iklan-iklan~sila click

Monday, November 8, 2010

my last semester break :-)

akhirnya...
berjaya gak sy untuk tidak mengon9 kan diri selama lebih kurang 2 weeks plus2.
satu rekod yg baik..
sejak mula je study week.
sy dh simpan brodband sy baik2 dlm lemari...
laptop pun jarang2 sy bukak...


kalu penat study.
sy lepak tgk tv.
kdg2 mmg lepak terus.haha~~
tido smbil sliding door bukak...angin kuat..
pergh...mmg tak bgun la jwbnya..


well..
final exam is over~
alhamdulillah...semuanya lancar.
sy dh berusaha...now terpulang pada rezeki la nk dpt result mcm mana pun.
i have done my best!!!


3 weeks break.
erm...actually...my last semester break.
no more semester break lgi pas nie.
bakal rindu suasana nie.
last packing brg2 smpan dlm almari or stor.
last simpan sama2 ngn housemate.
pas nie...smua bungkus brg masing2.
and chalo balik umah masing2...


29 hb nie..
insyallah...lecture semester 2 2010/2011 akn bermula.
pastinya lebih semangat!!!
final semester final year!!!!
akhirnya.
lebih kurang 5 tahun...akhirnya...kami bakal smpai pada perjuangan yg sebnarnya baru nk bermula nie :-)


perasaan??
of koz happy.
tp sayu and tak nk bygkan pun my last day dgn kwn2 kat muadzam tuh nnty.
emosional punya larh!
skang nie pun dh sayu2 je hati..
inikan pulak nnty..


5 tahun.
gelak ngis sama2.
makan sama2.
tension sama2.
nyanyi sama2.
tgk movie.melepak.ikut cite bersiri tv3 sama.
jd pengkritik cerita kt tv3 sama2.
tgk cite cina masak sama2.
tido sama2.
gurau senda.drive from semban/kl - muadzam sama2.
semuanyalah!!!
semuanya SAMA- SAMA!!


walaupun...
bila tension ngn mslh yg mcm2.
kami dok soal...kenapa uniten di muadzam shah??
tp makin lama makin paham...
dh makin lama..makin sygkan muadzam shah.
jin bertendang pun jin bertendang lah.
tp byk benda yg kat kl or mana2 tu takde.
di muadzam shah ada!!!
muadzam sgt terbaik dgn masakan nya :-)
sbgai duta makanan kedua yg lantik sendiri.
sy pasti akan rindu makanan kat muadzam nie!!!
(duta pertama is azimah)


just imagine.
bru pas melantak kat dkeraji.
otw balik lalu fudkod.tgk org ramai.
kitorn trus nk gi sana...
then order banana split plak.
next day.
try chicken chop plak...
mcm2 benda yg kami buat semester nie..
penuh dgn makanan!!!


and satu lgi rekod bru tuk sem nie.
sy tak jejak langsung bandar kuantan.
it never happen sepanjang 4 tahun kat sini.
paling busuk pun sy mesti jejak atleast 2x per semester.
gi salon ke..shoping ke..apa ke...
but not in this semester.
mybe bizy...plus ada mcm2 nk kena buat.


tp yg pastinya.
sem nie kitorng mmg akan try mcm2 kdai.
kalu yg best tuh.kitorng repeat byk2 kali..
rasenya...duit makan sebulan...400-500 tak lari kot..hehehe :-)
memasak?
jarang sekali.masak megi adalah....


semester akhir yg bakal berakhir bulan 3 tahun dpn nie.
pastinya semester yg penuh dgn emosi.
yelah..bukan tak leh jumpa lagi.
tp nk merasa life mcm nie sma2 tu yg tak dpt lagi...
so pastinya 4 bulan yg mendatang ni akan di manfaatkan sebaiknya...


eh.
sejak amik subjek BM sem lepas ni, sy rase ayat sy mcm bunga2 lah.huh!


semester break nie sy nk lepak puas2.
plus masa pun tak byk.
lepaking bersama2 cousin2.
gosip2 bersama makcik2.
masak dan makan.
bakal memenuhi aktiviti sy selama 3 minggu nie.
jog jgk tdk dilupakan!!!



we will see..
apa sy akan buat 3 minggu nie...
insyaallah sy akan update blog nie slalu...
skang sy leh pilih2.
nk guna broadband ke nk guna strmx.
aritu gatal2 terminate strmx guna bb celcom...
now dh pasang balik strmx...
atas sebab2 tertentu...hehe :-)
bb celcom pun still guna..tq mak abah sbb byrkan smua bil.hehe :-)



skang mak bising suh wat fb dia.
sbb snang dia nk communicate ngn kwn2 n persatuan dia tuh.
byk sgt ativiti skang.
kdg2 sy pai call berkali2 suh balik cepat.
bosan kat umah sorg...


okeh~
nk titon...


notes : menu sy arini...ikan bakar ngn air asam.sambal sotong.n sambal peria resipi cik ma...hehe :-) esok nk masak lauk apa pun tak tau lgi ni..any idea..?

No comments: