iklan-iklan~sila click

Saturday, February 26, 2011

petronas & didi

al- kisah..
smlam balik seremban naik keta azie..
perempuan mls drive mmg mcm nie....hahaha~
eh..tp ok apa..dri setiap sorng bawak keta masing2 balik..
udara tercemar..driver pun bosan sorg2...
so carpul adalah yg terbaik! jimat pun jimat~~~hehehe~

so azie drop sy kat petronas yg betul lepas turun bukit putus kuala pilah tu~
janji dgn abah amik kat situ..
akan tetapi!
abah lmbt smpai sbb dia dari kampung ada org meninggal...
dh la dh mlm~ ishhhh la....


maka..
sy bersama2 sling beg yg isinya 2 3 helai baju...
beg laptop.
handbeg
and DIDI!

peluk je la didi kat tepi petronas tu smbil tunggu abah dtg amik..
kul 8 dh ok tyme tu!
dlm hati mmg tak yah ckp la....muncung sedepaaaaaaa dh...
peluk jer didi..kalu bosan kish dia..
20 MINIT ok sy tunggu abah smpai..

org lalu~
"woow...besarnya bear dia..."
sy senyum je..
sy duk tepi petronas yg area tandas tu.
smbil tu sy jgk membantu org2 yg tak reti bace mana satu tandas lelaki n perempuan!
sy jgk tlg bgtau org kat mana surau dn sbgainya..
dh sy duk tercongok kat situ..org pun tanya la sy kan..sy tak slh kan mereka pun...
im ok ..im fine :-)

malu wehhhhhhhh!
didi dh la besar.
kendong je dia..
padan muka ko aida!!
hangkut lagi didi kulu kilir~
tu org tak check kat beg sling sy lagi..dlm tu ada bantal wangi kecik sy!
kalu tido tnpa bantal tu..alamatnya..tak tido pun tak pe weh!!

tyme tido...
didi sy peluk..(depends..kadang2 didi yg peluk sy..)
then bantal kecik letak kat muka...
nyenyakkkkkkk je  tido..kadang subuh pun kuk 7... ( kadang ke selalu aida???hahhaaha)


bila abah dh smpai..
sy pun masam je muka!
hahaha~

pengalam ok!
kena tunggu tu ok lagi..tp tunggu bersama didi tu satu pengalaman baru :-)
apapun..tetap syg didi!
didi dh nk masuk setahun dh  2bulan lagi~






nie adalah stesen minyak petronas kalu ada yg tak tau..hehe~



 and..teddy bear kuning tu adalah didi..
nama penuh dia salimi ok..nama manja dia didi..
knp salimi..
sbb amik berkat nama apak dia...
AZRAF SALIMI...hahahaha~



nota : dh la smlm dia balik keje lewat!pastu ckp ngn sy pun dh mamai2...penat+ ngntuk.arini yg sepatutnya cuti...bleh plak g camping dlm hutan yg 1 haram line pun tak de..eh abg! tak tau ke ayg bosaaaaaaann nie...ada ke patut dia kata.."kalu bosan ayg borak ke msg la ayah ,mak n kak paah ke..." eeeeee....geram je tau...tp sy msg gak ngn kak paah...hehe~ ada project baikkk punya...lalalala~ jgn harap la ayg nk bgtau abg....


3 comments:

=sz= said...

alalaalaa tomei la DIDI itu ye...

kat dlm kiosk mesra tu ada kerusi/meja tak? bahaya plak dok kat luar tu...

rosdiana said...

nasib baik DIDI tak ajak sembang dengan awak kan? Kalo tak, dah la MALAM, DIDI berCAKAP pulak tu.

takut tak ? takut tak?
hahaha!

CiK AiDa said...

kak sz : xado kak..mmg bahaya..sy nie dok risauuu jee..seb bek la takde pape..hehe

kak wos: akak jgn tak tau..sy mmg slalu berckp ngn didi...cuma didi je yg tak nk rely ckp sy..kalu dia reply...pengsan sy 10 minit!! tapi tak takuttt pun...shukeeeee adalah~

en azrap tu ngn didi tak jauh beza...hahaha~ tu sbb dia bg didi tu represent dia...