iklan-iklan~sila click

Thursday, March 24, 2011

mulanya disini








alhamdulillah...
sy dh lepas 2 paper...fuhhhhhhhhhh~
seksa sungguh....internal audit?buleh laaaaaa..
startegic management???fuhhhhhhhh~ berpeluh2 sy dlm aircond tuh...

apa2 pun.
sy dh cube yg terbaik.dh bg terbaik...
terpulang pada rezeki~~ mudahan2 tak kedaung laaaa...

actually..
nk taip nie pun sedih......
2- 3 minggu lepas bla dorng tnya sy...sedih tak??sy dgn bangga jwb..tak lah sgt...huhuhu~
now....bila semakin hampir...semakin dekat...semakin pasti..
ya tuhannn...sayunyaaaaaaaa raseee~ sebak pun ada~~~~
nk2 bila dh start tnya kwn2 ...balik hari apa...huhu~

sesungguhnya...
memori yg ada tak mungkin dpt sy lupakan...
5 tahun mencipta hubungan yg dh mcm 1 keluarga..
5 tahun bgun dan duduk bersama.
5 tahun tido dan makan bersama...
5 tahun pegi class..study..exam bersama...
5 tahun makan gelak ketawa karoke wayang bersama
5 tahun blaja itu dan ini bersama...
5 tahun gigih usaha tuk degree accounting bersama...
hanya Allah saje yg tau...setiap kenangan dan isi hati kami semua...


untungnya sy ada blog..
setiap aktiviti dan kenangn sy semasa degree nie ada sy coretkan disini..
kalu rindu boleh la sy belek2 tgk...
yg pasti! sy bakal rindu gelak dan tawa kami smua...
kitorng 1 rumah kalu gelak mmg stock terduduk2...terlanggar dinding..terhantuk kepala..
tak kisah la pukul bape pun tyme tuh....
kitorng mmg kepala smua stock masuk air...kepala stock gile2...
bukan jenis yg buget ayuuuu malu2....
tp tyme study kitorng study btl2...tp kalu tyme kitorng mmg takde mood nk study...buku pun kitorng tak pandang....hehehe :-)

seminggu yg bakal berlalu sehari demi sehari nie bakal kami isi sebaiknya...
tak mungkin dpt balik moment2 mcm nie..
lepas nie msing2 ada haluan dan hala tuju masing2...
masing2 pun ada niat nk smbg master or ACCA ...so kalu ada rezeki & jodoh mungkin bersama2 lagi..
but the frenship will remain forever~


betapa bersyukur nya sy...
Allah hadiahkan sy kawan susah dan senang..ketawa menangs bersama..
setiap orng berusaha tuk jd yg lebih baik..
bukannya hubungn nie tak pernah dilanda ombak..tsunami pun pernah..
tp Allah bg kami peluang perbetulkan apa yg salah..dan alhamdulilah kami masih bersama2 hingga saat nie..


kalau sy tgk ada kwn2 yg dh berpecah belah..
yg dh tak bertegur sape.yg dh tak sehaluan..
dlm diam sy bersyukur dlm hati..sy masih punya mereka bertiga bersama2 hingga penghujung perjuangkan kami nie...
belajar nie satu perjuangan..kadang2 kita rase kita tak mampu nk buat.tak mampu nk lalui smuanya..terasa payah...tp percayalah...sebenarnya kita mampu! sebenarnya kita boleh! cuma kita kena kuat semangat..
sy sendiri tak pernah jangka sy akan ada disini..tak pernah jangka sy lepas smpai ditahap nie..
tp sy redah jgk!!! semangat sy tuk terus berjuang buat sy sampai dsini..
bak kata lecturer sy..tahap yg paling susah..ialah tyme degree...
Ya ALLAH...sakitnya...Allah jer yg tau...
tp sbb sy dh set mind sy boleh! sy mampu! so sy teruskan~~~
alhamdulillah...sakit sy berbayar bila sy dh smpai ke penghujung ~
sy rase kwn2 sy pun rase benda yg sama jgk...


sebenarnya sy pikir 80x samada nk sambg master atau tak...
rase mcm tak terdaya lagi..but i tell my self..i can do it..insyaallah..ALLAH akan tolong sy...
bak kata mam ayu..
" kalau pada mulanya awak rase awak boleh smbg master...tp bila awak dh smpai pada satu tahap..awak pikir balik...ya ALLAH..kenapa aku smbg master nie...susahnya...penatnya..kwn2 lain hidup bergembira..tgk wayang pergi bercuti bagai...siap beraya sakan...kita plak tgh bertungkus lumus siap kan thesis asimen bagai...awak rase give up.....tp sbenarnya percayalah...awak boleh lakukannya...awak mampu habiskanya...kalau at first awak rase awak boleh...yakinlah..awak pasti boleh!!! dan bila awak dh tgk hasilnya....pasti awak akan tersenyum...inilah hasil aku susah payah selama nie..." - lebih kurang gini la ayat mam ayu...


kata2 dia...terus masukkk dlmmmmmmm sedalammmmnya dihati sy..
setiap kejayaan..pasti ada pengorbanan kan..
setiap yg pahit...pasti ada manisnya...so jom ramai2 sm smbg master/acca plak!!
chaiyok2x~~ ( matila...en azraf pandang2 jeling sy kan..nk smbg master plak diaaa...ko nk kawen bila nie ayggggggg...muahahha)


so..jom layan pic kami ber4 mlm td..
masing2 wat keje gile..sy ngn pakai bju tido ke..sarung tudung.posing2..
dari pas maghrib pai kul 12 mlm..hamik....
seriously...
sy akan rindu mereka semua~ itu pasti..

jom layan jgk lagu MULANYA DISINI  from freedom~
lirik dia sgt sesuaaaaaaiiii dgn kami~
best of luck tuk kwn2 yg lain..
3 lagi paper...then we have to say good bye~
ada rezeki pasti kita bersama2 lagiiii....insyaallah~





Tibanya di sini
Bagai terulang lagi
Kisah yang indah
Di antara kita berdua

Sehingga di sini
Tiada berpaling lagi
Kita berteman
Seiring jalan dan sehaluan

Sama sama menjejak mimpi
Sama sama mencari dan menanti
Segalanya direstui cinta sejati
Sama sama gunung didaki
Sama sama turun ke lembah sepi
Suka duka bersama dirasai

Mulanya di sini
Ku kenali dirimu
Sehingga kini
Sehingga ke akhir waktu

Akhirnya di sini
Ku kenali hatimu
Sehingga kini
Kita akan terus berlalu

Sama sama menjejak mimpi
Sama sama mencari dan menanti
Segalanya direstui cinta sejati
Sama sama gunung didaki
Sama sama turun ke lembah sepi
Suka duka bersama dirasai

Di hadapan kita ada jalan
Menuju di kejauhan ada sinar menanti
Di penghujung perjalanan ini

Oh... sambil bernyanyi
Mendendang senandung yang syahdu
Riangnya hati dan indah duniaku

Sama sama menjejak mimpi
Sama sama mencari dan menanti
Segalanya direstui cinta sejati
Sama sama gunung didaki
Sama sama turun ke lembah sepi
Suka duka bersama dirasai






mls nk rotate.mata sy nmpk besarrrr kan????ehehhee


ainaa.azie.aida



 aida.shera.ainaa




 muka penat tunggu azie setting camera..


 testing2...




us




  4 of us~ love them!



 zaman degree yg tak mngkin sy lupakannnn~




 love each other~




 5 tahun di muadzam! kami semua sihat dan kuat!!

 senyum nmpk gigi~~~

free style

syukur~
sy punya peluang tuk kenal each of them~
sy punya peluang tuk habiskan semua nie~
sy punya mak and abah dan keluarga besar yg sentiasa sokong sy dan syg sy~
mak sy selalu ingtkan sy...jgn give up.ALLAH pasti tolong kita! kuatkan semangat~
18 tahun hidup bergelumang buku...non stop...alhamdulillah..sy punya peluang itu~
insyallah...sy akan teruskan apa yg sy rancang..
dan semoga ALLAH permudahkan jalan sy~
doakan sy okehhhh~ teme kasihhhhhhhhhh!!


nota : semalam 3rd anniversy sy ngan en azraf.dua2 mcm terkejut je...dh 3 tahun dh..owh...en azraf ingtkan sy...dlm 3 tahun nie..mcm2 perangai sy buat..hehehe~ majukkkk tu tak payah cite la kan...letih ke bang nk pujuk???letih keeee?????  hehehe~ love him~ tak lupa jgk...setiap apa yg sy buat slma sy blaja n bsama dgn dia nie..dia sntiasa ada disisi....tq abg!! dia penasihat terbaik sy..dia penenang terbaik sy selepas mak sy~ i love themm...all of them!

No comments: