iklan-iklan~sila click

Saturday, March 27, 2010

Senaraikan 5 hadiah yang anda impikan

1. handphone baru
2. tear bear yg lagi besar dari sy!!!
3. pergi korea/jepun
4. en azraf masakan untuk sy for my upcoming bufday!
5. bercuti dgn en azraf and my mum+my sis~ complete family~


5 alasan terhadap pilihan tersebut

1. hp skang nie speaker dh rosak!!!
2. saje..dh lama tak de teddy baru
3. sgt teringin nk gi sana!
4. saje..mmg nk sgt rase dia masak..asik aku je kena kutuk~nk gak kutuk dia!
5. saya dh hampir 4 bulan tak dating
.



5 Ekspresi terhadap orang yg anda minat

1. nk dekat ngn dia ari2...
2.suka wat dia senang dgn kita
3.wat dia bahagia
4. wat dia pun minat ngn kita balik..haha!!
5. tunjuk kan yg kita minat kat dia



5 perkara hebat pernah anda lakukan ..

saya hebat dn bersemangat bile

1. bila en azraf kata...rindu kamu!wahh..terus senyum2 gatal and reply msg dia balik
2. bila ada benda baru..contoh beli pen baru..terus semangat nk wat keje
3. bila akak2 senior kata sy boleh buat keje dan bos percaya kan tuk wat keje yg susah2...
4. bila sy sedar sy dh nk final year..lgi semangat nk abiskan blaja!!en azraf dh lama tunggu tu..haha!gatal!!!
5. sy tegakkan hak sy...sy suarakan hak sy..pada org yg menindas mak sy~ sy bangun dan bersuara sehingga org tu pun terkejut....sy nk dia tau~walau apa sekalipun yg berlaku...mak sy tetap keutamaan sy dan tak de siapa dpt tindas dia selagi sy ada~sy ckp kat org tu..." langkah mayat sy dulu..kalu dia nk apa2 kan mak sy"
dia terus diam dan berlalu~sampai hari ini..nk ckp sepatah ngn sy pun org tu fikir byk kali...diam sy bukan bermaksud sy lemah....beralah saya bukan bermaksud sy tak kuat...tp sy percaya pada takdir yg Allah tentukan dan pasti ada sesuatu yg indah buat sy yg Allah dh tentukan disebalik smua nie~







5 ciptaan yang paling disukai (tak semestinya teknologi)

1. mak sy...cipataan Allah yg maha hebat tuk sentiasa beri kekuatan pada sy
2. en azraf...cipataan ALLAH yg ditugaskan melindungi sy ..hehe~
3. duit
4. intenet
5. keta


5 perkara yang dibenci ( I say no to this person !)

1. bila mak marah sy bgun lmbt...mak...ari minggu je pun boleh bngun lmbt
2. bila en azraf tension ngn keta dia..so that dia tak leh nk lyn kerenah sy
3. bila en azraf tak kentut..dia akan bsing2 kat sy yg dia byk angin...
4. bila en azraf balik umah lambt..owhh..tension!!!
5. bila apa yg sy nk makan..tp benda tu tak de...mmg jem!

5 orang yg hendak anda tag.

semua org yg belum jawab tag nie~

tag 1

1.Siapakah diri anda ri rumah?

seorang budak yg kuat tido..sampai en azraf pun bising.mak tak pyh cite la..ari2 pun bising sbb sy susah bgun..

2.Siapakah diri anda disamping rakan?

erk??mcm mana nk jwb ek??

sy sorg yg bole je kalu nk dikongsi apa2..masalah ke..apa ke...
tp jgn ko ckp2 blakang yg bukan2 psl aku...siap la..aku geget2~



3. 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai

-nk gi bercuti ngn kwn2...seyes!i need it~tak dpt gi korea pun tak pe...gi pulau2 cantik pun kira ok la..
- nk hp baru~ngeeee....
-nk kurus wey!!!!apasl berat aku..kejab turun dua 2 kg..pas tu nek 1kg..padahal aku mkn sama je..control je...
- nk dating ngn en azraf lgi..huhu(menangis)
-nk keluarga sy yg dulu...one happy family

4.Siapakah nama pasangan anda?


ha?
pasangan yg belum diijabkabulkan boleh la eyh?ehehe~
EN AZRAF SALIMI~


5. Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda

1. dia jaga sy dengan baik
2. pemaaf
3. penyayang..nampak je garang..tp hati die lembut je..
4. penyabar..kalu tak, tak kan kami bertahan sampai hari ni...tq abg!
5. ikhlas menyayangi sy~ mak pun suka!!!

6.Bila tarikh anda couple?
Hoh!! tu bahasa omputih! boleh pulak?? ;P


23 march 2008~


7.Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?

belum ada apa yg pahit pun~kalu setakat kena marah tu..tak la pahit mana pun


8.Lagu tema cinta anda?


sehidup semati~punya la feeling aku nanyi lgu nie tyme dia kat jepun dulu
teme kaseh la housemate2 ku yg rkam video aku nyanyi tnpa pengetahuan aku~


9.Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?


sy menyayangi dia seadanya dia..terima semua kekurangan dan kelebihan dia seperti mana dia menerima sy!

dia ckup risau kalu sy gurau2 ckp .."tak nak kwen ngn abg"
mula la dia gelisah tnya solan yg sama sampai la sy gelak and say" iye...nk kawen dgn kamu~~"

kenapa ada manusia mcm nie

smbg balik berblogging pas seminggu yg tanpa rehat~
client bertimbun2 dtg...
bos plak amik dan terus amik..
walaupun dia tau dia kekurangan staff....
lantak ko la...



ok..
back to my topic today...
actually last 2 weeks mcm tu...
byk bace kat paper...
cite org buang anak...kat tepi surau...
kat longkang...
before this lgi la mcm2...
kenapa hati diorg mcm hati binatang sgt nie?
evn binatang pun tau syg anak la weyh!!!
dh lama pendam nk cite psl nie kat blog...
but bcoz too bizy...so simpan je la dlm hati!!!


yes....
aku leh paham la ko dh buat somthing...
so that ko tak nk anak tu...
tp pakai la otak sikit wey!!!
kalu iye pun nk buang baby tu....
ko buang la kat tempat yg molek sikit!!!
ko letak la dpn umah org kaya ke...
letak kat dpn umah sape2 ke...
then ko bg la memo ke apa2...
nie tak!
ko letak kat longkang!
ko letak kat tempat sampah!!!
mana hati perasaan ko wey....
baby tu tak bersalah ~
baby tu lahir pun atas silap ko....
kalu ko tak nk baby tu...nape ko tak gugur je dia dulu..
knp mesti ko letak dia kat tmpat mcm tu~


anjing pun tau marah kalu kita kaco anak dia...
nie kan manusia yg ada akal...ada perasaan...ada hati!!!
mana ko letak smua tu...
apasl ko lagi teruk dari binatang plak???


ko tau tak...
luluh perasaaan org yg tak leh branak...
org yg usaha bg nk rak tuk dptkan anak...
tgk perangai korang nie yg campak anak merata...
ada yg idup..ada yg mati!!!

tak sedey ke weyy?
tak sayu ke hati ko tgk baby yg ko kandung 9 bulan tu...
berjuang sndiri tuk terus idup~
kesejukan...kena gigit semut...
mana naluri ko sbagai sorg ibu?


bergenang airmata aku tgk baby malang tu...
aku siap tnya kat mak lgi..
nape dia sanggup buang baby tu kat tong sampah.
nape tak letak dpn umah kita je...


anak jiran aku yg bru masuk setahun tu...
mak dia baru je bersalin ari ni..
baru umo setahun dh ada adik..
lum ckup kasih syg lagi...
dia punya la jeles tgk adik bru dia...
aku tgk dia ngis mintak belas kasihan ibu dia pun...
aku dh ngis ko tau tak...
nie kan plak tgk baby ngis kesejukan...mintak perlindungan!!



aku balik keje...
bdk2 yg umo setahun dua ke 4 thun nie dh bertenggek kt dpn uma aku....
smua jerit2...
"along..along...dh balik keje..."
kalu aku tak bape penat...aku suap diorng mkn..
smbil men2 ngn dia...tgk dia senyum gelak tunjuk gigi 4 batang pun dh buat aku bahagia!
kalu tau salah sorg diorng msuk spital..
aku dh gelabah...ari2 la aku follow up kat mak bapak dorng...
bila dh sehat...diorng dtg umah aku..
aku peluk2 cium..geget2...

aku yg belum kawen apatah lgi beranak nie pun tau syg bdk2!
tahu syg anak!
abes ko yg dh 9 bulan mengandung...
rase baby tu gerak2 dlm perut ko..tgk baby tu membesar dlm perut ko...
tak kan langsung tak de perasaan??


kalu betul ko tak nk anak tu..
plez and plez letak baby tu kat tempat yg selamat~
bg diorng peluang untuk hidup....
diorng tak berdosa pun...


tue la sbb aku tak keje kat jabatan kebajikan masyarakat...
kalu tak mesti aku dh benti keje sbb tak tahan emosi tgk kes2 mcm nie :-(




apa dosa baby nie??
sape kita untuk letakakn nilai nyawa baby nie serendah ini??
fikir- fikir kan la :-(

Friday, March 19, 2010

Dugaan & cabaran

tq kak wanie sbb bg aida tag...
insyaallah akn aida jwb bila punya waktu...(skema btul ayat aku nie)


now dh bulan 3!
so semua auditor2 kat malaysia nie ngah bizy kan???
auditor mana yg tak bizy?angkat tangan!
accountant mana yg tak mengelabah?
kerani account mana yg tak kena soal ngn auditor??
smua org ngah bizy kan!!


so..
di tangan sy mmg ada satu client...
klinik pergigian...yg sy dh close pun tp kena console plak...
last minit bru boss bgtau
bgus lah!
sy nk kena bukak smua account blik...suka la menyusahkan~
tak pe..tu dugaan!(positif2)


then last week...
one of pekeja kt audit firm tu
berhenti dgn notice 24 jam!
sorg pun tak tau..kecuali big bos..
tu pun dia anta surat pakai pos..
mmg suka hati nurani dia je..
men blah mcm tue je...
tak bgtau pun apa outstanding keje...
at least say somthing la b4 u leave...
kalu tak kat kwn2 pun...atleast bgtau supervisor!


alih2 ari isnin kita call dia..
tnya npe tak dtg keje...
dia ckp dia dh kje kat tempat bru!
siot tak?
tak de tanggungjwb langsung!
malang sape dpt laki mcm dia~
mmg bermasalah!
buat keje snyap je....tak tnya senior...
men hentam suka hati dia je...
mulut sgt berat!!!
tranie lgi bgus wat keje dri dia ok~


tau la ayah dia kwn bek ngn big boss..
tp buktikan la ko mmg layak di gelar auditor...
bukan ats tiket ayah ko...
nie buat perangai!
menyusahkan aku tau tak~
sbb apa?
sbb aku yg kena take over keje dia!!!!
sakit pale aku tgk weyyyyyyyy~


kali nie tak wat audit...
skang i feeling2 accountant plak...
kena wat account..
mngadap pc n myob~
byk sgt slah dia key in..
dh la aku lemah myob nie...
its ok la nk suh aku continue keje dia....
aku anggap nie cabaran~
aku amik masa about half day nk paham kan nature dia...
nk paham kan apa yg mamat tue dh buat...
plus aku mmg ada client aku sndiri yg masih tak setel....


sakit pinggang..
sakit mata..
ngadap pc 8 jam sehari!!!
tapi tak pe...itu dugaan namanya...
its ok..i take it..


so skang aku ada 2 client...
satu wat audit...satu wat account...
bru 2 hari aku take over keje account mamat tu..
supervisor dh panggil msuk bilik dia...
"aida..awak rase bila awak leh siapkan keje nie?"
sy diam...
"awak kena siapkan cepat eh..akk nk anta awak outstation.."
aku senyap lgi..kang aku jwb dia kata aku kuang aja plak..
she already know yg aku mmg ada 2 client....
skang dia ckp plak nk anta aku outstation lg~
kalu balik ari takpe..
nie tido sana 1 week~
sy bru je gi outstation bulan lepas...
hati rase tak sedap..
coz ada je trainee len yg tak kua outstation lg...
so bila sy kena pgi 2nd tyme...rase mcm tak fair plak tuk dia...


ada 4 traniee...
why me??
ok tak pe...sy anggap itu cabaran...
lagi byk masalah ..lagi byk saya belajar..
TQ Allah...
tp hati sy tak sedap...rase bersalah la...

bila kua bilk supervisor...
sy buat muka n ngadu kt akak2 senior...
smua gelakakn sy..teme kasih...
"tak pe la aida..awk kan boleh buat keje..tu sbb dia anta awak"
yela...tp sy ada byk keja nie...anta la org yg free...
sy tak menang tangan...
nk plak kalu client jenis lembab n lemah...
nk mintak fax bank statement pun berhari2...
bos ko nk cpat acc nie..ko plak lambt2...
paling sakit jiwa bila kita tnya dia..dia tak leh jwb..
nmpk sgt ko tak sepenuh hati buat keje...
u should know every single item dlm account nie..
sbb u provide this figure..not me~


ok..
kdg2 rase tak sempat kalu nk jln..
kalu nk gi photostat tu rase nk terbang je...
bia cpat cikit smpai...
kdg2 jgn la ada yg buat hal...
tnya benda2 yg tak patut...
kdg2 kwn2 wat lawak...
sy tak gelak pun..
terus diorng ckp...
"ok wey..aida ngh serius..dia ngah fokus"


my tips..
kalu kita org baru...
kita kena bertanya...
kalu tak phm...bukak mulut and ask senior..
jgn buat andaian sendiri....
ini melibatkan duit..not a simple things..
then...
bila senior explain..get the point clearly...
kalu tak phm..ask them to explain detail...
example...study example...

dulu tyme blaja...
sy amik mudah je...
sbb sy tak nmpk bnda yg nyata...
but now..i learn more..
coz bnda nie nyata..wujud...its money..
duit org...
sy salah..sy akan disoal...
i have to explain to my client where i get that figure..
how i made the adjustment...
even kalu soal my supervisor pun dia tak leh jwb...
only me, know everything...


yeah..
dulu sy merungut..
sy dpt client susah..
ada hire purchase...
ada asset yg pelik2...
ada stock yg kena men gross margin...
ada yg enterprise..ada yg sdn bhd...
org len tak rase...sy yg rase dulu...

now...
account sy yg wat dulu...
org len tak wat lg...
eventho diorng gelak2..perli2..
tp sy rase sy bertuah...
sbb sy diberi kepercayaan utk buat tu smua...
bak kata kak azna..my senior
"rilex aida...dun wory...think +..take it as cabaran..lgi byk awak jumpa masalah..lagi byk awak blaja.."
then i realize..its true~
slama nie sy anggap tu bebanan..
its actually cabaran and kepercayaan..
tq boss~
walaupun pahit..i will do my best~
walaupun sy rase dh x tertanggung dh bebanan tu~
i know i can do it!!!


kalu tnya seniors...
sape tranie yg byk tnya and brmslh...
the answer will be..AIDA!
yes...i always sit with them...
and ask mcm2...
somtyme i duduk ats lantai sblah diorng till i get it clearly...


everytyme i submit my working paper...
i will make sure...i wont repeat the same mistake...
and i rase puas bila my client senyum and boleh pham ngn hasil keje sy...


kdg2 tgh drive pun pk keje...
pk masa...mana nk kena setel dulu...
esok client nk jumpa...bla...bla..
esok nk call client..tnya tu..tnya nie.
esok nk call director...bla..bla..
smua berlegar2 dlm pale...


org kata auditor tak der life?
sy hampir setuju!!!
sy punya lagi 2 bulan lebih tuk hidp begini...
tak mustahil lepas blaja nnty sy akan apply position nie~
inysyallah..we will se...

doakan sy kuat..doakan sy sihat tuk teruskan kerja2 sy..


bye2...

nota: sy selalu singgah blog u ols smua..cuma sy tak smpat tinggalkan jejak...sory yer~

Monday, March 15, 2010

happy birthday en azraf

happy birhday my dear!!!
yeahhh!!
dh tuaaaaa~~~
27 already~
dh boleh kawen punn nie...hehehe~


semoga sihat selalu...
semoga bahagia selalu...
semoga dipanjang kn umo n di murakan rezeki~
:-)


ops...
dh tua2 nie sila kurangkan sikit garang tu yer...
hee....
apa2 pun...
sayang kamu ~


note: entry nie pendek je sbb penulis tak sihat...sory!!!happy birthday bucukkkk~

Friday, March 12, 2010

special edition!!

HAPPY BIRTHDAY TO AINAA~


happy birthday to youu...
happy birthday to youuuuu.....
happy birthday to ainaa....
happy birthday to youuuuuuuuuuuuuuuuuuuu........


yepeeeee....
ainaa dh tua...
hep...hepp..horeeey~~~melompat dgn riangnya...
she's my roomate since second semester foundation lg....
now dh final year pun...ngeee~


wish u..
* semoga panjang umor n dimurahkan rezeki...so that leh blanje aku more n more...
*semoga sihat selalu so that bleh jaga aku...haha~dan2...
*semoa sentiasa kuat hadapi cabaran yg semakin getir...ngeeeee~
*semoga dipertemukan jodoh yg baik~aminnnnnnnnnnn....
*semoga sentiasa bahagia di samping org2 yg disayang dan tersyg...
*semoga berjaya dlm misi2 tertentu~jeng2...
apapun...
all the best my dear fren..
always here for u...
always pray for ur happines...
and
be happy...
life is too short to regret...
so juz move on...
be strong and always remember my words
"Allah lebih tahu apa yg terbaik utk kita..apa jea cabaran..tempuh...fail or sucess blakang cite..yg penting kita dah usaha"
remember...
"no regret"



ainaa and me...two years back...





ainaa and me...at telok chempedak...3 years back~


thanks for all memories...
hope this frenship...
will be forever and ever~
loveeeee uuuuu~



note : juz go with the flow~

Saturday, March 6, 2010

masalah tido

skang nie mslh yg utama ialah

masuk bilik...
on laptop...
bukak email..reply apa yg patut
letak pale ats bantal...
komfem lelap..
tak kisah la tyme tu baru kul 8.40mlm ke...
komfem lelap..


nape ek?
dulu sy sorng yg susah jgk nk tido mlm...
kena pusing sana..kena pusing sini...
skang nie kdg2 tido towel pun kat kepala lgi...
rambut pn tak kering lagi...
sedar2 dh kul 4 pg..bru terjaga..
itu bukan terlelalap...itu membuta namanya...
nape eyh?


slalu kalu mlm2...
on9 lama gak...
msg2 ngn en azraf....
skang nie...letak je kepala..terus lelap...
adoiiii...

semalam gaduh, arini baik..itu lumrah!

ok
smlm ada angin puting beliung ngn en azraf....
punca nye tetap sama..
aida cari psl..yg si azraf tu plak garang!
terus marah...lalu si aida yg mmg hebat dlm bab merajuk..
terus merajuk menghilangkan diri...
msg pun bls pendek2..
thats my stlye ok~


then si azraf yg garang mcm cikgu pencen tu pun pujuk si ratu merajuk nie..
tp gagall....
sbb tyme tu si aida nie ngah speed nk sampai ofis tyme lunch smlm...
2.10 masih diumah
padahal dri rumah ke ofis amik mase 1/2 jam jgk kalu byk keta!
tp berkat skill yg ada...
sy berjaya smpai ofis sblm kul 2.30 walaupun jem bgai nak gila kt masjid2...
tp nsib malang la jgk2...elok2 dpt rebut parking dpn ofis...
dh setel smua..nk nek je tangga..jumpa plak bos...
adoiii..nie senyum je meleret....


mlm masih masih merajuk ngn si azraf garang tu...
then dia call...
konon2 macam nk tnya la...
ok ke tak...
tp tnya ngn suara garang...
"ayg ok ke tak nie?" bace dlm nada garang ok!
sungguh tak romantik!!!!
komfem2 la ratu majuk & drama nie kata..
"ayg ok je...nape?"
padahallllllll.......aku ngah angin nie ....moncong dh sedepa nie!!!
nape suka tipu?
sbb suka nk tgk en azraf pandai tak pujuk...
tp jwpan tetap sama...


then dh kena waktu dan gaya...
si aida nie lepaskan la marah dia...
abg tu bla...bla..bla..bla....
dh puas ckp..letak tipon...en azraf tu pun sama je...
then dh kena 10 minit gitu..
si aida yg drama queen nie..gi msg azraf grang tu...
msg pendek je...tp BERMAKNA ok!!
"abg" - ha tu je msg dia...
terus si mamat grang tu reply..
"yer syg"
haaaaaaaa.......tibe2 dpt hidayah!
terus ati aida td jd lembut....
terus reply
"abg jgn la marah2...jgn la garang2 dgn ayg"- haaaaaaa....gitu...
terus mamat tu reply...
"ok2...ayg pun jgn la wat benda2 yg abg tak suka.."
ha....terus elok balik~terus syg2 balik~ahahahaha~

sbenanye tension ngn keje...
dh tu bf garang2 plak...
then presure lgi..
tu yg mood pun kedaung je..heheh~



apsl la en azraf nie garang sgt...
dia bukan pemarah tau....tp dia garang..
like sorg cikgu ngah marah anak murid dia...
dh tu kuat bebel...hehe~
kalu ko balik umah lmbt...siap la kena tnya..gi mana..
dgn siapa...kalu ada urusan tak pe...
kalu ko gi buang masa...huhahuha...siap la dia bg tazkirah~
nk plak kalu kua ngn kwn laki...pas tu balik lewat...mlm..
lagi la...5 minit skali dia call kang...
suara dh mcm drakula...

ok..best dpt kutuk en azraf kat sini..
balik keje kang dia bace...
pastu dia msg...
"ayg kutuk abg kat blog eyh?"



si aida pun apa kurangnya...
suka wat drama...suka cari psl..
kang elok2 mood mamat tu elok...
pegi di sakatnya...
kang mamat tu sakat dia balik...
pandai plak dia sentap....haha~



note: kadang bila en azraf baik je mood dia...rindu plak nk tgk kegarangan dia...haha~dia kalu marah...ko kena senyap je...cepat2 mintak maaf..sbb dia kalu marah mmg bersebab~cuma si aida tu je suka menegakan benang yg basahhh...hehe~ilek la bro...idup kena ada cabaran...bru la syokkkk...kalu smua steady je..tak best la...hehe~luv u en azraf!!!!

Friday, March 5, 2010

sorry

lately nie sgt bizy..
sgt tension pun ia jgk...
sory for those yg msg but i did't reply....sory guys..
later i will cari ur msg and reply k...
just now bru pas check apa yg i dh tertinggal....
bru jer check timetable tuk next sem...
letih je tgk clas2 tu smua...
tak byk class yg pg...
walaupun sy bukan morning person...tp sy suka class pg...
kalu klas ptg2..ngantuk ok!
plus next sem puasa...nk gi bazar lgi!!!
bukan nk merungut or pape...but plez la buat yg btull...
esok nk rombak here and there...kan dh susah...


lagi pening tgk rate tuk apartment dh naik...
walaupun tak la byk mana..but its still money k!!!!
merungut lagi...tp mmg nk merungut jgk!!!



i tgh tension ngn company nie tak setle2 lagi...
adoii..my case kena bwk tnya big bos plak...
bis bos plak susah gak nk masuk ofis...adoii...
sy nk kejar mcm2 nie...
client nk meeting minggu dpn...
sy tak siap kan lgi draf account dia lgi..adoiii...
keje sy stuck sbb audited acc last year dh slh...
so bila nk b/b dh problem...
bukan boleh nk adjust2 senang2...sbb account tu audit firm nun kat mlaka yg buat...
this is first year client tu wat audit ngn kami...
so sgt2 complecated!!
yg pelik bin ajaib....mcm mana acc diorng leh balance plak eyh...
kalu amount fixed asset tak btul....haiiiiihhh....
figure len smua dh ready nk di key in..
tinggal tunggu figure fixed asset je....adoiii...


client yg klinik tu masih tak bergerak2...
stil mcm tu je atas meja...
2 hari pk mcm mana nk setel kan prob nie...
smua senior dh msuk campur dh...smua pun pening~
aihh....pening2...


balik umah je..
buat apa yg patut...
then tido...
last 2 days..ada benda nk tnya kat en azraf...
janji nk tnya mlm...
then dh tido...smua bnda lost..
plus plak tension...
so kena marah~
padan muka...
dh mmg salah sendiri pun...
tanggung je la..
dia dh siap kata...
kalu dh ingt apa nk tnya...baru msg or kol dia..!


ahaaa...
bgus la tu..
kalu sy tak ingt tak pyh msg dia...
suka la dia..tak de spe ganggu dia...huhuhu~
tak pe...
salah sendiri...
bukan tak nk ingt apa nk tnya..
tp otak nie dh penat ok!!
PENAT!
ngn tension kena push2 kat bos lg...
ngan tension ngn keje2 lg...
tahu tak...
atas meja...tepi meja...depan meja...blakang meja...
smua dh penuh doc client tau tak!!!
bwh meja tak yah cite la...
nk letak kaki pun sempit!!
lagi la sakit otak nk setel kan smua keje secepat mungkin!!!


yer ...
sy tau..
org lain pun tension gak keje...
yer..
mmg salah sy sbb tak pandai nk handle tension sendiri...
mmg salah sy pun..ok i admit!!!


kdg2 mak ngn adik sy tnya pun sy tak jwb...
tak pun lmbt je sy jwb...
penat ok..penat sgt2..
nk angkat kaki jln pun sakit~
nie nk tulis nie pun dh bergenang airmata dh....
tue blum lgi kena g outstation jauh2...like kena tido sana 2 weeks...
aha...besenya balik mesti demam...akak2 senior kata~


note: sy salah..mmg sy byk sgt buat salah~maafkan saya~


plez someone bwk sy kuar dri semua nie...kejab pun tak pe..yg penting sy boleh lupakan benda2 yg memberatkan pale sy...ada??ada tak org bleh buat mcm tue? YES...jwpanya... TAK ADA!!!

Thursday, March 4, 2010

parahhh

still ngn client lama~
dh nk kuar draf pun...
but tibe2 bila ku check audited account last year which is firm len yg wat....
bru aku pasan!!!arghh...
amount kat balance sheet tak sama kt notes!!!


arghhh...
gila tension kot...aku dh nk siap keje ni...
tibe2 tak leh balance aku punya sbb last year nyer figure dh slah!
cube ko bygkan aku nk wat pe?
nk kena adjust!
mana bleh~
adoiii...mmg la tak material tp still affect my account this year!


lgi bek lgi...
blum setel client nie...
client dh pai atas meje...
nie smua audit solo yer...bukan team...
handle la ko sorg2...adoiii...
kali ni wat klinik plak..
doc nie dh kena keja ngn LHDN bru dia tau nk hantar audit...
ko tau...
buku account dia pun pakai buku sekolah yg zaman sekolah rendah tu...
tulisan dia tak pyh cite la kan..
mmg sah2.. tulisan docter..
juling la mata kau nk bace...
alahai...
TETAPI
doc tu hencemm....hahahha~
wawa siap offer nk tolong call kan doc tu lagi...
haha~till today i mmg tak penah call dia...
sbb i letak tepi dulu account dia...
nk setelkan client persatuan nie dulu....



pecah otak!!


lagi 3 bulan je!!sabar lah aida~