iklan-iklan~sila click

Friday, April 8, 2011

cerita seram 2011

now sy ngah upload pic2 masa men kat gambang aritu~
smbil2 tunggu pic di upload sy cite kan eh...gangguan2 tuh~


kejadian pertama~

masa exam week aritu~
kitorng nie jenis yg study mlm2...
kalu siang panas2 tak sesuai study..sesuai on9 fb and men game je..
tak pun tido krohhh..krohhh~

so ada satu mlm tu, lebih kurang 10 lebih kot.ke kul 12..sy tak ingt..
masa tu dlm bilik kitorng..me and ainaa, ainaa dgr org ketuk dinding..mcm sepak2 dinding..kitorng ingt jiran seblah saje nk men2..atau pun diorng terketuk/tertendang or whatsoever la kan..so sbgai hiburan suka2..aina pun gi balas balik..ainaa ngah meniarap atas katill..so dia tendang2 je dinding seblah dia...pastu tu..jiran seblah nie balas balik..pas tu kitorng berdua gelak2..sy assume jiran sebelah pun ngah tension + bosan adap buku kot..so bergurau senda la kita~~

selang beberapa hari...
tyme kat parking keta...kitorng nk cite la kat shera and azie..smbil nk tunjuk la umah jiran seblah yg men2 tu...kitorng mmg kat parking keta and apartmen sy mengadap lobby and parking keta.so senang nk tunjuk.tyme tuh baru balik dinner~

ainaa : azie, hari tu kan..kitorng main tendang2 dinding ngn jiran sebelah

aida: aah azie...kelakar gile.....(dgn muka excited nk cite..smbil pandang kat bilik kitorng dr tmpat parking keta)

aida +ainaa : dammmmmmmmmmm!! ainaa, ko nmpk tak apa aku nmpk???? ( dua2 tgk bilik sndiri dpd bwh,kat tmpat parking keta)


rupa2 nya~ bilik kitorng tak bercantum pun dgn bilik seblah!!! seblah bilik kitorng tu takde pape! ada space luasss gak..then baru bilik org seblah..kira mcm bilik kitorng nie wings kiri la kalu mengadap...dammmm...takde pape seblah tuh.mmg takde banggunan ke apa ke...cisssssss....knp skang nie bru sedar.dh bertahun duduk bru tahu~ so masing2 laju2 naik atas..smbil...allahuakhbar!allahuakbar!sweet sgt la kan mlm tu~~


kejadian kedua~

azie ngah solat dlm bilik.tmpat solat dia btl2 seblah tingkapp.and tingkap bilik dia jenis yg cermin byk2 tuh..yg dulu2 tue..kena tolak benda yg  kat tepi then smua tingkap tutup skali gus...ptg tu dia selit kan langsir kat tingkap tu..then dia solat..tibe2 kain langsir tu terbuka..means terlepas drpd diselit tu.masa tu panas..takde angin langsung.and fyi, bilik dorng wings kanan..and agak terperap sbb dlm bangunan..susah nk dpt angin area situ~ then azie mmg dh rase semacam...dia stop solat.amik kain tue selit balik..then dia solat balik..skali..zassss..benda tu jd lagi....azie mmg hangin gile la dgn benda tu~~

azie ada satu batu..sbb family dia jenis ada yg bleh tgk and nmpk benda tue..so dia ada satu jenis batu yg mana batu tu akan beruabah warna ke apa2 colur or akan berubah tempat kalu benda2 tu ada dgn kita~ and the best part! batu tu mmg beralih tempattttttttttttt!!

lepas kejadian pertama.sy gi toilet ainaa teman tunggu kat luar.sama gak ngn bdk duorang lagi tuh~kalu sy nk ek2 tgh2 pagi..sy bukak pintu bilik luas2..so that ainaa leh dgr suara sy jerit dri jamban...hahaha~


kejadian ketiga~

tyme nie otw ke gambang...mmg seram abis! sy jenis yg tak layan benda2 nie.and sy tak pernah kena pun.kalu rase len mcm.sy wat tak tau je..nk2 kalu ada bau kan..lagi sy wat tak tau~
masa party mlm tu..ain and suhaili byk kali pesan kat kitorng..hati2 gi gmbg esok...hati2 gi gambang esok..ain tak jd nk ikut sbb mak dia tak bg.jalan gmbang kan mmg bahaya~sy pun mcm pelik nape ayah sy bagi sy gi...padahal, gambang tu mmg pantang la dia nk bg lalu~ tp mybe sbb last kot dgn kwn2 so ayah sy tak kisah...so mlm tu~

ainaa : da, ko tau tak jalan gambang tu port mana yg bahaya??
aida : aku ase aku tau...ala kita mmg slalu lalu..kat situ mmg byk gile excident kot....
ainaa: esk kalu lalu tunjuk kan kat aku tau~

oleh sbb dorng dh byk kali pesan.so ainaa sgt2 hati2 tyme drive..mmg takde la nk potong2 ke apa...follow je.and dia keep mention kat sy...kalu dh smpai kawasan gambang bgtau dia tau~sy plak, sedaya upaya tahan mata nk teman dia drive.azie kat blakang mmg dh selamat..shera plak diam je..layan mata~ smpai area tasik cini..sy ok lagi..bertahan lagi mata nie...then ada satu tyme tu, sy dh tak tahan sgt..sy terlelap kejb..then jaga.mmg layan mata abis la..mata mmg tinggal seinchi and mamai abis dh laaaa~ ainaa keep mention kalu dh smpai area gambang bgtau dia...dlm 15 minit pas tue...mata sy mmg dh steeeemmmm abis..tak larat nk bukak dh..terpejam..tapi separa sedar~ tibe2....

tak tau suara sape : DH SAMPAI DH. (ada satu suara)

ainaa : haaa??dh smpai dh???
waktu nie sy diam lagi..still layan mata.separa sedar.tp telinga sy dgr suara tu.belah kanan sy.

ainaa: da! ko ckp ngn aku kan...??ko bgtau dh smpai dh kan??

sy diam je lagi..smbil pandang dpn...and tgkkk je jalan...

aida : aku sbenanrnya..dh terlayaang dh weh..aku ngantuk gile..aku tak ckp pape pun...
ainaa: eh..aku ada dgr suara.ckp dh smpai dh...shera ke yg ckp???( smbil tnya shera kat blakang)
shera geleng je....
aida : sebenarnya...aku pun dgr suara tu..dia ckp dh sampai dh...suara tu mmg mcm suara aku...tp lembut je kan???
ainaa : dammm..ini serious seram!! yelah weh...aku ngt suara ko.tp mmg lembut je wehhhh..tp sebijik sore kau.cara dia ckp je lembut~
aida: aku dh terlelap td.cane aku nk ckp..jalan pun aku tak nmpk ...dammmmm!!
ini seriuos seram.sy streettt toleh blakang.kot2 la ada org lain yg tmpang keta kitorng tyme tuh~takde pape..still shera and azie je kat blakang..

then sy pun trus tgk2 luar..nk detect kitorng dh smpai mana.yelah.td kan sy dh terlayang sekejab..nk tau kitorng kat mana??mmg  kitorng berada di kawasan area gambang tyme tuh~ mmg btl2 area gambang....huhuhu~

mybe benda tu tgk sy dh terlelap..then dia tolong la bgtau ainaa yg kitorng dh pai kawasan gambang...huhuhu~ naik bulu roma weh tyme tue...semua orng senyapppp je..smpai la kitorng stop bfs kat kedai tepi trafic light gambang- kuantan- kuala lumpur tuh~ tepi highway~

sy keep terngiang2 suara benda tu.itu mmg suara sy.tp cara dia ckp lembutttt jeeeeee...bukan mcm sy..yg ckp petir2 nie..~ pengalaman weh! mybe dia tumpang je kot...

jalan dari muadzam ke gambang tuh mmg bahaya~ dh byk ragut nyawa org.so kalu korang nk lalu situ.berhati2.jgn suka2 sgt...ayah azie pun penah kena..benda tu siap ada dlm keta lagi~kusssss semangat~


cerita kawan sy..
dia penah kena ganggu ngn benda tu tyme kat umah nie..dia rase semacam je..then..
kawan sy : kalau kau btl2 wujud..tunjukakan diri kau.jgn ganggu aku mcm nie ( lebih kurang ayat dia )
nk tau what happen??
benda tu mmg tunjuk kan diri dia! dammm..gile buruk! terkedu kawan sy tyme tuh~

benda2 mcm nie kita leh nk caya sgt..tp kena ingt..benda2 nie smua wujud. cume jgn taksub sgt...

1 comment:

kechik said...

huih..ak jdkan citer sem akhir kene plak ye aida?nsb baik xda paper..watnyer hantu kak limah kuar plak ke..hehe