iklan-iklan~sila click

Wednesday, September 21, 2011

perlindungan masa depan---- :-)

salam.
lama dh tak update.en azrap pun dok bebel...
balik2 bukak blog...selamat hari raya.selamat hari raya! update la ckit~ ok bos!


nk upload pic raya...asik tak sempat je...
balik umah dh penat..kul 10 dh tido!
ada masa sy upload eh~

now nk cite psl insurans prudential bsn takaful nie?
korang dh ada eh? ke ada yg belum??
sy?
sy dah beli dh~


knp sy beli??
sbb mmg time blaja lagi sy dh aim nk beli insurans nie bila dh keje,
kat blog pun byk yg dok cite psl insurans nie..blog kak ceera pun ada psl prudential nie~
since darjah 2 or 3 kot sy mmg dh ada insurans X ni...
abah sy beli since kami kecik lagi..
but bila dh smpai time..nk kua kan dividen,bapak punya susah!( xpnah claim pun selama 18 tahun nie)
rase mcm tertipu pun ada.since agent pun dh selamat jalan..so mmg lagi payah bin parah.
at last kami terminate je.me and dila both terminate insurans X tu sama2.
18 tahun kami dok byr insurans tu.( abah yg byr la)


now,
bila dh keje.
sy tak mo tunggu lama2 tuk amik insurans nie..
sbb?
sbb kita tak tau apa akan jd kat kita akan dtg...skang mcm2 jenis penyakit.
2 3 ribu punya kos rawatan mybe kita ada duit..tp kalau dh 50k ada ke kita segedebuk mcm tu???
so sy amik langkah awal beli cpat2...dok la mencari agent prudential nie...
at last dpt jgk jumpa kawan sndiri yg dh lama jd agent nie..


sy amik package yg ada medical card tu.
knp?sbb sy kan takut hospital.
nk2 hospital kerajaan.so ini langkah paling selamat sbb prudential cover di lebih 60 buah hospital di seluruh malaysia.merata2 ada.ko bwk je card ko tuh..kasi tunjuk.and nah..bleh msuk ward!
layanan insyallah ok~tak payah nk hegeh2 pegi gov and kdg2 layan kita mcm kita sihat walafiat.
ada hosp gov yg sgt2 ok..contohnya kat kajang...and few lagi tmpat.tp ada yg sgt2 hampeh..serius!
dh la kita sakit.dia layan kita bertambah la sakit.sakit ati!


sy jgk amik package allowance hospital sehari RM250.kalau icu plus lagi RM100.
bed room RM200. nie jer yg mampu.so sy redah je with this package.mmg affordable and best dh sy rase.
sape nk bg duit kalu masuk hospital kan...kua2 jer dpt duit..yes! prudential bleh bagi.
and lets sy warded 5 hari and bill hospital time nk discharge to ialah RM10,000. sy hnya perlu byr RM1,000 je which is 10% dpd total bill.murah kan...tu kalu 10k.kalu 2k.sy perlu byr 200 je lah...yg len2 insurans cover!tunggu lagi dua minggu...cheque tuk allowance duk hospital plak smpai...so senang kan???andaikata kita mati or accident setiap satu tu akan cover 50k.kalau mati, waris yg akan dpt..kalau kecacatan kekal.add another 50k.berbaloi la kan..at least kita mati tak tinggalkan hutang dan bebanan pada family & waris kita kan :-)


and package nie cover sy up to 50k per year...lebih dari tu..sy kena byr sndiri..lets say nk buat apa2 pembedahan ke...insurans cover pai 50k every year...and dia cover 36 penyakit2 critical and pnyakit2 biasa, which is bila sy go tru mmg penyakit2 common kat malaysia nie...kita tak tau kebarangkalian kita nk dpt all those penyakit kan...so better amik langkah berjaga2.lelap je mata byr insurans nie...utk kebaikan kan..unless la kat bank mmg dh berkepok2 duit...its ok la.


paling best!
prudential nie ada saving.start with 40% till 80% dari tahun pertama till 7 dpd jumlah yg kita byr bulan2..smpai ke tahun ke 8. 100% yg kita byr everymonth akan pergi ke acc saving kita...div pun tinggi..mmg berbaloi la..bleh kluar bila2 masa dgn syarat 1k msti ada dlm acc..lebih nya ko dh kua...keluar kan lah..TAPI dh nama nya saving kan..ko nk kua buat apa...unless la emergency ke...ok la kan~ so tak yah risau la psl pencen ko tuk 25 tahun akan dtg..kalu tak usik simpanan tu, insyallah byk la duit dlm tu..


 bak kata my agent.
pas nie kalu cirit birit.sila gi KPJ then suh doc warded kan kita..hahahhaa~ duk berehat dlm tu..
tp kes kwn abah.dia beli insurans 2 tahun lepas..
then this year dia dpt tau dia ada jantung...kena lintasan..terus innalillah...
and insurans cover smua and waris dia dpt 100k tuk pampasan kematian dia...



byk benda lgi psl insurans nie...korang kalau nk tau.sila la cari agent terdekat eh...haha~
pada yg dh amik insurans nie..i think we have made a right decision..and those yg masih lum amik...cpt la amik..tak mahal pun everymonth...berbaloi la~dpd dok spent kat soping je kan...allocate kan sikit tuk insurans nie...cover penyakit + ada saving lagi..berbaloi la tu kan???
muda2 nie lgi elok amik...jgn dh ada penyakit..bru nk amik..mmg payah la time tu kan~
so.sy dh! anda bila lagi?? gi cepat2 cari agent insurans prudential nie...pastikan agent tu bleh harap tau...
jgn jd mcm mak sy..agent dia mmg hampeh!! pemalas lipas! time nk suh beli mcm2.. beli kita nk tnya skang nie..punyalah liat nk angkt call..ini agent insurans jenama Z~ huhuhu~

nota : bulan nie and bulan dpn.jadual yg penuh....penuh sgt2...to those yg bakal berkonvo bulan nie and bulan dpn.selamat berkonvo yer...5 tahun perjuangan kita..finally smpai jgk ke menara kemuncak...thank you ALLAH~ now concentrate nk abiskan 4 paper australia nie...now offically mbers of CPA and CA~ alhamdulillah~ nnty story lg~