iklan-iklan~sila click

Thursday, April 14, 2011

sibuk & mensibuk~

eh...
sebelum ke tajuk..nk kasi ckp thank Q so much sama en azrap!!
sbb bg bufday present in advance.selamat sampai umah td~
yeaaaay.sy dpt handbag baru!! suke!suke!suke~ tq hencemmmm ( mak trus ckp.esok nk pnjm gi skolah...apo dongki na mak nie ntah...hahaha..jelessss la tu...kui2..)
tq en azrap!! ( gigih dia cri and tulis kad bagai....tang wish cpt cari kerja & kawen tu yg tak tahan 2..hahha~)
dri smlm...terhegeh2 tnya sy...byk kali...sy syg dia ke tak...siap ckp..sy mcm tak syg dia lgi la..apa la...
sy kan bizy jd bibik..so bila penat.haram la nk msg ke apa kan...letak kepala je lelap kaedahnya...hahah~
besday sy esok yer :-)  14 APRIL



ok2..back to the topic...
harini ke ladang ostrich jelebu.1 bus...teman mak bwk anak2 murid dia ke lawatan luar kelas then smbut hari jdi dorg kat A&W~~
then dpt phone call dari my cousin...ajak teman dia tgk ayah dia (p.long sy) kat spital seremban.
mak long sy pun ada skali..mak long & p.long jodoh tak panjang...
bile td tgk p.long leh senyum...bila tgk mlong dtg.sy rase nk ngs je...
p.long minor strok.jatuh blik air.bgun subuh 4pg..then jatuh dlm bilik air...kul 3 ptg bru jiran pecah umah dia n jumpa lepas rase lain mcm...11 jam kejang...trus minor strok...tak kenal org.anak2 pun tak kenal.
hnya sorng je dia kenal..iaitu mak long!!

then laju2 gi spital...hampir 2x kena langgar keta.yelah..gelabah kan.sy kan penakut spital..haha~ so aboy my cousin mmpu gelak je.."gelabah je kau nie shira"hahahah~ oh..kelams la kau nie!!
then tgk paklong. eh.apasal spitak nye katil sempit bebeno nie??? zasss uruskan tukar bilik...weh.deposit dia mcm nk masuk KPJ dh..sikitttt je beza...wah2...bwk la surat gomen ke apa..byr jgk~~~


then.bile dh jumpa ramai2..
eh...kau penganggur kan...nahh! amik jawatan penyiasat nie..gi siasat sape yg curi geran tanah arwah wan...
"beresss...sorang RM10 haaa..aku casss siasat nie...tuan punya penama tanah yg baru ...RM25!!" hahaha~
ye...ada org cube men kotor....takpe..minggu dpn cik aida ke pejabat tanah....ada yg tak kena nie.mintk2 pej tanah leh bg details...tak tau silap...mentang2 mak long aku yg deal ngn si pembongak nie...senang2 je nk kelentong....dia tak tau..cucu2 arwah nie lagi hebat kelentong...hahaha~
so minggu dpn..menjejak si pembongak nieee...dh tua2 pun nk menipu reta lagi.tak phm aku~
menggelabah semua cucu wan timah.bila tau geran hilang...ahahaha~ tau pun korang takut takde kampung nk balik kalu tanah kena jual/lelong kan..hahah..lawak je tgk dorng td....nie tanah pusaka..dunwory bebeh...


then gelabah lak diorng...bg contact2 num abang2 spa and jpa kat putrajaya nun..hahaha~mati2 suh aku masuk goverment gak..yer kwn2...moh kita apply SPA...akauntan W41 byk kosong..penolong akauntan w27 pun byk kosong....td dh usha website yg dorng bg...ohhh..menarik...esok kasi tnya itu abg SPA....basic salary dia pun menarik..hahaha~ dasar mata duitan!!! dan2 diorng kata...dpt je keje...smua suh blanje..eh korang nie.keje tak dpt.interview pun blom.pandai2 kira gaji aku!!! lagi best...apply pun tak lagi nie haaaa!! tibe2 syg cousin2 sndri diatas keperihatinan diorng dgn penganggur cun mcm aku nie...hahahah~ korang mmg sweet.dh tu.....ok.sy jdi lebih semngat bila diorng pun semangat cari keje tuk sy!



esok nk rehat kat umah jab.sambut besday sorang2...mak abah keje..adik sekolah...sian!! abah! weekend nie wajib la kita ke umbai sanaaa!! apaaa??? bln dpn abah nk bwk masuk pulau??yessss...lagi best! kepuasan berganda!! ha..mesin basuh baru jgn lupa!!! kasar dh tgn nie!!! nnty azrap takmo bg hntaran 20k nnty.....hahaha~


nota : penat gile arini...tp takpe..berkhidmat untuk semua~

1 comment:

=sz= said...

selamat ulangtahun ke 20an cik aida!