iklan-iklan~sila click

Tuesday, May 31, 2011

results

hyeee...
waaaaaaahh...blog bersarang & berkulat dh nie~
bizyyy yang amat sgt....
keje non stop dtg..sabtu ahad pun penuh dgn aktiviti2 family....


keje dh start menimbum....
kadang2 ada benda yg sy tak ingat...kadang2 ada benda yg saya tak tahu pun...
and kadang2 sy letih smpai muka berkerut2...
kalau time keje banyak..sy lunch 15 minit je..then smbg keje balik...
aritu bos siap tnya
" aida, awak tak nak OT ke??" boss yg suh OT ok...
sbb dia tau....keje sy berlambak + sy dpt client yg documentation dia mmg failed.
which is akan menyukarkan keje2 audit sy dijalankan...


stresss?
keje mana2 pun stress kan...
tp keje audit nie mmg terang2 la mencabar kan...kadang2 rase mcm tak larat jgk.
tp kalu kita buat keje yang kita minat...yang kita suka...
insyaallah everything will be ok kan... :-)
balik keje...pas solat smua..layan drama dlam sejam dua..
zasss masuk tido...untung la tak kawen lagi kan..so smua mak jaga... :-)
nk borak2 ngn en azrap??? seminggu 2x je kot...
nk msg?? sehari 10 msg je kot...



benda baru sy buat arini, ialah consolidated account.
benda nie sy dh balaja dh tyme AFA dulu..
tp in real life...sy takut dh...dgr nk kena console account jer sy dh kecut...
tp my senior sgt2 baik...tanya je..komfem diorng akan ajarkan :-) untung kan ada senior yg baik2 dan super baik.

pasal sambg belajar...
sy dh decide...and dh pilih yg terbaik..
lepas wat reseach and tanya pendapat2 yg pakar..
sy decide nk smbg profesional hujung tahun nie...
borang semua ngah otw isi...doakan sy eh :-)insyaallah sy akan amik CPA australia tuh...
bos sy dh byk kali tanya..sy pun dh penat pikir...
sy rase nie yg terbaik and mampu saya buat.
lulus CPAA nie terus dpt MIA ( malaysia institute of accountant) walaupun tnpa 3 years working experience.
this is what im looking for :-)


sebenarnya susah nk buat keputusan nie..
memandangkan sy baru je start keje, baru je nk bina kareer..
tp sy percaya smua nie ada hikmah nya dan sy sgt2 sedar harga yg perlu sy byr and apa yg sy kena sacrifice untung smbg study nie...but this is my final decision....
apa yg buat sy kuat nk smbg buat profesional nie...
sbb sokongan mak abah and keluarga....
takde sorang pun diantara mereka yg say "no"...smua galakan sy smbg wat prof nie...
smua bg sokongan yg buat sy lebih semangat especially my abah and mak.



en azraf???
sy rase dia paham and dia sentiasa support sy.
sy balik keje penat2...emosi tak stable...stress lagi...mana ada masa nk potpet2 ngn dia pun...dia ok lagi..
walaupun sy tau dia terasa :-(
rase bersalah tu mmg ada...tp sy kena buat apa yg sy nk buat...kalau tak nnty sy yg menyesal kan..
dan sy rase sy bertuah punya dia yg sgt paham sy...
walaupun kadang2 majuk jgk..tp majuk ngada2 je..muahahha~
the best part,
kakak2 ofis selalu ingtkan sy psl azrap...jgn abaikan apa yg sy ada semata2 nk kejar kemahuan sy :-)
and kalau borak2 ngn kakak2 tu baru sy teringat...
sy dh setahun setengah tak dating!! hebat kan???
smpai my roomate anta link kat FB ingtkan sy...
"jangan jadikan alasan sibuk untuk tak dating" lebih kurang gitu la maksudnya...
ohh..terharu la bila ada org ingtkan kita walaupun sy tau ainaa ngah memerli sy niehhh..hahahha~
sy sedar 2 minggu nie sy mmg fikir diri sendiri je...sy harap2 smua nie akan berubah...


saya rase semangat sy kuat..and rezeki sy mmg di line nie..
latest offer, from bank jgk...gaji dia 2.5 kali ganda dari yang sy dapat skang...
tp hati sy dh dirembat dlm line nie..so sy pilih benda sy suka...
sy nk amik semangat kak sz yg sedang bertungkus lumus siapkan PHD dia...
kalau kak sz yg dah ada family and ada anak 3 pun masih lagi kuat semangat nk smbg study..
kenapa tidak sy kan..yg penting fizikal and mental kena kuat...
gudluck sis in ur next presentation...
doakan sy kuat semangat mcm akak jgk!!! :-)



nota : mak abah family en azrap kawan2 ofismate smua sgt2 supportive!! semoga penantian en azrap berbaloi la...dulu kena tunggu 3 tahun..now kena tunggu lagi...hehehe~ tp mak sy sound awal2 dh...belajar tu belajar la...kawen tetap kawen..insyaallah...kalu itu jodoh sy..kalu sampai seru sy...kawen jgk sy nnty :-) abah sy ilekkk je...dia tak pk pun nk kawen2 ke apa nie..sbb dalam mind dia sy nie masih kecik lgi...dan sy rase dia  treat sy mcm sy bdk2 lagi...still bg duit mcm bese...lepak2 mcm bese...semua mcm bese..padahal sy dh keje nie...dh punya tanggungjwb buat keluarga...1st day keje, kul 10 abah sy kol..tnya mcm mana keje smua...psl nk smbg study nie..abah sy yg uruskan ctc smua..sy rase, bila sy bgtau sy nk kwen nnty..mau 1 bulan dia tak tido and tak  tentu arah...heheheh~


oh yer, kisah anak derhaka moden.dia dh selamat kawen, dan seperti yg dijangka...dia tak pelawa mak dia skit pun..baik pada majlis nikah dia..atau pun majlis sanding dia...mak dia je yg sayu hati lalu dpn umah dia..tgk khemah ank perempuan dia kawen....tp tak dpt jemputan...mmg takde hati perasaan btl...tp percayalah..ALLAH tu maha adil kan..tunggu je lah bahagian dia nnty...

2 comments:

teacher anis said...

teruknye budak tu tak jemput mak dia waktu kawen..laki ke pempuan tanggang tu?kesian mak dia..aku tengah bygkan apelah akan jadi dlm hidup dia 1 ari nanti.

Sz said...

ihiks..
patutlah tersedak2 tadi..
namaku diseru ropaanyaaa...

akak sentiasa mendoakan kejayaan cik aida juga... :)