iklan-iklan~sila click

Sunday, April 10, 2011

sembang2

meh nk sembang2...
actually dh lama dh sy tgk benda nie....lama sgt dh..
tp sy jdi pemerhatiiiii tetap je...sbb mula2 mcm tak phm..
dia nie ckp psl sape..eh..dia nie ckp psl sape..
then lepas sy upgrade otak yg lembab nie...i got the clue~ then i got the answer..hehe~

td kat fb..
one of the kakak bloger ada update 1 status.
yg sy plak.. zasss komen..then sy setuju sgt2 dgn apa akk nie ckp..
motif nye..sy mcm paham apa akk tu try smpaikan..and penah tgk org mcm tu dlm dunia nie..dunia blog nie~



"pendapat kalau kita pakai brg2 fake nie..itu ikut kemampuan msing2 la kan.."

sy mmg setuju la sgt2...sbb ko nk pakai fake ke apa ke..suka hati.bukan ada mslh negara pun dgn benda mcm tue...ikut kemampuan masing2...tp sy paling tak leh terima kalau org yg pakai ori..then dia kutuk2 org yg pakai fake...itu serius tak de manner sy sy rase...

sy sendiri pun...kalu ko nk pakai fake..pakai la..takde hal.tp kalu ko pakai ori..sy mcm...wohoooo..byk duit dia..bestnya...gitu~ tak pyh la ko nk kutuk2 org nie pakai tu..ko pakai nie..arini beli..esok ko nk lanting je...ko beli kaut skali 18 jenis...esok2 ko dh muak.ko lanting je...at first sy mcm ..wow...gile lah..tp pastu lama2..lama2..tgk mcm semacam je..sy pun perati baikkk punya..then i got the answer...


macam nie lah..kita kan manusia biasa...tak lari dri buat silap.kadang2 meriak tak sedar diri..bla org komen..ko kata dia dengki ngn ko..mungkin niat org tu nk ingtkan kita ke apa ke...tp seyes...sy mmg bese jumpa..org yg bila dh diatas...dia mudah lupa diri...sebrnya..Dia kalau nk bg ujian..tak payah dgn kesusahan..tp dgn kesenangan pun dia leh bg kita ujian...so kita kena sentiasa beringat....jgn sesekali lupa diri...kalau kita niat nk bantu org..bantu seikhlas mungkin..jgn harap apa2...jgn kecoh2..org kata..kalu nk memberi dgn tgn kanan..bia tgn kiri pun tak nmpk....gitu~


sebenarnya..smua yg ada dlm list sy kat tepi tue..semua sy jdi kan panduan..yg dh berjaya..yg sedang menuju puncak..yg happy bercuti2..smua sy jdi kan panduan..tp bila dh tau ada yg mcm tue.sy tak lah wowww lgi...tp yg paling sy ingt..bila ada yg bgtau dgn bangga nya...dia tiap2 sem tyme blaja dulu dpt DL...terbaik.kau ado??.sy mmg nk tergelak guling2 dh...weh..ko amik kos apa???ko nk compare dgn sape nieh?? cer try amik IT ke...engineering ke...account ke...cer tgk DL tak tiap2 sem.....setiap benda ada susah and senang nye okeh...tak yah vanggaa sgt..nk tunjuk bleh..sbg kata2 smangat..tp kalu meriak tuh..mcm ntah pape la plak kan...



and no need nk kutuk org pakai tudung ke apa ke....jaga yourself sudah..org yg pakai tudung nie..tak semestinya 100% baik..tp dia better la dpd yg tak pakai kan...tp org yg tak pakai tudung nie...tak semestinya dia 100% jahat...kadang2 dia lagi berhati mulia dpd org yg pakai..dia senang mcm nie..depends pada niat ko...diri ko sndiri..kalu dlm hati mmg ada smua sifat2 negetiv...ko pakai la tdung ke apa..org leh nmpk ko mcm mana...tp kalau ko tak pakai tudung..tp hati ko baik..org pun leh tau ko jenis org mcm mana...but still...pakai tudung tu wajib la kan..ko menolak atau menerima benda wajib tuh...tak dpt la org len nk tolong kan..diri masing2....benda2 ni isu sensitip.nk ckp lebih pun tak bole...


tp sy syukur la..
walaupun tak smua.tp kebanyakan yg dlm list sy tuh..smua kakak2 yg membina insan..yg byk membantu melalui entry2 dorng...kalu sy stress..bace je..bukan setakat info..mcm2 lagi ko bleh dpt..syukur lah...

sy ckp nie..bukan khas pada sape2..cuma dh lama nk tulis.tp tak tau nk ckp mcm mana...kdg2 rase klakar..kadang2 rase nk marah pun ada...apa2 pun..sy mmg suka blog yg suci bersih..byk info..buat lawak...kongsi pengalam..instead of kutuk org kaw2 and up diri sendiri...korng pun leh tau lah kan..saya mmg hari2 bertenggek kat blog korang...kalau yg kutuk2 nie..seminggu  sekali sy masuk lah..hahaha~
nie smua pandangn je tau....

nota : minggu dpn ada jobs fair..moh ler beramai2.......kerja oh kerja!! dimana kau!!!

No comments: