iklan-iklan~sila click

Wednesday, March 30, 2011

bertemu & berpisah part 2

just now..received new email from my beloved lecturer~
kami mmg selalu communicate tru email..
kalu nk cancel class ke..apa ke...smua kat email..

for ur info,
sy kenal mam ayu since my 1st year degree..accounting information system.
and now my last semester degree..she's teaching me islamic accounting~
byk yg sy blajar from her..i means, a lot~
bukan setakat apa yg ada dlm buku..
but about our next / future life...real life~
whatever, yg kita blaja..is just inside the book..but the real world will be totally diff.
its depends on u~~ ur decision..
she always remind us..jgn lupa pada Dia..hnya dia yg memahami smuanya..dan hanya dia yg mampu bantu kita~

here...sy nk share her email...
sebak sekejab...ohh...sy mmg nk ngiss..sehingga kni..dia tak pernah jemu ingtkan kami...
after mcm2 yg jdi..she still forgive us..she's the best.walaupun dia marah.sy tetap rase dia marah untuk ajar kami jdi lebih baik...

Assalamualaikum and very good day to all
Tomorrow will be your last paper.. and that last paper is our subject. I wish you all the best and good luck for the examination. I'm sorry not being able to provide more tips than what we had discussed last few weeks.
Once you walk out from the exam hall tomorrow, that would be your baby step to the whole new world. If you feel your student life is not easy, wait to face the eral life. You will panit your own life, your decision will effect your 20 years future life. Always think before you act. though some times we tend to be carried away with frineds, family, the love ones, environement and society, but ALWAYS go back to the root.
I would love to share this lyrics with you. may it able to remind us when we lose. be our friend when we are lonely and the most important part, who ever we are, what ever we do, when the whole world turn their back to us, ALLAH will never forget us, no matter we never remember Him as He is MAHA PENYAYANG...
Insha Allah
Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can't see which way to go
Don't despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you'll find your way
Everytime you commit one more mistake
You feel you can't repent
And that its way too late
Your're so confused, wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame
Don't despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insya Allah you'll find your way
Insha Allah x3
Insya Allah you'll find your way
Turn to Allah
He's never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don't let me go astray
You're the only one that showed me the way,
Showed me the way x2
Insyaallah x3
Insya Allah we'll find the way
Thank you for being my students.. tahnk you for teaching me the most valuable lesson this semester. so many things happened and I could clearlyhow students can make advantages of me, twisting stories and creating disputes. But Alhamdulillah.. your strong effort did not work and I'm very thankful to Allah. Whatever it is, hope Allah will forgive us and lead us to the right path.

All the best for your future. May Allah bless you with happiness and joy, with good job and nice life partner. have a great family and be someone who is much much better than me.
Thank you
Wassalam
Luv,
Once, your lecturer



nota : sy bersyukur dpt kenal dia..she's nice...korang ada lecturer mcm nie??susah cari kan??yes.uniten ada! come and register dkt uniten tuk mei intake...what?mahal??dun woryyy...bleh apply yayasan tenaga nasional...no interest! sedih..sedih~ i wish can meet her before sy berangkat~ sy ada bykkk menda nk tanyaaaaa....

bertemu & berpisah


untukmu teman - brothers

Di sini kita pernah bertemu
Mencari warna seindah pelangi
Ketika kau menghulurkan tanganmu
Membawaku ke daerah yang baru

Kini dengarkanlah
Dendangan lagu tanda ikatanku
Kepadamu teman
Agar ikatan ukhuwah kan
Bersimpul padu

Kenangan bersamamu
Takkan ku lupa
Walau badai datang melanda
Walau bercerai jasad dan nyawa

Mengapa kita ditemukan
Dan akhirnya kita dipisahkan
Munkinkah menguji kesetiaan
Kejujuran dan kemanisan iman
Tuhan berikan daku kekuatan

Mungkinkah kita terlupa
Tuhan ada janjinya
Bertemu berpisah kita
Ada rahmat dan kasihnya
Andai ini ujian
Terangilah kamar kesabaran
Pergilah derita hadirlah cahaya








alhamdulillah~
dh abis 4 paper~
tinggal lagi satu..which is subjek elektif...
ada kwn2 yg amik paper nie..ada yg tak...
ramai jgk yg tak amik...so yg tak amik..dorng dh unofficially grad smlm~

smlm after abis exam...
our dekan nk jumpa kitorng dlm dwn exam..
bgtau psl program master and ACCA..then wish all the best...
katanya..
kami dh berjaya harungi segala onak duri...rintangan dan dugaan selama 5 tahun di muadzam shah~
suddenly i realize....ya allah..aku mampu buat...aku dh sampai di titik yg aku nnty selama nie~


so pada kwn2 yg dh abis paper smlm..
majority nye dh berpacking2...ada yg gerak pgi td...ada yg gerak esok..
paling lmbt pun hari jumaat dorng gerak pulang ke kampung halaman masing2....
eeeeeeeeeeeeeeee~ sedey2...
sy mmg duk jauh2 bile tgk org peluk2...ngis...sedih...sebakkkk..
sy kalu ngis buruk okkk~


kwn2 yg dh gerak balik td not my close fren..but still..they are my classmate~
pasti ada cerita bersama2...pasti ada kngan 5 tahun kat sini..
bila tgk dorng among dorng peluk2...ngisss..ada yg tak tahan sebak...sy dh berair je mata nie~
cube korang imagine hari sabtu nnty sy ngn housemate sy plak masing2 gerak balik...cer imagine...fuhhhh~
semoga sy kuat..semoga sy tabah~

bg korang yg tak pernah rase..
mungkin korang fikir...ala..nnty bleh jumpa lagi..bukan nyer berpisah selamanya...
yer..mmg btl...
tp nie perjumpaan terakhir disini..sebagai pelajar..
minggu dpn pun kalu berjumpa lagi..pasti rasenya tak sama mcm disini~
tambahan pulak.
kwn2 sy bukan area satu negeri....smua bersepah2...
dari utara sampaaaaaaaai ke selatannn...
dan bg korang yg pernah lalui detik2 mcm nie..msti korng pun paham kan..apa yg sy rase skang~


5 tahun tu bukan tempoh yg pendek...
satu jangka masa yg boleh mematangkan seorang insan...
kalu kawen anak ko dh masuk tadika dh dlm tmpoh 5 tahun tu kan..
so gitulah kami....ikatan persahabatan yg dh kukuh~ susahnya bila nk lepaskan mereka2 pergi~

so starting minggu lepas..
smua org dh start usung camera sana sini..amik pic sana sini...
some of the pic sy dh share kat sini kan..
ada byk lagi pic and video sbrnya...
menitik je airmata bile tgk video2 nie smuaaa~ fuhhhhhhhhh...dugaan sungguh~



sy rase ada ramai jgk kwn2 sy yg bace blog niee kan....


korang,
congrts to each and everyone of u~
kita dh berjaya sampai ke penghujung nya~ alhamdulillah~
semoga persahabatan yg kita bina selama 5 tahun nie akan kekal hingga ke akhir hayat~
padamkan smua api & kata2 yg boleh memisahkan kita~
hapuskan smua kenangan yg boleh menjauhkan kita semua~
kenangkan smua saat2 manis dan detik indah yg pernah kita lalui bersama~
halalkan smua yg terkurang dan terlebih...
maafkan pada yg terkasar dan terkurang ajar...
and sy percaya...kita smua akan menuju ke haluan yg berbeza walaupun bidang yg sama~
all the best~~~ good luck in ur future and career~
semoga kenangan kita disini akan menjadi kenangan terindah dalam hidup kitaaa~
unsangkarable kan..kita berjaya bertahan dan berjaya lalui smua saat getir di tempat yg kita panggil jin bertendang nie duluu~~
insyaallah...ada rezeki pasti kita berjumpa lagi~~
dimana ada pertemuan..pasti ada perpisahan~
best of luck!!!





nota : pesan sy...semoga kita jd accountant, auditor, exec finance malah CEO  atau apa2 yg berkaitan yg sentiasa menjauhi fraud dan menjalankan tugas dgn penuh etika...kalu kita tak buat..sape lagi nk buat kan...always remember..uniten generates profesional!!! gudluck...gonna miss all of u~~ tq Allah untuk pertemuan yg indah ini~

Thursday, March 24, 2011

mulanya disini








alhamdulillah...
sy dh lepas 2 paper...fuhhhhhhhhhh~
seksa sungguh....internal audit?buleh laaaaaa..
startegic management???fuhhhhhhhh~ berpeluh2 sy dlm aircond tuh...

apa2 pun.
sy dh cube yg terbaik.dh bg terbaik...
terpulang pada rezeki~~ mudahan2 tak kedaung laaaa...

actually..
nk taip nie pun sedih......
2- 3 minggu lepas bla dorng tnya sy...sedih tak??sy dgn bangga jwb..tak lah sgt...huhuhu~
now....bila semakin hampir...semakin dekat...semakin pasti..
ya tuhannn...sayunyaaaaaaaa raseee~ sebak pun ada~~~~
nk2 bila dh start tnya kwn2 ...balik hari apa...huhu~

sesungguhnya...
memori yg ada tak mungkin dpt sy lupakan...
5 tahun mencipta hubungan yg dh mcm 1 keluarga..
5 tahun bgun dan duduk bersama.
5 tahun tido dan makan bersama...
5 tahun pegi class..study..exam bersama...
5 tahun makan gelak ketawa karoke wayang bersama
5 tahun blaja itu dan ini bersama...
5 tahun gigih usaha tuk degree accounting bersama...
hanya Allah saje yg tau...setiap kenangan dan isi hati kami semua...


untungnya sy ada blog..
setiap aktiviti dan kenangn sy semasa degree nie ada sy coretkan disini..
kalu rindu boleh la sy belek2 tgk...
yg pasti! sy bakal rindu gelak dan tawa kami smua...
kitorng 1 rumah kalu gelak mmg stock terduduk2...terlanggar dinding..terhantuk kepala..
tak kisah la pukul bape pun tyme tuh....
kitorng mmg kepala smua stock masuk air...kepala stock gile2...
bukan jenis yg buget ayuuuu malu2....
tp tyme study kitorng study btl2...tp kalu tyme kitorng mmg takde mood nk study...buku pun kitorng tak pandang....hehehe :-)

seminggu yg bakal berlalu sehari demi sehari nie bakal kami isi sebaiknya...
tak mungkin dpt balik moment2 mcm nie..
lepas nie msing2 ada haluan dan hala tuju masing2...
masing2 pun ada niat nk smbg master or ACCA ...so kalu ada rezeki & jodoh mungkin bersama2 lagi..
but the frenship will remain forever~


betapa bersyukur nya sy...
Allah hadiahkan sy kawan susah dan senang..ketawa menangs bersama..
setiap orng berusaha tuk jd yg lebih baik..
bukannya hubungn nie tak pernah dilanda ombak..tsunami pun pernah..
tp Allah bg kami peluang perbetulkan apa yg salah..dan alhamdulilah kami masih bersama2 hingga saat nie..


kalau sy tgk ada kwn2 yg dh berpecah belah..
yg dh tak bertegur sape.yg dh tak sehaluan..
dlm diam sy bersyukur dlm hati..sy masih punya mereka bertiga bersama2 hingga penghujung perjuangkan kami nie...
belajar nie satu perjuangan..kadang2 kita rase kita tak mampu nk buat.tak mampu nk lalui smuanya..terasa payah...tp percayalah...sebenarnya kita mampu! sebenarnya kita boleh! cuma kita kena kuat semangat..
sy sendiri tak pernah jangka sy akan ada disini..tak pernah jangka sy lepas smpai ditahap nie..
tp sy redah jgk!!! semangat sy tuk terus berjuang buat sy sampai dsini..
bak kata lecturer sy..tahap yg paling susah..ialah tyme degree...
Ya ALLAH...sakitnya...Allah jer yg tau...
tp sbb sy dh set mind sy boleh! sy mampu! so sy teruskan~~~
alhamdulillah...sakit sy berbayar bila sy dh smpai ke penghujung ~
sy rase kwn2 sy pun rase benda yg sama jgk...


sebenarnya sy pikir 80x samada nk sambg master atau tak...
rase mcm tak terdaya lagi..but i tell my self..i can do it..insyaallah..ALLAH akan tolong sy...
bak kata mam ayu..
" kalau pada mulanya awak rase awak boleh smbg master...tp bila awak dh smpai pada satu tahap..awak pikir balik...ya ALLAH..kenapa aku smbg master nie...susahnya...penatnya..kwn2 lain hidup bergembira..tgk wayang pergi bercuti bagai...siap beraya sakan...kita plak tgh bertungkus lumus siap kan thesis asimen bagai...awak rase give up.....tp sbenarnya percayalah...awak boleh lakukannya...awak mampu habiskanya...kalau at first awak rase awak boleh...yakinlah..awak pasti boleh!!! dan bila awak dh tgk hasilnya....pasti awak akan tersenyum...inilah hasil aku susah payah selama nie..." - lebih kurang gini la ayat mam ayu...


kata2 dia...terus masukkk dlmmmmmmm sedalammmmnya dihati sy..
setiap kejayaan..pasti ada pengorbanan kan..
setiap yg pahit...pasti ada manisnya...so jom ramai2 sm smbg master/acca plak!!
chaiyok2x~~ ( matila...en azraf pandang2 jeling sy kan..nk smbg master plak diaaa...ko nk kawen bila nie ayggggggg...muahahha)


so..jom layan pic kami ber4 mlm td..
masing2 wat keje gile..sy ngn pakai bju tido ke..sarung tudung.posing2..
dari pas maghrib pai kul 12 mlm..hamik....
seriously...
sy akan rindu mereka semua~ itu pasti..

jom layan jgk lagu MULANYA DISINI  from freedom~
lirik dia sgt sesuaaaaaaiiii dgn kami~
best of luck tuk kwn2 yg lain..
3 lagi paper...then we have to say good bye~
ada rezeki pasti kita bersama2 lagiiii....insyaallah~





Tibanya di sini
Bagai terulang lagi
Kisah yang indah
Di antara kita berdua

Sehingga di sini
Tiada berpaling lagi
Kita berteman
Seiring jalan dan sehaluan

Sama sama menjejak mimpi
Sama sama mencari dan menanti
Segalanya direstui cinta sejati
Sama sama gunung didaki
Sama sama turun ke lembah sepi
Suka duka bersama dirasai

Mulanya di sini
Ku kenali dirimu
Sehingga kini
Sehingga ke akhir waktu

Akhirnya di sini
Ku kenali hatimu
Sehingga kini
Kita akan terus berlalu

Sama sama menjejak mimpi
Sama sama mencari dan menanti
Segalanya direstui cinta sejati
Sama sama gunung didaki
Sama sama turun ke lembah sepi
Suka duka bersama dirasai

Di hadapan kita ada jalan
Menuju di kejauhan ada sinar menanti
Di penghujung perjalanan ini

Oh... sambil bernyanyi
Mendendang senandung yang syahdu
Riangnya hati dan indah duniaku

Sama sama menjejak mimpi
Sama sama mencari dan menanti
Segalanya direstui cinta sejati
Sama sama gunung didaki
Sama sama turun ke lembah sepi
Suka duka bersama dirasai






mls nk rotate.mata sy nmpk besarrrr kan????ehehhee


ainaa.azie.aida



 aida.shera.ainaa




 muka penat tunggu azie setting camera..


 testing2...




us




  4 of us~ love them!



 zaman degree yg tak mngkin sy lupakannnn~




 love each other~




 5 tahun di muadzam! kami semua sihat dan kuat!!

 senyum nmpk gigi~~~

free style

syukur~
sy punya peluang tuk kenal each of them~
sy punya peluang tuk habiskan semua nie~
sy punya mak and abah dan keluarga besar yg sentiasa sokong sy dan syg sy~
mak sy selalu ingtkan sy...jgn give up.ALLAH pasti tolong kita! kuatkan semangat~
18 tahun hidup bergelumang buku...non stop...alhamdulillah..sy punya peluang itu~
insyallah...sy akan teruskan apa yg sy rancang..
dan semoga ALLAH permudahkan jalan sy~
doakan sy okehhhh~ teme kasihhhhhhhhhh!!


nota : semalam 3rd anniversy sy ngan en azraf.dua2 mcm terkejut je...dh 3 tahun dh..owh...en azraf ingtkan sy...dlm 3 tahun nie..mcm2 perangai sy buat..hehehe~ majukkkk tu tak payah cite la kan...letih ke bang nk pujuk???letih keeee?????  hehehe~ love him~ tak lupa jgk...setiap apa yg sy buat slma sy blaja n bsama dgn dia nie..dia sntiasa ada disisi....tq abg!! dia penasihat terbaik sy..dia penenang terbaik sy selepas mak sy~ i love themm...all of them!

Friday, March 18, 2011

alhamdulillah~ dr sukhilmi mmg terbaik.

syukur alhamdulillah mak sy dah beransur ok.
actually mak sy ada masalah yg melibatkan bhg dlaman nie.
penat dh amik gi klinik pakar wanita sana sini.
tak jgk elok.makin menjadi2 adala sakitnya.
duit tak yah cite la...skali amik ubat.komfem ratus la cecah nye.

sy pun dh nek angin dh..
so sy suruh mak sy gi hospital gov.
suruh wat pemeriksaan yg btl2 kat doc sana.
tp..dari sehari ke sehari nk pegi...tak gak jd.
tp sy dh ckp awal ngn mak sy..
mak sy komfem kena tahan wad punya..komfem.
so sy yg mmg tak boleh gi spital and tak leh bau ubat byk2 nie amatlah penakut.
sy dgr bunyi ambulans pun sy dh gelabah gile.nie nk suh sy gi spital.no way la.
so sy ckp terang2...sy mmg tak leh la nk teman ke apa...kang bukan mak sy yg masuk spital.
sy plak yg 40x pengsan kat spital tuh.eh..cube la suh sy gi spital kerajaan.mmg pucat la muka sy!!!


isnin aritu.
sy nekad.
nk tak nak.sy mesti anta mak sy pegi spital jgk.sbb dia mcm lagi teruk.
tp bila sy bgun...mak sy ckp.dia tak nk pegi.
mak sy pun penakut ok rupanya..muahahah~
actually bukan dia takut apa...dia kat service adalah lambt.
nk tunggu turn tuk scan lagi la lambt.
dgn mcm2 hal la..
so smbil2 tuh sy teringat ada klinik pakar sakit puan yg agak famaous kat seremban nie.
sy cari punya cari.sy cari kat blog kak vp.sbb sy tau psl klinik nie pun dpd blog kak vp~
so jumpa.so jumpa blog doc tu lagi!!
skang dia dh upgrade jdi hospital lagi.hospital bersalin and wanita sukhilmi~


hah?hospital bersalin.mcm pelik je.
sy set mind nie smua tuk org bersalin je.
tp sy bace2...and trus tnya mak sy.dia kata..tak semestinya bersalin je..kata pakar wanita.mesti bleh punya.
so siap2..call hospital tnya doc ada tak.
then trussss zasssss pegi...
nunn..kat bandar senawang nun...area taman kobena..dlmmm lagi..

check punya check.
doc trus nk scan!! tyme tuh jgk doc scan..punya la pantas kan...
kalu tmpat lain mcm2 alasan dia bg..tunggu itu la...ini la...
so doc trus ckp kena buat D& C esok...
set apointment.and zasss balik.


rabu.
sy anta mak sy masuk wad trus.
tunggu doc sampai.
then trus tolak mak masuk labor room.
smbil2 tuh sy borak ngn misi2 yg peramah tu.
smbil tuh jgk sy baring2 kat katil wad smbil tukar2 chanel astro.
hebatttt tak??aidaa dok sorng2 dlm wad...siap baring kat katil lagi.first tyme okeh.
mak sy byk kali tnya sy ok tak?nk muntah tak?
dia sndiri tau sy mmg penakut bila bab2 hospital nie.


lama gak.
dlm satu jam gitu mak kuar.
mamai2 lagi...so rehat dulu..
smbil borak.sy sempat gak tgk apa yg dlm botol nurse tuh pegang.ngeri sekejab.
tibe2 pening sbb nmpk darah dlm tuh jgk.
so doc anta lab dulu.takut itu ketumbuhan yg merbahaya.kena check dulu.


and the best part.
after smua tuh selesai.
mak sy semakin ok.apa yg menganggu dia smua dh takde dh.
sakit perut pun dh takde dh..
tak sempat mak sy nk makan ubat doc bg pun...
so mak sy msg doc.tnya nk kena makan ubat jgk tak?
doc suh makan jgk sementara tunggu result and apointment seterusnya..
doc skang ada kat bali..bercuti gituuuu...

skang mak sy beransur pulih.
sy mmg tak bg mak buat keje.
sy dh pesan siap2 kat adik sy..jgn bg mak wat keje.and JANGAN makan AYAM!!

sgt berpuas hati dgn layanan and service hospital tuh.
dr sukhilmi pun sgt2 baikkkkkkkk!
mmg sy puas hati abissss la..mak sy pun suka and puas hati dgn service and layanan nurse2 kat sana.
 mmg tip top.
takpe kuar duit beratus2 ke ribu pun..janji mak sy sihat and service tip top!

mak sy ada tnya doc masa borak2...
berapa kos bersalin kat sini...
doc tnya sape nk bersalin..
mak sy ckp..
"anak sy yg tnyaaa...tp dia tak kawen pun lagi...hahahaha"
hahaha~ hampeh..sy gurau2 je..mak sy g tnya btl2..

kos dia sgt murah ok berbanding tmpat2 lain.
yelah wehh...org smua tau sy penakut hospital.especially gov.
so org smua tnya.nnty ko nk bersalin kat mana.kat umah??
sy mcm..heh...tak mampu nk jwb..haha~ dh kata penakut kan..

tp skang sy dh ada jwapannye....wakakakak...melampau punya berangan si aida nie~~
eh..doc tu sgt baik and lemah lembut.
sgt details penerangan nye...sgt profesional.
tmpat dia pun selesa..and sy puas ati la snang cite.


sejarah hidup sy.
belum pernah masuk hospital and kena tahan wad lagi.
pegi klinik pun.mungkin dlm 25 kali seumur hidup.
sbb sy jarang sakit..alhamdulillah~

so.
kesimpulan.
sy sgt puas hati.sy happy sbb mak sy beransur pulih.
and harap2 result mak sy pun ok.
thanks to kak vp sbb bg info psl doc sukhilmi nie kat blog dia~


nota : kesian ok bila tgk mak sy menahan sakit..mak sy dh la hyper aktif.tak reti duk diam.smua keje dia buat.huhu~ harap2 mak sy sihat sepenuhnya cpat.sy nk makan sedapp2 nie....muahaha~ nextweek mak mau dtg muadzam!!! yeaaaaaayyy~

Wednesday, March 16, 2011

final exam final semester

esok baru terhegeh2 nk balik muadzam shah!
byk benda jdi few days nie.hopefully mak sy cepat2 sihat.
sbb tak suka bila mak sy ckp dia sakit.nnty sy tak senang duduk.
tomoro ada apointment ngn doctor pakar.
hopefully smuanya lancar~


final exam start 21hb.
jadual tak la pack sgt.sy suka
tp yg gelabah skang nie.sy tak start study satu hape pun.
cissss la...byk sgt benda nk buat.so sy mmg tak smpat nk fokus study.
sy kalu study.dh pegang buku.mmg mls nk pkir benda lain dh.
mmg bgun utk ke toilet.solat.and gi makan.
tgk tv pun smbil2 lalu nk sidai baju kat balkoni.tu pun otak tgh pk2..
so start mlm esok.berhempas pulas la ko aida.
dpt la mata panda 2 minggu nie..haha~ nasib2.


WISH ME LUCK!!


sy suka dh nk abis semester nie.
ada 5 je paper tuk final exam nie~
tp sy sedey nk tinggalkan apa yg sy ada dlm 5 tahun nie~


doakan sy sihat tuk study and amik exam okeh~insyallah last paper sy 31st march nie...
doakan mak sy cepat2 sembuh sepenuhnya okeeeeh~ doakan dia tak kena wat pape operation yg besar2 okeh....


nota : byk rupanya harta benda yg sy beli ada kat umah kat muadzam tuh.bila dh di angkut balik.wow!byk nyeeee...dh takde space dh..ko bygkan..dgn brang2 dapur la..baldi smpai 3...dulu2 sy rajin masak.lesung batu pun sy ada tau nyaaaahhh...okeh.bubye!!

ops! sy on behalf en azrap nk ucapkan teme kasih byk2 wish bufday nie.ramai yg tanya psl kawen kan...hahaah~ insyallah.panjang umur + jodoh adalah la invitation nnty...eh.umur dia 28.tp bila org jumpa dia.sure org tak caya dia 28! sy mmg sakit ati btl la...bukan jeles.tp sakit ati dia brlagak ngn sy..ahahha~ mak sy sendiri kata dia nmpk muda dari sy...cissss...

Tuesday, March 15, 2011

selamat hari lahir yg ke 28 en azraf salimi

SELAMAT HARI LAHIR 
YG KE 28 TAHUN SAYANG~




( nie pic lama en azraf.tak salah sy.bufday dia yg ke 25 kot.mase muda2 dulu)
pic nie sy letak sbgai motivasi dia tuk kurus mcm dulu.hahaha~
nk suh feeling muda.mmg dia ALWAYS feeling muda~


en azraf , ( geli ok panggil syg2 nie..mihaha)
selamat ulang tahun yg ke 28~
dh tua dh punnnnnnn~ 
  • semoga panjang umur & dimurahkan rezeki~ ( blackbery ayg jgn lupa ok)
  • semoga up sabar & kurangkan kentot~
  • semoga sentiasa berada di bawah lindunganNYA~
  • semoga sentiasa menjadi hamba NYA yg taat dan setia
  • all the best bucuk.u are getting old~ muahaha~
  • we ( me and didi) always love u ~
  • jgn garang2 dgn ayg lagi ouh...ayg takut ok!!!
  • never give up bucuk!! chaiyok2..we always support u~
  • thanks for everthing bucuk!!! 
  • SAYANG KAMU bukan sbb kamu perasan hencem.tp sbb kamu sgt2 memahami dan baikkkkk sgt2.. ( tyme mood ok..bek la..cube tyme ngah angin..singa kat zoo pun takut okeh!!)miahahahha~~


  • and terakhir sekali and terpenting skali!!!semoga sentiasa jadi anak yg soleh.yg sentiasa menyenangkan mak  & ayah~ ( sy tau dia anak yg baik.tu sbb sy syg dia lebih..muahahaha..dia cool je.but deep inside.sy leh tau how much he care and love his parents.thats what im looking for)

nota : penat dh sy pkir.apakah hadiah tuk dia tahun nie.hadiah dia kita KIV dulu...tp sy ada SUPRISE for him~ nk buat sendiri.blum pandai sgt lagi.so sy wakilkan seseorang tuk buat bg pihak sy..hehehe~ nnty bila dia dh dpt suprise dia n dia dh msg sy.sy kasi up pic ok~~~~ harap2 dia happy + kenyang~ hehehe~ love u bucuk!!!


with love ,

~~ayang~~

Sunday, March 13, 2011

study katanya

plan nk balik umah adalah utk study katanya~~
tp bila dh smpai umah~ byk pulak benda nk kena buat~
my mum adalah tak sihat~ so everything akan di take over oleh me my self..
masak??yesss!! kena lah masak nyahhhh....muak dh makan kedai ari2 kat muadzam nun~
so kena gak masak..bru terasa nikmatttt makan~
tp dh kata sy yg masak.so apa lauk.suka ati sy la kannnnnn....jenis apa nk masak...ikut tekak sy la kannn...
kejaaaaaaaaaammmmm punya kakak~ muaahahhahaha~


mak kena pantang makan ayam.
sy plak mmg kurenggg nk mkn ayam.
so marilah masak ikan ari2...
si adila ( my sis) adalah super tension sbb dia tak suka ikan~ so kalu ko nk ayam.masak sendiri~( inilah jlan terbaik nk suh dia blaja masak...)

td pegi membeli belahhh barang basah.
tibe2 terasa mcm tuaaaa sgt je bila bab beli barang dapur nie...hahahha~

impian nk buat cupcake belum terlaksana
sbb td pusing2 negeri sembilan dgn satu misi.alhamdulillah.jumpa org yg dicari.
then ptg plak zasssss balik kampung....
patutnya ptg td kena naik gi shah alam ~ tp cancel last minit~ elok la tuh..badan sy pun dh mcm sayur busuk dh....layu tak bermayaaaa~ ( apa ayat ko guna nie aida????)


esok punya plan.
mau ke shah alam sekejab.then zasss ke sungai buloh~
mau menyetelkan hal2 tertentu~
harap2 urusan dipermudahkan~ acikkk dh loteh sgt2 niehh...
buku pun tak bukak lagi...
barang buat cupcake pun tak bukak lagi..
mau memekakkkkk si azimah tu kanggggg sy tak siapkan cupcake permintaan dia kangg...

so harap2 sempat la nk buat cupcake before balik muadzam~~

nota : kepenatan berakhir dgn senyuman bila my lecturer anta carry marks tru email tuk subjek islamic accounting~~ punyalah sy tak suka subjek nie dulu....last sem ada gak amik subjek ala2 gini...bapak seksa sy nk pahamkannn..dpt gak B last sem tuk paper islamic banking n finance...padahal sy target lulus jeeeeee...sbb mmg rase tak leh perform langsung...this tyme..alhamdulillah..sy redaaaaaaaaaaahhhh jeee...sy blasaaaaaaaahhhhh jeeeeee...tup2 kuar cary marks 37/40~~  kira ok la kan...pembakar semangat tuk 60% in final nnty nie~ must get A for this subject...kalu tak menangissss la.....insyallahh..chayok aida!!! bila cary marks subjek len nkk kua nie...senang ckit nk target nk dpt huruf apa tuk subject tuuuu......hati sy resah gelisah tuk subjeck strategic management and specialized accounting nieeeehhhh....oh plezzzzzzz!

Friday, March 11, 2011

tsunami melanda jepun

gempa bumi 8.9 skala ritcher melanda jepun harini~
Negara-negara yang bakal terkena impaknya adalah Indonesia, Brunei, Filipina, Papua New Guinea, Vietnam, Taiwan, China, Hong Kong, Australia, New Zealand, Singapore dan banyak lagi..
lets pray for all~
semoga tak ramai yg terkorban dan semoga bumi Malaysia jauh dari segala musibah~
untuk penduduk di persisiran pantai pun diminta berhati2..dgr kata~ malaysia also akan terkena impaknya~ wallahualam~
sama2 kita berdoa utk mereka~ smoga takde rakyat malaysia yg terkorban~  aminnn~

temuduga

akibat rajin yg amat sgt mengaply keje.
sy dpt 1 email tuk panggilan temuduga isnin lepas.
jawatan nya eksekutif finance di sebuah syarikat swasta di johor~

suka bila dpt panggilan temuduga tu.
tp apakan daya...nk ditemuduga khamis lepas.jam 9 pg.
sedangkan sy ada last presentation jam 2 ptg hari yg sama.
lagipun nun di johor sana~~
so sy anggap bukan rezeki sana~
teme kasih en apa ntah nama dia kerana pertimbangkan resume saya :-)

second email.
from company swasta jgk.
katanya berada dlm short listed.
akan diberi tahu kelak tarikh dan tempat temuduga~
company tu kat salak tinggi sana~
position : management trainee.


sebenarnya~
setiap kali dpt email from kakak2 or jobstreet ke apa..
sy mmg rajin apply.
tp sy lupa la...sbb byk jgk kan~
so bila sy dpt emaik tuk interview nie..
sy mcm blur..eh..bila aku apply nie~ bila nie???company nie wat apa ehhh???
muahahhaa~

apa2 pun.
sy skang tgh berperang menuju ke final exam yg terakhir..insyaallah~
so mmg kena fokus~
harap2 lepas final exam nie.ada lagi yg panggil temuduga~
komfemmm sy lajuuuuuuuuu je pegi~


plus~
sy nk kena baiki sikit2 lagi resume sy~ then bru sy gagahkan diri anta kat tmpat2 yg sy dh aim~hehehe~
mana audit firm kat semban nie nk pakai org??? sy available bulan 4 nie~
sy rinduuuuuuuuuuuu nk buat audit nie~ walaupun akan stresssss...tp sy suka! sy suka! satu cabaran yg best walaupun stresss!!

harap2 rezeki sy kat audit firm :-)

menyusah dan tersusah

selamaat sampai seremban td~

laju2 nk update blog sbb ttibe rase mcm tension je dgn perangai org tuh~
td berborak2 dgn abah..
then abah pun mulakan gosip nya~ sy mendengar dgn teliti smbil menyampuk skit2.
smbil tu abah suh sy pikir mcm nk nk cari solution~
sy mmg cepat nek angin~ tp pas tu sy cool lah~
mulalah sy pk apa nk buat tuk tolong si dia nie~ smbil tuh tlg abah pk tuk tlg dia nie jgk~~
jarang sy tgk abah sy mengadu kat sy mcm nie~ nie msti dia dh pening sgt dh nie~~~
wahai la anak2 buah..untunglah korang ada pakcik yg baik mcm abah nie~~
kalu aku yg jd pakcik korang nie~ jgn harap aku nk tolong selesaikan masalah yg korang cari sendiri~


nk details kan kat sini rase mcm tak smpai ati~
tapi takpe.
sekadar nota ingatan tuk kita smua..especially yg belum kawen~

1 - kalau rase diri tu tak mampu lagi..tak de ckup duit lagi jgn gatai2 berjanji nk kawen ngn anak orang..ini duit pun takde..blaja pun pinjam ptptn. makan pun mak ayah tanggung..jgn sesekali berjanji nk kawen ngn anak dara org ok. berniat atau berangan takpe..berjanji  jgn!

2- kalau dh nama pun anak lelaki.tanggungjwb pun besar la kan. apa kata ko senangkan mak ayah dulu..keje elok2.stabil btl2 dulu baru pk pasal kawen bleh??nie sanggup plak nk meminjam sbb nk kawen.pas tu sanggup plak hutang sana sini sbb nk kawen....senangkan mak ayah dulu boleh??awak muda sgt2 lagi!! sy bukan nk berlagak atau apa tau..cuma sy lebih suka pk long term..ko nk kawen, tp ko sndiri tak stabil..lepas tuh duit simpanan pun takde..kata lah dh kawen.pastu ada anak.lagi byk pakai kos..cube ko pk mana nk cari duit tuk smua tuh??nk mintak tolong mak ayah lagi???ko dulu pun dia bela.anak ko skang pun dia kena bela?? rasional sikit weh...jadilah anak yg menyenangkan mak ayah dulu~~ sy bkn ckp kawen tu tak boleh..boleh sgt2. tapi biarlah mampu~ jgn susahkan org lain..ukur baju dibadan sndiri~ ko muda lagi wehhh....jauh lagi perjalanan kalu pnjang umur~~

3- lagi satuuuuu...tuk yg dh tak sbar2 nk kawen sgt nieh kan...tolong la siapkan diri dgn ilmu rumah tangga~ tadi mak sy ckp.."kawen nie bukan suka2 tau..nie tanggungjwb..bukan nk sonok2..kalu tak ckup ilmu rumah tangga..pegi la blaja siap2"... jgn minggu dpn ko nk kawen..hari nie baru ko blaja nk masak.blaja lipat baju.blaja kemas rumah~~ tp sy penah dgr org ckp..kalau dari kecik dia mmg jenis yg pemalas lipas dan mmg tak kisah bab kebersihan...smpai besar la dia jdi mcm  tue...susah dia nk berubah.susah nk bentuk.so mak ayah la yg mainkan peranan nk ajar anak2 dia psl basic things nie ~  jgn nk jadi menantu hantu sgt ok~ smpai smua benda pun tak reti~~~

4- kalau ada masalah.bwk2 berbincang.jgn nk lari sana sini..mmg nk mintak "kata2" btl la kalu buat mcm tuh kan..matured skit~ berpijak dibumi yg nyata~ niat awak dh baik..tp cubaaa baik kan lagi..supaya masa dpn yg lebih terjamin.belajar bersabar sikit~~~~


last week ada bace satu blog.she said..mak lelaki susah nk lepaskan anak bujang dia kawen dpd anak perempuan..sbb kalu anak perempuan mak dia dh siapkan dia ilmu2 rumah tangga so that dia leh jaga laki dia ( tu pun kalu mak dia ajar la kannn)..tp mak lelaki lagi susah nk lepaskan sbb dia tak leh surekan yg si isteri leh jaga anak dia mcm yg dia jaga selama nie...sy terus angguk sorng2 tanda setuju~ yesss..benda nie smu boleh blaja..but make sure u have strong basic la kan....betapa besarrrrr tanggungjwb nie kannnnn~


thats y sy slalu discuss ngn my cousin..especially yg berderet2 nk kawen nie kan...make sure prepare your self..lengkap kan diri dgn ilmu yg ada..grab apa je ilmu yg boleh tuk jdi yg terbaik...make sure ilmu rumahtangga dh ada..jgn malukan mak ayah bila suh masak pun tak reti...so kesiannnn sgt2......and alhamdulillah..sy rase diorng dh well prepared...thats y dorng yg kawen dulu...bukan sy..hahahha~ ( ko byk main aidaa..tak layak kawen lagi!! hwa..hwa..hwa..)

sekian.korang tak paham kan??takpe. tak payah paham~~


nota : sy nie pun ..ada ala2 menantu hantu jgk.tp bukan menantu pemalas lipas ok.oh future mother in law~ sy mmg la tak expert masak sedap2 macam mak..tp tuk perut en azrap yg boncet tuh insyallah lepas la...sy pun bukan pandai sgt bancuh air tuk anak kesygn mak tuh..tp kalu nk bg rase nescafe tuh ...bolehlah....sy bukan lah peminat no satu rancangan masakan kat tv mcm mak..tp kalu nk jd geng masak2 kat dapur ngn mak tuh...kira ngam lah..sbb sy pun suka masak memasak try menerai...sy nie tak la gila soping sgt2..tp kalu nk jd geng soping pinggan mangkuk cuci2 mata brg2 antik nie kira cantik dh la..sy nie mmg suka tgk rumah bersih berkilat...tp kalu nk jdi geng kemas rumah dgn mak..sy sedia berkhidmat...tp sy tak tau lah sy boleh jaga anak bujang kesygngn mak tuh dgn baik mcm mak jga dia slama niehh..harap2 sy boleh lahh...boleh jdi sabar and terbaik mcm mak~~ :-))))))  ( harap2 bila sy dtg menyembah dibumi gurun nnty..mak mertua sy tak suh masak nasi beriyani gam ..mau pengsan 50x sy nnty...hahha...nasi beriyani gam tak leh...nasi ayam orait eh mak...hehehhe~)


minggu nie nk buat cupcake!! harap2 berjaya....nie bukan sbb nk bodek mak mertua ok..nie sbb mmg minat and suka2.tp kalu menjadi..wajib lah buat second round nnty2 and  ku poskan ke gurun plak, tp bukan utk awak eh en azrap...tp tuk kakak mu yg kedinggggg tuh...muahahaha~

Friday, March 4, 2011

weekend activity

hye~

weekend nie sy plan nk siapkan slide show tuk presentation minggu dpn.
that will be my last presentation as a uniten student.and will be my last presentation in 5 years here~
happy..but a bit takut after tgk mcm mana lecturer tu bantai dgn solan2 yg tak tercapai dek akal!
ntahlah~
kadang2 letih nk ckp psl bias nie~ sendiri mau ingt la~
never mind.sy still lagi berminat nk buat presentation.will do my best. and kalu kena bambu pun.its ok.
i have try my best! but to end up my last presentation with bambu2 words..tak best la kan??hmmm~

bila my classmate dok tulis last presenation last year last sem....dia mcm...hmmmm..n buat muka..really??
like dia tak kisah pun..and tak berminat nk tau~ dia tak tau ke kami nie berlonjak2 nk graduate nie~hehehe~
its ok miss... i will try my best.as a last group to presant our paper...agak gerun.tp just berdoa mood dia baik!
everybody takut sgt2..hahaha~ kesian my classmate td~

okeh!
weekend di muadzam minggu nie?
apa aktiviti.
actualy td plan nk gi talent nite~tp end up dgn mendobi baju and lyn uztaz amirul...hehe~
mls la nk kua mlm2...hujan plak tu~sejuk!

esok!
nk ke pasar sehari.
nasi kerabu dan meehoon sup adalah menu tuk esok!
nasi kerabu lunch.meehoon tuk makan ptg~

then ahad.
mau bersauna bersama2 housemate smua.
ada resort baru bukak~mahu try bersauna dia sana~
dpt urut2 kaki pun sedap gak nie~~~ asyikkkk~ :-)
then dh pk nk lunch kat mana.
kedai nasi ayam mustafa~kat area bangunan baru~
hari ahad nie bru first day dia bukak.tgk kat banner la~
mintak2 la pakcik tu bukak~jgn la hampakan sy~


ptg plak..
mau attend jemputan kenduri from cik ma~
rumah dia kat desa mana pun sy tak tau..tp akn cari.
kenduri doa selamat and yasin tuk husband nye nk ke mekah~
insyallah ..mmg niat nk gi umah cik ma..dia lah slama nie melayan tekak kami.
mengenyangkan perut kami yg byk nafsu nie~~~
and bleh gak amik2 pic...kenangan~ pas nie ntah bila lagi nk jumpa..
cikma nie penduduk muadzam and dia meniaga kat fudkot dlm kampus.
since foundation mmg mentedarah kat sana~ 10.30 dh terpacak tuk lunch~
pernah kami tak dtg...terasa ati tau cikma~~~ so pahamla kami...
siapa kami pada dia...tq cik ma~ jasamu kami kenang~


now.
waiting en azrap busok balik!
dia merayap ke k.l nun~
so menunggu la sy ngn didi pai bape pagi ntah nie kang..
takpe..shukeeeeee tunggu2 nie~ :-)

eh.tetibe tak tau nk wat penutup cane.
ok lah!bubyeeeee~
jumpa lagi di lain siarannnnnn :-)

Thursday, March 3, 2011

idea takde,mood = tido je

idea takde.
mood nk berblog pun takde.
al-maklum.bila kena duk muadzam lama sikit je.mesti tak tau apa nk tulis.
kadang dh tulis.padam balik...hehe~

minggu dpn balik seremban.
mybe tyme tuh byk idea~hehe~

ok.babai.nk tido~ syiooookknya! ptg2 ckit baru tgk nk buat notes~ :-)