iklan-iklan~sila click

Monday, October 18, 2010

8 days left

tinggal 8 hari je lagi...
and sy ada lgi 3 subjek tak buat pape lgi...
risauuu...tp cool...


mybe..
sy tak kan on9 fb.blog or pape sepanjang 2 minggu nie...
kemungkinan utk itu terjadi adalah tinggi..
80%!!!


kena fokus!!!!
peluang dh ada dpn mata!
kena usaha.
kalu tak sy balik akan menyesal~~~


td maklang kol..
bgtau plan my family..
mau ke cherating bercuti2 and meminang anak dara org skaligus~
yeaaaaay!!
plus tyme tuh bufday mak sy jgk~~~
so yeaaaay!yeaaaaay!!!
bleh celebrate skali~
so sy serahkan kan pakcik and mummy sy uruskan smua!!!



excited nieh nk cuti!
sbb bleh spend byk masa ngn my big family.
ada la jgk sorg makcik sy tuh nk wat kenduri on the same date jgk.
so sory!
we ols smua tak dpat la pegi~~~bye2 laaaa..wakakak~
ok.aida mmg jahat.tp sy jahat dgn org yg btul2 jahat~~~~
(kena byk muhasabah lgi bdk aida nieh!!!)



smlm sy down.
sy dgr lagu ella tuh!standing in the eyes of the world~~~
terus mcm ada semangat sikit!!!!



Pahit getir hidup dan pengorbanan
Terpaksa dihadapi demi kejayaan
Terdidik sejak mula tabah berusaha
Tanpa cuba melangkah tak ke mana
Di mana kau berada
Pencapaian tak tiba dengan mudah

Chorus
Kini standing in the eyes of the world
Hanyalah selangkah dari nyata
Keazaman membara di jiwa
Menanti saat bebas merdeka
Tiba masa kau melangkah gagah
Bersemangat ke arah matlamat sedaya upaya
Engkau terunggul
Wajar standing in the eyes of the world

Harapan yang pernah terkulai layu
Kembali segar mekar bawah bayanganmu
Setiap manusia ingin berjaya
Namun tak semua miliki tuah
Engkau menghampirinya
Kesempatan telah pun tiba





c0me on aida!!
dh nk smpai penghujung dh perjuangan nieh!
teruskan~dun give up.

yesh!
motivate diri sndiri..


ok.bye~
nk smbg buat ACCOUNTING THEORY AND PRACTICE~

bye uols!
jumpa lgi nnty~~~~

Sunday, October 17, 2010

rindu kah?

hwaaaa~~~
stuck with IBF...
tak tau mana nk start...cissss...
tak suka btul ble nk study then tibe2 mood hilang~
pastu mula la rase nk ngisss...
pastu mula la tipon mak ngiss...
pastu mula la mak risoooo....huhuhu :-(


takpe...
bia mood tu hilang kejab.

now.
tibe2 nk tulis pasal en azraf~ngeh3...
tibe2 ingt kat dia..hoho~


last 2 days
one of my fren tnya dh bape lama tak dating~
then dgn muka selamba ckp...
new year nie ckup setahun...
terus dia agak terkejut...

wakakaka~
mesti org mcm pelik je ngn kitorng nie kan...
tp kami dua ok je..
tak la rase mcm gile je mcm nie...


honestly...
sy bukan jenis yg nk berkepit 24jam..
yang jenis nk tgk ari2...
sbb sy jenis yg suka bebas...bebas yer..bukan sosial.
one of the reason knp sy masih kukuh dgn en azraf pun
ialah sbb dia memberi sy kebebasan yg sy nak.
but still ada limit.
once i go over the limit..
we will see en azraf mengamuk sakan~~~


satu lagi reason yg sy rase mmg btl2 reason ialah.
bila kita berdua..
mesti ada yg ketiga!!!!
ya tuhan..itulah yg paling sy nk elakkan..
lagi slalu sy jumpa.
lagi byk kemungkinan apa2 saje.


reason seterusnya.
sy tak suka mak atau abah sy bebel2 sbb ari2 nk jumpa.
ari2 nk dating.ari2 kua sama.
seminggu sekali tu pun tak boleh~~~
mak sy mungkin ok cikit.
tp abah sy mmg tegas bab2 nie.
so sy malas nk cipta apa2 masalah.
sy mmg dari kecik.
dididik dgn family saje.
kalu nk kua.dgn kwn2 yg mak ayah saya kenal.
thats y saya rapat ngn my whole family members.



sy rase cara sy ngn en azraf nie.
dh ok dh kot.
mak sy tak penah bising..
plus.
kalu kua slalu dating slalu.
org mesti suh kawen cpt.
so yelah.dh klua berdua je.
tak elok la lama2 bia kan~~~~
haaa..itu org tua punya pandangan okeh.
nie sy slalu tgk dpn mata laaaaa....

tp penah jgk mak sy tnya...
bila nk kua dating???
u see~pai mak sy pun mcm pelik je nape sy tak kua dating~wakakaka


message.
mms.
calling2.
good enough for both of us.


jujurnya..
tyme wajib en azraf mesti ada.
is tyme sy bgun tido..and nk tido.
sy bgun tido.
sy akan cari hp..call or msg dia.
sblum tdo biasanya sy akan berckp2..borak2 ngn dia dulu~
vice versa la.
sape bgun dulu..dia msg or kol dlu.~
haa..gitu~
nie kalu tak buat...mmg sy majuk satu hari suntuk la jwbnya...

tu je tyme2 wajib sy ngn en azraf.
yg len2 flexible.
apa nk buat..nk gi mana.
just do it.
but usually.
kitorng akan inform each other la.


simple kan.
yelah...
setiap org ada cara sendiri jgk.
depends on keselesaan diri sndiri kan~



dh nk msuk 3 tahun.
makin sy kenal dia.
makin sy rase mcm2 benda lucu sy jumpa..
muka je ganas.mcm kental.
mcm tak kisah.mcm biasa2 jerrrr....

tp hakikatnya..
dalam hati ada taman...
merajuk pun pandai.
kalu sy agak2 dh buat salah tuh.
gi la cepat buat pengakuan kat dia...
then dia akan ok...walaupun kita slah.
tp dia bg tarbiah skt la tyme tuh..
tp mmg pantang dia la kalu menipu2 nie...
nk2 kalu dia find out sndri..siap la~
nie tak pnah jdi lagi..
sy respect dia and cara dia...
and sy pun lebih selesa mcm tuh~~~
ada pape ckp je trussss..
serius matter la...


tp kalu bab majuk2 ke..
kalu tnya sy majuk ke tak.
mmg sy tak ngaku smpai sudah la~~hahaha~



he is simple.
takde rules.
takde protokol.
but everthing you do.please respect each other :-)


itu faktor utama sy pilih dia antara pilihan2 yg ada.
yg sy nilai bukan rupa atau harta semata2.
tp keselesaan bila bersama.
sy selesa bila ada dia dan dgn dia.

dan faktor penting.
restu mak sy.
mak sy..kalu dia tak suka.
dia akan ckp awal2.dia ckp terus...tp dgn lembut..
"cari la lainnn" gitu ayat dia...

tp dgn en azraf.
mak sy tak penah ckp mcm tuh.
mungkin mak sy tgk sy selesa bila dgn dia.
plus mak sy percaya pada dia.
smapaikan kdg2.
bila roh malas sy dtg...
mak sy mesti ugut...
"jab lagi nk tipon azrap la..bgtau dia..aida nie pemlas..tak payah buat bini"

arituh mak sy ckp...
sy lagi nmpk tua dari en azraf...
OMG!rase nk pengsan okehhh..
walhal dia lagi tua 5 tahun dri sy~~~
oh..mak..mak...


bg sy.
kawen tanpa restu.
tak kan bahagia.
itu prinsip sy.
org lain sy tak tau....

mungkin bahgia pada awal..
tp makin lama...makin byk halanagn dan dugaan yg xmampu nk dilalui~~~



smua procedure dh diikut.
smua ciri2 dh tepat.
cuma jodoh je blum smpai...wakakakaka~


still young meh...
bg sy capai matlamat dan cita2 sy dulu..
bosan jgk dgn org tnya bab2 kawen nie..
tp kalu org tnya bila nk tunang..
sy jwb terus je..
"xmo tunang..nk kawen je trus"

nmpk mcm desprate je kan..
but its true...
its in my plan...tak mo tunang~~~~
sbb apa??
bia sy ngn en azraf je la yg tau~~~hehehe...



1. percaya
2. sabar
3. yakin dgn takdir ALLAH.


thats it..
insyallah hubungan jarak jauh tuh tak byk masalah :-)

Friday, October 15, 2010

final exam mode

fuhhhh.....

final exam dh dtg!!!

26/10 till 2/11/2010

dh start pening2 dh...
tp still terkawal lagi...
still on track lagi...
schedule study dh siap.then kena folow lah!!!


broadband and hp kasi simpan jauh2..
kalu tak takleh fokus noks~
exam kali nie ok kot.
carry marks pun oke jgk..alhamdulillah..
just woried if tak dpt hit jwpan yg sebenar....
skang nie no calculation..
smua nye fikir essay..essay and essay~~~


smua jwpan bukan dlm notes smata..
smuanya scenario...and selesaikan based on same principle.
terasa semkain mencabar.
tp semangat nk abiskan 5 tahun bachelor of accounting nie lebih kuat!
so..redaaaah je!

usaha..doa..then kita tawakal...


okeh~
dh pk dh apa nk buat cuti 3 minngu nie~
misi terpakse dirahsiakan demi kepentingan sejagat..ngee :-)


lately,
jarang majuk ngn en azraf.
sbb dua2 pun ada hal masing2..
tp kdg2 bila angin kus2 dtg..majuk la jgk...


ok.
dh tak tau nk tulis apa dh.
bye~

Sunday, October 10, 2010

segala penat lelah akhirnya terbayar :-)

9 oktober 2010.

-merupakan hari bersejarah bagi semua pelajar bachelor of accounting(hons) university tenaga nasional.

-dimana itu merupakan hari yg menjadi kayu pengukur untuk batch kami yg melaporkan diri 5 tahun lepas utk membuktikan kemampuan mengorganize acara tahunan universiti.

-acara tersebut bukan hanya dihadiri oleh pelajar dan pensyarah uniten saje..malah turut dihadiri oleh pelajar dpd lebih 30 universitu yg dijemput seluruh malaysia kecuali sabah sarawak. (thanks for coming guys)~walaupun last minit ada yg tarik diri.


- macam2 masalah timbul...bermula dgn sponsor yg tak ckup..kemudian dgn participant luar yg last minit tarik diri..satu2 masalah dtg..satu2 kami selesaikan besama...

- paling teruk bila masalah tmbul dikalangn kami sendiri.al-maklum..seratus lebih punya kepala...nk organize satu benda..mesti ada jerihnyakan..tp sy percaya..bila timbul2 masalah mcm nie...mesti ada hikmahnya..


-paling risau bila my head pun dh down..shes's not give up..but i think dia kecewa..its ok nina..at least u learn somthing kan..


- sepanjang 2 bulan merancang acara nie...sy tak rase langsung manisnya...sy sy jumpa semua yg pahit2 belaka..kadang2 rase geram..rase marah..bila kita usaha bersungguh org lain plak sonok2 kutuk kita..rase nk menangis pun ada.tp sy still percaya ada hikmahnya...


- sehari sebelum event pun kami masih berkerja.. tp takpe.prinsip sy senang..kita cuba..kita usaha..samada berhasil atau tidak..terpulang pada rezeki Allah.sekurangnya2 kita usaha dpd tak buat apa :-)


- mlm sebelum event.sy tak dpt tido lena pun. dh nk subuh bru dpt lelap..risau.berdebar.kalu sy berdebar.. i think highcom n head lagi la berdebar. tp usaha sudah..doa sudah..nie masa utk tawakal...kami berserah.


-hari event..seawal 6.35pg sy dan yang lain dh berada auditorium..bfs and dgn briefing tuan director ( mr haziq)...7.30 pagi..doa dipanjatkan agar program kami berjalan bersama sorakan we are the best!!!!


- berdebar menunggu jemputan dari lua dan dlm masuk ke auditorium..

- alhamdulillah..majlis pembukaan sgt superb!!! you are great guys...congrts to opening and closing bureau..

- bila dgr je ayat pertama dari our 1st speker (PROF DR SYED NOH SYED AHMAD- SENIOR PROFESOR OF ACCOUNTING - UITM) terus rase nk ngisssss....alhamdulillah..usaha kami berbaloi..pujian yg keluar dari mulut dia..buat kami rase terharu sgt..sy percaya bukan sy sorg je..tp smua committee pun rase yg sama....bersama sorakan dan tepukan audience dlm auditorium..dpt legakan hati yg berdebar2 nie :-) he never expect our event will turn like this..malah nie event yg di organize oleh pelajar...bukan organizer yg profesional pun..alhamudulillah..usaha kami berbaloi...


- hati terus berbunga2 bila dgr ucapan dari our dean..dia pun terkejut kami mampu buat sebaik ini..ya ALLAH..lega sgt tyme tuh...sekurang2nya..kami dh mampu buktikan kemampuan batch kami yg kdg2 dipandang rendah nie..

- ikhlas sebernya..sepanjang event tuh..sy sebak je bila dgr kata2 dpd speaker dan audience...rase mcm puas..lagi bertambah buat sy sebak..sekurangnya2..diantara kami committee nie yg tak penah bertegur sape slma nie...bersatu utk jayakan program nie...yg tak penah tegur sy pun dh tegur sy..yg menjauhkan diri pun dh mendekatkan...alhamdulillah..syukur Ya ALLAH..lega sgt hati sy..selama nie sy tak penah nk menjauh dpd sape2...kalu yg dtg bertegur..tak penah sy menolak..


- sampai ke akhir program...hati sy tenang dan berbunga2..tambah2 lgi bila audience isi feedback form..kotak yg ditanda hanya pada kotak excellent and very good tuk hmpir smua solan...ada yg komen..mereka tak puas dan nk masa lebih lagi...alhamdulillah..usaha kami terbayar :-) tangis head sy berbayar..


- tyme rehat..sy jumpa mana2 junior yg sy kenal..dgr feedback dorg..alhamdulillah..


- sehingga ke ahkir program..tepukan dan sorakan dari committee dan audience buat sy rase lega...we had done a great job!!!


- wakil dari pelajar UM pun melahirkan rase excited dan tahniah atas kejayaan kami utk program nie..


- thanks to highcom, all head bureau,committee, lecturers, speakers, audience from UPM,UM,UIA, UITM DUNGUN, dan semua2 yg terlibat..terima kasih sbb sanggup dtg ke muadzam shah..walaupuna ada yg sesat.

- seperti yg sy jangka...segala pahit, lelah, tangis kami semua berbayar jgk akhinya..bayangkan masalah yg timbul smua tu terus lenyap dgn sorakan dan tepukan audience di auditorium semalam...usaha kita berhasil guys!!!!


- semoga ikatan silaturrahim yg terjalin antara kita semua akn berkekalan.sy sentiasa tuk berfikir positive namun kdg2 ada jgk yg tak dpt kawal emosi.yg jauh kita dekatkan..yg dekat telah kita rapatkan...melayu, india, cina smua berkeja,bersatu jayakan program nie .


- dgn berakhinya program kami nie..maka sampailah kemuncak 5 tahun bergelar pelajar bachelor of accounting dan pastinya ini adalah kenangan terindah tuk kami smua :-)


- insyallah..bermula 23 hb..kami akan menduduki final exam yg akan berakhir 2 november nnty..

- dan insyallah, penghujung bulan 3 nnty..most of us akan tamatkan pengajian 5 tahun nie...5 tahun yg penuh pahit..penuh kenangan..penuh gelak tawa dan tangis di muadzam shah..


- akhir sekali, sy nk susun sepuluh jari hulurkan maaf..pada smua yg terasa..semua yg sy terlepas pandang spanjg program nie..jom kita lupakan smua yg pahit..and sama2 nikmati 5 bulan terakhir nie bersama~

special thanks to sahabat2 sy..tuan director program (wan haziq), nina( my head), irr (my 2nd head) diatas kesabaran kalian..and of koz to my roomate yg sudi pinjam kan telinga tuk dgr semua bebelan and geram2 sy..ngeee~~~



NO PAIN, NO GAIN~

Monday, October 4, 2010

somthing thats hurt u

hye~


korang penah rase tak rase yg mcm nie....

nk marah tapi tak terluah...
nk menangis tapi tak sanggup...
nk menjerit tapi suara tak terkeluar...
nk luahkan tp rase tak terluah....


smua benda pun ada constraint nye....
buat ini salah..buat itu salah...
jadi mcm nie salah...jadi mcm tu salah...
happy salah...marah pun salah...merajuk itu lagi salah...
then what it should be???
tell me...what can i do to satisfied u??
what should i do to make you happy???
what?
how?



i keep remind my self...
aida,
dun be too manja...
dun be too gedik...
dun be too sensitive...
dun be too much when u ask for somthing...


mybe...
i should muhasabah diri...
and look back...what i had missed.
or maybe...
sy patut nilai diri sy balik..
sama ada sy ckup baik untuk itu...
atau layak ke sy tuk dpt apa yg sy nk...


mybe sy patut lebih matang..
mybe sy patut lebih memahami...
mybe sy patut lebih paham situasi...
and
mybe sy patut jangan mintak yg bukan (like time..attention)


anything you want..
just keep for ur self then forget bout it~



or maybe...
i just need to act like usual..
keep silent..and silent.
just follow the flow...
or maybe..Allah will give His guidence..


its ok..
im not merungut..im not membebel...
just share what i feel here..in my blog..
cause blog never hurt me..blog never mad at me :-)

thanks blog..


note : this entry ditaip ketika tuan punya blog kurang rasional..so anything hurt u readers plez forgive me k :-)

aida.
dont be too much~behave ur self!!!

yang lepas & yang akan datang

last week,
bizy dgn ain punya majlis tunang...
she's my cousin...(adik sepupu)
as i mention in previous entry...
jodoh dia sampai dulu..
so jalan la dulu...hehe~


to ain and nuar,

all the best..
selamat menempuh alam pertunangan...
semoga kekal ke jinjang pelamin and so on...
kami sentiasa doakan yg terbaik for both of u :-)




wif ain...saje duk dekat..nk amik aura..ecece..



happy je dia...
keep say "teme kasih kak ya" coz tolong dia...
nie first tyme cousin yg dlm my batch tunang..so agak kelams sikit...
takde experience nk handle....

its ok my dear..everything for u :-)


settle!


ni yg bakal dtg!

AUDIT INVESTIGATION SYMPOSIUM

9 OKTOBER 2010

AUDITORIUM UNITEN

TETAMU FROM ALL OVER MALAYSIA LAH!
KALU LEH JEMPUT SABAH SARAWAK PUN KITORNG JEMPUT TAU :-)

GOT 8 CREDIT CPE APPROVED BY MIA

after keje keras...
harap2 smua berjalan lancar..
harap smua kerja keras berbaloi..
harap dpt puaskan tetamu yg dtg...
event ni organize by final year accounting student :-)





my bureu : MARKETING




jom dtg beramai!

Sunday, October 3, 2010

geram + panas ati

ok.
this entry mybe tak bape sedap dibace.
tp tak kira.nk post jgk...


skang nie kita byk dgr kan..
kes rampas merampas laki org nie kan..
tak kisah la kes si abby ngn norman ke...
kes noradanish ngn jejai ke..
akhil ngn maizawatie ke...


org yg merampas tu mesti kena bantai kaw2 kan...
yelah...memang la jodoh dorng~
tp cara ko tu..cara ko mengamik hak org tu~
bia senonoh cikit.. dh bersalah wat cara bersalah.
tak payah nk bela diri sgt2..


this kes jgk jadi and sy paling menyiraaaaap sgt.
fine.
sy pun ada cousin yg gi bercinta ngn laki org.
tp punyalah susah payah makcik sy buat dorng putus...
jangan amik haaaaaaak org!
byk tak elok dari elok~~
akhirnya berjaya jgk pisah kan dorng.
now dh nk tunang ngn bujang trang2 tang pun.
ha.boleh pun cri yg bujang~~~


nie kes ada sorg makcik nie.
dh la ngamik hak org.
dh tu terang2 bela diri ckp tak bersalah~
ini jodoh kami..makcik takdpt halang...
fine..mls nk gado..
amik la ko..tp i warn her...
dont expect my big family will treat u like puteri or whatever.
jangan harap~


as i said..
jgn harap kan..
after a year pun dia still tak diterima...
like tak berapa mesra...
kalu dia ada takpe..kalu takde lagi bguss..ha gitu~
iyeeee...mmg la salah buat org mcm tu..
tp she is too much...
dh la dtg dlm family org..
tp sombong plus poyo...
jgn harappp la anak2 buah mu nk respect ok~


last week...
tyme my cousin's engagement..
dia pun ada..
smua org like..."wth..dia pun ada..semak je.."
smua org pun tertanya2 nape dia ada..fine.
smua pun act like usual..
dh kata kenduri kan~
mesti la byk keje kan...

buleh tak makcik nie tgk je org len buat keje....
tgk ok~tgk~like just wait n see apa diorng nie buat.
at first ok lagi...
mybe tak panas lagi..or tak pndai nk campur2...
but after dh makan...
dia duduk balik at her first place mse smpai td~
OMG~~

padahal...
ayam ada 30 ekor nk kena bersihkan..
org yg buat just 3 org..
why not ko gi tolong~
then bila ada tetamu luar dtg..
dia pun sama la duduk....
bukan reti nk bgun buat air..hidang kueh~
padahal kami mmg dh tak ckup kakitangan nie~
dia bleh duduk sandar kat dinding okeh~~~~


my auntie yg 6 bulan mengandung pun kehulu gilir buat keje...
yg dia bleh duduk and pandang...
sah berat btl bontot ko kan~~~
dia nk makan..kita kena hidang..kena panggil...
eh...ko sape nie???datin mana????
sy mmg panassssssss membara jea~


dh kul 2 pagi...
sy dok meramas kelapa...
dia le tgk je jgk..
dkat 3 trip jgk nk buat...dia tgk je...
panasssss...panasssssss ati



bila kena suh bgun tlg buatkan air...
bru buat..tu pun take about half and hour tuk siapkan satu hidang~
hey...kami yg muda2 nie pun tahu buat tu smua tau...
like bila org dtg...terus buat hidang...
tolong masak..buat apa patut..basuh pinggan..
tak kan tak reti kot..
ko dh 45++...tak kan nk kena suruh lg~~~



before this..
kitorng mmg tau..dia men benda2 kotor nie tuk hancurkan rumahtangga org len..
but now..sy dgr..dia kena buatan org plak..
dh berubat sana sini..tp tak elok jgk..
dia kata ada hantu dlm umah dia..
haa..amik~
sy dh ckp..whatever u do..u will get back.
mcm mana rancak ko musnahkan org..
mcm mana seronok ko dpt apa ko nk..tnpa rase belas pd org..
skang ko rase kan sakit nya...
bukan nk balasss dendam...tp ada la sikt suka bila tgk dia rase apa yg org len rase...(ok.sy mmg jahat pun)
org yg ko buat tu..dh aman damai dh hdp dia...
bahagia jeeeeeaaa dgn anak2...



i try to be rasional as much as i can..
but somtyme...rase benci n marah tu ada.
cube kalu ko nie mmg dh jahat..tp perangai tu elok cikit..
sejuk la skit hati nie..
nie tak..dh la jahat..pemalas plak tu~
sape tak bengkek??


sy selalu dgr org kata...
kahwen tanpa restu nie jarang hidup bahagia.
sy percaya.
sbb restu tu sendiri satu doa...
tambah lagi restu dari mak ayah and keluarga.
tanpa doa dn restu mereka..susah kita nk bahagia.
carilah perkahwinan yg direstui~~


one more thing..
mungkin ke kita bahagia dgn kesedihan orang lain..?
skang nie Allah bayar cash~
kami bukan sape2 tuk tentukan hukuman...
dari saat mereka kawen..kami terima takdir ALLAH..
mungkin itu yg terbaik...
tp disebaliknya...kami serah pada ALLAH tentukan jalan yg seterusnya...
yakin pada keadilan yg maha Esa..