iklan-iklan~sila click

Thursday, January 13, 2011

family gathering on chinese new year

currently pening and a bit stress~
midterm audit lusa.
tp baru cover 4 chapter...tu pun bace smbil2 and tgk2. (cuba imagine sndiri)
ada lgi 1 chapter kena cover!
stress..sbb byk and tebal sgt~ (eh aida.ko nk grad ke tak nk nie???)


ok.
untuk family gathering kali nie.
sy lah organizer nyer~
sy dh sub2 kat kerja kat anak2 buah sy.which is my kakak2 and abg2 sepupu~haha~(tak guna punya adik sepupu)
suddenly...
resort yg dibook bln lepas.bermasalah!so kena cari tmpat lain!
this is the pening part!
nk cari tempat len!
2 hari sy mengoogle!
kejab ke apartmen.kejab ke bunglow.kejab ke hotel.kejab ke resort.kejab ke studio apartment.


sy bukan apa.
kalu sy amik bunglow kang.
sian kat anak2 buah sy takde swimming pool. (padahal maklong dia yg nk berswim2)
kalu ada bunglow yg ada pool pun.kecik and mcm tak best!tp harga dekat RM800 smlm!gilo~
kalu sy amik hotel je kang...bape bilik plak sy nk booking???
sy ada 8 buah family!
mau riban2 nk kena collect!
sy dh janji diri sendiri.tak mo buat yg high cost!sbb mesti pening.plus sy tak suka nk collect duit byk2...


punya lah sakit pale sy google 2 hari nie.
td sy end up dengan homestay sajork!!!
no swimming pool yer anak2 buah ku.
ko swimm la kat laut puas2..smpai mlm pun mak long tak kisah!


mula2 harga adalah mahal jgk.
tp sy dh berkenan dgn umah dia.
2 tingkat plus hall yg besar.plus bilik yg byk.peralatan bbq and dapur complete.
tp selepas sy goda2 abg owner tuh.
dia bg diskaun!!yahoooo~
ptg td jgk sy bank in duit deposit to comfirm kan!
strettttt bg pic umah kat mak.suh mak on9 and tgk!

then trus call smua cousin2 mckik2 bgtau the details!
rumah- booked!
bbq - booked!
karoke - booked!
photograper- booked!
( nie smua sy buat dlm mase 2 jam!letih gile)

nnty bru nk pikir activity on that day.
pasti nye activity berpasir dan di air~
eh...rase tak sabar plak nk dera pakcik makcik sendiri.~ngeh3.
oleh kerana sy organizer...
so sy tak leh men byk acara la kan?eh..tak kira!sy tetap nk menang~



dlm masa 4 jam.
smua dh bincang2 ngn laki and bini masing.
then respon kat sy.
smua kata set!and ok!


tema adalah MERAH! (sbb apa merah??sbb sy suka merah.and sy ada byk tshirt merah..hahaha)


sy siap pesan lagi.
lunch on friday.setiap family kena bwk satu lauk (senang pale tak pyh pk nk siapkan makanan)haha~
bbq je disediakn.

then diorng tnya.
kenapa semalam je?knp tak 2 mlm?
sy jwb senang je.
sbb sy malas nk pikir psl makanan diorng..hahaha~

tp sy rase ok la tuh kot.

jumaat pagi smpai ~ sukaneka smpai tghri
petang - rehat and ready for bbq that night
mlm- bbq and karoke session( ini smua org request.smua org pasan suara sedap..diorng tak tau suara sy lagiiii sedappppp..hahaa) and penyampaian hadiah
sabtu - aktiviti bebas.


diorng yg mengada nie kan.
siap suh sy tempah kan tshirt lagi!!
alahai..apa dia ngt sy sy byk masa ke nk buat tuh smua...
jwpan sy senang je.. "alaaaaaa..yaya byk exam la..mana sempat nk buat smua.."
seb bek smua org tak byk songeh!tq2~


tuk rumah tuh.
sy mmg puas ati gileeeee..dgn kawasan and rate selepas di goda tuh..hahah~
hall dia bleh la buat tmpat men futsal anak2 buah sy..
fully furnish lagi tuh~
berbaloi2!!
tq la en nadzri.
nnty dh pai sana sy wat review tuk korang plak eh~



minggu depan bru nk gi sopinggg barang2 hamper!
agak2 korang.kat mana sy nk soping barang2 tuh kat muadzam nieh?
hahahah~ bdk2 muadzam tau la...tempat soping paling murahhh and barang dia baikkkk punya~


mula2 sy ingt family day nie mcm tak jd je tau~
sbb kesibukan sy.and sy tgk dorng mcm diam.
skali 2 minggu lepas.
sorng2 msg sy tnya jadi ke tak.siap ada yg nk maki2 sy lagi sbb sy ckp sy sibuk..haha
makcik sy siap dh beli lagi termos tuk bbq..
ada yg dh siap beli tshirt merah lagi! (gla punya semangat)
so sy gagahkan jgk buat~
siap la korang kena urut2 sy on that day..
gigih tau sy goda abg tu nk kasi murah..hahaha~


anak2 buah sy ramai...
sy siap dh pk....bankrap la sy raya tahun nie nk kasi diorng duit raya. (kalu sy dh keje la)
yg paling kejam..mak bapak diorng..
sbb diorng mmg dh aim baik punya suh anak2 diorng mintak duit raya kat sy. (tiap2 tahun dorng kata tak sbar nk tunggu sy grad and keje...gile punya kejam)haha
diorng mmg mendengki kat sy...hahah~sbb tiap2 tahun dorang kena bg duit raya kat sy.
eh abg2 and kakak2 ku...
tu pun kalu yaya dh keje tau..kalu yaya smbg master lagi..siap la korng kena bg duit raya lagi tahun nieh...ngeh3!
tahun nie 3 org lagi anak buah sy bakal keluar (insyallah)
aktiv btl dorng produce anak...hahaha!
takpe.lagi ramai lagi bgusss...baru meriah sikit bunyi bdk2 hentak2 kaki kat serambi tyme raya (lepas tuh siap la mak long dorng pekikkkkkk baikkk punyaaa dari dapur....mak long dorng rajin..duk kat dpur je...ngeh2 )



ok2.
dh mula merapek.
better stop here.


nota : diam tak diam.mak sy lagi excited rupanya.siap suh ajak en azrap lagi..koser..sy ckp.kalu nk, pegi ajak sendiri..skang nie sy pelik.sy yg dh tak sabar nk kawen ke or mak sy yg tak sabar nk bermenantu niehhh???hahahah~ (mak sy tak tau lg tuh..yg menantu dia tu...menantu hantu!)hahahah..ampunnn abg!

2 comments:

Anonymous said...

lepas kawen,banyak kene mintak maap ni...hahaha..syurga di bawah tapak kaki suami..kang ade yg kuar api kat kaki kang..haha..

Anonymous said...

lepas kawen ni,banyak nak kene mintak maap ni.