iklan-iklan~sila click

Tuesday, November 29, 2011

saya rindu



cuti 3 hari korang buat apa?

sabtu saya ada mock exam.alhamdullillah.dh settle mock.
final exam will be on  13 dec.wish me luck.
sgt mendebarkan.sgt2.


ptg td.
sy godek2 fb sendiri & fb en azrap.
skali sy terjumpa video2 and pic2 yg kwn2 sy tag dri dulu2 pai la skang...

tibe2..
makin laju tangan sy tekan nex! next! next!
dan dlm pada tak sedar.
bergenang jer airmata tgk pic2 tu smua...

ya Tuhan..
rindu nya sy pada diorng smua...
and suddenly, smua memory and activities yg penah sy buat bersama2 diorng dulu come to my mind~
rindu sgt2...


payahnya nk cari waktu tuk kami bersama2 horey2...
sy sibuk dgn class and exam.
ainaa tgh adapt new environment...
azie and shera sure bizy ngn keje masing2...
masing2 sedang membina kerjaya masing...
tp sy sgt2 rindu nk buat activity dgn diorng......


bila tgk pic2 nie smua...
hwaaaaaaaa....laju je kotak ingtan sy berpusing2..
mengimbau smua kenangn pahit & manis sama2.
hoii! rindu lah~


to my dear fren cik be,
congrats atas penghijrahan mu ketempat baru...
semoga terus success dgn jawatan dan tempat baru!
im happy for u! congrats again..

p/s : ada voucher isi minyak petronas tak?kalu ada aku nk byk2...hahaha...nape mu tak gi petronas cwangn seremban nie ha..kat sini enjoy pun best.tempat aman damai... :-) tuah ayam  nmpk dikaki..tuah cik bee di petronas rupanya yer....

lepas exam.
ada bykkkkkkk sgt benda sy nk buat.
ada janji yg perlu sy tunaikan..
jadual sy sampai bulan feb dh hampir penuh...great!
and believe it or not, dh hampir 2 tahun sy x dating ngn en azrap!
bijak pandai sgt kan...
sentiasa sibuk.
last year sibuk ngn final year project and bla2..
then abis blaja terus keje.smbg blaja plak lagi.
ahhhh..tu smua alasan jer kan.
kalau nk mesti dh jumpa.tp msalahnya tak nk..hahahha~
eh bukan2..
bukan taknk...tp seriusly sy takde masa.
masa sy byk dgn keluarga....and kwn2.

kalau sy ada masa ..
mesti sy pk nk lepak ngn kawan2 dlu instead of en azrap.
muahahahhaha~ kijam.
yer dlm kes sy nie...
baik kakak2 opis..mahupun kawan2...
smua nye mengatakan sy salah.sbb sy selalu bizy and tak nk dating.
balik2 en azrap jer yg di backup!!! huahauaua~


nnty aaa..
sy free ti sy dating okeh!
sy tau ramai yg risau...
minggu lepas kot sy ngn en azrap bru pasan dh dkt 2 tahun xjumpa.....
ilekkk je...plan tu ada.tp slalu byk halangan...( alasan lagi)..:-)




this week 4 hari jer sy keje .
then next week sy study leave dlm 7 hari kot..
berdebar2 niehhhh...takuitttt weyyyy..
tp sy redahhhhh je laaaa...

korang imagine la life sy ok.
isnin - jumaat keje mcm bese.
hari2 ngangkut buku tebal sy tu.kalu ada free time sy study.tp slalu nye sy tido je.
then sabtu pagi2 kul 730 sy dh ada ats highway nk ke sunway. kul 6 sy dh bgun siap2 smua.
kelas sy 8-9 jam...kul 6 abis class then sy kena ngadap jammed.kul 8 mlm bru sy smpai umah seremban.
rehat dan tido.
esoknya ahad.ulang balik jadual yg sama.
isnin dh start keje balik.
korang bleh imagine life sy cane tak??

tp percayalah,
sy buat nie smua bersebab...
and sy percaya..setiap kejayaan pasti ada pengorbanan...
and ini pengorbanan  sy...
sy tak merungut apatah lagi menyesal ( kdg2 terlintas tp cepat2 motivate diri sndri balik)
tp sy just share...

and korang imagine plak next year.
time peak period tuk para auditor ...
dgn class lagi..dgn outstation lagi..
berkampung di JB sudah pasti..insyallah..
tp takpe..
sy yakin sy mampu buat..
dh ramai org buat mcm sy...dan dah ramai antara mereka yg dh berjaya harungi smua tu dan sedang menikmati kejayaan diorng..
kalau diorng boleh..kenapa tidak sy kan...???
mental sy mungkin kadang kuat & kadang lemah...
tp semangat sy tak pernah luntur..
doakan sy okeh!

and paling penting..
sy mampu lakukan smua nie..
smuanya atas sokongan kuat keluarga , en azrap and kwan2..
tanpa diorng sy tak mampu nk buat sorng2.
sbb bila ada pape..they are those people yg sy akan cari~
Tq Allah :-)

Ya Allah,
sesungguhnya aku rindu pada mereka smua.
SEMUA!
Kau lindungi lah mereka & berikan mereka kesihatan yang baik.
Kau berkatilah rezeki yg kami cari.
Kau kuatkan hati kami dlm mencari rezeki & ilmu Mu
Kau satu kan hati kami dan jangan Kau biarkan kami leka dan lupa diri.
amin ya rabbal alamin......


















nota : sy hanya mampu merancang perjalanan karier sy. Tapi Allah tu lebih tahu mana kemampuan and dimana rezeki sy kelak.


baru perasan.sy tak penah letak cik wavir ( WVR ) sy kat sini kan....cik wavir sy dh 2x service dlm tempoh 3 bulan guna.and so far dia dh smpai ke timur tanah air.insyallah tahun depan ke hujung tahun nie dia akan ke utara tanah air plak...wehooooo...next dia akan ikut sy outstation ke selatan tanah air plak!

No comments: