iklan-iklan~sila click

Saturday, May 7, 2011

selamat hari ibu

SELAMAT HARI IBU 
untuk smua wanita yg sudah bergelar ibu~
mahupun yg baru bergelar ibu~
sesungguhnya pengorbanan dan kasih mu ibu tak kan mampu kami balas~


special wish to my lovely mom~ PN HASNAH~
you are great mom and the best mom in my heart!
tak mampu nk dibalas pengorbanan mu~
tak mampu nk dihitung kasih sayang mu~
tak mampu nk dinilai kesetian mu pada kami dua beradik~
ketabahan & kekuatan mu menjalani setiap ujian ALLAH tak mampu kami luah~
doa kami sentiasa bersamamu~
tq mak!


ibu kan...
sejauh mana dia marahkan kita sekalipun...
sebelum tido mesti dia tgk kita kat bilik kan...
sejahat mana pun kita...dia tetap kasih dan syg pada kita kan...
kita nie anak...
yg dikendong 9 bulan...
yg disusu smpai yg dia mampu...
yg dibelai sehingga ke besar....
yg dikasih smpai ke syurga....

sehebat mana pun kita...
sepandai mana pun kita..
sekaya mana pun kita...
atau
semiskin mana pun kita...
sejahat mana pun kita...
sebodoh mana pun kita...

JANGAN SESEKALI KITA LUPA PENGORBANAN IBU & BUANG DIA DARI HIDUP KITA!!

kalau kita tak mampu nk senangkan dia dgn harta benda mahupun kasih syg..
its ok...
tp jangan kita susahkan hati dia dgn perangai yg mcm org takde hati perasaan...


dh sebesar ni pun..dh 23 tahun hidup pun...
sy tetap bersama mak sy...susah & senang sy...
masih mak sy disisi...
tangiss sy...gelak sy...masih bersama mak sy~
bak kata pak nil..
walau sejauh mana pun kita pergi...keluarga still penyokong kita yg terbaik.
jgn kita buang atau lupakan mereka :-)


terkadang..
sy garang dgn mak..tp mak sy senyum je...
dia senyum sbb mmg dia tau dia salah...
kadang sy merajuk sbb apa yg diplan tak dpt..
tp at last..malam nnty mesti sy peluk mak sy jgk...kacau mak sy jgk sblm tido..
mesti cari mak sy jgk mintak gosok2 blakang smpai tertido...

pagi bgun...
mesti sebut nama mak...
mesti cari mak...terutama hari sabtu & ahad.
bila berjauhan, masakan mak yg paling sy rindu selain usik + gado2 ngn mak...
bila gaduh dgn azrap..mesti cite kat mak..tp mak bukan back up kita..back up azrap sbb mak dh sedia maklum dgn perangai anak dia yg hati batu nie...but its ok..asalkan dpt bercerita dgn mak..
bila sy buat salah..mesti kena marah...tp mak siap explain..knp mak marah...
walaupun pas tu sy metsi merajuk 2 hari..tp mesti cari masakan mak jgk...
mak itu anugerah yg terbaik dan terindah yg ALLAH ciptakan & anugerah kan pada kita yg bergelar anak!!
jdi hargai lah ibu kita...
sebelum dia pergi selamanya...
jgn kau buang....jgn kau sisih...jgn kau berhenti kasih & syg pada mereka.




kasih syg manusia lain mungkin boleh bertambah dan mencmbah menjadi lebih besar
tp ia jga boleh mati bila smpai masanya..
kasih syang ibu waluapun ia maintain
tp ia tak kan pupus dan membawa ke syurga :-)


SELAMAT HARI IBU tuk semua bloger2 yg dh bergelar ibu..
sy tau..anda sentiasa mencuba untuk menjadi ibu yg terbaik...good luck!



nota : sy tak mampu hidup tnpa kasih syg mak sy..walaupun akan smpai satu masa dia pasti akan pergi atau sy yg pergi dulu..tp kenangan dan ksih syg kami berdua tetap perkara terindah yg ALLAH bg buat sy..thats y hati sy mmg bengkak bila sy lihat org lain buang mak diorng....sbb sy tak mampu nk imagine bagaimana hidup tnpa kasih syg &b restu dpd ibu..

another person yg sy nmpak sgt2 manja and nmpk mcm mana dia syg kan emak dia..ialah en azrap...walaupun untill today bila sy ngusik2 dia ckp dia anak manja dia tak pernah ngaku..tp ada beberapa perbuatan dia menunjukn mcm mna syg dia pada mak dia..tu pun dh buat sy senang hati sgt2....sbb sy benci org yg tak syg mak dia!! benci sgt!!! HAPPY MOTHER'S DAY~ 

with love,
en yunus & pn hasnah 's daughter.

No comments: