harap~


as i said..
jgn harap kan..
after a year pun dia still tak diterima...
like tak berapa mesra...
kalu dia ada takpe..kalu takde lagi bguss..ha gitu~
iyeeee...mmg la salah buat org mcm tu..
tp she is too much...
dh la dtg dlm family org..
tp sombong plus poyo...
jgn harappp la anak2 buah mu nk respect ok~


last week...
tyme my cousin's engagement..
dia pun ada..
smua org like..."wth..dia pun ada..semak je.."
smua org pun tertanya2 nape dia ada..fine.
smua pun act like usual..
dh kata kenduri kan~
mesti la byk keje kan...

buleh tak makcik nie tgk je org len buat keje....
tgk ok~tgk~like just wait n see apa diorng nie buat.
at first ok lagi...
mybe tak panas lagi..or tak pndai nk campur2...
but after dh makan...
dia duduk balik at her first place mse smpai td~
OMG~~

padahal...
ayam ada 30 ekor nk kena bersihkan..
org yg buat just 3 org..
why not ko gi tolong~
then bila ada tetamu luar dtg..
dia pun sama la duduk....
bukan reti nk bgun buat air..hidang kueh~
padahal kami mmg dh tak ckup kakitangan nie~
dia bleh duduk sandar kat dinding okeh~~~~


my auntie yg 6 bulan mengandung pun kehulu gilir buat keje...
yg dia bleh duduk and pandang...
sah berat btl bontot ko kan~~~
dia nk makan..kita kena hidang..kena panggil...
eh...ko sape nie???datin mana????
sy mmg panassssssss membara jea~


dh kul 2 pagi...
sy dok meramas kelapa...
dia le tgk je jgk..
dkat 3 trip jgk nk buat...dia tgk je...
panasssss...panasssssss ati



bila kena suh bgun tlg buatkan air...
bru buat..tu pun take about half and hour tuk siapkan satu hidang~
hey...kami yg muda2 nie pun tahu buat tu smua tau...
like bila org dtg...terus buat hidang...
tolong masak..buat apa patut..basuh pinggan..
tak kan tak reti kot..
ko dh 45++...tak kan nk kena suruh lg~~~



before this..
kitorng mmg tau..dia men benda2 kotor nie tuk hancurkan rumahtangga org len..
but now..sy dgr..dia kena buatan org plak..
dh berubat sana sini..tp tak elok jgk..
dia kata ada hantu dlm umah dia..
haa..amik~
sy dh ckp..whatever u do..u will get back.
mcm mana rancak ko musnahkan org..
mcm mana seronok ko dpt apa ko nk..tnpa rase belas pd org..
skang ko rase kan sakit nya...
bukan nk balasss dendam...tp ada la sikt suka bila tgk dia rase apa yg org len rase...(ok.sy mmg jahat pun)
org yg ko buat tu..dh aman damai dh hdp dia...
bahagia jeeeeeaaa dgn anak2...



i try to be rasional as much as i can..
but somtyme...rase benci n marah tu ada.
cube kalu ko nie mmg dh jahat..tp perangai tu elok cikit..
sejuk la skit hati nie..
nie tak..dh la jahat..pemalas plak tu~
sape tak bengkek??


sy selalu dgr org kata...
kahwen tanpa restu nie jarang hidup bahagia.
sy percaya.
sbb restu tu sendiri satu doa...
tambah lagi restu dari mak ayah and keluarga.
tanpa doa dn restu mereka..susah kita nk bahagia.
carilah perkahwinan yg direstui~~


one more thing..
mungkin ke kita bahagia dgn kesedihan orang lain..?
skang nie Allah bayar cash~
kami bukan sape2 tuk tentukan hukuman...
dari saat mereka kawen..kami terima takdir ALLAH..
mungkin itu yg terbaik...
tp disebaliknya...kami serah pada ALLAH tentukan jalan yg seterusnya...
yakin pada keadilan yg maha Esa..

No comments: