iklan-iklan~sila click

Monday, January 31, 2011

tips meningkatkan metabolisme badan

beberapa minggu lepas.
sy mula buat sesuatu tuk kurangkan kg (kilogram).
bila kira2 BMI..
sy normal ok.
tp tetap mahu turun lagi.sbb tak selesa dgn keadaan sekarang.
LEMAK bersepah2.haha~

bak kata en azraf.
"abg bukan kisah psl kurus ke tidak.tp kena FIT!!! "

ok.
dia starts suruh senam.
sy mmg sgt mls.
everytime berborak ngn dia.
sure dia akn tnya..ayg ada senam tak??

so.
sebagai satu permulaan.
sy senam dlm bilik air jer.
sy buat senaman nie.sorng housemate sy pun tak tau.
hanya dua manusia jer yg tau.sy and en azraf.



mula2 mmg rase nk ngis.
nk2 tang pinggang.menitik air mata~
tp after a weeks.
tangan dh leh cecah lantai dgn mudahnya~


makan.
sy tetap makan mcm bese.
cuma sy tak pernah skip bfs.
kalu sy tak sempat mcm mana pun.
sblm kuar rumah sy pasti rembat pisang and makan smbil trun tangga nk ke keta :-)


then sy amik lunch pukul 10 - 11 pagi
sy makan sayur setengah pinggan..and ikan.
sy mmg tak makan ayam.
dan sy tak minum air manis.
air putih only.selalu oder ais kosong jer :-)

ptg plak.
sy akan makan dlm kul 4-5.30 gitu
depends pukul bape sy abis class.
sy akan mkn kuih2..pisang goreng..or mihun goreng/sup.

then.
balik umah.
mandi terus gosok gigi siap2.
so kita takde nafsu nk makan sgt.
its true ok :-)



sy senam 2 x sehari.
means mandi 2x sehari.
senaman sy.dari muka.sampai la ke peha~
its take me 20 minits dlm bilik air tuk setel smua.
yer.housmate sy slalu bising sy mandi lama.tp diorng tak tau apa sy buat sbrnya~


every parts yg sy buat.
sy buat dlm kiraan 20 :-)

nasi??
sy tetap makan nasi bila sy terasa nk makan.
tp satu senduk sahaja.
cuma hari sabtu sy akan makan nasi kerabu satu bungkus..hehehe~
nasi kerabu muadzam sedaaaaaaap.


hasilnya.
dlm 1 minggu lebih sy turun 1.3 kg.
sgt teruja~
dan pada minggu ke-3 sy dh turun 3 kg :-)
nie pun sy diaaamm je lagi..

tetapi..
hehehe~senyum dulu.
bila ada org tegur sy.
bgtau badan sy dh susut.
then siap tanya dh bape bulan sy tak makan nasi.mmg tak telan nasi langsung ke..
sy dh snyum sorg2 dh..hahaha~rase nk lempang diri je.
sy terus tunjuk kat dorng yg kebetulan kat tgn sy mmg ada nasi kerabu tuh.
sy bgtau sy tetap makan nasi.
sy tak suka nk diet yg gila2.berlapar bagai..


dan bila cik bee kata sy dh kecik sikit..hahaha~
sy lagi la gumbira.
then baru la roomate and housemate sy tahu sy bersenam dlm bilik air :-)


pisang mmg tak tinggal.
selain utk melawaskan.
pisang jgk mengenyangkan :-)

so.
td sy baru godek kat google.
tips tuk meningkat metabolisme.
saje nk tahu...
inilah jawapannya!!

sy amik kat blog kevin yg hencem tu.

1.Eat regularly.
Everytime you eat something, ia akan meninggikan your metabolisma for digestion. ( betul.bila rase lapar.makan je.jgn tahan2.buat apa nk seksa diri sndiri.tp make sure amik dgn kuantiti yg berpatutan la)

2.Eat more. Now here’s a tip you probably didn’t expect. Jangan go for drastic calorie cuts it’ll only slow down your metabolsim! (betul.sgt setuju.bila we go for drastic calorie cuts...body kita akan lemah..bukan nye fit..)

3.Eat protein at every meal. Protein chains are harder to break, making you burn more during digestion. ( sy prefer ikan dari ayam.sgt jarang sy makan ayam.sbb darah jenis B nie kalu nk diet ayam tak digalakan..ini another info diet tru darah.nnty sy share oke)

4.Eat fish and flax fat to encourage your fat cells to send the “I’m kenyang” signal to your brain. This causes the brain to send the signal to your metabolism to burn more calories. ( i told u already kannn...)

5.Turn to whole foods and grains. They force your digestion process to work overtime.

6.Makan pedas-pedas :D If you enjoy hot, spicy foods, take note: You can increase the amount of calories your body burns during digestion. ( dorang kat sy n9 murtad sbb sy tak makan pedas..tp bila kat uniten sy blaja mkn pedas..tak leh nk demand la wey..nnty kebuluq la..)

7.Minum air sejuk. Ia akan meninggikan your metabolism to heat up the water to body temperature. ( this part sy suka..org kata tak elok minum air sejuk kan..tp ini lah hakikatnya..bukan kevin je yg ckp mcm nie ok..sy dh godek kat tmpat len pun...the fact still the same...sy mmg pencinta ais kosong..kena kat abg hencem.dia bg free..kena kat acik kerek dia cass 20 sen..hantammm la...hehe)

8.Lift weights. The more muscle you have, the more calories you’ll burn all day long. And it only takes two workouts a week to make a difference. ( bila excercise.dok turun..nek..20kali x 2 tyme per day..mesti muscle pun ada kan..so dari sini la bleh bakar calori..baru sy tahu ok!!pdan la kg sy turun)



sebenarnya sy expect tuk turun 3 kg dlm mase terdekat nie..
sbb sy dh letih diet2 nie tapi nan ado hasilnya.
so sy ikut ckp en azrap.
jgn pikir nk kurus.pikir fit!
hapuskan lemak berlebihan~


dan alhamdulillah.
lemak2 semakin terbakar.
sy kena keep on doing all those excercise.


mula2 nk start senam tuh.mmg ngis.
sy keep paksediri.
yelah.badan dh keras.lemak bersepah2.komfem ketat je nk senam kan.
tp bila dh seminggu.
kalu kuar bilik air tanpa senam.sy akan rase semacam je..hehehe~
serius ok...


sekian.
sy saje nk kongsi2 okeh.
bukan nk kata sy dh kurus ke apa.
sy just nk kongsi apa yg sy buat.
sy ada lagi 3kg to go utk dpt berat badan 5 tahun lepas ok!!!
wish me luck~ :-)


nota : bila senam.kita rase fresh and sihat.badan tak berat..selesa.the best part.sy dh boleh pakai bju lama2 okeh~ housmate sy pun dh ikut senaman sy nieh.motif??nk kecikan peha~haha~

sy tak mampu nk beli PB.nk minum just mate or pape tuk kurus.nk beli losyen mustajab tu pun sy pikir 40 x okeh!dari beli tuh sy bleh beli baju selai..haahaha~gila pnya kedekut kt diri sndiri...so sy wat cara mcm nie je.jimat pun jimat..kg pun reduce.. :-)

alhamdulillah...

tak tau la plak.bape kg nek mase cuti midterm nie..haha~

Friday, January 28, 2011

mid sem break yg terakhir

alhamdulillah..
semester akhir telah berjaya di harungi separuh jalan.
separuh lagi sampai ke penghujung


this gonna be our last midsem break.
sedih sebenarnya.
5 tahun yg sy tunggu hampir ke penghujung.
2006 sy dtg mendaftar dgn tak tau mana arah nk dituju.
tak tau pun apa cita2 sebenar,

but now.
sy dh tahu mana arah sy.
mana minat sy.
mudah mudahan Allah permudahkan jalan sy dan kw2 yg lain.


my batch adalah batch yg paling beruntung berbanding junior2.
kami tak perlu hadap 3 full sem.
tak perlu pikir psl duit rumah yg nk naik.
tak perlu nk sakit pale nk pikir nk bwk 7 subjek per semester atau drag semester.
alhamdulillah.
gudluck to my junior :-) all the best!


draf final exam dh kua.
mybe kami punya paper akhir is on 31st march!!
excited.
tp pasti.
kesedihan pasti berlaku.


weh.
just imagine la
5 tahun bergelumang sama2
5 tahun menangis gelak sama2.
5 tahun makan sama2.
5 tahun berjuang sama2.


last semester nie
hati selalu sebak.
nk2 bila lecturer kata apa2 yg menyentuh hati.
tak sanggup nya nk tinggal kan dunia pelajar.
dunia yg mencabar yet tetap berjaya diharungi dgn gelak tawa
stress mmg stress.
tp tetap mampu tersenyum bila punya kawan2 yg mampu menghiburkan hati.


pasti sy akan merindu roomate sy.
housmate sy.geng makan sy.
geng korea sy.geng tgk cite 6.30 sy.
geng nasi kerabu sy.


masa tetap berjalan.
dan kami tetap menginjak dewasa.
dan yg pasti.
lepas nie satu lagi tanggungjwn yg harus sy pikul.
jasa mak dan abah tak kan mampu sy bls.
tp sy tetap akn cuba yg terbaik for both of them
mcm mana both of them cuba bg yg terbaik utk sy :-)


abah yg tak pernah mengeluh.
mak yg tak pernah give up support sy.
both of them tak pernah jemu tolong sy sejak sy kecik lagi.
sentiasa cari ruang yg terbaik buat sy.


now
im ready tuk pikul tanggungjwb baru tu.
semoga ALLAH permudahkan jalan sy ..amin.



nota : sejak sy balik semlam.rumah nie jd bising gile.kawan mak pun pelik.terus mak bgtau " kak long dh balik..mmg kecohh la..." kaisara sy dh gemok!!suke2

Wednesday, January 26, 2011

finally sampai jgk seremban

now sy sedang on9 di rumah diatas katil yg sgt empok dan besar berbanding di kampus!
hehehe~
alhamdulillah..smpai seremban kul 6.50 td.

esok sy smbg ok!
pada kwn2 yg drive esok.
hati2.
happy holiday :-)

half semester to go before grad...
smoga ALLAH permudahkan jalan. :-)

Saturday, January 22, 2011

gile kurus



pic ada amik dari en azrap.
gile terujaaaaaaa tgk pic nie!
kurus nya dia weeeey.
tyme nie ok koz la kat jepun.
kalu dia kat malaysia.jgn haraaap la nk mcm nie...
sure gemok punya!!!!


dia kata tyme nie umo 23.
means.5 tahun lepas!!!
ecece...mesti tyme nie ngh byk gf kan...
gf keliling kan...
tyme nie blum insap lagi kot...
hahaha~ampun.

bila tgk pic nie
dan2 sy suh dia g jepun balik.
siap pakse2 lagi.
dan2 dia ckp.
tak molah..takut ada yg ngis nnty..
haha~
sape nk ngis nie??sape2?sape??
cooll beb...ayg ilek je.
tak ngis punya!
tp melalak jeeee..haha~
matik la tiap2 mlm suh kol kan..
apa ko ingt murah??!!!


eh. abg..
tp kalu nk gi jepun lagi.
gi jeeeeeee...ayg tak kisah
ayg dh besar la...tak ngis2 dh..hehe :-)


btw,
ckp psl kurus.
sy dh berjaya turun 3 kg dlm 3 minggu nie!
alhamdulillah.
bukan rancang pun nk turun nie.
tp dia turun sendiri.
tu pun after kena bebel ngn en azraf sbb tak senam.
so sy rase..excercise mmg byk membantu~

en azrap kalu ckp psl kurus nie.
mmg sakit ati ke.
"bukan nk ayg kurus...tp nk ayg fit..tak lemak sana sini..."
siot je kan....kutuk direct...
sabar jela...
apa nk buat..
sndiri punya pilihan.sendiri telan la :-)


note : arini makan nasi kerabu.pas tu terus pening gile.pengsan tdo.

kawan sejati

now dh pukul 2.22am 22/1/2011~
bru pas study islamic accounting tuk midterm selasa depan.
smbil tunggu en azrap balik.
al- biasalah.dia membizy mcm PM.
bontot dia mmg tak bleh duk diam kat umah...hehee :-)


last nite.
smbil melayan tekak ainaa yg nk makan cucur bilis.
tetibe2 teringt kat bestfren forever sy.
trus capai hp and call.
thanks God dia ada kt umah. n9 cuti la nyah khamis lepas~


rindu sbrnya dgn dia.
byk gosip nk cite.
dia consider as kawan baik sy dunia akhirat.
sejak budak hingusan lagi kot sy dgn dia.
smpai la skang.
borak pnya borak.
she's telling me one story yg sy rase tak masuk akal~
and yg mengundang amarah sy...
after bg nasihat2 dia pun admit and tau apa yg dia patut buat.

then we ols borak2 psl nk grad.
dia tnya sy bila nk abis.
sy kata by march insyallah abislah sy...
so weols mmg happy2.
sbb finally smpai gak penghujung degree nie :-)
then kira2 sape kwn2 sekolah kitorng yg bakal grad sama ngn kitorng jgk.
ada few of them. yg sangkut pun ada gak.
never mind.bukan rezeki dorng la kot kan..


then dia tnya soalan wajib.
ko bila nk kawen da.(Dgn nada yg risau)~hahaha~
sy ckp."as soon as posible"...haha~sy mmg saja nk sakat dia.
im sure.dia pun tak reti nk lepaskan sy lagi.
sy pun tak reti nk lepaskn dia sebrnya.
but both of us kena terima hakikat yg dua2 dh besar.
bukan bdk hingusan yg bleh suka2 ati mcm dulu lagi.
then sy bgtau dia..
"jgn risau la..lambt lagi nk kawen..kalu aku kawen,ko la org pertama aku jemput plus ko kena ada kat umah aku 3 hari 3 mlm!" smbil gelak2.



lepas tu terus sy rase sebak.
sbb rase mcm dh besar sgt je.
rase mcm sebak sgt kalu satu hari nnty sy kena tinggal jauh and susah nk jumpa dia.
walaupun skang nie jarang jumpa.
but kami keep calling and do msg psl hal2 study.
at least dia tau sy amik apa this sem. apa class sy..smua..vice versa.
then both of us jgk dok pk2 nk smbg master bila...then apa plan..


tibe2 rase mcm...
eh..dh hampir 10 tahun usia perkenalan kami.
sedikit pun tak berubah.
means.dia masih kwn sy yg dulu.
bila berckp.jujur.telus.
kalu rase nk sound sy.mmg setepek sy kena.takde cover2 dh.
sama gak kalu sy nk tegur dia.mmg segedebuk sy bagi.kaw2 lagi.


syukur.
ALLAH bg sy seorang sahabat yg sentiasa ada tuk sy.
seorng sahabat yg sentiasa motivate sy tuk terus belajar and jgn sesekali give up.
sahabat yg menagis and gembira bersama2 sy.
sahabat yg sentiasa tahu apa yg terbaik tuk sy.


mula2 kwn dgn en azraf pun.
sy tahu dia risau.sbb dia tak kenal sape en azraf pun.
plus susah tuk dia lepaskan sy.
tp sy berjaya buktikan insyallah pilihan sy tak salah.
then baru dpt restu dpd sahabat sendiri :-)



apa yg satukan kami.
ialah keserasian.
minat sy dgn dia totally different.
tp jodoh tu ditangan ALLAH kan...
dgn kuasa ALLAH kami masih sahabat sejati lagi.
the best part.
dia sgt2 baik dgn my mom :-)
percaya atau tak.
dia penah amik mak sy balik keje nek motor.
emergency case tyme tuh.
mmg kelakar gile.tp tuk lah antara kenangan manis kami :-)


doa sy.
semoga dia terus success and sy percaya dia tak kan lupa diri.
semoga impian and cita2 kami berdua tercapai.
semoga persahabatan nie berkekalan dan tiada hujungnya.



note : kawan sy mmg ramai.tp satu pun belum mampu tandingi dia..

Wednesday, January 19, 2011

student vs lecturer

korang penah tak ngadap situasi mcm nie.
lect korang emosional.
jenis yg kadang2 ok gile.kadang2 moody gile.
bila tyme ok...mmg terbaik la.
bila tyme ngah berangin..abislah...
yg tu ok lagi.


lagi satu jenis.
yg mcm nie.
dia mengajarrrrrrrrrrrrrrrrr je ikut suka ati dia.
it was like. dtg class tnpa objective tuk dicapai...
1 slide takes about 20 minits to finish.
its ok tuk kongsi pengalaman...cite apa jd.and all that.
but please ada limit la.
ni disebabkan berjela2..class yg bleh abis 2 jam..dh jadi 6 jam!
padahal isi sama.yg tnya dlm exam ialah yg dlm slide tu.
yeah.its ok nk bg additional info'. tp kalu tiap satu point nk cite pengalaman.
haru la....
bile dh lost track.buat class tmbahan.
which is dh makan masa kita as student.


sy bukan tak menghargai.
sgt menghargai.tp please la fikir tentang tyme student tu sndiri.
mana lah tau.org tuh dh ada benda lain nk kena buat.
nk study tuk exam subject len ke..apa ke..
bla nk kena ganti clas...
kan dh nk kena reschedule balik...


lagi best.
dia dh tau.subject dia borink.
dia dh tgk student dia majoriti pandang slide tembus.
dia dh nmpk ngn mata sndiri student kat blakang dh siap tido ats meja.
why not dia do somthing.
ini tidak.still bercerita itu ini yg tdk dlm slide.
which memakan masa yg sgt panjang.


aim kita nk on track so that kita tak nk replace clas ke apa tyme study week.
plus ini akan memudahkan student tuk susun jadual study dorg.
bila lect dh lost track.byk nk kena cover.
student pun dh kelam kabut.
class len dh mencanak2 pai chapter len.
class kita tergedek2 lagi nk abiskan...
sgt tak selesa dgn keadaan mcm nie.
smpaikan...
to start the lecture pun takes 15 minits...jenuhhhh kak oi...


plus.
kadang2 ada lect yg cancel class suka2 ati.
ok.fine.mybe dia ada hal.so kita leh consider...
tp bila dia nk replace.dia replace ikut tyme yg xdiscuss dgn kita.
mana la tau.tyme dia replace tu kita dh ada 5 class sblmnya.
larat ke ko nk pegi class yg ke 6 tu??class replacement tuh???
letihhhh gila kot.
dtg semata tuk attendance je.
apa pun tak masuk.
badan tak larat otak pun dh cramp!



sy suka dgn lecture yg cool.
bila mengajar ada eye contact.
yg ikhlas.yg mengajar + bg pengalaman tp still on track.
yg bleh consider mslh2 tertentu.
yg suka bg peluang.tak suka mengutuk tanpa usul periksa.
yg suka bertanya sblm buat apa2 tndakan.
yg suka two way communication.

dgn lect yg mcm nie.
kita nk pegi class pun excited.
siapkan tutorial dia bagai.
sbb suka dgn cara dia.
kalu tak suka subject dia pun leh jdi suka.
terus rase WAJIB score A~


ada junior yg mengadu.
ada lect yg baru.
mengajar pakai buku je.
means dia bace apa yg ada dlm buku.
figure2 smua dia bace je.
nie plus tu.divide by this..bla..bla..
ajar finance nie.tp membace.
sakit tak kepala korang??

bila bg tutor.
student dia dh try.
but ada stuck kat certain part.
so dorng stop.
tu pun kena bambu.
see...bukan student tak cuba.
atleast dorng cuba buat.dari tak buat langsung.
tp still kena marah.
kalu dia dh tau buat tu smua.buat apa dia dtg class tutorial tu.
see??kadang2 bila dh rase bgus sgt.mula la lupa diri.
padahal dia pun bru setahun dua tinggalkan bangku universti..
patutnya dia rase apa yg student rase.

semester nie.
sy ada 2 org lecturer fav.
and keduanya adalah lelaki.
bkan factor hencem menjadi tarikan.
tp class dia mmg best!!!!
mcm mana lmbt pun sy mesti pegi class dia!!!
kalu tak smpat.sy masuk section len.
see..punyalah syg subject tu plus lect skali.


so sy rase.
lect and student kena ada komunikasi yg baik.
baru clas bleh berjalan lancar.
lect pun penah jd student.
student pun nk jd mcm lect.
so kena la ada give and take.
tak perlu bandingkan zaman2 dia blaja dulu dgn skang.
yg mana student skang terlampau manja.
ini bukan masalah manja.ini sy rase ada keperluan.
kalu kat lua sana tak de perogal.pemandu bersopan santun atas jalan.
mungkin student leh jalan kaki gi classs.


zaman berubah.
gaya hidup pun berubah.
and kita pun kena terima perubahan.
asalkan kita tak berlebihan and lupa diri..itu sudah ckup.
10 tahun akan dtg.
mana tau..sblah kwsan uniten ada lapangan terbang.
khamis je.smua student beratur nek flight balik
kelantan.terengganu.kuantan 1 flight.
n9,kl selangor 1 flight.
yg blah utara 1 flight..direct terus ke utara tak yah singgah k.l.jimat masa.
ha...mana tau..kan.kan..kan....


tp.
sy and ainaa rase.
10 ke 20 tahun akan dtg.
uniten dh takde kat muadzam dh.hahaha~


ok.sekian.
luahan perasaan org yg tak leh perform tyme exam td.
sy ase,kalu sy study subject tu 1 minggu direct pun lom tentu leh perform mcq td.
cisss ~
apa nk buat.dh usaha.
so tawakal je la... :-(

Tuesday, January 18, 2011

mummy muda

agak terkezut bila dpt tau my fren dh pregnt.
kawan sy yg sy attend wedding dia aritu tuh.


rezeki awal kan...alhamdulillah.
syiok jer tgk dia excited bukan main..haha~ (sebenarnya jeles nie..haha)
eeeeee...bestnya jadi mummy muda...


nasib ko la aida.
dh ko pilih study dari smua2 tuh.
so ko adap la buku2 nie.
nie pun ada ati lagi nk smbung master.hehe~
mana ko nk pun tak tau la~ngeh2..



seyess..
sy sgt teruja dgr kwn2 dh pregnt nie.
teruja!!hahaha~
ada lgi sorg kwn sy tuh, sy keep tnya gak..dh berisi ke blum.
tp blum rezeki dia and husband lagi..


eh.
otomatik sy dh nk jd makcik la kan..kekekeke~
tak men la makcik..
aunty aida okeh!!!aunty aida!!~~~haha~

ya ALLAH.
terasa btul tuanya.

aritu cane ntah.
nk kena jwb psl umur.
sy jawab 22.
then sy pandang ainaa.ainaa pndg sy.
"hwaaaaaaaa...kita dh 23 la weyyyy...tuaaaaaaaaa nyer!"
terus rase mcm nk migrain!!!
oh..tidak!!padanla ainaa pun dh ada ubah...dh tua rupanya..kah..kah..kah..~


eh.
umur tu angka je kan.
yg penting hati perasaan kan.
the way we act..kan..kan..kan..


eh.
cepatnya masa berlalu.
no more zaman2 gedik2 ko nk mcm2.
now zaman ko cari duit.
pastuh nnty zaman dok cite psl anak masing!
ohhh..cepatnya masa berlalu..
rase nye mcm bru 2 3 tahun lepas je sy ngn kwn2 sy tuh lepak2 dlm bilik konti radio sekolah~
skang dia dh nk jd mummy dh..

semoga dia and baby dia sihat2 je..
sy teruja plus jeless nie!!

congrts kin..
gudluck la~
(nnty ko cite kat aku eh..sakit mcm mane deliver nnty...hehehe)

Monday, January 17, 2011

thanks follower

teme kasih pada yg sudi follow blog sy..
insyallah..sy akan follow balik.
mana yg dh sempat sy follow tue..moga2 keep in touch la yer.
mana yg belum sempat tuh.cuti mid-sem nie sy follow eh..

thanksssssss a lot :-)

cuti yg semakin hampir

yeaaaah!!!
9 days to go for midterm break~
excited.
sbb dh penat ngadap benda bertimbun2 nie~


dh 2 weeks tak balik seremban
hebat kan??kannn??
oh..sy sgt rindu dgn mak sy.
and i'm sure mak abah pun rindu sy.
sbb mak sy ckp.abah sy slalu tnya bila sy nk balik..
asik2 tnya " bape aribulan kak ya nk balik"~
gitu...sian dorng rindukan sy kan..hik..hik.hik..~
mak ialah geng gosip2 and bestfren sy.
abah plak geng makan2 and jalan2 sy..
so both of them yg lengkapkan hari2 sy :-)


sy mmg saje tak mo balik.
sbb sy nk setelkan keje2 kat sini.
kalu bleh.cuti midterm nieh sy nk rehat dgn family je.
plus sy nk kedapur balik.
dh lama rasenya sy tak membakar cake :-)

now.
80% dpd smua asimen sy dh hampir siap.
asimen yg kena anta lepas cuti midterm pun kalu bleh sy nk siapkan within 2 weeks nie jgk..
sbb sy taknk kelam kabut bila balik nnty.
plus sy tak nk berkerja tyme cuti nnty.
sure tak sempat punya.
mana nk layan mak lagi..
nk layan astro cite masak2 lagi.
nk layan bdk2 kecik kat umah lgi..hahaa~komfem bizy.


so,
my target.asimen mesti 90% siap before midterm break.
smua slide presentation ke apa ke nk siapkan jgk!
chaiyokk aida!!!


kesimpulan.
sy rindu mak sy.
kadang2 bila free..sehari 2 ke 3 kali tipon mak.
en azraf plak mmg suka menjeleskan sy.
bila makan apa mak dia masak.saje2 je msg sy..
bgtau mak dia masak itu..ini..cissss la!!!


ok.
rabu ada midterm sm.
and the best part.
sy sgt mls nk bace sm tu.
bosaaaan!!

Sunday, January 16, 2011

alahai sky net

berasap betul kepala sy.
jumaat lepas bufday kak paah ( en azraf 's sister)
then sy dh pos present ari selasa lagi~


pakcik skynet tuh kata.
2 hari leh smpai gurun~
tp smpai arini.barang tuh tak smapai2 lagi der~
gile menyirap darah wa nie deerr.
rase nk mengamuk sakan je.
cisss btul la~


mula2 mmg la ingt nk guna pos laju je.
tp pos laju kat muadzam nie service dia kurang memuaskan.
so try la guna sky net.ingtkan bgus la.
walaupun agak la mahal.takpe.asalkan service tiptop.
layan je.
skali tgk jdi gini.
berasappppp kepala gua der!


penat2 wa pakse ainaa balutkan tuk gua der!
penat2 wa tulis cantik2 der~
penat2 wa beli wrap paper kat kedai MS PUJAAN tue der!
skali barang gua lu org tak deliver ~
berasapppp btl.


dh la tyme tuh.
dia punya slip tuh dh abis.
pakcik tuh kata.
petang kang tyme dorng nk amik brg bru dia anta.
so takpe.pakcik tu kata, tulis je ka buku nota dia.
wa pun percaya la kat pakcik tuh~


esk nk pegi kedai tuh balik.
gua mmg hangin btl ngn org yg service mcm !@$!#!@% nie
menyusahkan org tau tak!
alamat dh betul dh tuh!!
komfem~
atleast kalu ada pape..call la gua balik!
~!#~!$%!#$%!!!


kadang2 wa lupa psl nie.
tp bila ingt balik.terus ilang mood!
tak sabar nk tunggu esok!
wa pun dh mls nk tnya en azrap.
"dh sampai ke brg tu bang"
buat punca gadohhh je kang...


ingtkan last semester nie mls la nk mengamuk2 kat org2 muadzam nieh
aihhh....ada je tak kena~

sabar aidaa...sabarrr...sabarrr~

Saturday, January 15, 2011

mimpi yg sungguh tak sweet langsung!


malam td.
tido lewat.sbb siapkan asimen yg ntah pape tuh~
at last siap jgk.


dlm kul 2 gitu baru tido.
en azrap tido dulu.sbb dia sakit kepala.fine.

sblm tido siap msg
"gudnite ayg.jumpa dlm mimpi eh"

yelah bang!!
jumpa la sgt dlm mimpi tuh!!!
cisss...

mmg sy mimpi pun.
sy mimpi dia meninggal ok~
meninggal! separuh pengsan kot sy dlm mimpi.
menangis tak payah ckp la ( tyme sy taip nie pun airmata sy dh bergenang ok)ciss la..


ingtkan dlm mimpi tu je menangis..
bila bgun tido.tersedar.
sy mmg betul2 menangis..
OMG!
Ya Allah...seksanya rase tyme tuh.
teresak2 kot menangis.
baikkk punya cover...
cepat2 kesat airmata...tp dlm keadaan baring lagi.


terus cari hp.
msg en azraf.tp dia tak reply plak.
mana plak dia nieeeeeee...msg byk2 lagi.
nagis td masih berbaki lagi...huhuhu~
seksa nya rase..

dlm mimpi + real life pun ngis.
mmg sedey btl la tu kan..
korang penah kena mcm tu tak?


terus beluk didi (anak beruang gemok bin besar kepunyaan en azraf)
pluk didi sekuatnya2 smbil ngis2 sikit.
syahduuuuu weeeeh!!!
cisss btl la mimpi tu...


tak dpt sy bayangkan.
tak ingin pun sy bayangkan benda tu in real life.
yer.mati itu pasti.
but sy mmg tak leh imagine langsung!


yer.
dalam 6 boyfren sy yg sebelum nie. ( bukan play girl ok..haha)
en azrap la yg paling garang skali.
dia jgk paling selamba skali.
dia jgk paling suka hati skali.
dia jgk paling tak romantik skali.
dia je yg penah marah sy.


tp
hanya dia je yg mampu buat sy gelak dgn iklas.
hanya dia je yg mampu buat sy rase selesa.
hanya dia je yg mampu buat sy diam dpd melawan (dgn ex bf dulu..sy mmg kuat melawan)
hanya dia yg mampu marah sy dan hanya dia je yg mampu pujuk sy ( org lain yg buat sy marah pun hanya dia je yg mampu buat sy ok balik)
hanya dgn dia je yg sy rase mcm kawan baik + buah hati skali.
hanya dia je yg mampu stop sy dari shoping.
dan dlm byk2 ex bf dulu...hanya dia je yg bleh buat sy dgr ckp. ( yg dulu2 smua diorng yg dgr ckp sy..haha)
hanya en azrap je yg tau perangai sy inside and outside. means.kalu sy ckp mcm nie..apa maksud dia..kalu sy act mcm nie apa maksud dia..
hanya dia jgk yg boleh tenangkan sy bila sy menggelabah.
dan
hanya dia jer yg penat buat sy menagis teresak2.


dan.
mesti en azraf plak ckp.
compare to exgf dia yg dulu2.
mesti hanya sy je yang paling kuat MERAJUK!
hahaha~itu komfem.


apa skalipun.
bialah betapa garang nya dia pun.
sy tak mampu survive tanpa dia.
belum mampu lagi..

selain mak and abah sy dlm top list.
he is another important person in my life. :-)
hanya three of them yg btl2 kenal sy luar dan dalam :-)
that part.my mom pun admit...
en azraf jer yg betul2 knl sy compare to yg sblm2 nie.


oh botak~
sy sayang kamu ok :-)

Thursday, January 13, 2011

family gathering on chinese new year

currently pening and a bit stress~
midterm audit lusa.
tp baru cover 4 chapter...tu pun bace smbil2 and tgk2. (cuba imagine sndiri)
ada lgi 1 chapter kena cover!
stress..sbb byk and tebal sgt~ (eh aida.ko nk grad ke tak nk nie???)


ok.
untuk family gathering kali nie.
sy lah organizer nyer~
sy dh sub2 kat kerja kat anak2 buah sy.which is my kakak2 and abg2 sepupu~haha~(tak guna punya adik sepupu)
suddenly...
resort yg dibook bln lepas.bermasalah!so kena cari tmpat lain!
this is the pening part!
nk cari tempat len!
2 hari sy mengoogle!
kejab ke apartmen.kejab ke bunglow.kejab ke hotel.kejab ke resort.kejab ke studio apartment.


sy bukan apa.
kalu sy amik bunglow kang.
sian kat anak2 buah sy takde swimming pool. (padahal maklong dia yg nk berswim2)
kalu ada bunglow yg ada pool pun.kecik and mcm tak best!tp harga dekat RM800 smlm!gilo~
kalu sy amik hotel je kang...bape bilik plak sy nk booking???
sy ada 8 buah family!
mau riban2 nk kena collect!
sy dh janji diri sendiri.tak mo buat yg high cost!sbb mesti pening.plus sy tak suka nk collect duit byk2...


punya lah sakit pale sy google 2 hari nie.
td sy end up dengan homestay sajork!!!
no swimming pool yer anak2 buah ku.
ko swimm la kat laut puas2..smpai mlm pun mak long tak kisah!


mula2 harga adalah mahal jgk.
tp sy dh berkenan dgn umah dia.
2 tingkat plus hall yg besar.plus bilik yg byk.peralatan bbq and dapur complete.
tp selepas sy goda2 abg owner tuh.
dia bg diskaun!!yahoooo~
ptg td jgk sy bank in duit deposit to comfirm kan!
strettttt bg pic umah kat mak.suh mak on9 and tgk!

then trus call smua cousin2 mckik2 bgtau the details!
rumah- booked!
bbq - booked!
karoke - booked!
photograper- booked!
( nie smua sy buat dlm mase 2 jam!letih gile)

nnty bru nk pikir activity on that day.
pasti nye activity berpasir dan di air~
eh...rase tak sabar plak nk dera pakcik makcik sendiri.~ngeh3.
oleh kerana sy organizer...
so sy tak leh men byk acara la kan?eh..tak kira!sy tetap nk menang~



dlm masa 4 jam.
smua dh bincang2 ngn laki and bini masing.
then respon kat sy.
smua kata set!and ok!


tema adalah MERAH! (sbb apa merah??sbb sy suka merah.and sy ada byk tshirt merah..hahaha)


sy siap pesan lagi.
lunch on friday.setiap family kena bwk satu lauk (senang pale tak pyh pk nk siapkan makanan)haha~
bbq je disediakn.

then diorng tnya.
kenapa semalam je?knp tak 2 mlm?
sy jwb senang je.
sbb sy malas nk pikir psl makanan diorng..hahaha~

tp sy rase ok la tuh kot.

jumaat pagi smpai ~ sukaneka smpai tghri
petang - rehat and ready for bbq that night
mlm- bbq and karoke session( ini smua org request.smua org pasan suara sedap..diorng tak tau suara sy lagiiii sedappppp..hahaa) and penyampaian hadiah
sabtu - aktiviti bebas.


diorng yg mengada nie kan.
siap suh sy tempah kan tshirt lagi!!
alahai..apa dia ngt sy sy byk masa ke nk buat tuh smua...
jwpan sy senang je.. "alaaaaaa..yaya byk exam la..mana sempat nk buat smua.."
seb bek smua org tak byk songeh!tq2~


tuk rumah tuh.
sy mmg puas ati gileeeee..dgn kawasan and rate selepas di goda tuh..hahah~
hall dia bleh la buat tmpat men futsal anak2 buah sy..
fully furnish lagi tuh~
berbaloi2!!
tq la en nadzri.
nnty dh pai sana sy wat review tuk korang plak eh~



minggu depan bru nk gi sopinggg barang2 hamper!
agak2 korang.kat mana sy nk soping barang2 tuh kat muadzam nieh?
hahahah~ bdk2 muadzam tau la...tempat soping paling murahhh and barang dia baikkkk punya~


mula2 sy ingt family day nie mcm tak jd je tau~
sbb kesibukan sy.and sy tgk dorng mcm diam.
skali 2 minggu lepas.
sorng2 msg sy tnya jadi ke tak.siap ada yg nk maki2 sy lagi sbb sy ckp sy sibuk..haha
makcik sy siap dh beli lagi termos tuk bbq..
ada yg dh siap beli tshirt merah lagi! (gla punya semangat)
so sy gagahkan jgk buat~
siap la korang kena urut2 sy on that day..
gigih tau sy goda abg tu nk kasi murah..hahaha~


anak2 buah sy ramai...
sy siap dh pk....bankrap la sy raya tahun nie nk kasi diorng duit raya. (kalu sy dh keje la)
yg paling kejam..mak bapak diorng..
sbb diorng mmg dh aim baik punya suh anak2 diorng mintak duit raya kat sy. (tiap2 tahun dorng kata tak sbar nk tunggu sy grad and keje...gile punya kejam)haha
diorng mmg mendengki kat sy...hahah~sbb tiap2 tahun dorang kena bg duit raya kat sy.
eh abg2 and kakak2 ku...
tu pun kalu yaya dh keje tau..kalu yaya smbg master lagi..siap la korng kena bg duit raya lagi tahun nieh...ngeh3!
tahun nie 3 org lagi anak buah sy bakal keluar (insyallah)
aktiv btl dorng produce anak...hahaha!
takpe.lagi ramai lagi bgusss...baru meriah sikit bunyi bdk2 hentak2 kaki kat serambi tyme raya (lepas tuh siap la mak long dorng pekikkkkkk baikkk punyaaa dari dapur....mak long dorng rajin..duk kat dpur je...ngeh2 )



ok2.
dh mula merapek.
better stop here.


nota : diam tak diam.mak sy lagi excited rupanya.siap suh ajak en azrap lagi..koser..sy ckp.kalu nk, pegi ajak sendiri..skang nie sy pelik.sy yg dh tak sabar nk kawen ke or mak sy yg tak sabar nk bermenantu niehhh???hahahah~ (mak sy tak tau lg tuh..yg menantu dia tu...menantu hantu!)hahahah..ampunnn abg!

Saturday, January 8, 2011

menangis

dear blog,

sy sangat stress skang nie.
asimen sy byk sgt.
tp sy stuck.
sy tahu apa sy nk buat.
sy dh ada bahan.
sy dh tau target sy.
even sy dh tau bape page sy perlu buat.

tp masalahnya.
semua bahan2 sy dalam bahasa melayu.
kenapa laman web kerajaan smua dlm bahasa melayu???
sy sgt stressss nk translate kan.
sy click yg english version.
tapi dia tuka tajuk je dlm english.
yg isi2 smua dlm bm jgk..hwaaaa~
kalu mcm nie.lambat la keje sy nk siap!!!



sy mmg ada masalah nk translate2 nie.
nk tuka BM KE BI pun susah.
nk tuka BI KE BM lgiiiii susaaaaahh..
kadang2 bila org tnya.sy ckp la dlm BI...tp bila suh translate BM sy mana tau!
sbb sy blaja smua dlm BI!!!

nk2 kalu org tnya nama2 akaun dlm BM.
harammmm la sy tau.
sbb sy mmg blaja akaun dlm BI.
dulu tyme praktikal. bos sy suh buat akaun dlm BM.
sbb client tak reti BI.menggelabah sy tau tak!
seb bek kakak2 ofis sy yg bek2 tu tolong~


tau tak.
last sem sy ada satu subjek namanya BAHASA MELAYU KOPRAT!
punyalah excited bdk2 uniten nie.
mcm org jakun~
sbb dh lama tak blaja BM!
resultnya..
sy rase smua org score kot~
A dlm tangannnn~carry mark pun 55/60 tau...
mana nk dpt!!!mantappp punya.
tp tuk subjek tu jelaaaa...haha~



sy kena siapkan asimen psa nie mlm nie jgk!
pas tuh sy nk tgk cite korea hilangkan stress..
mlm kang sy ada dating plak!!



huh!
tak sabar nk abis..
stress!

Friday, January 7, 2011

aksi terlampau

pagi td.
lepas subuh sy tido balik~as usual~ngee..
then terkejut dek satu panggilan tipon.
borak dan borak~ 1/2 jam kot.
pas letak tpon.
trus msg en azrap.
sbb rase bersalah borak ngn caller pertama td...
en azrap ok je.dia sporting! (ayang ngah up abg niehhh) :-)


then,
sy smbung tido balik!tyme tuh dh kul 9 lebih!
padahal exam sy kul 3!
hafal pun tak lagi.
tp sy dh paham la konsep dia.
so selamba tido balik.
smbil pluk mr didi sy!

tp tak nyenyak sbb ainaa asik suh bgun!
so sy bukak mata.tgk dia ngah nk gi mandi.
sy trus call en azrap!
borak2 ngn dia!


pakse dia suh bgun!
pakse dia suh bukak mata dia yg besar tuh :-)
pakse dia borak ngn sy!
pakse dia layan apa sy nk ckp...

oh..sy mmg suka pakse2 nie eyh~
and sy mesti dpt tau kalu dia ckp ngn sy smbil tutup mata.
kadang2 sy suh dia bgun smbil ckp ngn sy.tak bleh smbil baring2.
sy mmg hebat bab2 pakse nie..ngeh2.



tetapi
itu kalu mood en azrap ngn baik la..
tyme dia tak penat.tak serabut.tak sakit kepala.tak moody.tak der angin dlm badan.
tp kalu dia tengah ada smua or slh satu benda kat ats tu.
duduk la ko diam2.jgn nk mengada2.jgn mcm2.
kang sedassssssssss ko kena sound~
eh,yg nie pun sy selalu kena tau.


kadang2 kan.
sy pelik je tgk org len..
bleh je nk argue mcm2.nk menang bila ckp walhal dia mmg slh ngn bf dia.
kalu sy..
jgn harap uolssssss...
kalu sy ckp yg bukan2 kan..atau arah dia mcm2 kan.
dia ckp mcm nie
"ha...yelah...memang...ayang mmg ketua keluarga"
atau pun kalu sy melawan kan
"ha..tinggi lagi suara..tinggi lah lagi"
atau sy nk menang jgk..sy ckp la benda yg menyakitkan hati.
"ha..syurga tu mmg kat tapak kaki ayang"


kuang..kuang..kuang...
so sy ada tyme2 je yg bleh nk mengada or mcm2.
tu pun kena berpada2.
mana yg tak bleh.mmg jgn la buat.
kalu tak mmg kena bebellll la.
dia mmg sedang train sy jdi isteri yg mendengar ckp.
the best part.sy bleh plak mengikut ckp.
pelik kan???
hahaha~
mostly.apa yg dia ckp tu mmg betul.
so sy mmg tak leh nk lawan la~



eh..apa kena mengena tajuk ngn cite nie eh??
lantak la!haha~
ok.smbung.


then sy pakse dia suh anta mms tyme tuh jgk.
after 5 minit.dpt mms tuh.
muka mmg tak leh bla!
gile punya comeeeeeeeeeelll~
muka org kena pakse bgun tido.
buat aksi comel atas katil...aksi comel yer..bukan terlampau yer!
mata pun merah2..kuang2..

nasib la labu~
nasib la dh dpt gf gile mcm nie.
ada tyme mengamuk.ada tyme gile2.ada tyme serius!


yg penting.
dia layannn smua kerenah sy.
tapi ko jgn melampau la.jgn bukan2 la.
kang sedaassss ko kena ceremah~
pedih telingaaaa weeey..


ok.dh!
sy nk smbung wat asimen.bye!

note: exam puclic sector td senang jgk!tq sir~

kerinduan





sy kerinduan bdk kecik kat atas nie...
teman main sy
teman gaduh sy.
teman mengamuk sy
teman gurau2 sy.


nk2 bile kita puji dia comel.
automatik dia bertukar jadi bdk pom yg bugettt ayu..
sgt menggeletek hati~

kadang2 dia mintak dukung.
sbb nk capai suis kipas or lampu...
dh 15 minit dia merengek2 kat sy..
bru sy dukung.tu pun bwk kg tempat len...

suka tgk dia makan.
sbb sgt berselera.
dia jgk geng makan sy.
kadang2 suap dia makan.
tp nasi byk msuk mulut sy.
mesti dia anginn je...


kadang kejar2 dia satu umah..
dia pun jerit2 gi dapur smbil mulut dia sebut
"awe...awe...awe..."
awe tu nenek..which refer to my mom~


oh!
rindu sgt kat sara nie.
tiap kali tipon mak.
mesti tnya sara ada umah tak.
mak sy ckp.
dia dh pandai men pasir kat dpn umah!
then pandai pow mak sy aiskrim!!!!
rindu dia sgt2~~


suara dia serak2 basah.
so imagine.
budak kecik nie...dgn dress mini colur merah.
duk atas katil sy.
smbil ckp
"ayong..ayongg...ngunnn..."
kejut sy bgun tido~
automatik sy bgun!!!
terus pluk dia smpai dia rimass...


fav place dia adalah dapur.
fav food dia..ialah ayam.
"yam..yam..yammm" smbil buat muka comel kata dik sy..tgn mintak2!

sy kalu nk marah
then dia buat muka comel dia.
terus cair.
sy kalu penat cam ne pun.
tgk dia.
trus bertenaga balik!!


skang hanya bleh tgk video dia yg sy rakam bulan lepas je sbg ganti~

ohoii...rindu kaisara sgt2!!!


note : bila sara ada kat umah...en azrap mmg sy tak layan dh!duk la diam2..sara dh balik bru sy teringat en azrap balik..hehe

Thursday, January 6, 2011

cuaca

semalam adalah hari yang tidak best..
sbb tak leh makan sedap2...huhu :-(

actually,
mlm kelmarin sy dh rase len mcm dh...
rase mcm senak...rase sengugut pun ada..
tp wat bese je la...


nk tido tu.
lagi rase sakit perot yg amat sgt.
merenggok la kat ats katil.
tp bila on call ngn en azrap ok plak perut tuh..huhu~

then,
lebih kurang pukul 6.
dh tak leh tahan.
loya gile.apa lgi..
tarik comfeter.
lari laju2 gi toilet.
eh.smbil tu laju2 tanggal stokin smua!
thennn..hamik...bek punya muntah~

seriusly weak!
pegang dinding toilet sbb dh tak larat~
rase mcm nk bersila je kat toilet sbb tak larat~
setengah jam pas tuh pun sama...letih sgt!


smlm 1 hari mual~
nk makan apa pun smua kena limit.huhu~

ptg smlm baru ok.
pegi makan kt CRK.
try minum nes.nk tgk muntah ke tak~
result : ok!tak muntah!

mybe perut nie dh bosan kot.
dh lama sy tak minum2 manis2 nie.
ada kot lebih dari 6 bulan sy tak minum air manis.
minum sikit2 je...bukan ari2


badan pun dh panas skit2.
cepat2 mandi air panas a.k.a air gedik.
letak vicks bagai..mcm baby je bau~haha~
tido dgn lenanya~
lagi lena sbb sblm tido borak ngn en azrap.haha~


pagi td bgun!
dh tak rase mual!
yeaaaaay~alhamdulillah.~


mybe keaadaan cuaca yg buat badan tak tentu arah nie~
tyme sakit tuh.
terusss rinduuu mak byk2 sgt!huhu~
trus msg en azrap ckp nk mak!!!huhuhuhuhuhu~~~~


mcm mana nk tanggung pai hujung bulan tak balik smban nie~
aduhaaaaiiii~


cuaca,
tolong la elok~
sy tak larat dh nie~
sejuk sgt2.

kuantan dh banjir~
adakah peristiwa 3 tahun lepas akan berulang kembali?
muadzam - kl selama 10 jam akibat banjir~huhu~oh tidak!



sy rindu mak sy~
sy rindu en azrap sy jgk~~~~



note : eh!tak sabar tunggu hujung bulan!more specific 27/1/2011!!!!

Tuesday, January 4, 2011

mata hati

pandangan mata selalu menipu,
pandangan akal selalu tersalah,
pandangan nafsu selalu melulu,
pandangan hati itu yg hakiki, kalau hati itu bersih.

hati kalau terlalu bersih, pandanganya akan menembusinya,
hati jika sudah bersih, firasatnya tepat kehendak ALLAH,
tp hati bila dikotori, bisikan nya bukan lagi kebenaran.



renung2 kan lah...
hati kena selalu bersih...
baru bleh nmpk jalan kebenaran...

aihh..
byk kena improve nie aida..


btw,
nie lagu hijjaz.


sekian

Saturday, January 1, 2011

noodle station, zinger burger crunch and teppanyaki di kuantan

mcm yg sy janji kat entry yg lepas
mau update psl jalan2 cari makan di kuantan dan sempadan terengganu sana :-)


jalan2 sebrnya mmg tuk suka2 semata.
sambil cuci- cuci mata


first day.
mmg nk pekena noodle station.
result dia
mmg best!
actually sy first tyme pekena noodle station nie
portion yg besar
mengenyangkan
dan berpatutan :-)

sy amik tomyam!
sgt menepati tekak sy :-)
cuma service noodle station di kuantan je kurang memuaskan~
men hentak2 he pinggan.
men sergah2 customer.
sgt tidak bgus.
need to improve on that!





muka org lapa
menunggu ema yg sikit lewat.
sudu and garfu mmg dh kat tgn.
ema dtg je mmg trusss shot msuk mulut!
kelapaaran tyme nie.
2 hours drive from muadzam!




manggo
sedap!
should try this~~
mmg kena kongsi 3- 4 org.
tp untuk perut en azraf.
mmg dia bleh abiskan sorg2 la...




nama makanan nie sy dh lupa.
tp dia tomyam la.
sgt sedaaaaap!sgt2 ok :-)
boleh cuba lagi.

jusco seremban!
tolong bukak noodle station~






nie set tuk ainaa.
prawn apa ntah.
sedaaap jgk.
dimakan bersama smbal goreng.
sambal goreng dia sgt rangup!





set untuk ema.
yg nie sy tak try.
sbb kusyuk abiskan makanan sendiri.
nmpak mcm sedap jgk :-)

settle makan.
kami berpecah.
me and ainaa truskan misi shop till drop
ema pulang ke ofis sambung keje..heheh :-)



dari east cost mall.
sy ke kuantan prade!

jalan dan pusing!
lapar balik.
so smbg makan zinger burgeryg bru
nie smua pengaruh iklan tv~


sedap jgk.
mungkin sbb lapar and penat kot.
both of us tak amik set pun.
just ala carte je + mineral water.
both of us mmg dh lama tak minum air manis.
so bile kat noodle station minum manggo.
dh rase semcam je..


KFC kuantan prade
service dia lambat.
sy beratur more than 30 minutes.
padahal dpn sy hnya 3 org je.
nk kata perkerja tak de.
ramai je..more than 10 org kot kt blakang kaunter tu.



smbung tgk movie!
nk tgk cite JANIN!
tp memandang nk kena drive 1/2 jam ke umah ema mlm2 tu.
terus cancel.
kang ada yg kejung tak reti tekan minyak and break kang~


mlm smbg makan satar and otak- otak
dkt previous entry sy dh cite kan.

the next day
smbung cari misi.
sy nk cari kasut jepun.
tapi tak jumpa.
kalu ada pun tak menepati cita rase.

so end up makan makanan jepun!

TEPPANYAKI!

kami pilih tuk duduk seat luar.
tp rase menyesal plak.
sbb org lalu lalang dok tgk kami makan.

siap ada yg kata
" eh..org melayu pun nk makan makanan jepun.." smbil buat muka.

seb bek sy tak la berapa lapar tyme tu
sbb dh bfs nasi dagang..
kalu tak mmg hangiiinnn je ~


buat tak tau je.
trus menikmati makanan!

sy pilihh set ayam.
ainaa pilih set ikan salmon
both adalah sedap!!

seb bek dia tak bg green tea dia.
kalu tak mmg muntah la.
sy mmg tak leh masuk.
before this mkn kat ramen.
mmg sy pandang je tea dia.



menu
amik masa 10 minit pk apa nk makan.
ingt mmg nk tmbah2 order
tp waitress dia mcm nk cepat.
so end up dgn 1 set sorng je.



ainaa ngah makan dgn kusyuk nye.
sedap gak ikan salmon tuh.
sup tu pun supeeer sedap.
sama mcm kat ramen.

kami nk sushi
tp takdo.
kena gi cawangan dia kat len...huhu~



set untuk sy


untuk sy jugak.


kesimpulan.
mmg licin!hahaha~
sedaaaaaapp...


disebabkan pengaruh nafsu yg tinggi.
kami end up beli aiskrim kat McD plak..
hehehe~

abis makan.
solat jamak.
then trus drive pulang ke muadzam~
puassss..
walaupun beratus jugak abis...
tp puas la tgk barang2 yg dibeli :-)


en azraf,
sy janji sy tak shoping lagi okeh.
sekali je tuk satu semester :-)
jgn marah2.nnty muka kedut2 mcm atokkk tua

note : kitorng berdua je pegi,tapi nafsu macam 10 org.sekali sekala uolsssssss

faizal yusof meninggal dunia

al - fatihah buat keluarga arwah.
actually sy pun terkejut.
khabarnya arwah kena serangan jantung...


skang nie cerita lakonan arwah sedang ditayangkan di tv3.
isnin- khamis
6.30 ptg.
tiramisu
lakonan bersam piere andre.


sy dulu tak suka sgt lakonan arwah
tapi lepas tgk lakonan arwah dlm adamaya.
trus boleh terima.
sempoooi je nie...


al- fatihah buat keluarga arwah.
tak silap sy dia ada sorg anak lelaki dgn ex wife dia (siti nordiana)
dgn wife yg bru nie sy tak sure.
sbb sy pun bru tau arwah dh kawen lain.
al-maklum duduk kat hutan.infomation lmbt


al- fatihah
semoga arwah ditempatkan di kalangan org beriman
amin~




note : sejak bila pulak blog sy dh jadi blog hiburan nie ~ngeh2

Great sale from CELCOM!!

click and grab the sale!

|
|
|
|
|

\/


ChurpChurp | Social Share » The Celcom Great Sale is up for grabs! (Preview)

munajat seorang hamba & meniti mimpi

entry pertama 2011.

sy nk kongsi 2 lagu febret sy.
kalu dgr lagu nie mmg layan abis.
kalu dgr mmg ulangg ulangg ulangg..
smpai kdg2 roomate tnya
"ada lagu len tak?"
"ko nk ulang lagu nie pai esok ke?" hehe~

so jom layan~
mendalam maksudnya~
rajin2 cari la kat youtube eh~

Munajat Seorang Hamba

Dikala malam sunyi sepi
Bani insan tenggelam dalam mimpi
Musafir yang malangini pergi membasuh diri
Untuk mengadap-Mu oh Tuhan

Lemah lutut ku berdiri
Di hadapan mu tangisanku keharuan
Hamba yang lemah serta hina
Engkau terima jua mendekati
Bersimpuh dibawah duli kebesaran-Mu

Tuhan hamba belum pasti
Bagaimana penerimaan-Mu
Dikala mendengar pengaduanku
Ku yakin Kau tak mungkiri
Dalam wahyu yang Kau nuzulkan
Kau berjanji menerima pengaduanku

Dan Kau berjanji sudi mengampunkan ku
Dari segala dosa yang ku lakukan

Ampunan-Mu Tuhan
Lebih besar dari kesalahan insan
Hamba yakin pada keampunan-Mu Tuhan
Bukan tidak redha dengan ujian
Cuma hendak mengadu pada-Mu
Tempat hamba kembali nanti di sana




HIJJAZ MENITI MIMPI LYRICS


Kau terdengar kicauan beburung
Yang menyanyi di dada pelangi
Kau menggapai awan dilangit memutih
Dirimu lebur dimamah mentari

Kau impikan harapan menggunung
Di lorong hanyir kehidupanmu
Kau hirup sari madu bunga beracun
Mewarnai dunia misteri mimpimu

Kau calari setangkai hati ibunda
Yang meniti di bilahan hari-hari
Kau hitamkan wajah ayahanda
Yang mengharapkan sinar kehidupan

Apalah yang hendak diharapkan lagi
Semua sudah jadi takpasti
Bangkitlah segera dari mimpi ngeri
Pulihkan kembali sebuah harga diri

Sinar hidupmu tiada nyalaan api
Berlabuhlah di muara ini
Pasrahkanlah hidupmu ke lorong ilahi
Di sana menanti syurga yang abadi
Di sana menanti syurga yang hakiki