iklan-iklan~sila click

Sunday, February 27, 2011

towards the end of muadzam shah story - 2006 to 2011 ( part 1)

 alhamdulillah~
masih bernafas & berdaya tuk abiskan saat2 akhir dimuadzam shah sbg sorng student~


td jalan2 kat blog cik bee ~
bila bace entry dia~ eh  baru TERSEDAR ada 2 weeks to go before study week and FINAL EXAM~
cepatnya masa berlalu kan~now sy dh tak nk countdown sgt..sbb sedey :-(

tak slah sy..23 jun 2006 sy mendaftar di wisma uniten ksas sbg student foundation in accounting~
now lagi sebulan je lagi sy akan habiskan my bachelor of accounting! subahanallah..cepatnya masa berlalu~
tp dlm pada cepat masa tu..mcm2 dugaan dan ujian yg sy tempuh spnjang hmpir 5 tahun disini~
xde kejayaan tnpa ujian kan...alhamdullillah setakat arini sy masih lagi mampu tuk teruskan segala yg dirancang oleh mak and abah sy~~

disini sy belajar hidup sendiri
disini sy belajar menangis sendiri.
disini sy belajar kenal kawan
disini sy belajar hidup berkawan.
disini sy belajar byk makan.
disini sy belajar buangkan nervous and face the world~


5 tahun~
sy kenal sape kawan sape lawan.
sy kenal mana cinta mana dusta ( ecece..muntah sy taip benda nie)
sy kenal jalan..
sy belaja drive jauh2..
sy belajar mcm mana nk hadapi stress
sy blajar mcm mana nk buat presentation ( syukur sgt.kalu nk banding kan presenatation sy mase class sir rajentaran tyme foundation dulu dgn skang...jauh bezanya oiiii...lebih confident.alhamdulillah.kami disini mmg didedahkan mcm2..bg je apa topic..nah present!! tq uniten.tq lecturers~ walaupun masa dpt task..mmg mcm2 ckp..now sy nmpk hikmahnya...)

dulu masa sy datang sini..
kul 6.30 kedai dh tutup.
ko nk beli chipsmore??susu??kopok??tiger?? ko tunggu je esok..
then esoknya jalan la ramai2 pegi bandar..
paling up skali pun..ada 7 eleven.
tp skang..
dh upgrade!!
ada tunas manja..( ala2 giant gitu)
bukan 1 ok..tp 2!!!
ko nk kedai apa??kasut??
ada kat bandar.2 or 3..
ko nk kedai toup..ada lebih dpd 5 kat bandar!

politeknik muadzam??
bapakkk besarrrr dh siap dibina..
cantik gileeeeeee~
nak apa lgi?cake sedap..zasss je ke bandar..ado punya~

makan??
jgn isau...berlambak2 kedai makan~

maju dh muadzam shah nie~
dan sy yakin..kemajuan nie ada sangkut paut dgn kami student uniten~
teme kasih la pihak2 yg terlibat yg perihatin tentang keperluan kami yg dulunya serba kekurangan..
the latest~ dh ada trafic light!
dulu 5 minit sbelum class..bru nk masuk keta..
skang nie kena siap awal2..nk tunggu trafic light satu hal~

yg pasti.
sy akan rindu muadzam shah.
damainya susasana...
pokok2..udara..makanan...semuanya tentang muadzam shah :-)



next tyme kalu sy dtg sini..
suasana totally dh berubah~
insyallah..sy pasti kesini lagi lepas abis blaja...
kwn2 slalu ckp..
sy kan gile nasi kerabu..nnty kalu dh kawen.pregnant.then mengidam nasi kerabu~
mampus la laki kena bwk dtg jauh2 nie semata2 nasi kerabu..
it will happen ok~trust me~ mesti ada yg kena mcm tu~ hahahhaha~ cant wait tgk sape yg kena~

tp mana lah tau..
nnty sy dtg sini sebagai tenaga pengajar kat uniten ke..
but nononono~ jgn harap la en azraf nk duduk sini..
weekend husband & wife?? NO WAY laaa...
ckup dh 3 tahun nie jauh jauhan..
setahun tak dating pun takde hal~
tp mana lah tau kan..kita merancang kan..Allah jua yg tentukan~~




2 weeks to go!!
ya ALLAH..Kau satukan hati2 kami sehingga penghujungnya ya ALLAH..
Kau permudahkan urusan kami disini ya ALLAH..
Kau berkati ilmu2 kami ya ALLAH...
dan
Kau permudahkanlah jalan kami selepas ini ya ALLAH :-)


tuk my batch~
all the best~ pasti sy akan rindu kan gelak tawa senyuman kisah suka duka anda smua~
jom kita gunakan masa yg sedikitttttt je tinggal nie sebaiknya tuk bekalan kenangan akan dtg :-)




 
 
 tempat wajib pose sebelum abis belajar~
kitorang panggil muadzam shah hollywood~
gonna miss this place~





 

hentian bus~
dulu tyme foudation.
tiap hari khamis..ticket kul 4.45 msti ada muka sy kat sini..
naik bus usung beg..tiap2 minggu mcm tu~
skang nie lebih 3 tahun dh tak naik bus~
rindu maraliner~




kedai batu..
sy tak tau knp tmpat nie dipanggil kedai batu~
tp makanan kat sni sedap jgk.
nk2 kedai hujung blah kanan tu~
nasi ayam.mihun goreng.bihun sup.laksa mmg terbaik!
mana nk dpt mihun goreng dgn ayam besar + sayur+ smua bahan2 yg lengkap dgn harga RM2.50??
muadzam shah ada~~
rase dia??mmg sedap.cukup sifat!
akak kat situ mmg kenal kitorng dh~



 wawa inn..
mcm chalet la~
tp dia ada restoran jgk~
kat sini sy suka telur bungkus and nasi goreng kerabu dia~ mmg terbaik.
dulu bukak kedai lot je.
skang dh ada tanah sendiri..
ari2 mmg komfem full je..
kalu ahad malam.lewat sampai mmg sejam lebih la tunggu makanan dtg~


sy dah start usung camera sana sini.
nk rakamkan saat2 akhir bergelar student~
pic dgn kawan.
plus nextweek 
nk start kumpul address and tel num kwn2.
kali nie no save kat hp ke hapa.
tulis k! tulis~~
tujuan??
senang nk contact di masa hadapan~ ( sbrnya senang nk anta kad kawennn bak kata ainaa..hahahha)


ok!
tomoro pagi balik muadzam!
sebelum tu pekena nasi beriyani sedapp kat restoran negeri area senawang dulu!
betul2 sedappppp! tak tipu punya~
kak tijah dh try lum??

4 comments:

Cik Bee said...

wooooo! woooo! muadzam tercinta.. akan merindui tempat ini kan? kan?

Nyx Amidala said...

Salam, saya pelajar spm 2014.
saya dapat tawaran ke uniten Foundation in accounting. Selain tu saya dapat diploma perakaunan kat uitm tapah. saya sekarang buntu nak pegi yang mana 1. sebab berdasarkan pemerhatian saya kalau masuk uniten kos tinggi. Tapi saya kalau boleh nak cepat2 ambik degree terus. Diploma? entah saya anak sulung ibu ngan ayah pun x berpengalaman sgt pasal ni. sebab tu saya tak pasti sgt ngan keputusan yang saya ambik.

Nyx Amidala said...

Salam, saya pelajar spm 2014.
saya dapat tawaran ke uniten Foundation in accounting. Selain tu saya dapat diploma perakaunan kat uitm tapah. saya sekarang buntu nak pegi yang mana 1. sebab berdasarkan pemerhatian saya kalau masuk uniten kos tinggi. Tapi saya kalau boleh nak cepat2 ambik degree terus. Diploma? entah saya anak sulung ibu ngan ayah pun x berpengalaman sgt pasal ni. sebab tu saya tak pasti sgt ngan keputusan yang saya ambik.

anjung hotel said...

salam, tumpang iklan.
BAJET HOTEL BARU DI MUADZAM SHAH
salam. saya dari pengurusan HOTEL Anjung di muadzam shah. Kami adalah HOTEL baru menggantikan HOTEL lama iaitu Hotel RSD. Kami telah megambil alih hotel tersebut memandangkan hotel tersebut mengalami masalah pengurusan.
Dengan itu kami telah melakukan sedikit perubahan terhadap hotel dengan menukar hampir keseluruhan barang-barang hotel lama termasuk katil,tilam,bantal dan lain-lain. Kami masih lagi dalam proses penambahbaikan walaupun begitu operasi hotel masih berjalan seperti biasa. Harga yang kami tawarkan adalah dari RM60-Rm100(family room)
untuk info lanjut boleh hubungi kami di 09-4502312 / 019-9707751

Anjung Hotel sedia menanti kedatangan anda :)