iklan-iklan~sila click

Sunday, February 28, 2010

respect

nowdays ada mcm2 kisah org/manusia yg kdg2 tak masuk akal...
bunuh sana sini...
dera sana sini...
bapak kena buang...anak kena buang...
anak kena terajang...


but
menda yg nk i cerita bukan relate sgt pun...
but this things relate dgn manusia yg tak reti nk hormat hak org~


as we know..
kita mnusia ada mcm2 perangai...
baik..rajin...tamak haloba..dengki..riak...
and mcm2 lgi...
but satu benda yg i cukup tak phm...
dgn perasaan tamak and sentiasa rase tak ckup...
bila org tamat atomatik dia kedekut..kan2?
so apa nk buat ngn org mcm nie eyh??


i sedang menghdapi mslh mcm nie...
and because of mslah ini...i rase rimas..
.and ckup menyampah nk face to face ngn org mcm nie...
apa ko rase bila ko makan harta org...
and plus...ko leh wat tak tau ngn org tu...
bila org tu dtg umah ko ajak discus elok2..
ko halau dia mcm anjing kurap...walhal dia sedara ko...drah daging ko!
u see...sbb harta darah daging pun leh jadik musuh...



sedangkan itu bukan hak ko pun...
tu hak pusaka kiranya...
and duit segala benda ko mkn sorg2...
bila dtg umah org ko sibuk canang ko tak der duit....duit tak byk...
walhal!
smua org tau...ko mmg byk duit...
gelang dh pai siku...rantai dh mcm nk putus leher...
im telling the truth!
sudahnya...kuasa ALLAH tu maha besar...
hangus sebuah rumah ko...
and dpt plak tau..duit ko 20 ribu pun terus hangus sama...
tyme tu mngucap pnjang...
duit dh terbakar...suratkhabar ngn duit kertas pun kitorng dh tak tau beza...
smua jdi debu!!!
ingt kan insaf la...tp makin jadi2 plak...
ko cilok sana sni...less than 8 months rumah ko siap balik dibina~
walhal kita tau..ko tak keje pun...


hak org yg sepatutnya dpt duit tu...
terabai...
padahal org tu kira susah la jgk...dh uzur plak tu...
nk gak merasa duit peninggalan mak ayah dia...
tp takkk....smua ko sapu~~~


kdg2 rase mnyampah sgt...
rse mcm nk muntah ijau pun ada...
mintak org respect dia..sbb dia lg tua...
but as a org tua...mcm nie perangai yg ko patut tunjuk???
katanya org masjid...patutnya tau la lebih psl agama...
5 waktu kat masjid, tp kenapa hak org yg ko amik???
tak kan uztaz kat masjid tak cite...
apa hukumnya amik hak org..tambah lgi pusaka2 nie...


penat nk lyn org mcm nie...
10 org yg menasihat dia...sepuluh2 tu lah kena sembur balik...
teruk kan??????
anak2 plak wat pe?
diam je...mak ayah wat slh...bia jer...
mmg btul...kita tak leh lwn mak ayah kita...
tp kalu dia dh wat slh..kita wajib tegur..
jgn kita pun subhat..


jgn tnya knp ko sakit yg doc pun tak psti apa puncanya...
jgn tnya knp ko sentiasa rse tak ckup duit..sedangkan duit ko bekepuk2...
jgn tnya knp ko rase tak aman tenteram...
jgn tnya knp penyakit ko tak de surutnya...
jgn tnya knp anak2 ko tak der yg berjaya...terumbang ambing sini sana...
jgn persoal knp ko tak berjaya didik smua nya...



sementara Allah bg masa nk perbetulkan keadaan...
knp ko msih buang masa cri harta dunia...
sementara Allah msih bg jalan tuk kembali pada jln Nya...
knp ko msih lancar mulut becerita soal duit tak sudah2...
yg dh mmg terang bukan hak ko...



jgn ko tnya...
knp org yg susah hidup...tak mcm ko mewahnya...
dpt anta anak2 dia msuk universiti...
jgn ko tanya
knp org yg duduk umah tak semewah ko dpt tgk anak dia pegang segulung ijazah...
jgn ko tnya...
knp org yg tak berharta tu yg dpt ank2 yg soleh dan solehah...
jgn ko tnya...
knp org yg ko "bodohkan" tu dpt hidup aman sentosa walupun umah sekangkang kera...


sbb dia jauh dri perasaan tamak..haloba...
sbb rezeki yg dia bg pd anak2 dia halal...sumber yg baik..
sbb dia tak pernah kisah pun harta dunia...
yg dia tau..dia besarkan anak2 dia..smampu dia..
sbb anak2 tu harta yg pling berhaga..
harta yg mampu doakan dia kelak...

bukan rantai yg bebelit2...
bukan rumah yg berukir2 mcm istana...
bukan duit yg berkepuk2..yg dh sah2 bukan hak ko...



and aku...
msih mcm dulu...
menjadi pemerhati tetap untuk semua tindakkan ko..
menjadi penilai dn amik iktibar atas smua yg ada dpn mata nie...
dan sambil berdoa...semoga jauhkan aku dari sifat2 smua nie...


look..
mmg btul...
harta dunia kita cari...
simpan tuk waris akan dtg...
but please think!!!
carilah benda yg halal...yg baik sumbernya...
bukan dgn penindasan...bukan dgn amik hak org~~


this is my own experience...
sila amik iktibar..hehe~
somtymes kita lupa...kita ada terambik hak org...
somtymes kita terlepas pandang....
kalu ada terbuat mcm tu...
pulangkan balik hak mereka...selagi masih bernyawa...
betulkan kesilapan kita...


jgn nnty...
bila Allah dh amik nyawa kita...
kita tak smpat buat apa2...
kita tak smpat nk mintak maaf sekalipun...
then jdi kes mcm nie...
anak2 mimpi...
mak dia dtg...smbil ngis...dlm keadaan yg xterurus...
mintak tolong....
somtyme dtg keadaan bogel pun ada...
seret kaki...mintak tolong...
tyme tu...satu pun tak guna....hnya mampu doa jer~~
jgn sbb kesilapan dunia...kita tersekat kat sana nnty...
haluu...ini kisah benar ok...
bukan cerita kat mastika yer....


sementara punya waktu...
sementara punya peluang...
lets think...and refresh balik...
mana slah silap kitakan...lets do it together..
moga2 kita jauh dari smua nie...
buang sifat yg tak baik tu jauh2....
apa yg ada...patut la kita syukur...


apa yg i tulis..
bukan nk tuding jari kat sape2...
just nk share...apa yg patut share...
supaya kita leh sama2 fikir...
bukan nk burukan sape2...


note:kdg2 smbil drive tu i pk...smbil doa byk2 jauhkan dari smua penyakit nie...smbil bebel2 kat my sis...jgn wat mcm tue...keep remind her and myself..dont to this...and somtyme remind my mom...kalu dpt duit pape ke..tnya dia btul2..btulkan dh bahagi sama rata ngn adik2 my mom...smua stuju ke...sbb sgt takut...kalu benda2 mcm nie..kita ilang keluarga...ilang harta yg lgi besar nilainya dari apa sekalipun~~


sekian..
untuk renungan dan difikir-fikirkan...

Thursday, February 25, 2010

rindu

ok ...
nie kes gedik sikit!!!


disebabkan keje berlambak2...(nk gak salahkan keje)
so masa yg diluangkan tuk en azraf amat lah singkat!!
kdg2 smbil ngah wat keje...
mata dok pandang2 hp....
rindu ok...(haha..sila lempang diri sndiri)


kdg bila kat umah...
msg dia smbil ngah kemas2 beg nk gi keje esok...
msg dia smbil ngah wat somthing....
atau paling best msg dia bla mata mmg tinggal lagi 2 saat je nk tutup!!(tido)
hati tu mmg nk msg...tp tak mampu..tak larat~



kalu mood ngah tak bgus...
ngah on fon pun suara marah2...
kdg2 kena gak tegur ngn en azraf...
"ayg mrah ke?npe tinggikan suara"
ok!terus down...
tp disebabkan nk backup diri sndiri...
terus ckp...tak marah pun...ckp jer..padahal...
bdk skolah tadika pun leh bezakan suara marah ngn suara tnya~
but dia still ngan lawak2 dia...
still usaha nk suh awek dia cool balik...
nk amik mood smbil bodek....
dh lamaaaaaaa usaha....bru ok...~
sian kan~
tp tu smua dugaan ok...
ni bru kecik je....sok2 lgi besaaaar dugaan nye kan~~~


tak pe....
en azraf kalu mood dia ngah ok...
dia tak tension...bleh la dia nk lyn...
cube kalu mood dia ngah ntah pape...
paling bgus dia leh reply msg pun..."ok" je...
tyme tu jgn cuba jolok sarang tebuan yer...
kang anaconda yg kua plak....huhu~


note: rindu!rindu!rindu!!!

nape la tak letak kedah kat seblah n9 jer...kan senang~~hehe~

hai

hai...
lately nie sgt bizy dgn client bru...
since client yg aritu dh setel...
tinggal part nk consol je....


got new client selasa aritu...
diorng dh siap prepare balance sheet,p&l and GL...
so my task sikit mudah la...
but sygnya...
a lot of mistake..kejab2 i garu kepala...
kejab2 i gigit pensel...
entru dia wrongly recorded...
haiyooooooo...so i kena wat byk adjustment la...
mula2 rase tension jgk...
then i amik tindakan pantas...call client...
speak to assitant accountant dia...


mula2 ckp lg dia dh admit...
dia masih baru sgt2...
so account dia klam kabut...
then i start to explain...
bla...bla...bla...
example...
dia sewa banggunan...for 2009 dia dh setel smua payment...
so dia letak 0 kat p&l dia...
owhhh...syg...walaupun kamu dh byr ke apa...
u still have to record that amount...


mula2 i dh snyum2 ngn kwn2 i...
nk eksyen kt diorng....i dpt com yg senang ckit compared to previous one...
but lepas i jumpa satu mistake...
i semakin berminat tuk mencari kesalahan yg lain...
i yes!!!
ada bykk sgt2 salah record yg mmg i tak leh nk elabrote lg dh...

but...
hati ni lega dan masig sejukk....
sbb assistant accountant tu lembut and sedia beri kerjasama...
so kerja jd lebih mudah and lebih bermotivate...
emosi sgt penting ok bila wat keje...
jgn bila i tnya...u jwb...entah...entah..i pun tak tau...
how come ko tak tau..nie smua account ko...
but diff dgn yg ni...
she admit awal2 slh dia...
and suara dia mmg mcm nk ngisss...
bila i keep remind dia mcm2...
and mintak kat dia mcm2...


sure la i need all those supporting doc kan...
so dia pun baik ati and sopan jer mnjwb.....
smlm company dia bizy...so dia mintak xtend...
i dun mind nk bg masa lebih because of budi bahasa yg dia ada....
and td i discus tru phone...
bgtau dia apa yg tak kena lg...
then she said sory and willing nk dtg ofis bwk smua doc yg dia ada~
itu bru betul....nie tak..
mcm yg lepas..kita yg dimarah2...
pas tu siap arah2 kan kita..."sy nk account untung!!!!"
"sy tak nk tax...."
byk cantik .....idup smua nk senang jer la....


actually senang berurusan ngn auditor bila kamu boleh bg apa yg dia nk...
plus...smua yg dia nk mmg smua yg rasional...
smua yg mmg kamu patut ada...
unless kamu yg wat keje smbil lewa...
then bila auditor dtg...mula la gelabah n ckp auditor ni cerewet!!!
haloooo...sy menjalankan tugas yer~



mcm td...
tolong my fren buat satu company nie...
bank statement pun boleh ilang....
tak ckup 12...ada plak bulan2 yg bank statement ilang...
plus tak simpan resit2...invoice...bla..bla...
and lagi best...
bila kita call tak nk lyn...
nasib ko la labu...bad report la....



so monday nie akan berdiskas ngn client tu...
hopefully smua berjlan lancar..
i kena handle client nie sorg2 ok..
somtyme bila nk decide yg besar...i will refer to my supervisor...


bila dh penat kat ofis..
balik umah pun muka selebet jer.....
letih yg amat sgt...
en azraf pun i tak pedulik...
tau2 tido jer...
sian dia...~
nasib la kan....ampunnnnnn abg!!!


note: rindu dunia kampus!!!sy rindu nk jd student...got 1 more year to go..insyallah akan manfaatkan sebaik mungkin..

Friday, February 19, 2010

kepochi kt ofis

haaaaa...nk cite!
bukan gosip dh...
nie mmg cite btul~


adala sorg akak kt ofis nie...
satu ofis tp dia department len....

mula2 masuk pun dh tau ...
dia pndang org atas bwhhhhh...
tu satu!
keduanya!
dia mmg suka jeling2...seb bek mata dia tak juling~


yg remeh temeh nie...
i tak heran la...lantak ko la kak...
as long as tak kaco keje aku....


makin lama....
tgk perangai dia satu2 timbul...
akak2 auditor mmg dh sedia maklum!
mmg sejak DULU perangai dia mcm tu....
lama2 hangin la plak...
keje dia suka kutuk org...
pas tu...ngumpat ngn org...
sampai kt department len...
then kepoh2...perli...
depan ko manis nk mati!
blakang ko haram....


penah sekali...
dia ngah ngata kwn aku kt pantry department sbelah...
kebetulan tmpat 2 sebumbung ngn surau...
so otomatik aku ngh lipat2 telekung pas solat leh dgr...
nonsense apa yg dia cite....
men nk ckpppp jer...padahal dia tak tau pun hal sebenar...
bila i pup!kua dri pintu surau...
terus dia diam!!!!
ha...kantoi!ko mengumpat!!!!
tu bru satu!
ada byk kali ok...aku nmpk ngn dgr...


aku dh mls dh nk lyn dia...
lantak ko la..
nk pandang atas bwh ke apa....
aslkan jgn kaco aku...thats it...
akak2 auditor pun dh psan...
jgn dilayan...wat pekak telinga jer....
kalu dilyn mau kecoh!!!



dia jenis ckp mmg nk gah!
anak dia la pandai...dia punya la branded...
smua la dia yg bgus gile~
ko punya tak bgus...dia terbaik!!!
apa2 kena tnya dia dulu...
brg dia jgn diusik...tp dia usik brg ko tak pe!!!
boleh ke cenggitu?????



penah satu kes...
client anta makanan....byk gile makanan tue...
so one of akak auditor...
"wey smua...en bla..blaa.. anta mkanan..mcm2 ada..gi la makan"
so smua serbu la pntry...
then tup2 aku dgr cite...
dia marah2...
dia gi cite kat department sbelah...
kitorng auditor2 nie makan lngsung tak pelawa dia...
what???
padahal dh ckp semua kan...dia pun leh dgr tyme akak tu ajak mkn...
so lets makan la...
tak payh la nk kena sembah ko plak...
"kak jom jemput makan..ada bla...bla..bla.."
come on la!!!

rupanya akak2 tu ckp....
kita tak leh usik mkanan tu sblm dia usik....
chaitt...
ada sorg lg auditor ckp..
eh...dia sape plak nk kena tunggu dia bagai...yg wat keje nk client tu..auditor..bukan dia...
ha!kan dh buruk bunyi nyer tu...
sje la nk bg org angin~~~
psl makan pun nk kecoh bagai...
then pegi plakd dia bercerita bagai kt dpartment satu lg...
kata kitorng mkn smua..tak tinggal tuk dia...
weyyy...byk jer lgi makanan tue...
kitorng kongsi k...sebungkus mkn dua org!!!!


kecoh punya org...
saje nk huru hara...
nk plak...kes suka amik kesempatan...
kalu lunch nk suh pakai keta kita je...
kalu suh pakai keta dia...
manjang la ckp "minyak cukup2 nk balik je..."
sengal kan???


lg best...
kalu kwn satu department dia tak dtg...
dia kwn2 borak2 ngn akak recep...
bila kwn dia dtg...dia gi kutuk akak recep plak??
mcm taik kan???
dpn mata aku...dekat ngn telinga aku ok dia ngutuk!!!
mula2 aku wat tak tau je...
tp bila tgk dia mcm melampau je...
aku pndg je muka dia tyme dia ckp...
lagi best...aku tenung smbil wat muka berkerut...
apa kono ko nie kak...
smua yg hak org...smua ko kutuk...
yg hak ko bgus sgt ke kak???
adoiiii...


td lgi best!
nk beli hadiah tuk sorg akak nie yg bru pas bsalin...
so smua auditor kumpul duit..
then join ngn dpartment len jgk..
sampai tang dia..dia tak setuju...
nk plak di offer diri nk gi beli....
terus akak2 auditor kata TAK PAYAH!
penah kes jdik...
duit nyer 40 hengget...
tp dia beli brg yg harga 15 hengget jer...
pas tu...siap kata..claim duit minyak~
mmg sengal..
ko yg offer diri...nie pe kes plak ko nk mcm2....
pilihan nk dia je...org len tak bleh...
leceh!!!
terus akak2 tu tak caya dia dh!!!



org mcm nie punya perangai pun wujud kah?

last week akak tu sound sorg trainee...

bdk nie tolong tutup kan lampu dpartment dia..
then tibe2 dia sound..
"weh..ko apa kuang aja naaa nie...bla..bla..bla.."
apa gila la akak nie..slalu ia2 gak cuh kita tlg dia..

rupanya!
dia ada angin...
bak kata akak auditor...
senang cite..ko jgn tolong dia~
kalu hp departmen dia tak beramik pun..
ko tak pyh tolong amikkan..kang wat kena marah je~

payah btl ngn org mcm nie..
setakat nie dia lom cri psl ngn aku lg...
stakat ko nk pndg aku atas bwh...
suka ati ko la kak...
tp kalu ko ngumpat aku blakang2...
skali aku dgr....sadis la ko kak...
aku bls jer ikut mulut aku plak kak....
nk ckp pape...ckp dpn2..
tak pyh ko p jaja2 cite kat org len..
bnda kalu btl tak pe..nie dh sah2 reka cipta!!!


satu ofis tu tau prangai dia...
supervisor pun dh maklum sgt~

td skali lg...
aku dpt tangkap dia ngumpat!!!
bila aku muncul terus diam..!!!!
aihhh la ko nie kak..
tak malu ke dpan adik2 nie ko wat keje mcm tu..
ckup2 la...~
lotehhhh nk lyn kerenah ko nie...

Thursday, February 18, 2010

penat yg amat sgt :-)

ohh...beselah!
bru balik outstation...
kena finalized plak 2 hari...
so dua ari nie mmg mengadap smua lead and finalized smua bnda!
tup2...
ada plak supporting doc yg msiing!
aha~kena la call client...
suh fax kan....hehe~


log book plak dah 2 minggu terabai!!
nk kena update plak...
td smpat update 1 week punya je...
esok smbg lg...
actually ada keje nk wat...
nk outkan account client...
tp mls sgt nk dri lama2 kt mesin photastat tu..
so..esok je la wat!
dasar pemalassss~



actually thats my client...
tyme gi outstatian aritu irma yg tolong setelkan...
wat attestation smua...
nie bla sy dh msuk balik...kena la smbg smua benda..
menyampah!!!!
ok!trainee jgn merungut!!!


my supervisor pun wat2 tak nmpk jer ngn i..
haha~
mybe dia nmpk muka i yg mcm nk mkn org kot...
so dia bg i rilex2 dulu....tp!
ntah2 esk dia dh bg client bruuu~~~
aihhh....


hangin ngn msin photostat gle tu...
tyme auditor ngn bizy nk out account...
nk cpy audit program...
tyme ni la ko nak meragam!
campak kat lua tingkap kang tau la~~~~


lunch td mkan n.dagang!
waaaaaahhh...lazatnya!!!
tp afiq kata..n.dagang kt tmpat dia lgi sdap...
harus la nyahhh oi...dh kata mmg terengganu pun aslnya...
ok...tyme taip nie pun still rase kesedapan n.dagang dia...slurppppp~



balik 2 hari nie..
komfem tumbang!
tido tak sedarkan diri...
penat kot dok ofis nie..
pinggang pun sakit!
nk merayap gi department sbelah ...
takut plak!
bukan apa...watnya tenampk supervisor kang...
"eyh..aida..u ngah wat asigment apa ek?"
"errr...tak de kak..."
"okeh...meh dtg bilik akak...akak bg client bru..."

ok..tu kira bgus la ayat dia...
nk plak kalu dia bg ayat cam nie...

"emm...yg nie nk cpat ek...diorng nk AGM dh...u siapakn secepat mungkin eh..."


hah!
tyme ni la rase nk @!#!$#@@#%....
dia tak suruh la wat balik keje..
tp dlm ayat tersurat dia tu...
ko paham la kan!!!!


td jer wawa dh dpt...
2 kotak besar yg boleh muat dia....
smua doc2 client!
tp seb bek dia dh siapkan trial balance n recp payment!
so senang sikit keje mengodit nnty!
jimaaaaaat masa!!!!



ntah apa la nasib i esok..
jgn dia bg esok then nk ari isnin dh la...
i nk gi picnic ok sabtu nie...
bersama2 rakan2 opis..hehe~~~


ok..
nk smbg tido balik!!!


td gaduh ngn shahrin...

tipon bunyik...
i ngah sibuk finalized acc nie...
skali ckp la ngn dia..

"shahrin..angkat la tipon tue!"

boleh tak dia geleng pale...then ckp tak nk!!!

aihhh...angin!

then second tyme...
dh sound awal2...

"pas nie..kalu tipon bunyik...sharin angkat plak!!klau tak nk angkat...siap la!!!"dgn nada mengugut yg seriyus.....


dia senyum jer...(mamat nie mmg.keje dia senyum jer 24/7)


bila tpon bunyik..
"hah...cepat la angkat..senyum wat pe lg..."grrrrrrr...
terus dia bgun angkat tipon!
good!!!

akak2 senior smua pandang and tahan gelak je...
bila sharin kua je gi deparment sblah..
smua pakat gelak!

"nape aida?"
"dia lah kak..sy ngah sibuk nie..dia boleh wat bodo tak nk angkat tipn...angin la sy.."
hahahahahahaha~smua gelak ok..paham sgt dh pangai sharin yg pendiam teramat sgt tu!
ko marah la dia...dia senyum jer...
paling tak pun dia wat muka tak slh!!!


mesti dlm hati shahrin..
"hampeh punya traniee...dia buli aku..."

hahahaha~nsib la~~~
aida mmg garang pun...
tu lom tgk irma sergah dia lagi...haha~
blum tgk wawa bebel kat dia lgi~hahahaha~


shahrin tu staff tetap company ok!!!
sgt gle traniee buli staff...
tp sape suh dia blur sgt!!!


ok..
dh!
nk tido~
papaiiiii~

Tuesday, February 16, 2010

dating bersama sahabat

smlm reunion ngn dak sekolah rendah...
nie bru jer plak balik lepak2 ngn dak2 skolah menengah!!!
best!
walaupun en azraf angin sbb sy pulang jam 12a.m...
sok2 ok la kot...
ckp pe pun tak mau...
terus letak fon jer...huhuhu~~


anyway,
pertemuan yg tak dirancang pun...
cadangnya nk jumpa girls jer...
sekali dak2 len pun ada jgk...
nk2 kapla pun ada...
so duduk satu meje!and start la gosip2...
kena kutuk tak yah cite la...
sakit telinga aku dgr....tp tak pe...bls balik!!!hehehe~


nk2 plak bila afiq dtg ngn ajis...
si usop plak wat flasback...
sampuk plak si jborn...
mmg panasss jer meja...
tak pe...aku dpt gelak jer....
gelak2 jgk...rase nk geget org pun ada jgk!!
tp sempat la jgk kena sedas...haha~
"korang nie pehal...ungkit2 cite lama..dh lepas dh weyyyy..."
pastu smbg gelak balik!!!



tp td aku asik slah sebut nama jer..
org yg xder aku sebut...
ada kot dekat 5 kali aku dok panggil org len..
tp sbut nma ajib!!!
huhuhu~
ajib oh ajib...semoga ko slamat...
agak2 la pun wey kalu nk kelentong aku....
jgn nnty tyme ko perlukan kwn takde org nk tolong ko...
hati kwn kena jaga babe~~~



so..
td diorng dok discus project mega for this becoming sem break!!!
katanya nk ke pulau perhentian!!!
sure best~~~
hope to join them this tyme...
and sgt harap arvind also can join...
sgt2 rindu sma mamat2 tu...
dh lama gila kot tak camping sama2~~~



and the best part...
smbil usop dok wat busines kat meja seblah...
kitorng plak makan dan makan...
cwn pun penuh 1 meja...
"order jer wey...apa nk mkn jer.....nnty usop byr" i said..
tgk chicken chop mcm sedap..tp bila makan.hampeh!!!
lapar mmg lapar.....
tp still tak leh abiskan jgk...walaupun jborn nyer fish n chip dh licin~~
sudahnya balance tu msuk perut afiq~
seb bek babam dia besar...hahaha~


usop bru pas rcver dr demam denggi~
sgt kurus itu mamat!
and aku mcm bese...
keep bebel to him...about rokok!!!
bru 20 minit duduk...dh 3 btg rokok~~~
dtg plak si afiq, bwk bekal yg sama jgk~
mmg cri nahas la kan...
kena bebel jgk...
tau plak diam!!!
aihhh....tell me mcm mana nk suh diorng stop smoking~


esok, tak der program!
just nk duduk umah n siapkan working paper~~~

Sunday, February 14, 2010

sy rindu mereka!!!

ohhh...

now dh rase betul2 rindu...
sy rindu roomate sy!!!
sy rindu kawan2 gelak tawa sy...
sy rindu geng2 mkan sy...
sy rindu smua yg ada ngn sy kt kampus!!!

argg...cepat la bulan 7 ...nk msuk kampus balik!!!!!



gurls...jom kita ngedate!!!!
aku kepala dh hang dh nie....

TQ FB

akhirnya td kitorang batch UPSR 2000 SEKOLAH KEBANGSAAN SERI KELANA meeting!!!!
yeaaaaah!
serius, sgt2 excited nk jumpa ngn kwn2 yg dh 10 tahun tak jumpa!
tyme last jumpa smua bdk hingusannnn lgi...
selebeet2 jer...
nakal tak pyh cite la..
pening la jgk GB noreha ngn uztaz ibrahim nk handle kitorng!!
and the best part....
senior 1 year dpt naikkan reputasi SKSK...
then kitorng batch 2000 naikkan lagi!
nk beat KGV la kononnya!
finally SKSK femes ok that year~~


after kitorng blah...
perforamnce SKSK merudum...
pai la skang nie...
so junior2 adik2 syg...wake up~~~
syg kot kt sekolah tu...


and now...
after 10 years kitorng dpt jumpa again~
alhamdulillah~
smua dh ada haluan masing2...
psssttt...
kitorng jumpa tuk kelas 3 teratas jer yer....
yg len2 tu...tak dpt dikenal pasti...


mula2 masing2 blur...
yerla..muka dh 10 tahun..mesti la berubah!!
then safwan ngn muka tak bersalah

"eyh...yg aida nie aku kenal lagi?ko nie sape ek?)merujuk kpd fatimah
"wey..ko tak kenal aku?siut jer"
"sape ek...jab bia aku ingt"
"ingt cepat...."
"haaaaa...ko yg ajak aku eja TELUR dulu kan..seb bek ko ada..kalu tak msti dh masuk peralihan dh...haha"
"ha...tau pun...tak kenang budi punya bdk.."

berderai la gelak tawa kitorng kat mCD jusco..tyme tu kul 11 pgi ok~~~


dtg plak si nuar....

"eyh...korang aku dh tak cam la..yg aida aku ngt la..."
"ahhaha..seb bek ko ingt aku...kalu tak siap la..."
"msti..muka tak ubah.."
"yerla...ko aku pling tak leh lupa ada skali tu ko ngah bace doa..then tibe2 ko pengsan!!tak cukup vitamin la tu...hahaahah"

hahahha~gelak tawa pecah lgi...


dtg plak si syukri...

"eyh...dh jadi artis ko skang kan...ko yg feat ngn fazly zainal eyh??

syuk tersipu2 malu...layannn....


"eyh aida...bf ko dh kawen kan..siut jer wey....kawen tak jemput kita smua.."
"hahahah...tau tak pe...aku pun angin ngn dia...kawen tak jemput aku....tp elok gak tu..aku tak nk rosak kan majlis..hahaha"

nie kes btul ok...
dia dating ngn org len...tp dlm wallet dia still ada pic AIDA NURSHIRA...
angin jer awek dia...hahahaha~
org baik mmg susah nk dilupakan...lalalalalal~


ingt lagi last kitorng jumpa...2008

"hidup sy jadi mcm nie sbb awak la....awak tak pedulikan sy...tu sbb sy dh pilih jln yg slah nie...kalu awak jga sy mcm dulu...msti sy tak jd mcm nie..."

diam dan kelu...

"sy dh ada smua..tinggal nk tunggu awak jer abis blaja.."

"sy ada byk lagi benda nk sy kejar...and awak tak kan mampu tunggu..pergila cr org len.."hahah..ayat nie still ingt ok!!!


tyme tu den ngah sibuk2 blaja...
ko lak ajak serius...
tp syg mmg syg...
dari DARJAH 3 kitorng kawan wey....
sekolah mengngah putus jab...sbb lost contact..
pas SPM dia cri balik sy..jumpa plak tue!!!
konon nk smbg yg terputus la....
tp dh tak der jodoh kan....



ok...dh melalut!!

back to the main story!!!


then kitorng men bowling...2 game...
mmg havoc...
gamat...but sy cedera distu!
then gi karoke...
gelak2 smbil joget2...
have fun wif u guys...


"ntah bila lagi kita nk jumpa kan wey....sok2 dh masing2 dh ada anak..kita wat reunion lgi ek"


pic akan diupload kemudian...


note : sgt seronak..juz now yazid plak msg ajak kua...ahh..mamat nie lagi sorg...sekepala tyme skolah dulu...mish u guys!!!kalu bleh nk jumpa smua2 geng2 peraba dulu...best!!! sy mmg byk kawan laki dri pom...harap maklum~sejak masuk U jer dh taubat sikit~

Saturday, February 13, 2010

10 tahun sudah :-)

yeah!
td godek2 fb..
then tgk event kt celah kanan tu..
oh!esok got reunion SKSK batch UPSR 2000~~~

then godek punya godek!
waaahh!
i got him!
dia kwn yg aku cri slama nie...
nk tau perkembangan hidup dia~hehe~
nk tau dia dh berjaya ke????
nk tau dia buat apa skanh??

yesh!
dia ada dlm fb tue!
terus add tanpa buang masa!
here we go...Wan Mohd Rujhan~
sape dia?
special ke?


tak special pun !
tapi dia lah musuh seantero dunia!!!
dia pesaing terdekat aku tyme tu~
kelas 6 cemerlang!!
tahun 2000 dia bru masuk SKSK~
buget skema n lurus bendul punya org~
from kelantan~
ingt kan bese2 jer...tp dia pndai plak!!\
yeahhhhh!pesaing dh mkin byk!
selalunye..
pesaing aku just aiman senget ngn syuhada jer....
sorg ketua kelas...sorg penolong plak...
tp aku PENGAWAS!hahaha...berlagak disitu!
so kitorng mmg ari2 fight!
kalu dpt jer result canang...
mesti compare...
yg rendah msti down...

kat klas tmbahn petang pun sama...
org len gi ocean sblah..kitorng duk wat latihan maths~
nk besaing la katakan~
and tyme tu cikgu kelas PN NORAINI mmg byk bg support...
dia la cikgu maths..dia la cikgu BM....
tiap2 ptg tyme klas tmbahan kitorg mesti berebut kapur kat dpn...
nk jwb solan maths.....
mmg bertungkus lumus la...
tp aku lg la horror...nk kejar kelas lagi...nk berkejar kt padang lgi...
so usaha kena lebih!!


bila dtg si rujhan nie...
smua dia concer!
BM.BI.MATHS.SAINS smua dia la yg tinggi!
mmg angin btul aku tyme tue....
mula la nk gadoh2....haha~
tyme seklah dulu aku jahat ok~
then kitorng fight2 secara positive la~~~


then bila RESULT upsr keluar...
dia punya result lebih satu dari aku!!!
aku nyer sama ngn syuhada...and aiman bwh kitorng~
tyme tu frust gak la...
bila nama tak kena panggil gi dpan...(5A smua nama kena panggil)
tp tak pe...dh usaha pun...
tyme last sekolah...
ktorng wat jamuan...then mintax maaf smua....
sbb pas nie masing blum tau sekolah menegah kat mana lgi~


and now....
dia dh berjaya dh...
amik perubatan kot~
congrts babe~im proud wif u...
so here we go...
rujhan dgn medic dia...
aku ngn account aku...
syuhada ngn egnering dia....
and same goes to aiman..dia pun amik egine gak....
masing2 dh ada arah masing2~
rindu ok zaman bdk2, skolah rendah dulu~


note : bf sekolah rendah??hahaha~dia dh kawen pun~~~~frust bercinta pai terus kawen ngn org lain....

Friday, February 12, 2010

sorry

as i said kt entry2 bwh nie...
somthing happen and i hve to cancel my plan during this CNY...
hati mmg sakittttttttttttttttt sgt~~~
kalu gi check kt DR OTHMAN nie...
sure kena marah...comfirm blood prsure naik mencanak!!
seriusly stresss.....
sorry dear...i cant make it for u~~


so bcoz down sgt2 nie..
my mum pujuk la apa skalipun...
tak kan jalan...
mmg terkenal dgn hati batu~so apa saje la...
i wont respons~
sian mak...org len yg wat sy marah...
mak yg kena pujuk..
mlm td tido pluk mak oke...
sbb ngis teresak2 punya psl...
mcm bdk kecik ok...tp dh sedeh!ngis la...


u hurt me...and i hve to hurt him?sorry again dear....
nevermind...God plez make me strong~



td mummy(my auntie) msg...
say sorry sbb she also tak leh nk backup me...
so sad...
nevermind mummy..dun wory bout me...
stakat kurung diri dlm bilik 3 hri jer....then i'lll back to normal~i wish~
mummy also pujuk2 ajak gi cuti2 kat pangkor...
ajak gi a famosa...
but sorry k.ya mmg takde mood langsung nk jalan2...
sory ok cousin2 ku...
sbb aku korang tak dpt gi bercuti~~~~
next tyme ok...
kalu kita gi cuti2 pun...tp muka aku mcm org mati laki..
tak guna jgk kan...so better dont~



owh..
td "dia" yg berkuasa vektor yg btalkan my plan tu ajak dinner kat lua...
kim slam la sy nk pegi yer....
dh sakitkan ati nie..then nk ajak kua makan2 bagai...
kirim salaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!!!!
huh...y u make me hate u?
tak mrh pun suh cancel smua...
tp y ckp last minit....dh siap smua...dh ready!!!
then bru nk ckp suh cancel...
u said bahaya...
then i drive alone from muadzam to seremban...then travel sana sini tu...
x bahaya ke???
saje dengki...
u should know me...sejak kecik i independt ok!!!!
(ya tuhan...maafkan aku marah mengikut hati perasaan..tp aku jgk punya perasaan!!!)


ok....
mybe rezeki i kot nk pegi majlis tunang kak nina..my ofismate...huhu~
so...kak nina..wait for me...
anyway...selamat bertunang~smoga kekal selamanya~
cepat2 kawen...sy lapar nasik minyak nie~huhu~



note : bila marah...mcm2 la sy ckp...then bila dh cooll mybe i 'll delete this entry~

the end

arini tamat sudah wat audit kt ofis client~~~
sedey jer nk tinggalkan tmpt tu...
tmpat tu sgt heaven brbanding ofis....
but mmg dh scedule duk sna 2 weeks jer...
so after CNY msuk ofis balik....arghh...tak suka!!tak suka!!!



pengalaman?
waaaaaaahhh....byk skali..
first nk thanks kat client yg sgt2 layan kitorng dgn superb skali....
yeah...sy tau...sy dtg as an auditor but sy sgt comfrt dgn mereka2 smua....
thanks again...jasamu dikenang~


dekat sna sy dpt anwpow~
sgt suprise...
sbb bg angpow nie client punya client...u get it?
isi dlm dia bukan hijau yer...bukan merah yer.....
kira kalu nk soping...mmg sgt2 lepas la...
byk kooo....tp amount rahsia~hehe~
mybe tokei tu untung juta2 kot tahun nie~~
and im lucky gurl yg duk situ then dpt angpow....
thanks uncle...tocey...tocey....



aha...pic angpow berbackground kan ledger...hehe~
kate ngah membizy mengodit...
tp bloger tetap blogger....




morning...
while waiting kak wahida pai kt parking ofis..
amik pic sndiri...
pakai bju merah...support CNY....
actually bju dh lama beli kat mid, tp lum smpat pkai..
so here we go...i wre at the right tyme..
agree sgt colur bju memainkan peranan...
sbb sy sgt aktiv bila pkai bju nie~~





still waiting...
snap here...snap there..



ops...hari terakhir dpt byk goodies...
thank you!thank you!!



antaranya~





travel beg yg boleh muat tuk 5 hari punya travel..
beg jinjing biru tu..
i got tshirt also...
towel kecik...high quality...
and towel besar also...

thanks so much~~~



sape dok area nilai sure tau NR tu apa...
one of big company...
and untung berjuta2...hehe~
sgt happy dgn staff kat sana...





sgt berselerak....
ngah sibuk check document and made some adjustment....
ada document yg sy leh cari...sy cari sndiri...
kalu ase dh mls...sy call staff and ask for their help...
then we can see...
smua gelabah carikan...
see?kuasa auditor...
nape org takut ngn auditor eh??
nty sy story len bab nie eh...
we go for this first~



again...
tyme nie tak berselerak sgt....
sbb dh siap packing nk balik....



antara doc yg sy check one by one....



nie baru sikit...ado lgi bykkkkkkk



see?kat sini la smua staf cri doc yg auditor mintx...
smua staff kat sini baik2 ok...trust me..
and bos dia pun sgt frenly...
eh...pendek cite!
aku nk apply keje kat sini lah!!hehehe~



thanks for 2 weeks punya bfs....
thanks for 2 weeks punya lunch..
thanks for prosperity burger......
thanks for ur cooperation...
thanks for everything guys...

and..
i think
im the lucky junior yg dpt join this team tuk audit this comp...
comp len tak mcm nie treat ko ok~
hahaha~
sian2 korang xdpt mcm2....
hahahaha~(gelak jahat kasi wawa jeles)

God give me strengh..

as i said before...
i got few plan for this Chinese new year.....
i had set the date...tyme....
i had prepare my self...
even i had told people around me bout the plan already....


i had start packing and so on....
coz i will leaving by tomoro nite....
but suddenly he came n said NO to everything!!!!
he gave a thousand reasons why i should cancel my plan!!!
and trust me, reasons yg dia bg tu satu pun tak meyakinkan sy~~~
but he got the power...
so i hve cancel evrything....


he hurt me again...


last few months.
i cried becoz of him...and tonite i do the same thing...
keep asking my mom...
y i hve to face ALLLL this again and again....
seriusly...
i tried to love him...and that is what im suppose to do...
but i cant...even sympty pun tak der utk dia...
he hurt me alot...


what i can do now...
stop force my self to love him...
and try not to hate him...
only Allah know what i feel here...


Dear Allah,
gve me strengh....
guide me to ur way....
only You know what inside here dan moga Kau ringankan apa yg aku pikul~~~



note : kita mampu merancang...Allah juga yg menentukan...sabarlah aida..sure got hikmah bside this... missing~

Wednesday, February 10, 2010

weeee

ada lagi 2 hari nk betape kt NRSB..ofis client....
so far smua ok..
esok aku nk setelkan salary diorng...
mmg dh agak..paling horror msti salary...
thats y tinggalkan dia blkang2...
oleh kerana byk nau dpartmentnye...
so byk la jgk bda yg kena di amik kira.....aduhhh...penat!!!



then nk siapkan donation..
bapak gila berjuta donation dia te kau....
smua nk kena vouch...
yela...nnty nk kira tax..nk kena add back bgai kan...
kang bila si dia nk kira tax...mcm2 plak peel dia kang...
"aida...nie knp mcm nie...nie knp mcm tue..apa nie...apa tu?"
harus lah aku urut dada tahan sabar kan....
byk nau mengarah...suh wat sndiri kang...ternganga...
yelah...dia review bnda yg dh siap...snang la keje...
kita nie yg kena wat dari a ke z....
consider la sikit.....kok suh dia wat kang..mau nye merapu...
nie senior pun setuju ok...bukn i pandai2 ckp....hehe~



td diatas keizinan si bf...sy telah soping moping...
wahhh...rambang mata...
ada byk bju kaler merahhhh....ohhh...enough wif red colour....
sy dh ada yg masih belum dipakai...huhu~
so td decide beli tshirt jer....
men sedap jer ssebat...alih2....100++ gak kena...hehe~
tak pe kan abg kan?????


keje2 mls nk bwk balik...sbb MALAS...hehe~
agak2 tak leh siap esok...
sy bwk la balik esok....
kalu agak2 buleh...tinggal je la...
balik lenggang kangkung....

td akak2 ku sudah plan mau berkemas bagai...
yela....cuti dh dekat..masing2 nk balik kg...
nk2 yg kena blik umah mertua...haruslah kena prepare mcm2...
sy yg single nie angguk2 geleng2 je la...
kdg2 tnya gak...
"knp mcm tue kak?susah ek kalu kt umah mertua??"
ahahah~akak2 tu lyn jer...siap bg cdgn bagai...
sy pun layannnnn jer....



raya cina korang mcm mana?
sy?
ahaaaaaaaaaaaaaa......adalah!!!
nk pegi nyer jauh...tp satu apa pun tak pk...
disbbkan benda nie..
minggu lpas idup sy uru ara..
dgn kena marah nye....ngis nyer...
mcm2 gaya la...
akhirnya berjaya gak!!hiks...
so wait aaaaaa.......nnty sy story mory glory haaa....


ok..mau siapkan beg mau gi keje esok...
msg en azraf and tido...nite~~~


sekian yg melaporkan...

cik aida


note: sy dh lost 2 kg........ahaaaaaaaaaaa.....yepeeeeee!!chaiyok2 aida!!

Tuesday, February 9, 2010

?

td ada bce kt satu blog otai nie....ngeeee...
probs readers dia...
dia nie long distance relationship (LDR)....
now bf dia dh ajak kawen but then dia syg nk tinggalkan kerjaya dia.....
so pendek cerita dia dlm dilema la nk pilih mana satu...
bf atau kerjaya....


ahaks..
nie yg payah nyer kan...
nk2 kalu LDR nie kan....
sorg kat sana...sorg kat sini....
tp kalu sy la....sy pilih.
jeng......
jeng..
jeng....(kembang kempis perut en azrap bace entry nie)
....


kalu sy, sy pilih kedua nyer skali...hehehe~
yupp...bukan mudah...
but kita kena ada strategi.....
tak semestiya kita kena let go salah satu...
but adaa certain situation u hve to let go somthng to get somthing la kan...


tyme nie la kita nk gunakan tolak ansur...
chentaaaaaaa hati penting....
karier also pun penting...
nk plak kalu kita dh kukuh kan....
yg blah laki pun sure la kena tolak ansur...
tak kan pai nk kena benti keje semata2 untuk kawen.....
dia kena paham la keadaan bini dia jgk kn....


so rasenya kedua2 nyer boleh di setel kalu ada tolak ansur
plus ada persefahaman yg kuat...hehe~
kalu perlu after kawen.....
sorg duk utara..sorg duk selatan...
bila free bru jumpa...ha?boleh kan?
ke paraaaahhh...?
tp mesti boleh setel kalu kita btul2 kuat hati....
(mati la en azrap membebel kalu dia bace nie...nk duk jauh2?komfem dia kata "kalu mcm tue baik tak pyh kawen"....)


tp kalu sy la...
kalu sy yg betul2 kena pilih antara chentaaaaaaaaaaaaaa ngn karier...
mybe sy akan pilih chentaaaaaaa..
tp situation nie bila sy dh punya karier yg kukuh tau...
of kos sy akan pilih chentaaaaaa hati...


kalu ada karier yg kukuh...duit berkepuk2...
tp sunyi...jiwa kosong...nk wat pe kan..hehe~
nk gak cari pewaris dari duiit2 berkepuk2 tu kan...haha~
(aida sedang berangan jutawan...tak pe kan...berangan bukn kena byr pun)
nie kalu balik keje penat2...takde sape nk ngadu...
tak de sape2 nk dibebel2kan...tak der sape nk gurau2...
share problem yg berlambak2 kat ofis...
tak best jgk kan...????
contoh terbaik mcm sy...
balik keje...nk kena cite ngn en azrap...apa yg wat sy marah ke...
kdg2 tak sempat nk balik...tyme kena tu jgk sy msg dia bgtau..bebel2...
kalu dia ngah keje...sy PAKSE dia lyn sy jgk....

pgi2 plak...pai jer ofis sy akan call dia...
kalu dia mcm tak nk lyn..sy PAKSE gak dia borak ngn sy...
kalu dia sedang tidur lgi...sy suh dia bgun temankan sy...
kalu jumaat dia cuti...pagi2 sy dah call suh bgun...kes dengki punya psl...
dh tu kalu sy ngis...dia gak la kena pujuk...
pendek atau panjang ceritanya....sy perlukan dia~~~


sy rase paling aman hdup en azraf bla sy tido....
sy tak bising2 kt telinga dia...
selagi sy tak tido...dia layan je sy...
tak puas msg kang..sy call...hehe~
dia pun sama jer...
bla pai angau dia kang..mula la ckp romantik2 dlm tpon...
pai kdg2 sy ckp...
"abg nie nape..angau semcm mlm nie"~~~


so far alhamdulillah...
2 tahun dh sy mengadap LDR nie...
byk80x cabaran nye...
byk kesabaran yg teruji.....
nie bru 2 tahun noks...blum 4-5 thun lagi.......
bleh gugur rambut kalu lama2 mcm nie...hehehe~
kdg2 bila sampaai satu kes..
yg mana...ckp slh...tak ckp pun slh..
tue yg rase mcm nk mkn buah oren byk2 jer..bia cirit2...
so tak pyh pk apa2...pk nk g jmban je...hehe~


but seriusly...
tak kira la ...long ke ...short ke...
give n take sgt penting...understanding pun penting...
nie kalu sorg meletop....sorg lagi pun nk meletoppp...
tak pyh kwen la jwbnya kan...komfem gila...


sy ada cousin yg jenis penting kerjaya....
psl laki2 nie dia tak lyn...
kalu org rekemen kan...kalu stakat ko ada syarikat cikai2...
bolayan la...
u must be "somone" tuk dekat ngn dia...
snang cite dia sgt memilih...
sudahnya....sampai skang dh almost 36++ tak kawen2...
yg mak nye dok beria la jumpa bomoh sana sini nk cri jodoh anak...
padahal org nk kat ank dia ..anak dia yg tak nk...
sudahnya...weekend jer balik umah mak...
tak pun gi men ngn anak2 buah...
xbest kan life mcm tu...
sy bukan kutuk dia tak kawen tau...
tp sy heran knp dia nk pilih life mcm tu...
sudahnya....
kondo ratus2 ribu tu sunyi....keta mewah tu tuk dia sorg....
kalu ada anak2 buah dtg bru la meriaaahhhhhh.....
aihhh...mcm2 kan...



dh bebel pnjang2 nie..tak reti plak nk wat penutup...


hah...kesimpulanya...
dlm apa pun keadaan kita kena ada strategi....
kalu melibatkan dua pihak...
stategi tu kena la fair....


nota : agak gerun la jiwa raga sy bila tgk sndiri....akak nie marah sbb husband dia ngelat nk balik kg dia...bila nk balik kg si husband lama222222222...bila nk balik kg bini mls2222.....tue kg senegeri tu....satu arah...abis kalu kes mcm sy nnty...sorg utara...sorg selatan nie mcm mana plak....kena men o som ke?hahaha~ohh..tidak....en azrap tak gitu kan....dia tau la gilir2 nk balik semban ngn gurun kan...hahaha~kalu dia buat mcm tu.......awassssssssss la!!!!

Sunday, February 7, 2010

kata dr fazilah kamsah

org yg lahir bulan april nie :



Sangat aktif dan dinamik

Cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal
(erk...mcm tepat jer...huhu~)

Sangat menarik dan pandai manjakan diri
(aha...no komen..tp bab memanjakan diri tu...betul kot..kan en azraf kan?)


Punya daya mental yang sangat kuat
(yeahhh...btull..kalu tak dh lama sakit mental..)


Suka diberi perhatian
(pom mana yg tak suka dberi perhatian...u tell me..tell me..)


Sangat diplomatik (pandai memujuk ).
(bila ada mood ok la...kalu tak de mood..lantak ko la nk majuk bape lama pun...)

Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang
(tu dulu....long tyme ago...skang nie mslah sndri pun en azraf yg selesaikan...abis cam no?)


Sangat berani dan tiada perasaan takut
(berani2 ayam la...ada gak rase takut...)


Suka adventure,
(yes..betul...tp skang susah nk dpt peluang gini)


pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah
(yer...betul2..tp jgn ckp gini ngn en azrf..komfem dia kata pemarah,pendendam..ganas..kedekut)


Emosi cepat terusik Try control the emotion
(iye betull...especially bila dia tak pedulikan kita..lgi la rase nk hentak2 kaki sndiri)

Kecenderungan bersifat dendam Agresif,
(agak la.....boleh jd sgt agresif bila ngah marah....sgt2...)


kelam kabut untuk membuat keputusan
(tepat...)


Kuat daya ingatan
(agak la....kalu ko wat aku...seploh tahun akan dtg pun aku ingt)


Gerak hati yang sangat kuat
(iye btulll...and nk tmbh..."mempunyai mulut yg sgt masin")


Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain
(ini dulu...skang ni tak dh...skang nie asik didorong oleh org len jer)


Berpenyakit di sekitar kepala dan dada
(aha...ia ke?kdg2 ada la jgk...)

Sangat cemburu dan terlalu cemburu.
(ia ke?tak lah...mana ada cemburu pun...sikit jer..tak caya tnya en azraf...komfem dia geleng kepala 40x)



NOTE: I am what i am...dulu sy tak percaya..manusia tu berubah..but now sy makin percya..bila melihat perubahan diri sndiri...dont talk bout fizikal yer ...im talking bout mental n emosi...kalu dlu...sy lah yg kuat...kini...sy la yg paling lemah.. nsib bek sy ada dia :-)

Saturday, February 6, 2010

update

ahaaaaaaa....
ujung2 minggu nie lepak2 umah sudeeeeyy....
tak yah bgun pgi2....guling2 ats katil....
pehhh...bestnya....
sian en azrap i..kena keje plak...
kalu tak leh guling sama2 kan...ahahahha~(statement mintak pelempang)


smlm sgt la sadis....
otw dri ofis client pai la senwang....
giler byk accident.....ada la 6 kot...
byk kan?
jlan adalah jem dari kl ke senawang nun...
so we decide exit kat seremban...then ikut jln bese...
klau nk exit senwang...kul 9 mlm lom tentu smpai lagiiiii..


then pai umah..
siap2 n terus wat cookies...hehe..
choc chip....yummnyyy...
resipi kak lena....best u olsssssss...
and sy berjaya membuatnya dgn jayaaaaaaa...yepeeeeeee~~
thanks kak lena...
pgi2 td k.wahida dh msg tnya jdi tak cokies sy..haha~~
dun wory sis...im aida...sure jadik..haha~(statement berlagak)
ok!dh tmbh 1 lagi resepi bru~~besttt...


nie yg best ofismate ngn akak2 nie...
dri yg 40 an...30 an....20 an...smua ada....
byk dpt info2 best...
info kawen la...info pregnant la..masak2 la...
and they all smua nya sporting gleeeee...
kitorng duk cite psl bos pun sma2...
best sgt dpt senior yg super duper best~
korang ada?...hahaha~(ayat berlagak lgi)

kalu nmpk sy termenung kang....
sure diorng tnya...
"aida npe termenung...ok tak?"
jwpn bese sy...
"lapar la kak...haha"

best la outstation nie...
tak stress langsung...
penat jer la sikit....
and company yg sy wat audit nie mg superb!!!!!!
juz imagine...
org kedua terpenting dlm compny yg serve kitorng lunch....
and diorng nye layanan..mmg best~
smpai pgi jer...bfs dh siap...
kul 12 lucnh pun dh siap...
lunch pun tak kena bgun...
dia siap srve ats meja kita...best kan???
no wonder la compny nie sucsess....
bayar zakat jer dh 30k sbuln..cukai ko agak2 bape?
org yg baik pada org..selalunya rezeki dia murah kan....
what u give...u'll get back kan...~



got another 1week kt sna..
last day nnty msti mls je nk balik...
and after CNY kena msuk ofis balik...so boring~~~~


ok..this week gado lgi ngn en azraf~
as usual...
tak larat dh..tak tau nk wat apa dh...
nk kata tak syg...syg gile..
nk kata tak pesefahaman lgi...tak pun...still ok...
yg paling frust ialah sy~
sbb i failed to improve my self...
he try to change me to better person...but sy tak mampu pun nk ikut...
i told him..he deserve someone better...
ntah la..penat~
i juz go with the flow...
i just do my best..selebihnya sy serah pada takdir Allah....
Dia lebih mengetahui smuanya kan...
kdg2 senang jer airmata jatuh bila pk psl dia...tgh drive pun leh ngis tau!!!!
tak der benci...tak der dendam....cuma syg yg belum boleh dizahirkan...thats it~
please pray for us... :-) i need him~


ok~
changed mood sedey to happy now...
now..mummy ada kt umah...
saje lepak2 n borak..
nk tunggu ank buah dia yg turun sg.buloh ntah bla..
so dia yg trun sni...hehe~
tq2...
so dpt la rase choc chip sy ~
nnty nk wat tuk en azraf plak...
dia tak suka pun sy nk pakse gak dia mkn~~~


nextweek cuti korang gi mana?
sy nye plan still tunggang langgang nie...
mintx la smua ok...kalu tak mmg haruu la...
nnty sy story k...bia suprise ckit...hehe~


note : lately nie mood sgt sensitip..mudah menangis..mudah tersentuh...really hate this feeling!!!!

Wednesday, February 3, 2010

love

sejak sy berpraktikal nie...
sejak sy bergelar auditor...(walaupun sementara)
komfem2 la bizy jer memanjang...
balik umah dh penat...mata tuju kt bantal je....
mood mmg ke laut...
tau nk marah2 jer.....penat la katakan...


yg selalu jd mangsa keadaan sape?
komfem2 la EN AZRAF....
ciannnn dia...bwk diri....
awek dia kul 10 dh tido...
dh tue men tido jer..
tak bgtau la nk tido ke...gudnite ke..apa ke....
dh la dia dok tunggu msg....
cian kann.??
bila nk manja2...komfem kena marah....
gaduh sudahnya...



mula2 dia cool je layan...
pas tu dia dh pndai sentap dh...
then lama cikit...
dh pandai ckp mcm nie...

"ayg nie...nk marah jer...abg gurau pun dh xbleh lagi..."
"ayg marah abg layn jer...bila abg marah..ayg buat tak tau..."
"smua psl ayg abg ikut jer....bila abg, ayg tak nk..."
"ayg npe skang slalu nk marah2 abg...npe suka majuk2..."
"abg tau keje ayg penat...tp jgn la mcm nie.."


kesiannn kan??kannn...kan...


see...
nie bru bercinta...
blom kawen lagi...
dh ada life mcm ni...
very not good...
thanks God...dia cool melayan...
smbil dia layan tu...kalu dia rase nk "bahasa" kan sy...
kena gak la sy tahan telinga...
bila dia dh tegur tue...bru sy tersentak...
ohhh...mcm nie rupanya aku...
kejamnya marah2 dia...mcm la aku sorg jer yg keje penat...


skang ni lagi la maha hebat....
ari2 gaduh....
kdg2 pg2 lgi dh gadoh...
tak pun mlm2 kang bru gaduh...
yg slalu cr psl spe?CIK AIDA la...spe lagi...(sedar plak tu)..
bukannya apa...skang nie emo semcam jer..
nk marah jer....kalu rase geram...terus nk ngamuk...huhuhu~


kitorang sgt jarang gaduh selalu...
dulu sebulan sekali pun susah nk gado...
tp skang nie...
kdg gado pai ngis2....pai hempas tipon...
last 2 weeks...
smpai bengkak mata...dh penat ngis...trus trtido..
bgun pg mata dh bengkak...
bese la...dh kena marah...kena bahasa...
komfem la sedeyyyyyyyy......
tmbh plak en azraf ni mmg garang....
dia bile nk manje2 ok la...
tp bila come to serius part...
kalu u slah...u tetap slah..and sure kena marah...
tmbh plak if u repeat the same mistake...
sure u'll get double...


bila kena mrah...
sy senyap jer.....ngis dlm diam...
penat tahan sedu sedan...
sedey tak pyh ckp la....
yer la..kena MARAH la katakan...


in relationship...give and take sgt penting....
plus..in my relationship nie...mmg sgt2 la indpendnt...
becoz we ols jauh...
we hve to trust each other....
kena pandai jga diri sendiri n bwk diri....
sadis u know...
somtyme.....rase mcm jeles jer...
kwn2 kalu nk date tgk movie...antyme boleh..
but me...kena independent..
but thanks God...i met someone yg boleh guide me..
yg willing nk tegur n help to improve my self....



jauh dh sy kembara....
jauh dh sy berjalan mencari adam yg sesuai tuk diri sndiri...
penat dh terluka...penat dh hidup sengsara...
tp Allah tu maha mendengar lagi mengetahui kan...
disebalik cerita sedih dulu2...
Dia temukan sy dgn org yg mampu menutupi kelemahan sy...
sekaligus melengkapkan hidup sy kan...
kuasa Allah tak siapa dpt lwn kan...
thats y la dlm setiap doa sy...
jika benar dia jodoh sy...kuatkan kami...satukan kami...
jika bukan jodoh kami....sy nk lihat dia bahagia......
thats it~~~



apa pun kita buat....apa yg kita rancang....
Allah lebih mengetahui segalanya....
Dear Allah...
if he is not mine...
meet him with someone who love him more than i do....
if he is mine....give Your bless~


note :life is too short...

Monday, February 1, 2010

1st day oustation

it was great!
hahaha~

morning msuk ofis...
then packing brg2 smua....
then kak wahidah dtg bg duit elaun...yepeeeee....
tak pyh usik duit gaji bulan nie...hehe~


then 8.25 gitu gerak ke destinasi...
sy drive...
smua skali 5 org....
3 buat main... 2 lagi wat anak syarikt dia..hehe~


makanan byk...
bfs siap...lunch pun siap...
air panas pun dh siap bancuh...
so senang...smua sudah siap...
sgt bgus ini company...jimat duit elaun mkn sy....


td permulaan yg agak lembab...
sbb first day kan...
nk kena tgk2 dulu document...
then bru la start...
after lunch td br aktif bergerak since dh leh adpt ngn new enviroment tu...


so far lum tension lagi...
siap lyn ngantuk ngn k.wahida lgi...hehe~
ngantuk seyhhh..aircond dh sedap suh tido....aishhhhh......


sharp kul 5 kitorang dh ada ats highway nk balik seremban...
best2...
cuma makan jer...
diorng siapkan lunch nasi...hwaaa...sy dh la ngah berpantang nie...adoiii...

next week dh start pening dh kot...
mybe dh nk start wat salary....perkeso...kwsp...
oohhhh....yg nie mmg sakit..kena sgt2 teliti....adoiii...


so far smua ok...
disebabkan senior2 sy sgt2 best n sporting...
so smua keje jd tak tension..hehehe~


kalu abis keje awal...
leh gi merayap...soping2...haha~


note : sy rindu en azraf salimi...anyone can help me?