iklan-iklan~sila click

Sunday, October 10, 2010

segala penat lelah akhirnya terbayar :-)

9 oktober 2010.

-merupakan hari bersejarah bagi semua pelajar bachelor of accounting(hons) university tenaga nasional.

-dimana itu merupakan hari yg menjadi kayu pengukur untuk batch kami yg melaporkan diri 5 tahun lepas utk membuktikan kemampuan mengorganize acara tahunan universiti.

-acara tersebut bukan hanya dihadiri oleh pelajar dan pensyarah uniten saje..malah turut dihadiri oleh pelajar dpd lebih 30 universitu yg dijemput seluruh malaysia kecuali sabah sarawak. (thanks for coming guys)~walaupun last minit ada yg tarik diri.


- macam2 masalah timbul...bermula dgn sponsor yg tak ckup..kemudian dgn participant luar yg last minit tarik diri..satu2 masalah dtg..satu2 kami selesaikan besama...

- paling teruk bila masalah tmbul dikalangn kami sendiri.al-maklum..seratus lebih punya kepala...nk organize satu benda..mesti ada jerihnyakan..tp sy percaya..bila timbul2 masalah mcm nie...mesti ada hikmahnya..


-paling risau bila my head pun dh down..shes's not give up..but i think dia kecewa..its ok nina..at least u learn somthing kan..


- sepanjang 2 bulan merancang acara nie...sy tak rase langsung manisnya...sy sy jumpa semua yg pahit2 belaka..kadang2 rase geram..rase marah..bila kita usaha bersungguh org lain plak sonok2 kutuk kita..rase nk menangis pun ada.tp sy still percaya ada hikmahnya...


- sehari sebelum event pun kami masih berkerja.. tp takpe.prinsip sy senang..kita cuba..kita usaha..samada berhasil atau tidak..terpulang pada rezeki Allah.sekurangnya2 kita usaha dpd tak buat apa :-)


- mlm sebelum event.sy tak dpt tido lena pun. dh nk subuh bru dpt lelap..risau.berdebar.kalu sy berdebar.. i think highcom n head lagi la berdebar. tp usaha sudah..doa sudah..nie masa utk tawakal...kami berserah.


-hari event..seawal 6.35pg sy dan yang lain dh berada auditorium..bfs and dgn briefing tuan director ( mr haziq)...7.30 pagi..doa dipanjatkan agar program kami berjalan bersama sorakan we are the best!!!!


- berdebar menunggu jemputan dari lua dan dlm masuk ke auditorium..

- alhamdulillah..majlis pembukaan sgt superb!!! you are great guys...congrts to opening and closing bureau..

- bila dgr je ayat pertama dari our 1st speker (PROF DR SYED NOH SYED AHMAD- SENIOR PROFESOR OF ACCOUNTING - UITM) terus rase nk ngisssss....alhamdulillah..usaha kami berbaloi..pujian yg keluar dari mulut dia..buat kami rase terharu sgt..sy percaya bukan sy sorg je..tp smua committee pun rase yg sama....bersama sorakan dan tepukan audience dlm auditorium..dpt legakan hati yg berdebar2 nie :-) he never expect our event will turn like this..malah nie event yg di organize oleh pelajar...bukan organizer yg profesional pun..alhamudulillah..usaha kami berbaloi...


- hati terus berbunga2 bila dgr ucapan dari our dean..dia pun terkejut kami mampu buat sebaik ini..ya ALLAH..lega sgt tyme tuh...sekurang2nya..kami dh mampu buktikan kemampuan batch kami yg kdg2 dipandang rendah nie..

- ikhlas sebernya..sepanjang event tuh..sy sebak je bila dgr kata2 dpd speaker dan audience...rase mcm puas..lagi bertambah buat sy sebak..sekurangnya2..diantara kami committee nie yg tak penah bertegur sape slma nie...bersatu utk jayakan program nie...yg tak penah tegur sy pun dh tegur sy..yg menjauhkan diri pun dh mendekatkan...alhamdulillah..syukur Ya ALLAH..lega sgt hati sy..selama nie sy tak penah nk menjauh dpd sape2...kalu yg dtg bertegur..tak penah sy menolak..


- sampai ke akhir program...hati sy tenang dan berbunga2..tambah2 lgi bila audience isi feedback form..kotak yg ditanda hanya pada kotak excellent and very good tuk hmpir smua solan...ada yg komen..mereka tak puas dan nk masa lebih lagi...alhamdulillah..usaha kami terbayar :-) tangis head sy berbayar..


- tyme rehat..sy jumpa mana2 junior yg sy kenal..dgr feedback dorg..alhamdulillah..


- sehingga ke ahkir program..tepukan dan sorakan dari committee dan audience buat sy rase lega...we had done a great job!!!


- wakil dari pelajar UM pun melahirkan rase excited dan tahniah atas kejayaan kami utk program nie..


- thanks to highcom, all head bureau,committee, lecturers, speakers, audience from UPM,UM,UIA, UITM DUNGUN, dan semua2 yg terlibat..terima kasih sbb sanggup dtg ke muadzam shah..walaupuna ada yg sesat.

- seperti yg sy jangka...segala pahit, lelah, tangis kami semua berbayar jgk akhinya..bayangkan masalah yg timbul smua tu terus lenyap dgn sorakan dan tepukan audience di auditorium semalam...usaha kita berhasil guys!!!!


- semoga ikatan silaturrahim yg terjalin antara kita semua akn berkekalan.sy sentiasa tuk berfikir positive namun kdg2 ada jgk yg tak dpt kawal emosi.yg jauh kita dekatkan..yg dekat telah kita rapatkan...melayu, india, cina smua berkeja,bersatu jayakan program nie .


- dgn berakhinya program kami nie..maka sampailah kemuncak 5 tahun bergelar pelajar bachelor of accounting dan pastinya ini adalah kenangan terindah tuk kami smua :-)


- insyallah..bermula 23 hb..kami akan menduduki final exam yg akan berakhir 2 november nnty..

- dan insyallah, penghujung bulan 3 nnty..most of us akan tamatkan pengajian 5 tahun nie...5 tahun yg penuh pahit..penuh kenangan..penuh gelak tawa dan tangis di muadzam shah..


- akhir sekali, sy nk susun sepuluh jari hulurkan maaf..pada smua yg terasa..semua yg sy terlepas pandang spanjg program nie..jom kita lupakan smua yg pahit..and sama2 nikmati 5 bulan terakhir nie bersama~

special thanks to sahabat2 sy..tuan director program (wan haziq), nina( my head), irr (my 2nd head) diatas kesabaran kalian..and of koz to my roomate yg sudi pinjam kan telinga tuk dgr semua bebelan and geram2 sy..ngeee~~~



NO PAIN, NO GAIN~

2 comments:

nisa lee said...

congrats aida!!! opening sgt awesome *eventhou kne tggu 1hr,loading punyer psl*
segala penat lelah korg berbaloi kn??
been there, done that..
after this, nilah kenangan korg bla abis nt..hope, u can do the same thing in ur final exam..
gud luck ya!!

weirdogurl said...

OMG aida!ingatkan akak+tika je rasa sedih!rupenya awak pun sama...

yup!to b frank,lps event ni lagila rasa da nak penghujung...

sedih tol!