iklan-iklan~sila click

Wednesday, December 15, 2010

cinta mati dan simpati

( sewaktu entry nie ditulis.penulis dalam mood marah.so pape kekasaran buat2 tak nmpk je eh)


eh.
korang penah tak tgk cite drama kat tv yg mcm nie.

pom nie dh tak nk lelaki nie.
sbb dh tak CINTA.
lagi satu laki ni byk sgt dh membohong!!
maki dan ugut mmg makanan pom nie dh la.

so.
si pom dh fed up.
dia nk break je!
tp laki nie trus insap.
sedar kesalahan dia.
mintak maaf rayu bagai smua.
tp pom tetap kata tidak!!!
cukup dh smua penipuan slama nie
dia tak larat dh.
so before dia benci laki tu.lebih baik dia break and jd kawan je


tp laki nie keep pakse2
nyesal la apa semua.
tup2 3 hari pas tu.
laki nie msg bgtau dia ada lung cancer.
doc kata dh stage 3!!!!!!!!!!!!!!


tetap merayu kat pom nie.
suh terima dia balik.
dia janji nk ubah perangai dia.
janji !promise tak nk buat apa2 yg menyakitkan pom nie dh!
pom nie tetap kata tidak.
rase sayang ngn laki nie dh takde.
bukan tak cube nk syg.tp mmg dh takde.
give up kata omputihnya!!!



and pas tu si laki msg.
dia nk derma organ!!!
dh join MAKNA.
dia kata dia dh takde semangat lagi nk idup.
kalu pom tu trima dia lagi.
dia akan batalkan niat dia.
tp kalu tak.dia nk derma buah pinggang dia~~
erti kata lain.
mati lagi baik kalu pom nie tak trima dia balik!!!


dia kata.
takde sape tau dia sakit nie.
hnya pom nie je tau.
mak dia pun tak tau.
dia tak nk sape2 tau.

dia keep msg bgtau syg la.rindu la.apa la!!!
siap suh pom nie sign form sbb dia nk derma organ.
but bila tnya dia hospital mana.wad mana.tak nk plak bgtau~



eh.
nie drama melayu ke apa nie!!!!


masa sy nk hadap nie smua.
sy mcm what the hell laki nie nak!!!
siap ugut bagai.


ko nk mati.
ko pegi mati la sana.
nk derma organ ke.
derma buah pinggang ke.
derma buah dada sekalipun.
pergilah derma!!!!


1. yg ko tak paham2 konsep redha takdir nie kenapa?apa slama nie ko hidup semata tuk cinta.apa sebb ko hidup nie sbb pom nie ke??selama nie ko buat apa2 pun sbb pom nie ke?bukan sbb ALLAH ke????

2. ko ingt mati tuh dpt selesaikan masalah ke??oh iye???silakan mati skang jgk!!!eh..penat la nk layan drama ko nie!!!drama sgt!!! eh.aku tak penah jumpa laki drama mcm nie ok~~~

3.ko ingt kalu ko nk mati dh.pom nie akan trima ko lah!!!omg.apa dlm pale ko nie.kalu aku jd ko...kalu aku dh nk mati,aku akan lepaskan org yg aku syg.bia dia cari lain.sbb aku pun bkn lama leh hidup.sbb atleast sblm aku mati aku still leh tgk dia bahgia dgn org lain.....sbb aku btl2 syg dia.nk dia bahgia.bukan nk pakse2 dia trima aku yg dh nk mati kononnya nie!!!!ni kalu aku la.....


4. yg paling bodoh sgt aku ase.apasal ko nk rahsia ngn mak ko plak yg ko nk sakit mcm nie kononnya tu!!!eh.kalu aku la....lagi la aku bgtau mak aku.sekurang2 nya mak aku tak sedih bila kau mati tibe2.at least aku bleh mintak maaf kat mak aku secara terbuka...and kalu aku mcm ko.aku tak pk dh cinta2 nie bagai...aku pk nk spend tyme ngn mak aku je sbyk yg boleh.hp pun aku tak pegang dh.apa ke jadah ko bleh msg2 bgai.ugut org bagai. eh ko paham tak cinta tu apa???aku pun tak lah arif sgt.tp sekurang2nya aku tak bodoh mcm ko kot...nk mati sbb cinta


5. ko tau tak.sbb hobi ko yg suka menipu sblm nie tu.smpai skng org susah nk beza mana ckp ko yg btl and slah.contoh nya mcm nie lah.bila ko ckp ko dh nk mati pun org tak percya...ha.sape salah skang????


6. plez la kalu ko agak2 nk buat drama mcm nie..ko buat drama yg real sikit leh tak. ko jgn ingt aku bodo sgt. ari ni msuk hospital.esok pgi terus tau cancer stage 3. lusa trus nk derma organ.smua benda gempak ko bgtau dlm mase 4 hari.ko gila apa?gov hospital yg aku tau mmg lembab.so how come la result ko leh kua smua dlm masa yg begitu cepat.and the best part.macam la aku tak leh check ko admit kt spital mana~anytyme la.tnya kat ko sbb nk tgk ko jujur ke tak je.hasilnya ko menipu jgk.dalih sana sini.nk tuka hospital la apa la...


7. jgn la ingt kami nie bodo sgt.snang2 celah kuku ko je nk tipu smua.walaupun kami nie amik accounting.tak la bermakna kitorng tak tau psl medic!!!kitorng nie cerdik pandai ok.information di hujung cari ok!!!! wake up lah~~~


8. eh.tapi kalu btl la ko mmg skit cancer nie.aku pun simpati la dgn keadaan ko.aku nie as fren.dh abis sabar dh ngn perangai ko nie...dh mcm2 aku bg nasihat.satu haram ko tak nk dgr.kalu ko dgr ckp aku.aku ase ko dh stabil dh skang.nie tak ko buat mcm2 benda bodoh yg sudahnya makan diri sendiri,sakit kan diri sendiri.sakit kan org2 yg syg ko.eh kau tau tak.kalu dh nama nya kawan aku.maksudnya aku kisah psl kwn aku.aku syg smua kwn2 aku.tp sbb kan perangai ko yg mcm nie.aku pun dh fed up.aku bleh letak tepi lagi apa ko buat kat kwn aku.tp aku btl2 hilang sabar ngn prangai ko yg nie...eh ko tau tak.smua org ada tahap sabar.

kalu before this.aku pilih jalan wait and see.apa ko buat kat kwn aku.aku diam je.aku bia korang settle sndiri.tp aku ase.kali nie kalu aku dia.maksudnya aku la kawan paling bodoh dlm dunia nie.
so kalu ko brani la nk menipu.ugut apa smua kwn aku lagi.ko dh silap besar la babe. dia mungkin bleh lembut ati tp bile aku dh ada...ko tunggu jela...jgn kata hp.msg ko bg pun aku yg reply nnty.

ko yg pilih tuk hidup mcm nie.ko yg pilih tuk dibenci dpd sayangi.ko yg pilih tuk jadi penipu dpd jadi kwan.ko yg pilih tuk apa yg bakal jadi pas nie.enough...ko slah bila buat aku hilang rase kwn kat ko.mmg slh....last chance.harap ko berubah.harap ko sedar.

kalu btl ko dh stage 3...u still got tyme tuk taubat beb!!!still got tyme!!!!!
tp kalu after aku investigate and dpt tau ko menipu lagi bab nie...ko jgn harap la leh jumpa kawan aku.byg dia pun ko jgn harap nk tgk.ini serius ok~~~

kalu btl ko mmg stage 3. aku sndiri yg akan hantar kawan aku lawat ko ok.aku janji!!!


simpati tak leh tuka jadi cinta ok!!jadi benci boleh la~



note : jgn la bodo nk mati sbb cinta..jgn jadi bodoh!!!plez la...arghhh...aku btl2 tak pahm!!!sumpah tak paham.eh en azrap...jgn tiru perangai mcm nie eh...tolonglah!!!sakit kepaaalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



edited
eh.sorila..aku mmg ngah marah td.tension pun ada...kesian pun ada~~harap2 dia tak btl la ada cancer...marah2 aku pun.aku syg lagi kwn2 aku.cuma aku dh tak tau nk buat apa kat dia dh.

1 comment:

Cik Bee said...

makin ramaipulak asenye manusia yangtak paham bahasa ni kan... haih jangan di wat maen laahidup mati ni.. cakap macam amal jariah da bergunung da... sabar ye cik puan