iklan-iklan~sila click

Wednesday, December 22, 2010

3 bulan terakhir di muadzam

minggu nie sy tak balik seremban!!
hebat tak??
kagum tak??
huahuahuahua....


ramai gile kot tnya sy balik ke tak minggu nie.
bila sy jwb "tak"..
diorng trus mcm kagum je!!!
siap ckp..."fuyoooooo..aida tak balik"
gile eh korang ngutuk aku~~haha~


dlm class..
duk sblah kwn yg tak bape nk rapat.
dia pun tnya.
"aida balik tak minggu nie"
sy jwb " tak pun..."
"bia btl korang tak balik..duk muadzam ke??" dgn muka terkejut and mata yg besar..
hahahaha~bila ingt balik..adoiiii...
sy tak sedar pun yg org pasan sy mmg tiap2 minggu balik umah mak.
tibe2 trase org kisah pasal sy..haha~gla poyo~


well...
mmg la sy tak balik minggu nie.
TETAPI
sy tak stay muadzam pun~
insyaallah.
plan nya nk ke kuantan~
sy ase dh setahun lebih sy tak jejak kuantan.
since sblum praktikal lagi sy tak jejak kuantan~
maksud sy gi kuantan dgn kwn2 tau..from muadzam.



lagipun.
dh janji ngn kwn kat sana.
nk lepaking.
dh lama tak jumpa.

LAGIPUN!
sy ngah lapar satar nie!
almaklum.org baru suka satar mmg batak sikit.haha~
so misi mencari satar.sampai terengganu pun tak pe~akan ku cari.
(kecut air liur nie bila ckp pasl satar nie)
tibe2 rase mcm nk kwen ngn org terengganu plak~hahaha( mampus kena hentam ngn en azraf jab lagi nie..)



dlm sebulan nie mmg syiok je balik tiap2 minggu!
tak sedar yg asimen berlambak!
so td dh duduk diam2 kat meja smbil tgk kalendar!
ya Allah!!
kena buat jadual nie~
berlambak benda nk kena buat!!
journal la.itu la.ini la.

so.
minggu dpn new year sy mmg kena balik.
ada kenduri kawen.plus dh janji ngn abah sy nk ber new year di i-city sana.
then kuarintin kan diri pai la cuti midterm start..hujung bln 1~
bulan 1 nnty mmg pengsan la.
tiap2 minggu ada midterm test~berdereeeeeeeeeet.
cissss...mmg suh aku duk muadzam makan nasi kerabu la tiap2 minggu nie~


mid semester break.
jadual dh penuh.
family day la.apa la...
plus abah yg nk bercuti kat tioman la.
bek kan sy???smua dgr ckp abah kan..
so kasi layan...abah kalu gi mana2 jgn harap la nk tnya mak sy ke adik sy.
komfem2 dia tnya sy dulu.
sila la jelesss yer dila...(kejam2)


after midterm break.
MUNGKIN free sikit.
mungkin tau..tak komfem lagi~
tp still ada asimen nk kena submit end of febuary tuh~
fuhhh~mencabar.

mac ada presentation.
which last presentation kat uniten nie sy rase.
sedey2~


org dok tnya.
"dh anta resume ke"
sy macm pelik.
eh kena anta resume skang eh..haha~

nnty balik sy suh abah buat apa yg patut~
plus sy kena usaha jgk la.
kalu abah sy.mmg hati nurani dia nk campak sy kat AG seremban sana.
mesti buat ayat macam nie
" kwn2 abah tnya.ada anak amik akaun tak.dorang nk pakai org kat jabatan akauntan sana...ala..yg interview tuh smua kwn2 abah tapi dh transfer kat negeri2 lain..diorng smua kwn2 men badminton dulu..."

bape kali dah sy ckp.
sy tak minat nk mulakan karier kat tmpat2 akaun nie.
nk plak kt goverment.
nie bukan statement berlagak yer.
tp sy nk rase dulu pahit jerih smua tuh.
sy nk mulakan dari bawah.
kalu boleh sy nk masuk audit firm dulu~mula dari bawah dulu~
cari pengalaman and so on~

tp kalu dh rezeki sy kat situ.
sy terima je.
sape la sy nk tolak kententuan Nya kan~
syukur kalu ada rezeki~~

tp kalu ikut kehendak and niat serta perancangan~
mmg sy nk mulakan di audit firm dulu~
pengalaman praktikal buat sy jatuh cinta dgn audit~
bia pun tyme tu kena bambu.kena marah.kena apa pun~
sy dh jatuh hati pada audit~

tulah jgk sbb sy amik subjek elektif internal audit~
nk plak dpt sir azmi yg very the kelakar~
tiap kali masuk kelas dia sy msti pecah perut gelak.
sgt fun!!
luv u lah sir~harap2 dpt A la~


eh.
smbung balik.
MAC adalah bulan yg penuh dgn hari2 bermakna.
bufday si botak sy yg garang tueee....
anniversry ke 3 sy ngan botak jgk~

eh.
botak cin bin garang
bila ke kita nk dating nie eh???lalalalalal~


hujung mac~
FINAL EXAM~
wuwuwuwuwu~~~~
then bleh la bergambar sakan kat muadzam hollywood tu~ngeeee...


semoga ALLAH permudahkan jalan sy..aminnn~



note : tadi dh cantik punya usah ticket gi bandung.skalu internet mcm hampeh~mmg hampeh btul~chaiyokkk!!!

No comments: