iklan-iklan~sila click

Friday, December 9, 2011

ombak rindu






kalau nk diikutkan..
sy sgt bersemangat nk tgk cite nie..
lama dh sy tunggu2 cite nie kua...
finally...td dpt gak tgk.
ikutkan nk tunggu pas exam.tp tak leh tahan..
kt fb org dok update mcm2.
ada yg ngis.lelaki pun ngis.ada yg nk tgk lagi.
ada yg dh 4x repeat.
and dihari ke 6 kutipan menjangkau 5.6 million..
wahhhh~



sy dh baca novel nie 8-9 tahun yg lepas.
and sy masih ingt lagi cerita nie.
sebuah cerita yg menarik.penuh maksud.
and last month sy cri balik novel nie.
kasi repeat bace before tgk movie...

and my komen...
sy bg 3.5 out of 5 stars.
sy tak puas menonton and i want more
pengarah tak mampu lg nk cungkil jiwa sy buat sy menangis..hehe~
tegarkah hati sy nie??
tpppp...
sy hampir2 menangis bila tgk aaron menangis dlm bilik which he try explain kat izzah why dia kena kawen dgn mila.
bju dia + muka dia+ kata2 dia...buat sy terusik la sikit..
but im not crying for that scene...

watak hariz dibawak baik oleh aaron.
aaron yg boleh dianggap hero malaya .
acting dia sgt2 superb.
personally, sy mmg peminat aaron.
not just becoz hensem semata.sy minat suara dia.acting dia.body dia and all about aaron.
i wish i hve som1 just like him.
and as usual.wish will remain as a wish...hehe~
nothing much to say about hariz because its well done.

izzah yg dibawak oleh maya karin.
sy ada masalah dgn bahasa dia.
muka punya mix mcm tu mana lah bleh nk di imagine sbg izzah yg mana kita tau izzah adalah watak gadis kampung kan..
sy imagine watak tu dibawak oleh rita rudaini...eja...or at least fazura ke...
tp maya did well cuma watak tu tak sampai 100%.
sedih dia btl2 sedih...cuma slang dia je la yg mencacatkan sikit her acting...

mila.
so -so by lisa.
somtime ada overact sikit tp menjadi la...
cuma kalu muka dia lebih sedih tatkala dia redha kan hariz pergi pada izzah tu mungkin akan menambahkan feel di penghujung cerita tu..
dlm novel...mila tak segarang tu tau..
mila ok2 je..

keseluruhanya...
cerita nie 85% dpt capai apa yg sy expect la.
of kos la director tak bleh nk garap crita nie 100% from novel kot.
for 2 hours punya slot...director dh buat yg terbaik.
scene2 yg wajib ada..mmg ada.
cuma kalau ia nya jd cerita bersiri..lebih sesuai kot...
sbb penulis novel nie sgt2 pndai bwk kita hanyut dlm crita dia..


good job & well done :-)



bila sy tgk hariz and izzah tukar2 jam.
jiwa sy dh kacau sikit dh.terusik sikit sbrnya..
mcm mana sygnya hariz pada jam pemberian izzah tu kan...same goes to izzah.
thats how people appreciate apa yg org tersayang dia bg.
dia bwk ia sentiasa bersama2 disisi.no matter what.
not just putting them in one safe place and hoping that it will be safe forever.

kalau kita syg kan sesuatu. kita akan take a risk kan..
i mean if benda tu rosak pun. at least we had try our best to protect kan.
but
smua org ada cra dia sendri kan... ( korang tak paham eh? takpe..ada org yg paham) :-)


moral of the story,
jodoh tu ketentuan Dia.
andai dia takdirkan kita bertemu dgn org yg jahat sekalipun..
pasti ia akan terjadi & pasti ada hikmahnya..
Allah temukan diorng dkt tmpat yg tak elok.
tp itu jodoh diorng kan...takdir dia dipertemukan disitu tapi Allah dh rencanakan yg terbaik tuk setiap umatnya.

dan jgn sesekali kita pakse org syg kita.
syg terpakse nie tak bwk kemana pun kecuali dgn kehendakNya..
apa yg org tu buat.apa yg org tu ckp pun dh ckup menunjukan sejauh mana sygnya org tu pada kita kan.
tinggal kita je nk menilai dan menerima kan...
and masa bukan pengukur sebenar sesebuah hubungan atau kasih syg.
bercinta bertahun2 bagai nk rak pun belum tentu ke jinjang pelamin kan.kdg tak tahu arah tujuan pun.
kalau tak bercinta sebelum kawen pun belum tentu tak bahagia kan..
semuanya atas kehendak Dia.
kita hanya mampu merancang yg baik2.Tp rancangan Allah adalah yg terbaik :-)


nota : kadang2 mata buta tuk menilai kebaikan & keburukan seseorng..kadang2 hati tegar tuk menerima kebaikan & keburukan dia..tp diri tak pernah berhenti berdoa semoga dipertemukan dgn org yg sabar menerima baik & buruk diri sendri.

1 comment:

Anonymous said...

aku tengok fiqah citer ni..memang dalam ok2 je aku dapat bagi sebab aku tengok banyak gelak dari aku hayati...hehe

dari nisha...