iklan-iklan~sila click

Saturday, January 22, 2011

kawan sejati

now dh pukul 2.22am 22/1/2011~
bru pas study islamic accounting tuk midterm selasa depan.
smbil tunggu en azrap balik.
al- biasalah.dia membizy mcm PM.
bontot dia mmg tak bleh duk diam kat umah...hehee :-)


last nite.
smbil melayan tekak ainaa yg nk makan cucur bilis.
tetibe2 teringt kat bestfren forever sy.
trus capai hp and call.
thanks God dia ada kt umah. n9 cuti la nyah khamis lepas~


rindu sbrnya dgn dia.
byk gosip nk cite.
dia consider as kawan baik sy dunia akhirat.
sejak budak hingusan lagi kot sy dgn dia.
smpai la skang.
borak pnya borak.
she's telling me one story yg sy rase tak masuk akal~
and yg mengundang amarah sy...
after bg nasihat2 dia pun admit and tau apa yg dia patut buat.

then we ols borak2 psl nk grad.
dia tnya sy bila nk abis.
sy kata by march insyallah abislah sy...
so weols mmg happy2.
sbb finally smpai gak penghujung degree nie :-)
then kira2 sape kwn2 sekolah kitorng yg bakal grad sama ngn kitorng jgk.
ada few of them. yg sangkut pun ada gak.
never mind.bukan rezeki dorng la kot kan..


then dia tnya soalan wajib.
ko bila nk kawen da.(Dgn nada yg risau)~hahaha~
sy ckp."as soon as posible"...haha~sy mmg saja nk sakat dia.
im sure.dia pun tak reti nk lepaskan sy lagi.
sy pun tak reti nk lepaskn dia sebrnya.
but both of us kena terima hakikat yg dua2 dh besar.
bukan bdk hingusan yg bleh suka2 ati mcm dulu lagi.
then sy bgtau dia..
"jgn risau la..lambt lagi nk kawen..kalu aku kawen,ko la org pertama aku jemput plus ko kena ada kat umah aku 3 hari 3 mlm!" smbil gelak2.



lepas tu terus sy rase sebak.
sbb rase mcm dh besar sgt je.
rase mcm sebak sgt kalu satu hari nnty sy kena tinggal jauh and susah nk jumpa dia.
walaupun skang nie jarang jumpa.
but kami keep calling and do msg psl hal2 study.
at least dia tau sy amik apa this sem. apa class sy..smua..vice versa.
then both of us jgk dok pk2 nk smbg master bila...then apa plan..


tibe2 rase mcm...
eh..dh hampir 10 tahun usia perkenalan kami.
sedikit pun tak berubah.
means.dia masih kwn sy yg dulu.
bila berckp.jujur.telus.
kalu rase nk sound sy.mmg setepek sy kena.takde cover2 dh.
sama gak kalu sy nk tegur dia.mmg segedebuk sy bagi.kaw2 lagi.


syukur.
ALLAH bg sy seorang sahabat yg sentiasa ada tuk sy.
seorng sahabat yg sentiasa motivate sy tuk terus belajar and jgn sesekali give up.
sahabat yg menagis and gembira bersama2 sy.
sahabat yg sentiasa tahu apa yg terbaik tuk sy.


mula2 kwn dgn en azraf pun.
sy tahu dia risau.sbb dia tak kenal sape en azraf pun.
plus susah tuk dia lepaskan sy.
tp sy berjaya buktikan insyallah pilihan sy tak salah.
then baru dpt restu dpd sahabat sendiri :-)



apa yg satukan kami.
ialah keserasian.
minat sy dgn dia totally different.
tp jodoh tu ditangan ALLAH kan...
dgn kuasa ALLAH kami masih sahabat sejati lagi.
the best part.
dia sgt2 baik dgn my mom :-)
percaya atau tak.
dia penah amik mak sy balik keje nek motor.
emergency case tyme tuh.
mmg kelakar gile.tp tuk lah antara kenangan manis kami :-)


doa sy.
semoga dia terus success and sy percaya dia tak kan lupa diri.
semoga impian and cita2 kami berdua tercapai.
semoga persahabatan nie berkekalan dan tiada hujungnya.



note : kawan sy mmg ramai.tp satu pun belum mampu tandingi dia..

No comments: