iklan-iklan~sila click

Saturday, December 18, 2010

honeymoon

cite nie sy tak ingt bila.
last year or last two years...


its between me, ainaa and azie.

ntah apa yg kitorng borak..
tibe2 timbul idea sengal..


idea dia mcm nie.
sape yg kekal and kawen dgn couple dia yg skang nie akan dpt honeymoon yg ditaja oleh kitorng ber3 nie.
masa tu...
ainaa wif S
azie wif W
and
sy dgn en azraf lah kan..


so.
the winner akan dpt ticket pegi honeymoon kat JEPUN!!!
second akan dpt gi INDONESIA
and last akan dpt gi SABAH & SARAWAK

deal nie kiranya sape paling cepat kawen and kawen dgn couple yg tyme deal tu.
means dgn org2 yg sy sebut kat ats td la.
tempat2 honeymoon tu mmg dh disetujui kami bertiga.
sambil pikir2 kitorng gelak2 and senyum..
sweet gile bila ngt balik... :-)


andai kata.
salah sorng kawen dulu dgn couple yg sama.
so the other two akan sponsor ticket ke jepunla.
gitu.paham dak?

akan tetapi!!
di saat ini.
ainaa telah selamat kecundang dgn S.
tiada jodoh antara mereka :-(

azie pun bru je kecundang dgn W.
walaupun mereka telah cuba sedaya upaya tuk bertahan.
tp nyata jodoh mereka setakat itu.
:-(


so tinggal sy and en azraf je yg setakat nie mampu bertahan.
alhamdulillah.
actually, bukan ticket ke jepun tu yg sy harapkan.
cuma teguhkan kami berdua hingga ke akhir hayat yg sgt2 sy harapkan.
:-)


sedey tau bila tgk kwn2 mcm tu.
yelah..ada byk sweet2 moment antara kitorng berenam.
mcm2 dh kitorng tempuh.
tp ternyata ALLAH lebih mengetahui semuanya~
pasti ada yg lebih baik utk mereka kan.
insyallah.


ok,back to the topic.

alih2 sy dgr diorng nk cancel deal tuh!!!
hoiii..sungguh tak aci...hahaha~
mentang2 depa dua org dh kecundang.
deal pun kecundang jgk!!!
tak aciii btl minah2 tu...wkakaka..

takpe
akan ku tuntut ticket jepun ku!!!
siap la korang...lalalalalla :-)


sedey and sebak sy rase.
last week miss raedah my lecturer ckp.
"hargai saat2 indah yg ada dgn kwn2 nie....nie final sem uols kan..so hargai la detik2 nie..life mcm nie..saling tolong menolong..nnty dh keje..uols tak kan jumpa mcm nie lagi..." dgn muka yg serius...
sy trus tunduk bawah.
cover..
padahal mase tu airmata dh bergenang dh.


sy sayang kwn2 sy.
housemate2 sy.
3 tahun kami bersama2.
2 tahun lg sy tuka2 housemte.
last 3 years nie yg kitorng ber4 maintan sama2
me ,ainaa, azie and shera

tp dgn ainaa
hampir 4 tahun setengah sy serumah dgn sy
sure dia kenal sy luar dan dalam
byk kenangan kami bersama.
ngisss..
ketawa...
menjerit
menyanyi all together.


hmm..
masa sgt pantas beralalu.
dulu sy harap cepat2 la grad.
now sy mintak slow kan masa.
next 2 weeks dh masuk tahun baru.
means.
sy hanya ada 3 bulan je lagi tuk cipta moment2 indah dgn mereka
:-(


note : JEPUN!!! yeaaaaaay

No comments: