iklan-iklan~sila click

Saturday, July 23, 2011

tanggujawab

dh hampir 3 bulan kerja~
dh rase mcm mana payah cari duit.
dh tau mcm mana duit mengalir...muahahhaha~~~


kelmarin ke 4 hari lepas...
en azraf bg ceramah free kat sy.....
dia membebel...sbb kereta baru sy nnty mak abah sy bayar kan...
downpament pun abah settle kan....
sy lupa dh apa ayat dia...tp ayat yg perli abis la....
dia keep remind sy....nk apa2 usaha sendiri.jgn susahkan mak abah....
sy plak otak laju2 pikir mcm mana nk defend my self...huhuuhu~


"ala sikit2 je pun" tu je mampu sy jwb...
sy bgtau dia...kalau sy dh umur 25 ke 28 ke sy dh steady...
mesti sy beli smua benda sendiri punya....
nie sy muda lagi... ( ayat nie je mampu sy bgtau)
dia ckp...

"abg dulu nk beli gitar mase form 3...abg tlg pakcik abg..dpt duit abg beli gitar..sbb nk sgt blaja gitar"
ok..sy diam...
sy tak nk defend diri sndiri lagi..sbb komfem sy kalah.
10 kali sy bertekak ngn dia pasal apa2...dia mesti menang punya~~~ dia akan bg ayat yg buat sy diam.terkedu.
sy plak...kalu dh tak dpt jwb sgt....mula la tersedu2...muahahhaha~


itu time di ngah mood ceramah or mood nk bg nasehatttt...
tp kalau dia ngah mood manja..
sumpah ko mls nk layan!!!
"ayggggggggg" ko bygkan dia panggil yg paling lembut and slowwww je....
" apaa??!!!" sy jwb
komfem dia sentap lepas tueee....
and benda nie always happen...per week mesti jd 3x at least..
mcm yg sy ckp sebelum nie...dia ganas.dia garang.dia ckup kuat membebel.tp the other side..dia sgt2 manja.
thats why sy ckp dia mmg anak manja mak...


kalau dia bebel2 or sentap2 tak puas ati ngn sy kan...
besenya sy tido je trus....bia dia bebel sorang2...majuk sorang...
esok bgn pagi...kejot jer dia mcm bese....
kdg2 kalau dia tak mamai sgt...sempat dia smbg sentap dia pg tu...
tp dia mmg kuat bebel...sgt kuat..
mmg sakit telinga...

last week sy check kolestrol , BP  and gula dlm darah...
result adalah sgt2 hancur!!
tu nnty sy cite eh...
lepas je dpt result sy bgtau dia...dia ok lagi tak bebel...
mlm tu bila onfon...dia bebel tak hengatttttttt punya...sakit telinga weyyyyyy~
" tulah ayg nie..abg suh senam tak mo...kawal makn....gula kena la amik..bukan nye tak amk langsung..bla..bla..bla...."
sy diammmmmmmm je.....sbb kalau menjawab lagi panjang dia bg...
smbil dia bg bebel...sempat sy berpkir...
" betul ke aku nk kawen ngn mamat kuat bebel nie?" muahahhahah~


but..
for ur information en azraf...
i know my responsibility....
every month sy bg mak duit....tak byk..tp mak happy..and senyum2...lepas tuk dia shoping 3 psg baju kurung plus kasut.
sy jgk beli segala tok nenek dynamo and toiletries ...
dan bulan nie sy start bayar bil air, api, tepon umah +streamx, astro ~ ( astro and streamx bru pas upgrade package...hwaaa...)
and start bulan depan sy jgk byr duit keta...tp sikit jela....tp walaupun sikit...byr la jgk kan..... :-)






nota : sy baru pas kira berapa anak buah and cousin yg sy kena bg duit raya nnty....OMG!! 48 org semua nyaaaaa....fengsaaaaaaaaaannnn!!!harini en azrap cuti smpai esk.gi mancing kat ats laut katanya...dlm masa 2 jam dia sampai dh 2 mms dia anta kat sy....byk kali sy pesan kat dia...gi mancing ikan..bukan gi mancing pompuan!!! dpt tau pape...awasssssss!!!!

1 comment:

wos said...

kolestrol?
mimpi ngeri.