iklan-iklan~sila click

Tuesday, June 14, 2011

peak period

dh nk hujung bulan 6 nie kan...
mula la pakcik2 makcik2 bos2 director2 accountant2 cari auditor tuk anta audit kan...
takpe...auditor mmg dh bersedia terima keje2 last minute nie...

tapi...
kalau dokumen tu lengkap...tersusun..teratur...
takpe lah jgk...
nie dokumen terbarai.....and expect keje2 audit dpt dijalankan dgn cepat and kuarkan audit report berserta audited account secepat mungkin....
kirim salam laaaaaaa~

dh kata pun audit...
celah bedah mana pun..kita akan cari jgk..investigate jgk smpai dpt..
kalau tak dpt..bersedia la org2 diatas td tuk disoal oleh auditor...
kalau jawapan memuaskan hati...kita proceed~ kalu tak..sendiri mau ingt la...



sape tgk workstation saya..mesti rase nk pengsan...
paper everywhere....fail kalau boleh nk sama tinggi ngn rak kat seblah..
tak ckup ngn itu..bwh meje ada lagi fail2 client....
mana tak nye...fail resit satu.voucher satu.gaji satu.kwsp satu.perkeso satu.fail lain2 satu.statement  bank lagi...
mmg penuhhhh la mejaaaa...
smbil bukak fail cari evidence smbil tu catat apa yg tak kena...kumpul dulu apa yg patut then call client tnya details mana yg tak lengkap...
selagi tak lengkap...selagi tuh la ngadap working paper smpai kesudah...
kdg2 tolong adik2 trainee balance kan account diorg....:-)


now,
tgh sibuk siapkan satu badan pertubuhan...
thanks God dokumen dia tersusun..
dh 3 hari sy siapkan account dia...byk gileeeeeee...
arini baru setup tuk audit plak...lagi byk gileeeeee....
then ada lagi satu syarikat sy ngah hold...
sbb tunggu my officemate siapkan part dia..because i need to console the account...
debar gak bile console nie...al- maklum..time trainee dulu tak penah buat...
harap2 ok la semuanya...
dua2 company nie kena settle minggu nie jgk...
sbb diorng nk cepat coz dia nk kena wat AGM...kalu tak..kena fine~
sape nk bertanggungjwb??auditor...tidak sama sekali...sape suh anta audit lambat kan...
nextweek sy nk setup tuk outstation plak...
lagi bykkkkk...the whole week kena guna tuk setup..and ahad akan gerak ke JB for two weeks!
yeaaaaaaaay...tak yah jwb panggilan talifon kat office lagi....
rehat dari ngadap bos for 2 weeks!!


senang cite...
jadual sy pai hujung bulan 7 nie dh penuh...
keje..keje..keje...sukeeeee!
sbb lagi byk sy buat...lgi byk sy belajar...lg byk sy improve....
bila kita buat benda yg kita suka...yg susah pun jd senang kan...insyaallah...



nota :sy suka outstation..sbb lagi byk benda baru kita belajar...dpt plak company yg lain2 nature... :-)

No comments: