iklan-iklan~sila click

Sunday, April 18, 2010

tak tau tajuk

hye!
saja nk mencoret somthing here before sleep...
try to imagine how my life tomoro...
ngn keje yg byk..ngn tak de mood sgt...dgn mls...
dgn lesen pun nk kena renew...gila mls nk gi JPJ...


ok2...
main story nk cite kat sini..
td tgk apa ntah kat chanel mana ntah..
ada la artis2 yg kami prihatin tue nyanyi lagu...
psl jgn buang bayi tu...
skang kan tgh kempen jgn buang bayi...
so harap2 kempen nie berjaya bagi kesedaran kt masyarakat kita....
JANGAN BUANG BAYI~
kesian la tgk baby tu...sebelum nk buang tu..tgk muka dia betul2...
tak sayu ke hati kauu...
hopefully usaha diorng nie berbaloi dan dipermudahkan Allah....



td dpt main dgn kaisara...
actually tgh syiok tgk tv smbil msg en azraf...
tp bila my sis bwk je si kecik tu masuk umah...
terus campak remote..terus bia hp...
"hwaaaaaaaaaa.....rindu nye kat saraaaaaaa"
tgk dia senyum pun aku dh separuh gila dh....
seminggu tak jumpa weyyyy!!!!


rupanya dia dtg nk tunjuk yg dia dh pandai jln...
hwaaaaaa....lgi excited la aku...
tgk dia jln ngn pampers dia...
smbil flying kis kat aku....
terus amik itu bdk and picit pp dia...
then she smile tunjuk gigi 4 batang dia.....
damn cute~~~
my sis dh kata dh ngn kwn dia
"along aku kalu dpt kaisara nie...boleh gila dia...ko suh dia jaga pai mlm pun dia sanggup"
i love her....suka tgk dia..especially muka dia bila mama dia bwk adik baru balik umah...
sayuuu je....



note : al fatihah tuk achik spin...h.way yg dia lalu tu mmg agak bahaya sikit..sy sndiri mmg slalu lalu situ sejak dibuka awal taun ritu...kena hati2 sgt...tol mmg la free tp agak bahaya sbb dia beralun and luas...so mmg nk speed je...~al fatihah..~

Saturday, April 17, 2010

outstation and bufday :-)

hype!
halooooo.....lama dh rasee nye tak menulis kat blog~

bizy yg teramat la bizy!
last week outstation kat taman melawati!one week~
sgt penat and super penat~


sy gi mengaudit lembaga jurukur tanah..bdn berkanun~kerajaan..
tq for team di LJT(lembaga jurukur tanah( semenanjung malaysia)..
especially tuk department kewangan..
walaupun tak ramai sgt pekerja tp fail2 and smua dokumen teratur~
one week berkampung di banggunan yg bru dirasmikan tahun lepas and berharga 35juta tu...
sgt2 menguji kesabaran mental!
sgt cantik dan rapi susunan nye...
tq jgk tuk bos2 and sectry kat sana...sgt baik :-)



alhamdulillah...
tamat sudah tempoh seminggu disana...
selesai sudah tugas audit disana...
macam2 jadi....
my leader terpakse mc on monday...first day plak tu!
her lutut lari coz jatuh kat toilet...
and sy plak jatuh tergolek second day kat jln raya dpn wisma LJT tu...
abis kena gelak ngan mamat2 guard tu..
yer la...sy jatuh...dgn 2 handbeg di bahu kanan...1 di bahu kiri...3 box fail kertas keje tahun lepas...
jatuh tepelecok!sudahnya...kaki bengkak...and kena pakai sandle for 3 days~
nk jalan punya la susah.
tp kerja tetap di teruskan...dengan telus~


first day without leader agak slow sikit....
lgipun still blur ngn system account diorng..
msih tak reti bace code2 diorng....
so that day kitorng juz check mana yg perlu...

second day...akauntan LJT bwk kami tuk dikenal2kan dgn big bos diorng...
seterusnya ke departmen admin...
"heloo...nie auditor yg akan ada disini selama seminggu, so tolong beri kerjasama ok"
kami pun senyum2 kambing je...
dlm pale dh pk..adoi..byk benda nk buat nie...
account diorng pun ok...cuma ada few isue la yg sy dpt detect...


keje dgn sepantas yg boleh...
sy plak berkaki ayam dlm ofis..sbb nk bergerak pantas sikit...
lgipun kaki sakit~
on friday org2 dari jabatan audit negara dtg...
so ada discussion dgn diorng...
ada isu2 yg perlu di ML kan...
so balik ofis nnty kena siapkn audit terperinci...


kdg2 rase bersalah plak...
tnya mcm2 kat akauntan tu...
"kenapa tahun nie expenses nie naik...ha...yg nie kenapa turun plak?"
"buat conference smua kat luar negara ek??any suporting doc?"
"claim nie mana resit dia yer?"
"beli jam rolex 40 ribu?untk sape?knp?semperna apa?"
tp dh kata auditor kan...so zasss je la...sory cik I*an
and sy dh pening2 lalat bila tgk amount2 yg juta2 nie...
satu2 sy selidik...satu2 sy check...
ye la nok...nie duit...bukan kertas..so kena telussss...
tp sy salute ngn akauntan dia..income diorng sgt mengagumkan...


ok..enough psl keje~
on wednesday aritu...officially turn to 22~
mcm tak percaya je dah 22 tahun...
but.i have to believe it..
mlm tu hang out ngn my senior kat Jusco wangsa maju...
got suprise..thanks for the secret recipe..thanks kak azna.kak nina n kak fauzah!!!
thanks jgk tuk semua yg wish tru hp...fb and blog...
thanks tuk emon and ajis yg susah2 je nanyi kan happy bufday kat tepon...
my cousin...
my mom...
my dad.....
and you tooo...en azraf..i know u read my blog~


mlm tue..
tak de makna sy nk tunggu kul 12 mlm..
kul 9 lgi sy dh tido!!!
penat gile..and hampir lupa about my bufday~
bgun je dh ada puluh2 msg..and miscal~
pagi tgh drive pun ada gak org call wish semua...
pai ofis pun org call...
owh!sgt terharu...thanks semua~really appreciate it~



and now...
otak tgh pk kerja...
nk settle semua kerja...
ofismate dh bgtau awal2.
"aida...jgn marah ek aku bgtau...kat atas meje ko berlambak2 keje...bersusun2"
yeah!aku dh agak da...
ada few client yg pending sblm sy kuar outstation aritu...
so juz imagine my monday...
msti penat gile kan~adoiiii....
dh pk dh nk amik overtime~



tak sabar nk abis smua ni....
tak sabar nk tinggalkan semua nie...
tak sabar nk jd student semula~
i mish my life as a student~i mean it~


to my kwn2 out there...
wait...
i will try my best to get some space for all of u~
slalu je diorng ajak dating..
tp aku yg tak bleh...kena gi sana..keje sini...
sory gile~~~
ainaaa~wait aaaaaaaaaa....i got plan..
insyallah we will have vacation nnty...tunggu aku siapkan keje2 aku nie...


my mom lgi lah syiok!
"along..dh bape lama tak dating?"
"mak..u know the answer...last time yg azrap dtg sini tu...tu la last dating.."
"4 months?"
"yup...he dont mind"
"good la..."



so!
doakan sy dpt siapkan keje2 nie...
abiskan intern nie dgn jayanya...
and insyallah..i will get my life back...
suka2...window shoping.movie.gelak2...


note : benda yg paling sy rindu!nk kua and happy2 dgn roomate sy!!!byk gile cite nk story nie...

Sunday, April 4, 2010

congrts and jumpa lagi :-)

di sebalik kesibukan ngn keje2 yg tak penah abis nie...
sy lupa yg kawan2 sy di kampus muadzam sana
dh abis perjuagan mereka tuk bachelor masing2...
alhamdulillah...selamat dan tamat sudah 4 tahun yg mereka tunggu~


tahniah~
sure weols akan rindu mereka smua...
diorng yg amik business and finance dh abis dh...
tinggal kami yg accounting nie je yg nk abiskan lgi setahun....
berdebar but izinkan sy menikmati masa2 bergelar student nie sepuas hati...
so lets time tu berjalan dgn slow..
coz...im sure..once sy brjaya complete kan bachelor of accounting nie...
sy akan masuk ke satu alam....
yg boleh dikatakan tak seindah mana pun..
iaitu alam perkerjaan~
im not ready yet....



sure...
kami akan rase mcm janggal je without member2 from business and finance...
sama2 lapor diri di UNITEN 4 years back...
now diorng tinggalkan kami tuk teruskan perjuangan...
so sad but this is reality...so korang..selamat menempuh alam baru~


dulu rase mcm lamaaa gila 5 tahun tu...
nk complete kan bachelor nie...
tp now..
aik...mcm bru je blaja...aihhh!!!


seteruk mana pun pengalaman sy di sana...
sejahat mana pun org kat sana....
sejauh mana pun tempat kat sana...
pengalaman bergelar pelajar adalah pengalaman yg tak mungkin sy lupakan!!!
dulu nk sgt keje...
skang bru tau...keje tu derita ok!!!
nk plak bergelar auditor~~~
hanya org tinggi kesabaran....punya semangt juang....
punya usaha yg maksima...
dia mampu tuk lakukan dgn baik....
yg paling sy tabik...
pada isteri2 atau suami2 si auditor nie...
kerana mampu bersabar dgn tugas2 auditor nie~~~



so..
tuk semua kawan2 sy UNITEN KAMPUS MUADZAM batch 2006/2007 bachlelor in finance/business di seluruh malaysia nie ha.....
selamat menempuh alam baru...
semoga kita jumpa lagi :-)
gonna mish all of u guys......
Good luck and all the best :-)

UNITEN GENERATES PROFESSIONALS :-)


note : tuk kawan2 sengakatan accounting nie.. moh sama2 complete kan bachelor nie and hargai setiap masa yg kita ada bersama2 :-) mish u all jgk...see u soon...praktikal dh nk abis dh nie..tak sabar!!!!yeayyyyy :-)


sedey part : sgt sedih sbb terpakse batalkan cuti2 gi langkawi sbb kena gi outstation kat kl one week!!!putih mata je la tgk my family gi...huhu :-(